2016 Şubat Anneleri

Can'ım ya grip mi etkili bunda bende aşırı ağır atlatıyorum hala geçmedi öksürük ve hırlamam bebeğim az hareket ediyor korkuyorum :KK43: :110:
Benimde canım öyle galiba gripten etkileniyor lar canım Bnmde öksürüyüm ve hırıltı m var canım hayırlısı ile doğum bi yapsaydık

@jolianfemme @ustaca Teşekkür ederim. Air modeli. N11'den 950 TL'ye satın aldım. Hep bu modeli istemiştim ama uzun zamandır indirime girmeyince kaçırmayayım dedim. Daha iyileri sizin olsun. :anneadayı:
Bende bundan aldım deneme sürüşü bile yaptık ablamlar geldi bebeklerini bizim arabayla çıkardık dışarı herkes çok beğendi sürüşü çok rahat ben e-bebekten 1199 a almıştım geçen ay

işte izin kullandığım zaman maaşımın yarısı kesiliyor.. e benimyerime çalışan elemanın maasını biz veriyoruz zaten çalışıyor yani fazladan benim maaşımdan kesilipi yerime müdürlükten görevlendirme gelmesini istemediğim için izne ayrılmak istemiyorum ... izin almadan doğum yapmam mümkün mü acep :) nasıl sorgulatacam ki? gebelik bölümüne konu actım ama yazan olmadı daha :KK43:
Canım seni çok iyi anlıyorum bende toplum sağlığında çalışıyorum aile hekimligindekiler bu sıkıntıyi yaşıyor malesef bildigim kadarıyla doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftanı almak zorundasın sonra hemen başlayabilirsin o arada ücret kesilecek galiba ama yapacak bişey yok bide sana bişey sorucam eşinle aynı anda yıllık izne cikabiliyormusun bizim müdürlük izin vermiyor sırf o yüzden ben eşimle calisamadim merak ettim size veriyorlar mi

ay buna bayıldım.:KK36::KK36::KK36: süslemesi de pek güzel....
bende şundan hem eşimde hem de bebişimize örücem inşallah. ama 1yaş gibi ayaklandığı dönem için örücem. zaten çok kış görmeden büyüyecekler diye...
s%C3%BCveter-ve-yelek-%C3%B6rg%C3%BC-modelleri-3.jpg

Annem örmustu. Bizim oralarda efe yeleği diyorlar. Hatta orerken hamileydim ama dağa soylememistik :) o kuzenimin de çocuğu olacaktı erkek olursa o giyer vs dedikce belki torunun giyer diye dalga geçmiştim :) onun kızı oldu benim oğlum giyecek inşallah :)

Çok güzeller yaa :KK49: Maalesef ben kendim öremiyorum o_O
Canm bide sana bişey sorsam. Sleepy için üye oldum ama bilgilendirme falan yapmadılar şu zaman içerisinde kargoya verilir diye.. Ne zaman eline ulaştı senin
sleepy bana uzun sürede dönüş yaptı. eşime daha erken yolladı. 3 hafta sonrasındaydı sanırım mesaj geldi telefonuma. ürününüz kargolanmıştır diye.
öncesinde hergün reklam mesajları geliyordu tabi :D

aynen aynen :KK70:

walla çalışıyorum annemde çalışıyor doğurunca çocuğu kime verceğim belli değil arkadaş... zaten ozr yetio para şimdi ben çalışmayınca kocacık napcak bakalım.. devlette bi kolaylık sağlamıyorki anaını satiim çalışan anneye bi faydaları dokunmuyor.. ayda 300-500 verse yine iyi ama yok yani bi kere 300 verio tamam ne halt edersen et sonra...

ayy benm durum hep vahim kayınvalidem yanına çağırdı beni doğumdan snra yanıma alcam seni dedi bende yok anne ben rahat edemem burda dedim. o da yatak odasında siz kalırsınız dedi. bende yok anne nolursa olsun ben kalamam annemde bile kalamıyorum ama siz bende kalabilirsiniz dedim..

o da düşüürüz dedi ama nasıl olcak bilmiyorum.. Ahh ahhh annem evimin yan binasında oturuyor ama çalışıyor oçok kötü durum :KK43:

kv evinde olmaz canım ya. gelenin gidenin olacak. insan annesinin evinde bile mahcup oluyor. icabında arkadaşların gelecek nası olsun o iş. gelseler çok geldi, gelmeseler kimseyle iyi değil geleni yok derler...
gelsin baksın yardım etsin sizin evde. icabında evine gitsin. hep kendilerini düşünüyorlar.
sonra gelinler tırlatıyor kötü gelin oluyorlar :D

benim de annem çalışıyor. prim gün sayısı az kaldı. ama gene benim doğuma yetişmiyor :( belki ücretsiz izin sonrasına yetişir.
kv dem de yok işin aksi kısmı :( neyime güvendim el memlekette çocuk yapmaya karar verdiysem :D
görümcem ilk haftalarımda "ay ben bakıcam kızıma " diyip dıuruyordu.
hem kız dediği için(ben erkek hissediyordum ve erkek bebişim:) ) hem kızım dediği için sinir oldum.:KK62:
bir gün ben belki çalışmam kendim bakarım ne belli senin bakacağın dedim.:KK17:
bi iki ay önce bu yaştan sonra ne çocuk bakarım ne çocuk doğururum dedi:KK17:
tek bakabilecek adamı da kaybettim, 100 puan bana :KK9:

