• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Bebegine reflu teshisi kinan var mi? Biz doktorw gidiyoruz doktor vize bebek reflisu diye bisey var deyip refluyu anlatiyo ama bebeginiz reflu var demiyo. Bu aralar gogsumu reddediyo. Yedigini hemen kusuyo sonra bi daha istiyo. Vok yoruldum artik 2 aydir tek aktivitem emzirip kusmuk temuzlemek gercekten dayanamiyorum artik hep olumlu dusunmek istiyorum ama cok yoruldum :KK43: internettr reflusu olanlar gece yemememli yaziyo dogru mu
Hiç bir bilgim yok açıkçası. Hepimizin başka başka sorunları var gerçekten ilk aylar çok zormuş. Allah hepimize kolaylık ve sabır versin

Hiç manuel kontrol yapmadan mı göndriyorlar radyolojiye. Bizim doktor manuel test yaptı sorun yok dedi. Şüphelenirse göndermesi lazım radyolojiye sonuçta yararlı şeyler değil gerekli durumlarda çekilmeli.
Ultrason cihazı ile bakıyorlar bizim karnimiza baktıkları aletle. Cok sıkıntılı birşey degil. Ultrason olmadan anlaşılmaz hatta bebek sorun cikarmaz bile dedi doktor kalca cikigi anlaşılmaz disaridan dedi

Günaydın anneler. Topikte bir hamile kalma korkusu sarmis bircok kisiyi. Biri de benim o kisilerden. 40im da gittim takmadılar n3 zaman adet olacagim meçhul. 6 ay adet görmedim ilk bebekte. Sonra1 adetle kıza hamile kaldim. Cok korkuyorum dun açılışı yaptik eşimle ama gelinbana sorun kabir azabı gibiydi resmen. Ben daha çocuk defterini kapadim. Kondom kullanmıyor pasazade. Ben hap icemem. Geri cekilme ile hamile kaldım daha once bilen bilir. Adet görsem hemen spirale kosacagim 6 ay gormezsem halim nolur bilmem. Bizde durumlar bu. Pasama gelince 42 günlük olduk agulara başladık cok sukur artık bilincli olarak gülüyoruz da. Iyi kilo aliyoruz masallah gece oglum ii uyudugu için sutum heryere akmis bugun pompa siparişi verdim inşallah daha rahat gecer geceleri 3n azından meme sizisi cekmem
Hamilelikte serbestti ilişki şimdi insan adapte olamıyor korunmaya filan :KK48: inşallah istenmedik durumlar olmaz.

Ultrason cihazı ile bakıyorlar bizim karnimiza baktıkları aletle. Cok sıkıntılı birşey degil. Ultrason olmadan anlaşılmaz hatta bebek sorun cikarmaz bile dedi doktor kalca cikigi anlaşılmaz disaridan dedi
Çok rahat anlaşılıyor canım çok basit bir testi var ben de eşim de fizyoterapistiz. Ultrason ses dalgası zaten sorun olmaz da çevremde duydum bize röntgen çektiler filan diyeni. Manuel testte şüpheli bir durum yoksa gerek yok.

S sssn merak ettim sen uslu bir bebekmişsin ya da eşin. Kızın birinize çekmiş olmalı. Tabi ki sen ona alıştırıyorsun düzen filan ama genetik bir etkisi de olmalı ya. Oğlum babasına çekerse rahat edeceğiz bana çekerse yandık:KK70: maşallah kızına:KK68:

Kızlar d vitamini carlsonu hergün aynı saattemi veriyorsunuz? Benim hep değişiyo uyku durumuna göre sizin nasıl?

Benim de değişiyor. Genelde öğlen gibi veriyorum. Bazen sabah unutuyorum gece veriyorum. Bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum

canım anlıyorum seni. ben de çalışmaya başladım. işyerim için bazı evraklar hazırlıyorum parça başı para alıcam. normalde yaptığım işten farklı bişey. ama inan bilgisayar başına oturmaya fırsatım olmuyor.bir de bayrama kadar baya bi iş verdiler. sen nasıl yetiştiriyorsun işleri valla yolu varsa bana da anlat. ve sana tavsiyem akşam kocam baksın sen birkaç yemek salata vs hazırla. yada maddi imkanın varsa dışardan sağlıklı yemekler salatalar çorbalar söyle. koşullar elverse sütün olacak çünkü.inşallah evdeki sorunlarınız da çözülür. eşinin tedavi olması çok iyi bir gelişme.sen ve çocuğu için bir adım atmış. akşamları ver iki saat oyalasın oyun oynasın ilaç gibi gelir. burdan atıp tutuyom kusura bakma belki yardımım olur diye yazıyorum. sen de bana işleri nasıl Yetiştirdiğini yaz olur mu :KK43:

