• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

kızlar yeni lierac larım geldi:) 2 tane 200 lük bitirmiştim 2 tane daha geldi şimdi eşim soruyo yeter dimi die bilmiyorum doğuma yakın belki bi daha isteriz dedim:) napacaksın yüzecen mi içinde dio :) herşey onun için halbuki :( :)

Küçük davsanimin kundagi geldi :)içinde kızım olunca daha güzel olacak insallah Allah izin verirse :KK36:

Eklentiler

• IMG-20151123-WA0001.webp
    IMG-20151123-WA0001.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 133
Çocuk yukarı kaldırıldığında organları yer değiştiriyor
6 ay - 2 yaş arası bebeklerde havaya atarak sevme, bağırsak düğümlenmesi başta olmak üzere bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bebek, her havaya atılıp tutulduğunda iç organlar yer değiştirebilmektedir. Bağırsağın da dolaşımı bozulmakta hatta her harekette bağırsak bağırsağın içine girebilmektedir. Ayrıca bebeğin başının tavana değmesi ya da tutulamayıp yere düşmesi sonucunda oluşacak travmalar da ciddi sağlık sorunlarına hatta kalıcı sakatlıklara zemin hazırlamaktadır.
Bebekleri ayakta değil dizde sallayın
Bebekler uyuması için mümkünse ayakta sallamamalıdır. Eğer sallamadan uyumuyorsa özellikle küçük bebeklerde dize alınıp çok yavaş, bütün gövdesi uyumlu hareket edecek şekilde sallanarak uyutulabilir. Yetişkinlerde beyin dokusu kafatasının içini tamamen doldurmuştur oysa bebeklerde öyle değildir ve her harekette aşırı sallanır. Dolayısıyla beyin dokusunda sinir hücre kaybına yol açabilir. Ayrıca bebekleri koltuk altından kavrayıp sarsmak, kafa öne ve arkaya hızla gidip geleceği için retina kanamalarına ve kafa içi kanamalarına neden olabilir.

Ya kızlar beni bi erken doğum korkusu sardı bugün bi tanıdığımız daha 36.haftası dolmadan doğurdu bir ay öncede akrabamzn kızı erken doğum yaptı aniden suyu geldiği için birçok eksiğimiz tamam sadece yıkanıp hastane çantasını yerleştirmek kaldı ha tabi birde ben kendime pijama gecelik falan istediğim gibi bulamadım ama bugünkü bebeğide duyunca bi heyecan stres bastı beni :KK51:

Merhabalar herkese kızımla kontrolden geldim herşey yolunda şükürler olsun 1.748 gram olmuş 1 hafta önden gidiyormuş kuzucum :nazar::KK200:biraz bel ve kasık ağrım vardı ilk defa nstye girdik onda da bir sıkıntı çıkmadı artık 2 haftada 1 gidecekmişiz kontrole. Bu arada hafta sonu eşimle birlikte hediyeliklerin çoğunu hallettik kokulu taş magnet yaptık,loğusa terliğimi süsledik,lavanta şişelerini aldık onların süslemesi kaldı bir de şeker kutularını hallettik birtek badem şekeri alması kaldı nasıl olmuş sizce?

Eklentiler

• P_20151121_214132.webp
    P_20151121_214132.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 143
  • P_20151121_214744.webp
    P_20151121_214744.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 143
  • P_20151122_110247.webp
    P_20151122_110247.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 126
  • P_20151123_164834.webp
    P_20151123_164834.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 131
  • P_20151123_165023.webp
    P_20151123_165023.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 127
Ya kızlar beni bi erken doğum korkusu sardı bugün bi tanıdığımız daha 36.haftası dolmadan doğurdu bir ay öncede akrabamzn kızı erken doğum yaptı aniden suyu geldiği için birçok eksiğimiz tamam sadece yıkanıp hastane çantasını yerleştirmek kaldı ha tabi birde ben kendime pijama gecelik falan istediğim gibi bulamadım ama bugünkü bebeğide duyunca bi heyecan stres bastı beni :KK51:
ya o korku bendede var :( benim yeğenim 27 haftalık doğmuştu (şimdi 5 yaşında çok sağlıklı). o yüzden bende bu haftaya girince korkmaya başladım. ya bende erken doğurursam diye :(

Hafta sonu çok fazla çamaşır suyuyla oyalandım kızlar. Sonra da çok pişman oldum. Hem çamaşır suyu soludum hem de kendimi yordum :KK43: Şuan vijdan azabı çekiyorum resmen.

