• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Istanbullulara seslenioruumm....trafige falan cikmayin kizlaar...yollar kilit...kontagi kapattik biz..bebegm tekmelere basladi :anneadayı::anneadayı:
Ben yalovadayim disari cikmiyorum :KK43: butun istanbul bursa izmit traginin ortak noktasi burasi ustelik hepsinin kesisim noktasinda kopru yapimi var durum rezalet :110:

bende sezeryandan cok korkuyorum... ama ikizlere normal diyen doktorla henuz tanismadim... en iyisi normal dogum... oncesinde ne cekiyorsak cekiyoruz...

Canım kalkanı bilmiyorum benim dediğim gögüsucuydu. Zaten 5 sene önceydi. Ama benim kullanım amacım farklıydı sadece sütyen kapalıyken baskı yapıp sütü damlatsın diyeydi. Damlayan sütlerde o aparatın iççinde kaldığı için devamlı gögüsüm süt içindeydi. Gögüs yaram böyle geçti. Kalkanı görmedim hiç oda sütyen gögüse degmesin diye galiba... ben gögüs pedi kullanacagıım ondan almam herhalde bilemiyorum.

Canım benim ilkinde gecelik götürmüştüm yanımda ama hiç giymeden döndüm. Ben normaldede sevmem. Doğuma girmeden önce eger sezeryan ise ameliyat önlüğü giydiriyorlar. Sonra lavman yapıyorlar tuvaleyini yaptıktan sonra sonda takıyorlar. Doğum yapıncada getirip seni yatagına yatırıyorlar altına kocaman bir hasta bezi koyuyorlar. Üzerimede pijama üstümü istediler giydirdiler. Tabi üzerini örtüyorlar.Yaklaşık 1 saat sonra gelip kanamama baktılar sondayı çıkarıp çamaşırımı ve pijamamı giydirdiler. Yani sonda devamlı kalmıyor zaten bir süre sonra seni ayaga kaldırıp yürütüyorlar tuvaletede kendin gidiyorsun. Normal doğumda sonda takmıyorlar. Tabi benim doğum yaptığım hastane böyleydi.

Nee o ne yaa :KK43: Allahtan gögüs ucum çıkık :KK43:

Evet 12. Saat açlık istiyorlar.

Akşamları daha hareketli oluyor canım. Gündüz sen hareket halinde olduğun için bebiş uyuyor. Akşam oturuncada tepinmeye başlıyor :KK49:

canım artık sezeryan dikişleri dikiş gibi gözükmüyor yara olmuyor sonradan alınan dikiş ipi olmuyor. estetik yapıştırıyorlar :KK66: :KK66: sadece yapıştığı yer belli.
Bana dr ilk kizimda sakin gogus pedi kullanma demisti ayni gunluk pedler gibi o da daha cok nemli tutup daha cok tahris ediyormus

arkadaslar... ben devlet hast. ayrintili cekildim ama cd ve foto vermediler... ankara yada bursada sadece cd ve foto alabilmek icin ayrintiliya girmek istiyoruz ama uygun olsun dedik... en ucuz 250 tl diyorlar... daha uyguna yaptiran oldu mu...

firkan firkan yok canım mesela dün akşam eşim yoktu cok az hareket etti. Yanı endiselendirecek kadar az hareket etti :) ama baba varken cosuyor :)

Gunaydin kizlar. Ben de bu aralar psikolojik olarak bunaldim ve eşimlehaftasonu degisiklik olsun diye sehir disina cikalim dedik. Arkadasin dugunu vardi 10 saatlik yolda doktor mecbur degilsenjz gitmeyin dedi orayi iptal edince 3 saatlik yerde dayimlar var oraya gidelim dedik. Ama bebim kayinvalide ve kayinpeder surekli ne isiniz var modundaydi. Esim de onlara hic soylemeyelim gidince biz mersindeyiz diye arariz dedi ok dedim. Dun oglen yola cikacakken kayinvalidem gorumceme gelmis(gorumcemle ayni binadayiz) biz de gorumceme ugradik cikmadan nereye gidiyosunuz dediler mersine dedik kayinvalidenin surati bes karis oldu. Esimle onlar salona gecti ben mutfaktaydim. Kayinvalide ne isiniz var illa bir yere mi gitmek zorundasiniz falan demis 5 dk sonra odaya bir girdim benim kocanin surat bes karis bisey demedim yola ciktik ne oldu dedim annem moralimi bozdu boyle dedi dedi. Ben de sanane diyemedin mi dedim dedim ama konustu durdu dedi. Simdiye kadar hic yapmadığım biseyi yaptim ve kayinvalideyi aradim ne bu senin yaptigin benim agzimin tadini niye bozuyorsun dedim ben naptim ki falan dedi ben oyle bisey demedim dedi ben de girdik kapidan suratin bes karis oldu dedim ben uykusuzdum da ondan oyleydim sizle alakasi yok falan dedi. Ben de tamam iyi gunler dedim kapattim. Esim de duydu annesinin soylediklerini hani annen oyle bisey dememis dedim yalan soyluyor dedi. Simdiye kadar kayinvalidemin surat astigi cok olmustu ama hic böyle birsey yapmamistim. Dedim madem o benim huzurumu bozdu o da huzursuz olsun.