canım ben de yaptığım işlem başı para alıyorum hemen hemen benzer iş sayılır ama çok yoğun ve anlık bir iş yani sabah 9 da pc başına oturuyrum ve akşam 6 ya kadar kalkmam mümkün değil. Sabah 7 de eşimle kalkıp kahvaltımı yapıyorum daha bebiş uyuyor oluyor çoğu zaman sonra onu uyandırıp emziriyorum arkasından mama takviyesi tekrar uyutuyorum. 9-10'a kadar uyuyor uyumazsa ayağıma alıyorum pc yanımda oluyor alçak bir sehpam var ordan çalışıyorum. Emzirme saattlerinde memeye tutuyorum 10-15 dakika kalkıp ardından mama bu yaklaşık her seferinde 20 dakikamı alıyor. Gün içinde iş ve bebek harici birşey ile ilgilenemediğimden akşamdan kek börek vs yapıyorum gün içinde atıştırmak için, akşam da mecbur dışarıdan söylüyoruz. Temizliğe hiç dokunmuyorum her hafta yarım gün kadın ayarladım o toparlıyor. Yine ev işi olursa haftasonuna atıyorum, çok da takmıyorum artık birşekilde gidiyor.

Aynen dediğin gibi akşamları eşime veriyorum bebeği tamamen o ilgileniyor, hem kafası dağılıyor hem de ben dinlenme fırsatı buluyorum ona da çok iyi geliyor.

Çok fazla takmazsan, olduğu kadar dersen gidiyor bir şekilde.

Günydın kızlar...
Ben grip oldum ve ne yazık ki kızıma geçti burnu akıyor zor nefes alıyor eşimin doktor arkadaşı serum fizyolojikle temizleyin demiş sadece onu yapıyorum başka öneriniz var mı? Şimdi doktora gitsem hemen soğuk algınlığı ilacını verip yollıcak gibi hissediyorum ama gitsem mi?

Geçmiş olsun, bende 2 gündür fenaydım. Ateşim vardı 2 gece önce :(

Şimdi fena değilim, yorgunluk var ama.

Kuzunu emziriyorsan kesme emzirmeyi, kendin için parol alabilirsin, rahatlatıyor biraz. Süte de etkisi yok.

Kuzucuğun için serum fizyolojik yapıp otribebe tarzı birşeyle burnunu temizle. Eğer hırıltı duyarsan mutlaka Dr A götür.
Vitaminlerini düzenli ver, ne kullanıyorsun bilmiyorum ama bu tarz durumlarda multitabs vitamin işe yarıyor bebek için.

Sağıp dolaba koyduğun sütün varsa en eski tarihli olanlardan verebilirsin, daha çok vitamin ve antikor var içinde şimdikine göre.

İnşallah ikiniz de biran önce iyileşirsiniz, geçmiş olsun tekrar :)))

S sssn merak ettim sen uslu bir bebekmişsin ya da eşin. Kızın birinize çekmiş olmalı. Tabi ki sen ona alıştırıyorsun düzen filan ama genetik bir etkisi de olmalı ya. Oğlum babasına çekerse rahat edeceğiz bana çekerse yandık:KK70: maşallah kızına:KK68:
Canim ben cok usluymusum.annem hep derdi insallah kizin sana benzer diye.ben isimi yapardim seni kontrol etmek icin gelip bakardim ki oyuncaklarinla oynarken uyuyakalmissin diyo :) sabahlari uyanincada hic tepeme gelip zirlamazdin kendi kendine oynardin hep dedi :) bana cekmis huyu.esim yok yaramazmis:) gercekten duzende ise yariyo ama cocuk istemeyincede zor oluyo yani.insqllah ikici bebegimde bana ceker :KK70:

Canim ben cok usluymusum.annem hep derdi insallah kizin sana benzer diye.ben isimi yapardim seni kontrol etmek icin gelip bakardim ki oyuncaklarinla oynarken uyuyakalmissin diyo :) sabahlari uyanincada hic tepeme gelip zirlamazdin kendi kendine oynardin hep dedi :) bana cekmis huyu.esim yok yaramazmis:) gercekten duzende ise yariyo ama cocuk istemeyincede zor oluyo yani.insqllah ikici bebegimde bana ceker :KK70:
Tabi sonra ucuncude :KK48::skandal:

