• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Canim yaa eşin iyiyse gerisini takma bence cunki bende tam tersi ailem esimin ailesi herkes ustume o kadar dusuyor ki o kadar iyi ki ama esim sanii ben hic yokmusum gib8 ben yokum hamile degilim gibi sonuc tartisma sonrasi konusmadigimiz icin annesi ona kizarken benim icin evden gitsin dedi tabi ben duyunca evi terk ettim iki haftadirda annemdeyim ne geldi ne aradi yani bebeklerimiz icin herseye katlanmaliyiz ve uzmemeliyiz ben en azindn uzmemeye calisiyorum kendi mi sizde aynisini yapin
Canım eşim iyi.fakat ailesine eleştiriye hiç gelemez her erkek gibi.ayy canım ya senin işin de kötüymüş :( niye böyle davranıyor ki acaba çok ilginç? Hani annesi doldursa dicem ama sanırım o da değil.

Yok cnm dırduk yere oluyor ve o an cevap veremiyorum.mesela çay içerken tv ye bakıyoruz.pat diye bişey ortaya atılıyor.ben şaşkınlıktan cvp veremiyorum.keşke etki tepki olsa da...hep diyorum nerden akıllarına esiyor,havadan sudan konuşmak varken laf sokmak...mesela ultrason izlerken hepimizin yüzü Gülüyor.hoop ordan bir laf sessizliği bozuyor.anı bozmamak için bişi diyemiyorsun.neyse ne işte amaan...hassasız tabii bu dönemde.belki ben alınıyorumdur.
Oyle gibi sanki :) Banada oluyor, kuzenim gelmis cocuk bana benzesin, yok cok zeytin ye kap kara olsun gozleri, yok esmer olsun.. sinirlenmeye basladim ben esmer hic sevmem ve ne ben nede esim esmer.. sonra dusundum niye sinirleniyorum ki, bebegi sevme bicimleri bu.. bize benzesin diyerek bebegi cok seviceklerini hissettirmeye calisiyorlar aslinda :) Ortada problem yok aslinda olay bizim farkli bir frekansta olmamiz.. Cocuk cirkin olsa sevilmeyecekmi sanki sevilicek, Allah saglikla dogurmayi nasip etsin oncelikle.. bunlar komik seyler aslinda :)) dusunuyorumda lafsi bile gecmemesi lazim aslinda :D

Oyle gibi sanki :) Banada oluyor, kuzenim gelmis cocuk bana benzesin, yok cok zeytin ye kap kara olsun gozleri, yok esmer olsun.. sinirlenmeye basladim ben esmer hic sevmem ve ne ben nede esim esmer.. sonra dusundum niye sinirleniyorum ki, bebegi sevme bicimleri bu.. bize benzesin diyerek bebegi cok seviceklerini hissettirmeye calisiyorlar aslinda :) Ortada problem yok aslinda olay bizim farkli bir frekansta olmamiz.. Cocuk cirkin olsa sevilmeyecekmi sanki sevilicek, Allah saglikla dogurmayi nasip etsin oncelikle.. bunlar komik seyler aslinda :)) dusunuyorumda lafsi bile gecmemesi lazim aslinda :KK70:
Vallahi ben Alışık değilim böyle basit şeylere.hayatta daha önemli işlerim var uğraşmam gereken.keşke bana da komik gelse.böyle milattan önceki aile ilişkilerinin bu devirde devam ettiğini görmek hayal kırıklığı yaratıyor.insanlar nasıl daha iyi standartlarda Yaşarımı düşünürken böyle düzen bozucu durumlar bu ülkenin insanları hakkında umudumu zorluyor :) nesilden nesile böyle sürecek demek ki...kızıma kızımdan kızına...yazık...

Arkadaşlar tansiyon ölçümlerinize dikkat edin. ben rastgele ölçtüm yüksek çıktı ki pek yüksek de değildi.(12-13, 8-9 civarı) ama gebelik öncesinde hep düşük tansiyon olunca bana göre yüksekti. doktorumu aradım herşeye normal diyen doktor tansiyon ilacı verdi. pazartesi de randevu aldım bakalım bir dedi.

Arkadaşlar tansiyon ölçümlerinize dikkat edin. ben rastgele ölçtüm yüksek çıktı ki pek yüksek de değildi.(12-13, 8-9 civarı) ama gebelik öncesinde hep düşük tansiyon olunca bana göre yüksekti. doktorumu aradım herşeye normal diyen doktor tansiyon ilacı verdi. pazartesi de randevu aldım bakalım bir dedi.

Kızlar gebelikte her ölçüm birbirini tutmuyor mesele ölçerken mutlaka 5 dakka dinlenip öyle ölçün bende sırf çentikleşme sorunu var ileri de tansiyon çıkabilir dediği için doktor eve tansiyon aleti aldık ve dediğim gibi gebelik için 12-8 gibi normal görülüyor daha yükselirse doktorunuza mutlaka haber verin..

