• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Sag ol canim benim.. 3. kez girdigimde hala ayniydi son anda degistirdi pozisyonunu. Normal ultrasonla bakildi. Sonra idrara sıkısıksin rahim agzi kisa gorunuyor. Bi lavaboya git gel ölçüm yapalim dedi. Alttan yapti ölçümü rahim agzi kisa cikti. Erken dogum riski var dedi. istirahat ve progestan fitil veedi. Tedirgin oldum ben de. Dua et bisi olmasin canim
aaa ozaman dikkat et canım kendine. yorma sakın. Allah korusun. benimkinin rahatı böyleymiş bugün randevum vardı yine kafası aşağıda. 5. ayda bir döndü hep aynı. ama tabi dr. bi sakınca görmedi. rahim ağzı yetmezliği başka bişi iş güç yapma boşver. inşallah sağlıcakla zamanında doğarlar

Slm kızlar geçen gün çok tuhaf bir şey yaşadım onu sizlerle paylaşmak istiyorum bnm rahim boyu kısa olduğu için vajinal fitil olarak progestan kullanıyorum yatağa uzandım fitili yerleştirmek için ve parmağımla fitili yerleştirmeye çalışırken birde baktım bnm minnakım parmağımın ucuna vurdu :KK71:Ve Onu Resmen Elimle Hissettim Çok Tuhaftı İKİNCİ Fitili yerleştirrken Aynı Şeyi Tekrar Yaşadım Öyle FARKLI Bişeydiki O Duygu Sanki Direk Ona dokundum Gibi :KK9:karnımda attığı tekmelerini hissedişim gibi değil direk temas oldu resmen aramızda oğluşumla ne kadar korksamda bu duygu bambaşkaydı anlatamam size
mecazi anlamda parmağımın ucuna vurdu demek istedin sanırım canım. gerçekte mümkünatı yokta :)

bizde dr. dan geldik teyzeleri. bebiş gayet iyi 780 gr. sadece 2 kilo almama rağmen o gayet iyi beslenmiş. boyunu unuttum. 1 hafta önden gidiyor hatta. pıhtılaşma olduğu için kan akışınıda izledi dr. um. çok şükür kan akışımızda iyi. bebeğin kafası yine aşağıda :) bizimki ters durmayı seviyor :)

ayrıca pıhtılaşma ve normal doğum mümkün mü diyede konuştuk. pıhtılaşması olanlar için yazıyorum
2 ay önce coraspirini bırak dedi. iğne 12 saat etkili dedi. ama aşırı kan akışı iğnede daha kolay düzeltilebiliyormuş. o yüzden iğneye devam ve normal doğum olabilirmiş :)

yolculuk konusunu sana bırakıyorum dedi dr.um. ben önermiyorum dedi. şuan her şey yolunda, erken doğum riski vs. yok dedi. ama bişi olursa hep kendini suçlayacaksın bunu göze alıyor musun dedi o_O
bende bilemedimki şimdi

bizde dr. dan geldik teyzeleri. bebiş gayet iyi 780 gr. sadece 2 kilo almama rağmen o gayet iyi beslenmiş. boyunu unuttum. 1 hafta önden gidiyor hatta. pıhtılaşma olduğu için kan akışınıda izledi dr. um. çok şükür kan akışımızda iyi. bebeğin kafası yine aşağıda :) bizimki ters durmayı seviyor :)

ayrıca pıhtılaşma ve normal doğum mümkün mü diyede konuştuk. pıhtılaşması olanlar için yazıyorum
2 ay önce coraspirini bırak dedi. iğne 12 saat etkili dedi. ama aşırı kan akışı iğnede daha kolay düzeltilebiliyormuş. o yüzden iğneye devam ve normal doğum olabilirmiş :)

yolculuk konusunu sana bırakıyorum dedi dr.um. ben önermiyorum dedi. şuan her şey yolunda, erken doğum riski vs. yok dedi. ama bişi olursa hep kendini suçlayacaksın bunu göze alıyor musun dedi o_O
bende bilemedimki şimdi
Ne güzel haberler almışsın canım :) bende 2 kilo aldım kontrolüm haftaya, şu ana kadar kilosu iyiydi bakalım gittiğimde ne diyecek. Nereye gidiyorsun bu arada uzun yol mu?

Ne güzel haberler almışsın canım :) bende 2 kilo aldım kontrolüm haftaya, şu ana kadar kilosu iyiydi bakalım gittiğimde ne diyecek. Nereye gidiyorsun bu arada uzun yol mu?
sağ ol canım. inşallah sende güzel haberle dönersin. ben açıkçası biraz endişelenmiştim 2 kilo aldım diye. burada kilo alanları duyunca, toplumda malesef aaa nasıl 6 aylık ! bebek gelişmiyor mu deyince. birde 2 düşük olunca tabi endişelendim ama çok şükür ki iyi.