Sabah annem kızı severken,kuzum Büyüyüp çocuk Dr U olucak inşallah,kendi Dr unun yanına gidip bak bende sizin gibi dr oldum benim gibi erken Doğan bebeklere yardım ediyorum diycek dedi.sabahtan beri kimseye göstermeden ağlayıp duruyorum.sanırım bende ki bu durum geçici değil aryamın yoğun bakım günlerinden dolayı gözümde akmaya hazır bir damlayla yaşıycam.annelik de biraz böyle bişey olsa gerek.neyse bakalım:)günaydınlar:)

O his hiç gitmiyor biliyormusun :)) azalıyor ama :))

denizin haftası iyi olmasına rağmen onu öyle her tarafında hortumlarla hatırladığımda benim de o bir damla yaşım içimde biryerlerde duruyor oluyor.

Ama arya büyüdükçe, ek gıdası, agusu gugusu derken, iletişiminiz arttıkça ve bağınız daha da kuvvetlendikçe o acı azalacak. Hiç unutmayacaksın ama eskisi kadar yaralamayacak seni.

Ben denizi ilk gördüğümde anlam veremedim neden birsürü hortum olduğuna, eşim çook uzun zaman sonra söyledi bana denizin hortumla beslendiğini. Yoğun bakımdayken ilgilenen hemşireler de moralim bozulmasın diye çok çabalamışlar şimdi anlıyorum.

Bak o yaş geldi yine biryerden yine gözlerime :)))

4. Gün hemşire denizi getirip bana gösterdiğinde, bak annesi banyosunu da yaptı dedi ve inan bana o kokuyu hala ilk tazeliğinde hatırlıyorum :))

Göğsüm sıkışıyor her hatırladığımda o 6 günü.

Senin 10 katı günün geçti orada. Unutulmuyor ama acısı azalıyor söz veriyorum :))

Çok güzel günleriniz olacak kuzucuğunla, Allah razı olsun o hemşirelerden ve doktorlardan.

Kuzucuklarımız yanımız da ya, sağlıklılar ya çok şükür bin şükür.

Bak o sıpalar ne hallere geldiler şimdi, çok çabuk büyüyorlar. Koskoca 7 yıl geçti ama dün gibi hatırlıyorum o günleri :)))

Ama dün ne yediğimi hatırlamıyorum bu aralar :))))))

Screenshot_20160907-095421.webp

O his hiç gitmiyor biliyormusun :)) azalıyor ama :))

denizin haftası iyi olmasına rağmen onu öyle her tarafında hortumlarla hatırladığımda benim de o bir damla yaşım içimde biryerlerde duruyor oluyor.

Ama arya büyüdükçe, ek gıdası, agusu gugusu derken, iletişiminiz arttıkça ve bağınız daha da kuvvetlendikçe o acı azalacak. Hiç unutmayacaksın ama eskisi kadar yaralamayacak seni.

Ben denizi ilk gördüğümde anlam veremedim neden birsürü hortum olduğuna, eşim çook uzun zaman sonra söyledi bana denizin hortumla beslendiğini. Yoğun bakımdayken ilgilenen hemşireler de moralim bozulmasın diye çok çabalamışlar şimdi anlıyorum.

Bak o yaş geldi yine biryerden yine gözlerime :)))

4. Gün hemşire denizi getirip bana gösterdiğinde, bak annesi banyosunu da yaptı dedi ve inan bana o kokuyu hala ilk tazeliğinde hatırlıyorum :))

Göğsüm sıkışıyor her hatırladığımda o 6 günü.

Senin 10 katı günün geçti orada. Unutulmuyor ama acısı azalıyor söz veriyorum :))

Çok güzel günleriniz olacak kuzucuğunla, Allah razı olsun o hemşirelerden ve doktorlardan.

Kuzucuklarımız yanımız da ya, sağlıklılar ya çok şükür bin şükür.