Oda ayrı bir zor canım ya adam birde ne desen olmaz :KK43: Allah yardımcın olsun. Bunları biriktirirsen ilerde sinirlerin iyice bozulur. Duymamaya takmamaya çalış canım ne yapacaksın.. kendini düşün gerekirse cevap ver kırılırsa kırılsınlar.

amaann emzirmeninde ayrı zorlukları var. :KK17: ben ped koyuyordum ama sık degistiriyordum zaten degiştirmezsen kokmaya başlıyor. Bende ateş olmadı Allahtan. Aman sütüm gelsinde yeterki diyordum. Bakalım bunda nasıl olacak. Birde erkek bebekler çok vakumlu çekiyor.
Bayaaa istahli bi kizim vardi ama demek ki yeteri kadar vakumlu cekmemis :KK45: insallah ikizlerime yeter sutum artik azcik daha tecrubeliyim sisse de sagacak kadar cok olsa yine keske :KK45:

Kültürel çatışma var canım biraz.yani birbirlerine çok düşkünler.buna hep özenmiştim ama işin iç yüzü başkaymış.yani dediğin gibi sıkılıyorum.hani her bir araya gelişimizde birşey söyleniyor.ben dede değil büyükbabayım( aksini iddia etmedik ki,durduk yere söylüyor) ya da inşallah düşkün olur bize,beşiğini siz almayın anneanne alır,usg Görüntüsü izlenirken sana benziyor diyorlar o seyretmeden kenardan yorumu: anlaşılmaz ki ordan.yani hep itici...bir kere pozitif bişi duymadım.
Alışcam ya da açık açık konuşcam bir gün senin gibi canım.
Acik acik derken direkt yuzlerine karsi hepsini birden siralama bence ara ara konusurken laf arasina sokuver kirmadan. Onlar annelerimiz ve bize duskunluklerinden bilmeden hata yapabiliyorlar onlarin gozunde de kimbilir bizim ne hatalarimiz var yuz yuze ortaya hepsi dokulurse kavga cikar cok daha zor olur hersey.

Oyle gibi sanki :) Banada oluyor, kuzenim gelmis cocuk bana benzesin, yok cok zeytin ye kap kara olsun gozleri, yok esmer olsun.. sinirlenmeye basladim ben esmer hic sevmem ve ne ben nede esim esmer.. sonra dusundum niye sinirleniyorum ki, bebegi sevme bicimleri bu.. bize benzesin diyerek bebegi cok seviceklerini hissettirmeye calisiyorlar aslinda :) Ortada problem yok aslinda olay bizim farkli bir frekansta olmamiz.. Cocuk cirkin olsa sevilmeyecekmi sanki sevilicek, Allah saglikla dogurmayi nasip etsin oncelikle.. bunlar komik seyler aslinda :)) dusunuyorumda lafsi bile gecmemesi lazim aslinda :KK70:
Cok dogru diyorsun canim aileden birine benzeyecek tabi cocuk saglikli hayirli evlatlar olsun da gerisi onemli degil hamilelikten fazla alingan oluyoruz galiba

Acik acik derken direkt yuzlerine karsi hepsini birden siralama bence ara ara konusurken laf arasina sokuver kirmadan. Onlar annelerimiz ve bize duskunluklerinden bilmeden hata yapabiliyorlar onlarin gozunde de kimbilir bizim ne hatalarimiz var yuz yuze ortaya hepsi dokulurse kavga cikar cok daha zor olur hersey.
yok aslında hepimiz haddimizi biliyoruz.hani en Sevdiğim kısmı da bu.yani Küçükler olarak...hepsini sıralamak olur mu canım zaten:) Allah korusun kırgınlık olur.lafın yeri gelince daha açık konuşulur.hatasız kim var ki...

Kızlar gebelikte her ölçüm birbirini tutmuyor mesele ölçerken mutlaka 5 dakka dinlenip öyle ölçün bende sırf çentikleşme sorunu var ileri de tansiyon çıkabilir dediği için doktor eve tansiyon aleti aldık ve dediğim gibi gebelik için 12-8 gibi normal görülüyor daha yükselirse doktorunuza mutlaka haber verin..
Gebelik öncesindeki tansiyona da bakıyorlar normal değerleri saptamak için benim gebelik öncesi küçük hiç 7 üstüne çıkmazdı büyük de 9-10 civarı olurdu hatta çoğu zamna daha da düşük. o yüzden 12.5 ve 8 in az üstünü bile yüksek buluyorlar. doktor ilaç da verdi pazartesi gideceğim ama ilacı içsem mi içmesem mi emin olamadım bir türlü

Kizlar istahim cok acildi benim, hep boyle saglikli seyler yiyorum ama daha yemegim bitmeden bir sonrakine ne yerim onu hesapliyorum, cok korkuyorum, bana yardim edin :KK17:

