Kızlar ben uzun zamandır takip ediyorum ama bi türlü yazanaYok tatlim ben 37. haftaya kadar calismayi dusunuyorum, saglik durumum musait oldugu surece.. 7 saatlik bizim icin gecerli degilmis, avukat araciligi ile ogrendim.. 170'in taaaa.. bilip bilmeden cahil cahil gencleri koyup bilgi verdiriyorlar.. aramayin o hatti, hic birseyden anladiklari filan yok, emekli sandigi icin gecerliymis, ssk'yi kapsamiyormus .. ha birde doktor raporun varsa sorun yok ama parani kesmek sartiyla.. ee bu da isime gelmez![]()
Merhaba kızlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama yazma fırsatı bulamadım. 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan gebe ve emziren kadın işçilerin calisma koşullarını düzenleyen yonetmeligin 9. Maddesine göre; gebe ve emziren kadınlar günde 7.5 saatten fazla çalıştırılacak. Bu yasa ve yönetmelik maddesi tüm kadın işçileri kapsıyor. İşverenlerin işlerine gelmediği için size kapsam disindasiniz gibi gerekçeler sunuyorlar. İsteyenler alo170 üzerinden şikayette bulunup işyerlerinin teftiş gecirmesini ve geriye dönük fazla çalışma ücretlerini talep edebilir. Bende çalışma Bakanlığında memurum. Dilerseniz ilgili kanun maddelerini basıp işverenler yada o avukatlara gönderin. Bilmediklerinden değil ya öğrensinlerYok tatlim ben 37. haftaya kadar calismayi dusunuyorum, saglik durumum musait oldugu surece.. 7 saatlik bizim icin gecerli degilmis, avukat araciligi ile ogrendim.. 170'in taaaa.. bilip bilmeden cahil cahil gencleri koyup bilgi verdiriyorlar.. aramayin o hatti, hic birseyden anladiklari filan yok, emekli sandigi icin gecerliymis, ssk'yi kapsamiyormus .. ha birde doktor raporun varsa sorun yok ama parani kesmek sartiyla.. ee bu da isime gelmez![]()