Kusura bakmayin kizlar bdv ye cevirdim ortami ama kimseye anlatamadigim icin bu olayi sizinle paylasmak istedim.
Canim biz de bu yaz tatile gitmek istedik ikizler geldiginde 3cocukla uzun sure gidemeyiz diye. Benimki de esiminki de surat yapti. Esimin ailesi oylesine memlekete gitti bizim de yanlarina gitmemizi beklediler annem de mumkun olsa dizinin dibinden ayirmicak bizi. Butun sene zaten en az 2gunde bir gorusuyoruz iki tarafla da. Yazin gittigimiz bi haftalik tatili agzimizdan burnumuzdan getirdiler ama yine de gezmeye devam ettik kv.lere bi sey demedim ama anladilar durumu anneme soyledim soyleyecegimi. Bunalttiklarinin farkinda bile degiller yilin 350gunu beraberiz 15 gunun lafini yapiyorlar :KK12: umursama canim biz de yaslaninca cocuklarimiza aynisini yapcaz sanirim :KK51:

bizimkide babası elini koyunca tekmeleri kesiyor. annesini üzdüğünün farkında diyorum eşime kızıyor :) benim kardeşim geldiğinde (teyzesi) hiç atmadığı kadar tekme attı. oda bekar öyle şaşırdıki. ilk görünce şok oldu kız :)

Kardeşim de şaşırmıştı benim ilk gordugunde. Gel dokun diyorum hayır diyor :))

Haha :) olabilir. Ama kizdigimda da yapıyor :)
E tabii o zaman da anne sakinles diye tekmeler benimki de ogle) bi defasinda aglamak geliyordu bogle tam aglicam o aylarda daha ccok yeni hiss ediyordum hemen hemen gunde bi iki kez ay bi tekme atdi aglayamadim gulmekten) meleklerimiz iste)

Gunaydin kizlar. Ben de bu aralar psikolojik olarak bunaldim ve eşimlehaftasonu degisiklik olsun diye sehir disina cikalim dedik. Arkadasin dugunu vardi 10 saatlik yolda doktor mecbur degilsenjz gitmeyin dedi orayi iptal edince 3 saatlik yerde dayimlar var oraya gidelim dedik. Ama bebim kayinvalide ve kayinpeder surekli ne isiniz var modundaydi. Esim de onlara hic soylemeyelim gidince biz mersindeyiz diye arariz dedi ok dedim. Dun oglen yola cikacakken kayinvalidem gorumceme gelmis(gorumcemle ayni binadayiz) biz de gorumceme ugradik cikmadan nereye gidiyosunuz dediler mersine dedik kayinvalidenin surati bes karis oldu. Esimle onlar salona gecti ben mutfaktaydim. Kayinvalide ne isiniz var illa bir yere mi gitmek zorundasiniz falan demis 5 dk sonra odaya bir girdim benim kocanin surat bes karis bisey demedim yola ciktik ne oldu dedim annem moralimi bozdu boyle dedi dedi. Ben de sanane diyemedin mi dedim dedim ama konustu durdu dedi. Simdiye kadar hic yapmadığım biseyi yaptim ve kayinvalideyi aradim ne bu senin yaptigin benim agzimin tadini niye bozuyorsun dedim ben naptim ki falan dedi ben oyle bisey demedim dedi ben de girdik kapidan suratin bes karis oldu dedim ben uykusuzdum da ondan oyleydim sizle alakasi yok falan dedi. Ben de tamam iyi gunler dedim kapattim. Esim de duydu annesinin soylediklerini hani annen oyle bisey dememis dedim yalan soyluyor dedi. Simdiye kadar kayinvalidemin surat astigi cok olmustu ama hic böyle birsey yapmamistim. Dedim madem o benim huzurumu bozdu o da huzursuz olsun.

Kusura bakmayin kizlar bdv ye cevirdim ortami ama kimseye anlatamadigim icin bu olayi sizinle paylasmak istedim.

