- 12 Ekim 2015
- 1.223
- 1.449
- 53
Estağfurullah :) bebege zarar veremezsin cok zor ve öyle bir durum olmasına kesinlikle izin verilmez... daha önce burada konuşmuştum doğum doğal bir olay bebek zamanı geldiği zaman yolunu yönünü herşeyini bulup cıkıyor ama bizde işte bu stres yaptırmaları yuzunden insanlar doğumu anlayamıyor yoksa atıyorum sancı cekip bağıran anneye o aşamaya gelene kadar bağırma bak faydası olmaz sancı geldiği zaman bebeğin sana yaklaşıyor ona yardım et ve ıkın demeyip son dk bişeyler anlatılmaya calısıyor anne de dinleyemiyor dinlesin diye hemen bebek sıkıştı Vs deniyor.. Benim tavsiyem o ağrı acı durumu gelmeden EbeniZle konusun ne yapayım Vs diye.. Örnegin şimdi aile hekimliğindeyim doğuma gidecek gebelere anlatıyorum işte senin doğum yaparken kakan gelmiş gibi hissettiğin zaman hiç korkup tutma yap cunku o bebek Vs. Öncesinde doğum yapanlar diyor Aa evet öyle olmuştu altıma yapacam diye korkmuştum diyor... Orada ebe doğru yönlendirse anne sıkıntı yaşamadan doğumu yaşayacak yok işte kakam yok gazım diye düşünmeyecekçok sağol canım peki merak ettiğim birşey daha var. hiç kendini kastığı için doğum yapamayan yada bu yüzden bebeğe zarar veren oldumu seninde tanık olduğun.kusura bakma bilen birini bulmuşken sormak istedim![]()
... Dediğin gibi konusun öğrenin ki ne yapıp rahatlamanız gerektiğini öğrenin... Böyle oldugu zaman herşey kolaylaşıyor yoksa kendini kasıp rahat olanı zorlaştırıyor kadınlar ama kimse ne cocuguna zarar veriyor nede doğuramıyo die bişey yok... Gerçek anlamda herşey psikoloji.. Uzun oldu kendimi tam ifade edemeyince :) şöyle 2 ablamdan örnek vereyim kardeş hani yapıları Vs benzer iki normal doğum bir tanesi cok rahattı ve doğumu sadece söyle anlatıyor suyun geldi gittim ebe önce anlattı sonra 2 defa ıkındım ve gerçekten bağırmadan fırt diye cıktığını ve içimin boşaldığını hissettim diyor dikişi hiç olmadı iki doğumu da böyle oldu... Diğer ablam cok kendini strese sokan biridir işte muayene Vs herşeye stres oldu (e insanı hormonlar yönetir stres hormonları etkiler) sancıları kesildi suni sancı Vs e süreç uzaması ve zor bir doğum doğumda anlattığı adam(dr) sürekli dokundu, herkes baktı, bacaklarım kasıldı sağolsun biri bacaklarıma masaj yaptı o rahatlamayla doğdu die anlattı ilk doğumunda dikişleri vardı... İkinci doğumunda herşeyi bildiği için normal ve rahat bir doğumu oldu tamam ikinci doğum kolay olur ama artık ne yapacağını da biliyordu...
Kısacası rahat olun vücudun fizyolojisini hormonlarını bozmayın herşey saat gibi işliyor :)