Annem örmustu. Bizim oralarda efe yeleği diyorlar. Hatta orerken hamileydim ama dağa soylememistik :) o kuzenimin de çocuğu olacaktı erkek olursa o giyer vs dedikce belki torunun giyer diye dalga geçmiştim :) onun kızı oldu benim oğlum giyecek inşallah :)
babasına da örsün :) baba oğul takım giysinler :)
hep anne kız modeller mi olacak :KK48:

Benimde canım öyle galiba gripten etkileniyor lar canım Bnmde öksürüyüm ve hırıltı m var canım hayırlısı ile doğum bi yapsaydık
İnşallah canım âmin çok korkutuyorlar artık bizi her dakika hareketlerini takip ediyorum psikolojik olarak tekme attığı an dünyalar benim oluyor

canım ben almıştım o sleepy den hatta etrafımda bir çok insana da söyledim. buraya da yazmıştım.
kullananlar dokusunun kalın olduğunu söylediler. bir arkadaşım ilk defa pişik oldu çocuk dedi.
hee çocuğa kullanmam ama kendime kullanırım icabında dedim.
alt açma bezleri kullanılabilir taibiki :KK66:

bende kullanım açısından çok sevmedim ama kokusunu sevdim bi tek :D

Ay nasil haraket ediyorsun ben simdiden ayakkabimi giyemiyorum:KK48:

Banimki de canim bebegin kilosu nasil peki?

giymesine zar zor giyiyorum büyük bi sıkıntım yok ama sanırım büyük oldugu için kasıklarıma ağırlık veriyor ağrıdan paytak paytak yürüyorum :D gecen ayakkabımı bağlayamadım kocamı cagırdım ona bağlattım mecburen

Cok guzel bir anlatimmm tesekkurler paylastigin icin canim :KK66:

rica ederim ;)

Bende bundan aldım deneme sürüşü bile yaptık ablamlar geldi bebeklerini bizim arabayla çıkardık dışarı herkes çok beğendi sürüşü çok rahat ben e-bebekten 1199 a almıştım geçen ay

Memnun kalacağımızı düşünüyorum. Ablam, görümcem ve iki arkadaşım da bu arabayı kullanıyorlar. Hepsi çok memnun. Ben de onların tavsiyesiyle başka arabalara bile bakmadım açıkçası. Umarım bizler de mutlu mesut süreriz bebişleri. :KK15:

Canım seni çok iyi anlıyorum bende toplum sağlığında çalışıyorum aile hekimligindekiler bu sıkıntıyi yaşıyor malesef bildigim kadarıyla doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftanı almak zorundasın sonra hemen başlayabilirsin o arada ücret kesilecek galiba ama yapacak bişey yok bide sana bişey sorucam eşinle aynı anda yıllık izne cikabiliyormusun bizim müdürlük izin vermiyor sırf o yüzden ben eşimle calisamadim merak ettim size veriyorlar mi

aynı anda izine şimdiye kadar hiç birşey demediler canım.. ben aile hekimliğine geçeli 1,5 oldu... bu yaz basına kadar yakın bi kasabadaki dr ve hemşireyi yerimize vekalet gösteriyorduk sıkıntı olmuyordu maas konusunda da zaten uzun surelere cıkmıyoruz maksimüm 3 gün felan.. ama yaz basından beri mudurluk dedi ki aynı bina da olmdığınız surece vekalet gösteremezsiniz... vekaleten birini bırakmadığınız zaman da maasınızdan kesilir yerinize adam gönderilir.. biz bunu arastırdık bakanlıkta ded ki sadece yılda 7 gün maasınız kesilmeden istediğiniz şekilde yıllık izin kullanırsınız sonrasında maas kesintisi olur.. ama aynı anda cıkma konusuna hiç birşey diyemiyorlar çünkü o dr ben hemşire zaten o burada olmazsa ben olsam yine hasta muayene vs yapılamaz... bizim işte sorunumuz tek ahb olmamız yoksa bağlı oldugumuz tsm de entegre çalışanlar cok rahat yerlerine surekli birileri bakıyo mobillere hemşireleri gitmiyo vs. kütahyadasın galiba bende küçük bi ilde yim ve küçük illerde insanlar biraz nasıl isterse öyle yuruyor.. eşim ilk aile hekimliğinde beri burada şimdiye kadarhiç sorun etmezlerken şimdi böyle.. bakıyoruz yasa değişikliği yok.. müdürlüğe soruyoruz müdür değişmiş yeni mudur böyle istemiş vırt zırt sinir bozucu bir durum yani bizim izin işleri