4 buçuk saat gidecektim. 2 saatte bir mola ama dr. pek önermedi bende arada kaldım.

sağ ol canım. inşallah sende güzel haberle dönersin. ben açıkçası biraz endişelenmiştim 2 kilo aldım diye. burada kilo alanları duyunca, toplumda malesef aaa nasıl 6 aylık ! bebek gelişmiyor mu deyince. birde 2 düşük olunca tabi endişelendim ama çok şükür ki iyi.

4 buçuk saat gidecektim. 2 saatte bir mola ama dr. pek önermedi bende arada kaldım.
Bebegin alması cok güzel canım doğumdan sonrada kısa zamanda çok rahat eski kilona kavuşursun.. Aslında kısaymış 4buçuk saat, riskinde yokmuş. Ama sen bilirsin tabi ki canım erken doğumu getirtir mi bu durum tartışılır, ilk gebeliğim olduğu için tecrübesizim :(

birde dr. um yine tam kan, idrar tetkiki istedi. onlarıda verdim inşallah güzel çıkar.
şeker yüklemeside yapıldı ama neden bazıları farklı yani midesi bulanalar, bayılanlar var anlamadım o_O
bana içirilen şey kutu kola kutusunda elma aromalı glikozdu. elmalı sodadan farsızdı yani çok hoştu tadı. içeriğinde 50 gr glikoz vardı.

Bebegin alması cok güzel canım doğumdan sonrada kısa zamanda çok rahat eski kilona kavuşursun.. Aslında kısaymış 4buçuk saat, riskinde yokmuş. Ama sen bilirsin tabi ki canım erken doğumu getirtir mi bu durum tartışılır, ilk gebeliğim olduğu için tecrübesizim :KK43:
yok canım erken doğum değilde hani mesela bi kaza ani fren gibi bişi oldu kendini suçalarsan gitme dedi. yoksa yol düz aslında, iyi bi yol.

birde dr. um yine tam kan, idrar tetkiki istedi. onlarıda verdim inşallah güzel çıkar.
şeker yüklemeside yapıldı ama neden bazıları farklı yani midesi bulanalar, bayılanlar var anlamadım o_O
bana içirilen şey kutu kola kutusunda elma aromalı glikozdu. elmalı sodadan farsızdı yani çok hoştu tadı. içeriğinde 50 gr glikoz vardı.
Ben bayilmistim canim.benim ictigim bildigin şerbet gibi bi suydu.yogundu yani soda gibi degildi.benim tansiyonum ve sekerim ayni anda düşmüş galiba.i yuzden çok zor atlattim o günü .keske seninki gibi rahat olsaydı. diger gebeligime kesinlikle yaptirmak istemiyorum

Ben bayilmistim canim.benim ictigim bildigin şerbet gibi bi suydu.yogundu yani soda gibi degildi.benim tansiyonum ve sekerim ayni anda düşmüş galiba.i yuzden çok zor atlattim o günü .keske seninki gibi rahat olsaydı. diger gebeligime kesinlikle yaptirmak istemiyorum
bence bu hastaneyle ilgili canım. niye farklı ben hiç bişi anlmadım. bende olumsuz çok şey okudum ki şekerden nefret ederim. öyle yoğun şekere dayanamam diyordum ama görünce çok şaşırdım.
bildiğimiz kutu cola kutusu gibi metal kutu içerisinde ve elmalı soda gibi çok hoş tadı vardı. açtım zaten seve seve içtim. şu sağlık konusunda standart yok ben bunu anladım gerçekten.

Ya benim doktorum hiç kan ve idrar istemedi bi 6 haftalıkken yaptırmıştm o.kafama takıldı şimdi.gidip sağlık ocağında yaptırıym bende

