• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

eastnbull eastnbull cnm bizim face grubunda bir hatun sormuştu hatta resim eklemişti. Bu ilk süt ile son süt olayından kaynaklı imiş. Mesela emip tam boşaltmadan obur memeye gecmis sen sonra bir daha ki sefere öteki memeyi emince eski süt arkada kalıyor onla alakalı olabilirmiş buda bu tarz kakaya sebep olabilirmiş. Tekrarlama yapmaz ise endişe etme olursa da git doktora bir

Gece uyuyan bebisler bayılıyorum. Ben 24 saatte 3 4 saat anca uyuyoRum
Size yazayım acaba yanlış mı yapıyorum. Bir kere uyku düzenimiz falan yok.bazı günler kızım hiç yatmıyor. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama yatmıyor. Çok gazlı bir bebek.gazı onu uyandırıyor. Geceleri de sürekli inliyor. 2.5 3 saate bir beslemek gerektiği için saatimi hep kuruyorum.zaten çoğu zaman saat çalmadan kalkıyorum ve inliyor oluyor.böyle böyle 1 er saat anca yatıyorum aralarda.
Bu yüzden mama vermeyi düşünüyorum.
Şuan mesela banyo yaptı ayağımda sallıyorum ama gaz yüzünden dalamıyor.
biogaia canım çok iyi geldi 41 tl

Gunaydin kizlar :)
Bikac gundur gazdan sancidan duramayan bebegim bugun daha sakindi.
Basta gaz ilaci yada damlasi almayi dusundum. Ama bi yandan da yediklerimin sutumu etkilediginin farkina vardim.
Dun yediklerime dikkat ettim. Kimyon cayi rezene cayi ictim. Bebegim daha sakindi. Hicbi gaz ilaci vs vermedim.
Bos yere bebeginize anne sutu disinda bisey vermeyin bnce. Kendi yediklerinize dikkat edin.
Tabi mamayla beslenen bebekler icin farkli uygulamalar olabilir.

Kanguru kullananlara bikac sorum olacak?
1.Kangurunun icinde bebek emzirmek kolay mi? Yoksa kangurunun icinden cikarip mi emzirmek gerekiyor?
2.Kanguruyla gezerken disarida yemek yiyebiliyo musunuz? Yemek yerken bebegi nereye birakiyorsunuz?
3. Cok kusan bi bebek kanguruda tasinir mi :)

Cok sanslisiniz siz benim eşim yurt disinda çalışıyor annem de çalışıyor is yerini birakip gelemiyor kaynanam baska sehirde o kadar zorki su içmeye vaktim olmuyor
Canim annem dün ameliyat oldu kv başka şehirde eşim çalışıyor evet aç kalıyorum susuz falan tuvaleti hiç soylemeyim zaten öyle böyle geçiyor zaman zamanının yarısını uyutmaya çalışarak geçiriyorum zaten gazı olmazsa uyuyor 20 dakika bile uyusa ne yapsam acaba diyorum mesela dün uyudu bir kahve yaptım uyandı kahveyi soğuk içerim zaten dedim kendimi avuttum agladigim zamanım da oldu ama sonra agladigima pişman oldum bebegime bakıp Allah'ima şükürler olsun dedim

gunaydinnnn

benim kizim da gece 1 kere uyaniyor genelde saat 3 4 gibi.sabah 6 7 gibi uyaniyor emip tekrar uyuyor.gece uykusuna da eger rahatsa 10 11 arasi geciyor.dun gece 1,5ta uyudu ama.duzeni sasti.

eastnbull eastnbull karpuz yedinmi dun?o yapiyor yesil kaka

Oh oh Allah muhabbetinizi arttirsin hanımlar. Bugün bakamadim sayfalar kopmuş gitmiş :)

@insanbuL oğluşların sünnet olmuş maşallah. Kolaylıkla atlatırsınız inşallah bu dönemi. Şimdi biraz sıkıntı çekeceksin ama iyileştiklerinde ikisi için de rahat edeceksin :)

@misam canım lütfen üzülme karsindaki kimse senin ne yaşadığını, ne hissettiğini bilemez... düşünüyorum da hamileyken bile "sutlerimi sagip buzluğa atacagim. Ek gıdaya geçince de bebegimin ilk muhallebilerini kendi sutumle yapacağım." Diye plan yapan bir anneye bu şekilde yaklaşmaları ne kadar ironik...