Büyükler bazen çok anlayışsız oluyorlar. Takmayin siz tatilinizi değerlendirin. Hiç bozmayin keyfinizi. Ben gormezden geliyorum. Eşime diyorlarsa da bana bir şey demiyor. Ama tatilde annemde uzun kaldım kayinvalidem çocuk olunca zor olur tabii gidip kal dedi. Ama içinden eminim bunu dememiştir :) ben de her fırsatta eşime gidelim oraya diyorum :) gormezden gelmek en mantiklisi hiç takmayin :)

Kizlar biz de kontrole geldik bugün. Kizimin gelişimi iyiymis sukur. 6 gün geriden geliyor. Doktorumuz normal dedi. Benim cadi kizim yüzünü göstermedi ama bize :( Doktor salladi etti ama yok arkasini donmustu bize :) Saglikli olsun da önemli değil napalim :) Bu arada ben de bebe yagi suruyorum karnima doktora sordum hic zarari olmaz dedi.

arkadaşlar benim normalde tansiyonum çok düşük olurdu 9-6 gibi özellikle küçük tansiyonumun hiç 7 üstüne çıktığı olmazdı iki gündür ölçüyorum ve 12- 8.5 , 12-9 civarı çıkıyor sizce normal mi doktora danışmaya gerek var mı

arkadaşlar benim normalde tansiyonum çok düşük olurdu 9-6 gibi özellikle küçük tansiyonumun hiç 7 üstüne çıktığı olmazdı iki gündür ölçüyorum ve 12- 8.5 , 12-9 civarı çıkıyor sizce normal mi doktora danışmaya gerek var mı
Doktoruna danis tatlim su tuketimini abartmis ola bilirmisin? Kahve filan iciyorsan icme

Canım kalkanı bilmiyorum benim dediğim gögüsucuydu. Zaten 5 sene önceydi. Ama benim kullanım amacım farklıydı sadece sütyen kapalıyken baskı yapıp sütü damlatsın diyeydi. Damlayan sütlerde o aparatın iççinde kaldığı için devamlı gögüsüm süt içindeydi. Gögüs yaram böyle geçti. Kalkanı görmedim hiç oda sütyen gögüse degmesin diye galiba... ben gögüs pedi kullanacagıım ondan almam herhalde bilemiyorum.

canım artık sezeryan dikişleri dikiş gibi gözükmüyor yara olmuyor sonradan alınan dikiş ipi olmuyor. estetik yapıştırıyorlar :KK66: :KK66: sadece yapıştığı yer belli.
öylemi hiç bilgim yok canım. pıhtılaşma konusu riskli durum. zorunlıu sezeryan diyor % 90 dr. ama normal de olur diyen var. anlamadım gitti. bakalım bugün epeyce doğum anlatılacak seminerde. bende bilgi edinmiş olurum :)

arkadaslar... ben devlet hast. ayrintili cekildim ama cd ve foto vermediler... ankara yada bursada sadece cd ve foto alabilmek icin ayrintiliya girmek istiyoruz ama uygun olsun dedik... en ucuz 250 tl diyorlar... daha uyguna yaptiran oldu mu...
aydan biride 500 tl ye yaptırdım ama cd falan vermedi. bende zaten panikle çokta bilmiyordum cd verdikleini istemedim. öyle kaldı. ben araştırdım ama çok uygun yer yok ankarad

normal olan bu aslında ama tabi eskiden düşük seyredip sonra yükselmesini bilmiyorum canım. çok yüksek değil ama gebelikte olan şu yüksek tansiyon vakasına dikkat et yinede sen. ölçtürmeye devam et

Doktoruna danis tatlim su tuketimini abartmis ola bilirmisin? Kahve filan iciyorsan icme
3 litre kadar su tüketiyorumdur belki biraz fazla ya da az ama 2 litreyi çok rahat geçtiği kesin. kahve çay neredeyse hiç içmiyorum. Tansiyon yüksek çıkınca bir de günde 200-300 gr almaya başlayınca korktum açıkçası. birkaç gün daha takip edeyim bakalım durumlar ne olacak

normal olan bu aslında ama tabi eskiden düşük seyredip sonra yükselmesini bilmiyorum canım. çok yüksek değil ama gebelikte olan şu yüksek tansiyon vakasına dikkat et yinede sen. ölçtürmeye devam et
benim de kafamı önceden düşük olması kurcalıyor 12-8 normal diyorlar ama biraz daha takip edeyim olmadı hafta içi bir uğrarım doktora

Back
X