Ya benim doktorum hiç kan ve idrar istemedi bi 6 haftalıkken yaptırmıştm o.kafama takıldı şimdi.gidip sağlık ocağında yaptırıym bende
sağlık ocağına git canım. benimde hep aklımdaydı kan tsh falan baktırayım diyordum ama fırsatım olmamıştı. dr.um istedi bende rahatladım. ama tabi para ödedik. sağlık ocağında yaptırsaydım para ödemeyecektim ne güzel. neyse sağlık olsun. tam kanda hormon var mıki ? tsh merak ediyorum bende. çünkü o çok önemli. başında ve 3 ay önce ölçtürdüm normaldi. şimdi bilmiyorum

sağlık ocağına git canım. benimde hep aklımdaydı kan tsh falan baktırayım diyordum ama fırsatım olmamıştı. dr.um istedi bende rahatladım. ama tabi para ödedik. sağlık ocağında yaptırsaydım para ödemeyecektim ne güzel. neyse sağlık olsun. tam kanda hormon var mıki ? tsh merak ediyorum bende. çünkü o çok önemli. başında ve 3 ay önce ölçtürdüm normaldi. şimdi bilmiyorum
Doktorun onlarada baktırmıştır canım bende özele gidiyorum adam para kazanmak için bile istemiyo ya acaba ilgisizlik mi yapıyor.bide canım bebişin kaç haftalık bnde en son gittiğimde 720 gramdı.ama beslenmeme pek dikkat etmiyorm.geçen bir tuhafiyede hamile bir kadınla karşılaştm tesadüf o da 6 aylıkmış.kadının karnı kocamandı.kuzenime kendi fotomu attım oda karnın çıkmamış bebek beslenmiyor mu yoksa diyince üstüne benim moral sıfır oldu tabi :KK43:

Doktorun onlarada baktırmıştır canım bende özele gidiyorum adam para kazanmak için bile istemiyo ya acaba ilgisizlik mi yapıyor.bide canım bebişin kaç haftalık bnde en son gittiğimde 720 gramdı.ama beslenmeme pek dikkat etmiyorm.geçen bir tuhafiyede hamile bir kadınla karşılaştm tesadüf o da 6 aylıkmış.kadının karnı kocamandı.kuzenime kendi fotomu attım oda karnın çıkmamış bebek beslenmiyor mu yoksa diyince üstüne benim moral sıfır oldu tabi :KK43:
Bence iç karın yapı herşey ile alakalı doktorun sorun yok diyorsa karın çıkmaması daha iyi değil mi yoksa çok zor oluyor hayat benimde çok az çıktı seviniyorum bile

ne ka gözel bi gün :confused::confused:

elektirikler gidip geliyor
sular kesik
kaloriferler yanmıyor
tüüüppp bitti , adam aksama anca gelirim dedi
bulasık makınam için servisci gelecekti ortalıkta yok
kargo hafta da 1 gün (perşembe günleri ) tek geliyor o da tatile denk geldiği için teee haftaya perşembe gelecekmiş
sipariş ettiğim ürünler haftaya sarktı ve oğlum her zaman gibi sessiz sedasız takılıyor
Hakkaten cok guzel bi gunmus :KK57:

Sanada geçmiş olsun cnm doktorun dediğine göre sınır 2.5 cm bnmki 2.3 çıkmıştı tabi bu haftalarda 3 ve 4 cm olması çok iyimiş bu çok ciddibir problem erken doğum riski var dwmktir progestan sabah akşam fitil olarak kullanıp kesinlikle yatacaksın dedi bnm önceki doğumum ikiz onlarda 35 haftalık doğmuştu riski grubundasın dedi ama progestanla bu problemi aşabiliriz dedi erken haftalarda olsa dikiş atılabilirdi ama şimdi mümkün değil kese delinebilir dedi sende dikkat et kendine cnm yorulma
Canim sana da gecmis olsun. bana 34 mm dedi. Yani 3.4 cm oluyor. Sinirla ilgili hicbi sry demedi. Sadece 200 mg lik progestan bir kez aksamlari kullanicakson ve istirahat ediceksin dedi. Hic kalkmadan mi yaticaz peki? İnsallah zamaninda saglikla dogarlar

Boyle diyenlere kulak asmayin benim ilk hamileligimde 5aylikken gobegim az cikmisti bilmeyen ancak 6aydan sonra hamile misin diye soruyordu bebegim 39.haftada 3.800 dogdu masallah 2yasinda bagisikligi da kuvvetli gelisimi de hala daha onde gidiyor ic karnin genistir karin kaslarin daha kuvvetlidir gec cikar karnin hic merak etmeyin. Bebek gelismiyor diyenler herkesin doguma +30kg.la girmesini sonrasinda o kilolari verememesini isteyen kisiler :KK45:

Bence iç karın yapı herşey ile alakalı doktorun sorun yok diyorsa karın çıkmaması daha iyi değil mi yoksa çok zor oluyor hayat benimde çok az çıktı seviniyorum bile
Canım bende memnunum çok çıkmamasından ama tam şu evhamlı dönemlerimizde işte herşeyi takıyoz kafaya.

Back
X