Selam kızlar. Biz bugün 25+0 olduk ama beni endişelendiren bişey var ya ben hiç hareketlerini hissetmiyorum oğlumun. Normal mi acaba. Doktor kontrolüm haftaya ama nasıl beklicem bilmiyorum

Canım eşim iyi.fakat ailesine eleştiriye hiç gelemez her erkek gibi.ayy canım ya senin işin de kötüymüş :KK43: niye böyle davranıyor ki acaba çok ilginç? Hani annesi doldursa dicem ama sanırım o da değil.
Yok canim kayin validem cok iyi esim benim tek sorunumm malesef bnm sansimaa

Yok canim kayin validem cok iyi esim benim tek sorunumm malesef bnm sansimaa
Canım şimdi nasılsın? Ne durumdasın? Gelişme vardır umarım.tam bebişin olacağı zamanlarda böyle birşeyin oluşu kötü denk gelmiş.kendine dikkat et...bak ne güzel çıkmışsınız fotoda da :anneadayı:

Bende de aynı sorun var canım benımde sımdılık tansıyonum ıyı ama yınede dıkkat etmek lazım cunku bu centık gebelık zehırlenmesının de belırtısı olabılırmıs. Korkutmak ıcın demıyorum tabı ama herkesten daha fazla dıkkat etmemız lazım

Aynen canim..bende tansiyonumu hergun kontrol ediyorum..limonlu su icmeye de basladim..iyi geliyormus..bugun doktorum centigin sebebi tansiyon dedi..ben bekliyodum bir tane falan dedi.. ama cok problem degil dedi..
Ben 7 kg aldim bugune kadar..doktorum fazla kacmis..kiloya dikkat etmeliyiz dedi..kilo almani istemiyorum dedi..

Tatlim.bende 24+3 um ama coook nadir hissediyorum
Günde 1 kere o da cok kısa oluyor. Esim evham yaptığımı söylüyor ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum
Doktoruma gidip sordum. Ultrason da baktı bi sıkıntı yok dedi. Bazi bayanlarda oluylrmus

Selam kızlar. Biz bugün 25+0 olduk ama beni endişelendiren bişey var ya ben hiç hareketlerini hissetmiyorum oğlumun. Normal mi acaba. Doktor kontrlüm haftaya ama nasıl beklicem bilmiyorum

Canım şimdi nasılsın? Ne durumdasın? Gelişme vardır umarım.tam bebişin olacağı zamanlarda böyle birşeyin oluşu kötü denk gelmiş.kendine dikkat et...bak ne güzel çıkmışsınız fotoda da :anneadayı:
Annemdeyim hala ne aradi ne sordu haksizligini kabul etmek istemiyor cok inatci zaten evdeykende haksiz oldugu icin ne ben konustum onunla ne o benle konusuyordu yatagini bile ayirmisti annesine soyledim iki hafta da sabrettim o halde en sonunda auleme soyleyecegimi soyledim kayin valideme oda ofluna kizinca esim cagirain ailesini esyalarini toplasin gitsin dedi ben duyunca tabi annesini sucladi annesi oyle diyince biranda demis ama be geldi gitme dedi nede aradi sordu iki hafta oldu bak yaptiklari artik canima tak dedirtti ufacik cocuk yapmaz onun yaptigini hamile hamile anne evine dondum dusun yani ne rezillik birde benim yaptigim birsey olsa hatali olsam anlicam ama hem o hatali hemde boyle yapti allahtan ailem ve inun ailesi onun huyunu biliyo da bana hep arka ciktilar bu gidisle bebegim dogmadan babasiz kaldi

Annemdeyim hala ne aradi ne sordu haksizligini kabul etmek istemiyor cok inatci zaten evdeykende haksiz oldugu icin ne ben konustum onunla ne o benle konusuyordu yatagini bile ayirmisti annesine soyledim iki hafta da sabrettim o halde en sonunda auleme soyleyecegimi soyledim kayin valideme oda ofluna kizinca esim cagirain ailesini esyalarini toplasin gitsin dedi ben duyunca tabi annesini sucladi annesi oyle diyince biranda demis ama be geldi gitme dedi nede aradi sordu iki hafta oldu bak yaptiklari artik canima tak dedirtti ufacik cocuk yapmaz onun yaptigini hamile hamile anne evine dondum dusun yani ne rezillik birde benim yaptigim birsey olsa hatali olsam anlicam ama hem o hatali hemde boyle yapti allahtan ailem ve inun ailesi onun huyunu biliyo da bana hep arka ciktilar bu gidisle bebegim dogmadan babasiz kaldi
Canım benim öyle deme :( düzelir inşallah...çok fazla gurur yapıyor demek ki...nasıl dayanabiliyor bu kadar uzun bir süre ya...hadi siz birşeyler yaşıyorsunuz da bebişin ne suçu var...

Back
X