:mad: 1 saat öncesinde gebesin sen deyip şerbetli tatlı ikram ettiler:KK17:
yemeden önce şekerimi ölçtüm, 107 idi.
yedikten bir saat sonra 157 oldu. inanamadım tekrar ölçtüm 141di :eek:
her ölçtüğümü not ediyordum, ilk defa bu kadar yüksek çıktı. detaylıya girdiğim gün yediğim çikolatalardan sonra bile yükselmemişti.
bunu doktora söylersem kesin şeker yükletmesi yapar :KK57:
ben direk endokr. gidip diyet verin ve uygulayacağıma söz veriyorum mu desem :KK17:

sleepy bana uzun sürede dönüş yaptı. eşime daha erken yolladı. 3 hafta sonrasındaydı sanırım mesaj geldi telefonuma. ürününüz kargolanmıştır diye.
öncesinde hergün reklam mesajları geliyordu tabi :KK70:

kv evinde olmaz canım ya. gelenin gidenin olacak. insan annesinin evinde bile mahcup oluyor. icabında arkadaşların gelecek nası olsun o iş. gelseler çok geldi, gelmeseler kimseyle iyi değil geleni yok derler...
gelsin baksın yardım etsin sizin evde. icabında evine gitsin. hep kendilerini düşünüyorlar.
sonra gelinler tırlatıyor kötü gelin oluyorlar :KK70:

benim de annem çalışıyor. prim gün sayısı az kaldı. ama gene benim doğuma yetişmiyor :KK43: belki ücretsiz izin sonrasına yetişir.
kv dem de yok işin aksi kısmı :KK43: neyime güvendim el memlekette çocuk yapmaya karar verdiysem :KK70:
görümcem ilk haftalarımda "ay ben bakıcam kızıma " diyip dıuruyordu.
hem kız dediği için(ben erkek hissediyordum ve erkek bebişim:) ) hem kızım dediği için sinir oldum.:KK62:
bir gün ben belki çalışmam kendim bakarım ne belli senin bakacağın dedim.:KK17:
bi iki ay önce bu yaştan sonra ne çocuk bakarım ne çocuk doğururum dedi:KK17:
tek bakabilecek adamı da kaybettim, 100 puan bana :KK9:

Ahahhaha alemsin walla canım.. ben bütün kapıları kapatmayayım dedim kv.me sen gel babamla kal dedim. hayatta rahat edemem çünkü emzircem lohusa olcam rahat olamam kayınpederimin yanında... ayrıca gelen giden olur ee yardım etmesen olmaz rahat duş alamam ve yeri gelcek bize yemek yap diycekler ben onu da yapamam çünkü başkasının ewinde ve mutfağında iş yapmayı hiç sewmiyorum... kendi ewimde yapsam zoruma da gitmez rahat ederim çocuğu emzirir uyutur yatırırım ya da kv.dem çocuğu uyutur bende ewimle ilgilenirim. kendi mutfağım kendi banyom tuvaletim çok önemli biraz pimpirikliyim... hem anneme de yakınım en azından annem akşamları gelirde bi kontrol eder öteki türlü kv.dem de kalırsam kesinlikle annem gelemez oralara uzak diye..

görümcemde işe başlarsan ben bakarım dedi ama ona da güvenemem çünkü 2 yaşında kızı war ve bebeğim doğunca kızı hep kıskanacak doğal olarak.. 2 çocuğa birden bakamaz hasta eder sürekli... yaaa aslında hiiç kimseyi istemiyorum bilio musun. ewde oturu kendim bakmayı büyütmeyi çok istiorum.. kimsenin karışmasını da istemiyorum ama işte eşim ihtyaçlara nasıl yetişir bilemiyorum... offff amaaan ne zormuş kadınlık yaaaa.....

her ölçtüğümü not ediyordum, ilk defa bu kadar yüksek çıktı. detaylıya girdiğim gün yediğim çikolatalardan sonra bile yükselmemişti.
ben direk endokr. gidip diyet verin ve uygulayacağıma söz veriyorum mu desem :KK17:
Canim aclik sekerin kac senin ?