Hele defnekiz defnekiz a denilen laf resmen kanımı dondurdu...
Canım sorma çok zoruma gitti benimde

Bizim de hep aynı. Akşam 7 gibi ve gece 4-5 sıraları hep bi ağlama tutuyor ama benimkinin allahtan uzun sürmüyor. Aklıma gelen her şeyi o anda sırayla yapıyorum. En sonunda susuyor :) ama bu aralar kucağa alıştı sanırım, yatırdığım anda ağlamaya başlayıp kaldırıp gezdirdiğim zaman ise hemen susuyor.
Bu arada bize doktor dün gaz sorunu için hem nurse harvey's şurubu ve hem de biogaia
damlayı beraber kullanmayı önerdi. Akşam şurubu verdim ama sevmedi :KK43: bakalım diğer damla umarım işe yarar.
sabah 5 te kalkıyor sonra gazı çıksa bile uyumuyor. benim vücudum artık dayanmıyor bu uykusuzluğa. anason demleyip gece 3 emzirmesinde verdim dün ilk defa ama faydasını görmedim.
gündüz herkes kızın uyuyunca sen de uyu diyor ama olmuyor işte. uyutmak yarım saat sürüyor. sonra da on dakkada bir geri uyanıyor. derin uyuması 1 saati buluyor ben hemen yatsam en fazls bi saat yatmış oluyorum. bazen aç oluyorum uykuyu tercih ediyorum. şu uyumama işi beni tüketti ne sabrım ne sağlığım kaldı

canım bende sağlık ocağına gittiğimde gırtlaklayacaktım ebeyi , bir de en büyük hatayı eşimle gitmekle yaptım bık bık başımda bak gördün mü emzirmen lazım ilk 6 ay anne sütü bilmem ne sanki biz bilmiyoruz!!! yoksa ne yapayım anlamadım ebeye yok sütüm az diyorum olsun çocuk önce bir kilo kaybetsin ondan sonra mamaya geçeriz diyor, doğumdan beri takip eden doktor sağlıklı olması önemli takma kafanı ver mamayı diyor çünkü biliyor çok az sütüm emzirmeme rağmen... Seni ve bebeğini tanımayan etmeyen insanların standart konuşmalarından çok sıkıldım
Aynen bnmde doktorum ben de çocuğuma mama verdim yetmiyorsa tabi vereceksin dedi.. Hemşirede sana denilen gibi hele bi kilo kaybına bakalım ona göre dedi

Benim kizim sürekli emmek istiyor bide eşim bi ay kaldi yanımızda yurt dışında çalışıyor kucağa alistirdi bebegi inmek istemiyor kucaktan bende yalnizim bıraktım mi deli gibi ağlıyor dayanamıyorum mecburalıyorum kucaga cok zor böyle nasıl devam edecek bilmiyorum
Gecen de netten okudum bebekler kucağa alusmaz diye gaz sorunları olduğu zaman kendilerini iyi hissederlermis ben de Kucakta dolasiyorum evin içinde birde arabada sakinlesirlermis uyuyan sesler diye bir program var onunla birlikte arabayla gezdiriyorum benimki elektrik süpürgesi sesi ile bazen uyuyor

Hamileyken çok konuşuodunuz doğurdunuz yine aynı arkadaş :) Artık son bikaç sayfaya anca bakabiliyorum :) Kanguru konusuna ben de bi değineyim uzun araştırmalar sonucu Ergo Baby 360 aldım ben. Belki daha önce bahsetmişimdir bilemedim. Baba sling i denedim ben ama rahat edemedim çocuk düşecek gibi geldi. Momfort baby i de tavsiye ettilerdi, baktım ergo nun kopyası gibi ben de ergo aldım. Yeni doğan aparatı ile kullanıyorum. Yavruş uyuyuveriyor koynumda. Memnunum ben :KK66: idilduam idilduam
Ayy inşallah bende momfortbaby den memnun kalırım yenidogan aparati aynısı mı ergo nunda

Back
X