Ben kullanmiyorum normalde çok kullanırdım rahatsız olsam bile. Ama aylardır kullanamiyorum. Zarar verir diye. Eşime kullandiriyorum eğer kullanmam gerekliyse.

Merhabalar herkese kızımla kontrolden geldim herşey yolunda şükürler olsun 1.748 gram olmuş 1 hafta önden gidiyormuş kuzucum :nazar::KK200:biraz bel ve kasık ağrım vardı ilk defa nstye girdik onda da bir sıkıntı çıkmadı artık 2 haftada 1 gidecekmişiz kontrole. Bu arada hafta sonu eşimle birlikte hediyeliklerin çoğunu hallettik kokulu taş magnet yaptık,loğusa terliğimi süsledik,lavanta şişelerini aldık onların süslemesi kaldı bir de şeker kutularını hallettik birtek badem şekeri alması kaldı nasıl olmuş sizce?
maşallah size :) hediyelikler çok güzel olmuş elinize sağlık.

Slm hanımlar...
Oğluma umut ismini koymayı düşünüyorum ama yanına güzel bir isim bulamadım. Sizler ne dersiniz bu konuda?

maşallah size :) hediyelikler çok güzel olmuş elinize sağlık.
Sağol canım eşimi durduramıyorum,magnetlerin çoğu işini o yaptı ben sadece boyadım 35 tane yaptık hafta içi bugün yine aldırdı kokulu taş yine yapacakmış,sonrada instagramdan sayfa açıp satışa başlayacakmış nasıl olsa boyamız,kalıbımız,silikon tabancamız varmış bu işe girecekmiş hem yapmak hoşuna gitmiş :KK48:

kızlar yeni lierac larım geldi:) 2 tane 200 lük bitirmiştim 2 tane daha geldi şimdi eşim soruyo yeter dimi die bilmiyorum doğuma yakın belki bi daha isteriz dedim:) napacaksın yüzecen mi içinde dio :) herşey onun için halbuki :KK43: :)
Oglumda cok kullandim ama catlicaksan catliyosun ..bu sefer almadim vazelin bademyagi vs suriyorum aklima geldikce..ayrica cok gozu tirmalayan bisey yoksa erkekler pek takilmiyo bunlara

Sağol canım eşimi durduramıyorum,magnetlerin çoğu işini o yaptı ben sadece boyadım 35 tane yaptık hafta içi bugün yine aldırdı kokulu taş yine yapacakmış,sonrada instagramdan sayfa açıp satışa başlayacakmış nasıl olsa boyamız,kalıbımız,silikon tabancamız varmış bu işe girecekmiş hem yapmak hoşuna gitmiş :KK48:
hehehe, şimdi kızı için yapıyor o yüzden zevkli gelir. bende butik pasta kurabiye yapıyorum ilk zamanlar ay ne zevkli demiştim. 400-500 kurabiye siparişi aldığın zaman o kadar zevksiz ve yorucu oluyorki anlatamam :) aynı figürü defalarca yapıyorsun, heryerin ağrıyor, yetiştirmek için uykusuz kalıyorsun vs.. o yüzden hobi olarak devam etsin bence :D

ya o korku bendede var :KK43: benim yeğenim 27 haftalık doğmuştu (şimdi 5 yaşında çok sağlıklı). o yüzden bende bu haftaya girince korkmaya başladım. ya bende erken doğurursam diye :KK43:
İşte bende geçirdiğim her iyi güne bin şükür bi gün daha büyüdü kuzum diye seviniyorum erken doğarsa yaşanıcak olumsuzlukları aklıma getirmek istemiyorum ama çevreden duydukça etkilenmemek mümkün değil şu son 2 ayıda hayrlsyla atlasaydk

İşte bende geçirdiğim her iyi güne bin şükür bi gün daha büyüdü kuzum diye seviniyorum erken doğarsa yaşanıcak olumsuzlukları aklıma getirmek istemiyorum ama çevreden duydukça etkilenmemek mümkün değil şu son 2 ayıda hayrlsyla atlasaydk
bol bol dua et, allahın izniyle atlatıcaz. Bebişlerimizi sağlıkla alıcaz kucağımıza :KK46:

Maşallah canım. Kilosu baya olmuş. Hepsi çok güzel olmuş. Elinize saglik
Sabun zor oldu mi canım? Zorlandin mi yaparken? Şişeleri biz de netten sipariş vereceğiz bir veremedik :)

Back
X