Bak o sıpalar ne hallere geldiler şimdi, çok çabuk büyüyorlar. Koskoca 7 yıl geçti ama dün gibi hatırlıyorum o günleri :)))

Ama dün ne yediğimi hatırlamıyorum bu aralar :))))))

Eki Görüntüle 1882504
Bin,milyon,sonsuz maşallah suphanallah kuzularına:))Rabbim size bağışlasın hayırlı evlat etsin inşallah.yazdıklarını Ağlayarak okudum bakma bugün ağlayasım var sanırım.aryanın yoğun bakımdayken herşey yolunda gidiyordu(bir gün Öncesinde!!) prenmatüre bebeklerde anlık değişimler olabiliyor ne yazık ki yoğun bakımda oldukları sürede.ertesi gün görmeye gittiğimde yeniden makinaya bağlanmıştı.makinaya bağlanması değilde ağzının içi kanla dolmuş ve kanlar kuruyup kalmıştı!!!bu beni kahretti.hiç gitmiyor gözümün önünden gitmeyecekte nefes aldığım sürece.ne olduğunu sorduğumda hemşiresine entübe ederken boğazı kanadı dediler.ağzında süt olması gereken kuzumun ağzı kanla dolup kuruyup kalmıştı.ölmek istersin bu durumda bir anne olarak kuzunu öyle görmektense ve elinden bişey gelmiyorsa Ölmek isteyebilirsin ama ben bunu bile isteyemedim.kuzum iyi olacak bana ihtiyacı var diye tuttum elini.o gün bugündür bırakmadı elimi kara kuzum hiç bırakmayacakta Allah'ın izniyle.ve evet Dr umuz vr hemşire ablaları.Allah onlardan sonsuz Razı olsun onlar kuzumun melekleri hepsine Ömür boyu minnettar olucaz.büyüyor kuzum sağlıkla Şükürler olsun.herzaman daha iyi olucam bende kızım için geçti yaşandı bitti:)güzel sağlıklı günlerimiz olucak inşallah.bugün böyleyim ya sizleri de üzmek istemezdim Hakkınızı helal edin.

Çok rahat anlaşılıyor canım çok basit bir testi var ben de eşim de fizyoterapistiz. Ultrason ses dalgası zaten sorun olmaz da çevremde duydum bize röntgen çektiler filan diyeni. Manuel testte şüpheli bir durum yoksa gerek yok.
Hii bilmiyorum röntgen falandegil bizim ki normal ultrason ile baktılar

Bin,milyon,sonsuz maşallah suphanallah kuzularına:))Rabbim size bağışlasın hayırlı evlat etsin inşallah.yazdıklarını Ağlayarak okudum bakma bugün ağlayasım var sanırım.aryanın yoğun bakımdayken herşey yolunda gidiyordu(bir gün Öncesinde!!) prenmatüre bebeklerde anlık değişimler olabiliyor ne yazık ki yoğun bakımda oldukları sürede.ertesi gün görmeye gittiğimde yeniden makinaya bağlanmıştı.makinaya bağlanması değilde ağzının içi kanla dolmuş ve kanlar kuruyup kalmıştı!!!bu beni kahretti.hiç gitmiyor gözümün önünden gitmeyecekte nefes aldığım sürece.ne olduğunu sorduğumda hemşiresine entübe ederken boğazı kanadı dediler.ağzında süt olması gereken kuzumun ağzı kanla dolup kuruyup kalmıştı.ölmek istersin bu durumda bir anne olarak kuzunu öyle görmektense ve elinden bişey gelmiyorsa Ölmek isteyebilirsin ama ben bunu bile isteyemedim.kuzum iyi olacak bana ihtiyacı var diye tuttum elini.o gün bugündür bırakmadı elimi kara kuzum hiç bırakmayacakta Allah'ın izniyle.ve evet Dr umuz vr hemşire ablaları.Allah onlardan sonsuz Razı olsun onlar kuzumun melekleri hepsine Ömür boyu minnettar olucaz.büyüyor kuzum sağlıkla Şükürler olsun.herzaman daha iyi olucam bende kızım için geçti yaşandı bitti:)güzel sağlıklı günlerimiz olucak inşallah.bugün böyleyim ya sizleri de üzmek istemezdim Hakkınızı helal edin.
Canim benim ya :( benim kizim 1 gun fototerapi aldi.sadece birgun.ayni odada kaldik hatta.ama ben kahroldum.dedigin gibi benimde aklima gelince gozlerim doluyo.senin hissettiklerini tahmin edemiyorum bile :( cok sukur saglikli ve kollarinda

Anlamıştım ya :halay:

Bizimkiler şu an 5 buçuk kilo kadar, primanın 3 numarası tam oluyor, huggies canbebe küçğk kalıyor. Emin misin sıkmadığına?

Sizin böyle deyince acaba fark etmiyormuyum sikmadigini diye düşündüm. 1 paket var suan bakacam ona. Huggies sıkıyor lastik izi yapıyor. Prima ya döndüm şuan 2 numara alacağım.

Back
X