Ahahhaha alemsin walla canım.. ben bütün kapıları kapatmayayım dedim kv.me sen gel babamla kal dedim. hayatta rahat edemem çünkü emzircem lohusa olcam rahat olamam kayınpederimin yanında... ayrıca gelen giden olur ee yardım etmesen olmaz rahat duş alamam ve yeri gelcek bize yemek yap diycekler ben onu da yapamam çünkü başkasının ewinde ve mutfağında iş yapmayı hiç sewmiyorum... kendi ewimde yapsam zoruma da gitmez rahat ederim çocuğu emzirir uyutur yatırırım ya da kv.dem çocuğu uyutur bende ewimle ilgilenirim. kendi mutfağım kendi banyom tuvaletim çok önemli biraz pimpirikliyim... hem anneme de yakınım en azından annem akşamları gelirde bi kontrol eder öteki türlü kv.dem de kalırsam kesinlikle annem gelemez oralara uzak diye..

görümcemde işe başlarsan ben bakarım dedi ama ona da güvenemem çünkü 2 yaşında kızı war ve bebeğim doğunca kızı hep kıskanacak doğal olarak.. 2 çocuğa birden bakamaz hasta eder sürekli... yaaa aslında hiiç kimseyi istemiyorum bilio musun. ewde oturu kendim bakmayı büyütmeyi çok istiorum.. kimsenin karışmasını da istemiyorum ama işte eşim ihtyaçlara nasıl yetişir bilemiyorum... offff amaaan ne zormuş kadınlık yaaaa.....
ah ahhhh. bize böyle hak tanıdıkları sürece çalışmaya mahkum oluyoruz. kim çıkarttıysa o eşitiz lafını :D
ne güzel evde oturup kocamın eşi evimin hizmetcisi çocuklarımın anası olacaktım :)
sen gene de benim yaptığımı yapma kapatma kapıları :p ne kadar kıskanacak olsa da bir şekilde elden iyidir gene ;)

Anaaa o ne kız öyle... ne kadar yüselmiş bir anda.. bende geçenlerde kayınvalidemin şeker aletiyle ölçtüm akşam 5ten 8 e kadar vşy yememiştim. ama yinede tokluk olarak çıkıyormuş. tokluk şekerim 79 çıktı kayınvalidem sen hiç tatlı yemio musun dedi bende bugün revani tatlısı yedim 1 dilim ve bi de çikolata yedim dha da tatlı yiyemem dedim kadın şok geçirdi nasıl düşük böyle diye..

ayy bu arada 47 kiloyla hamile kaldım 57 kilo olmuşum dğn tartıldım. 4 buçuk aya kadar hep 1 kilo alarak devam ediyordum 23 eylülde 51 kiloydum dün 57 olmuşum şaka gibi yaaa... :D toplam 10 kilo aldım bu ne böyle inanamadım kendime :D

ah ahhhh. bize böyle hak tanıdıkları sürece çalışmaya mahkum oluyoruz. kim çıkarttıysa o eşitiz lafını :KK70:
ne güzel evde oturup kocamın eşi evimin hizmetcisi çocuklarımın anası olacaktım :)
sen gene de benim yaptığımı yapma kapatma kapıları :p ne kadar kıskanacak olsa da bir şekilde elden iyidir gene :KK66:

Ayy valla kim çıkartmışsa o lafı :D yok yine de ihtycım olur diye kapatmıyorm kapıları kimin eline düşeceğim belli olmaz :D

ayy anam şimdi erkeklerde çalışmayan kadınla ewlenmiyor walla ben anlamadım.. herkesin gözü açılmış... :D

Canim aclik sekerin kac senin ?
cihaz ile ölçtüğüm genelde açlık 85-100 arası çıkıyordu.
1 saat tokluk genel 90-110 arası
2 saat tokluk 90-115 arası genelde. bir kere 133 çıktı.

2 hafta önce açlık şekerim kan tahlilimde 68 çıktı. HbA1C ise hatırlamıyorum ama güzel bir değerdi. sınırlar içindeydi :KK51:

Anaaa o ne kız öyle... ne kadar yüselmiş bir anda.. bende geçenlerde kayınvalidemin şeker aletiyle ölçtüm akşam 5ten 8 e kadar vşy yememiştim. ama yinede tokluk olarak çıkıyormuş. tokluk şekerim 79 çıktı kayınvalidem sen hiç tatlı yemio musun dedi bende bugün revani tatlısı yedim 1 dilim ve bi de çikolata yedim dha da tatlı yiyemem dedim kadın şok geçirdi nasıl düşük böyle diye..

ayy bu arada 47 kiloyla hamile kaldım 57 kilo olmuşum dğn tartıldım. 4 buçuk aya kadar hep 1 kilo alarak devam ediyordum 23 eylülde 51 kiloydum dün 57 olmuşum şaka gibi yaaa... :KK70: toplam 10 kilo aldım bu ne böyle inanamadım kendime :KK70:

onlara göre düşük tabi. bizim tokluğu onlar açken görmedikleri için.
benim görümcemin de 250 300 lere vuruyor. benim şekeri görünce elin ayağın titremiyor mu diyor :)

Back
X