• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Tulum filan aldiniz mi kislik biraz erken ama simdiden yeni kiyafet heyecani sardi beni:KK9:bide kanguru alicam galiba evde yalniz olucam is filan yaparkeen iyi olur diyorum chicco vardi ebevekte 79tl sanirim. Fiyati uygun ama kanguruda dikkt etmm gereken seyler neler

4 aldık o da büyük geldi altı torba torba oldu canım. işin garibi bacağında yine de iz çıktı. demek ki 10 numara da olsa bacakta iz çıkacak :KK43: ben de elimdeki 2 leri bitirmeye karar verdim bacaktaki iz konusunda 2-3-4 hiçbiri farklı değil çünkü. bunlar bitince zaten deniz büyümüş olur 4 e geçerim. bez bağlamayı mı beceremiyorum napıyorum anlamadım...
Canım bezin kenarındaki lastiği içerde birakirsan iz çıkar dışarıya çıkar ben öyle yapıyorum

Bu arada doktor muaynelerimizide bilgilendirmek için yazacağım kızlar. Kimse yazmamış acaba sadece bizim doktormuzmu böyle merak ettim. Her muayneden sonra ev ödevimiz oluyor bizim. İlk ay muaynesinde emzirme bebeği tutma onla konuşma vs.

2. Ay muaynemizi pazartesi olduk. Oturur oturmaz şunları sordu;

1-ellerini emiyor mu?
2-sağa sola havaya bakıyormu dikkatli dikkatli.
3-sosyal gülümseme başladımı?
4-tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyormu?
5-Gece maksimum uyanmadan kaç saat yatıyor. Biz 5 saati gördük bunu söyledim güzel 6 saate kadar çıkacak dedi. İlk 4 madde bizde aynen yaşanıyor :)

Bu ayki ödevimiz çıngırakla konuşmak ve dikkatini çıngırağa çekmek. Sonra çıngırağı sağa sola götürdğümüzde sesini takip edecek. Bir iki kez denedim baktı oğlum.çalışmaya devam. Belki sizde denersiniz.

Kaka için 2 ile 4 aylar arasında azala azala haftada 1 kereye bile düşebilir dedi. Müdahele etmeyin dedi. Bağırsaklar tembelleşebilirmiş.

Aklıma gelen olursa yazarım yine. Sevgiler güzel annişler :)
Dediklerin bizde de var canım

Tulum filan aldiniz mi kislik biraz erken ama simdiden yeni kiyafet heyecani sardi beni:KK9:bide kanguru alicam galiba evde yalniz olucam is filan yaparkeen iyi olur diyorum chicco vardi ebevekte 79tl sanirim. Fiyati uygun ama kanguruda dikkt etmm gereken seyler neler
Kanguru da önemli olan ergonomik olmasi canım bebeği desteklemesi yoksa oturur gbi duruo omurgası için çok sağlıksız amerikada normal kanguru yasaklanmış ergonomik olanlar kullanilio momfort baby, Boba , ergo baby gbi markalar var ergonomik canım

1cicek3bocek 1cicek3bocek canım doruğu emzirip koyuyorum uyuyor demişsin bize de anlat işin sırrını biz sallayarak uyutamıyoruz bir de sürekli uyanıyor derin dalamıyor :KK43:
Ben cocuklari hiç kucaga alistirmadim tombigim doguda böyleydi suan ufaktan uyku saatleri bile olustu dorugun aksam 9da 2 cocukta uykuda oluyorlar. Hastane de basladim kendi haline bırakmaya. evde de devam ettirdim kim gelse kucaga vermedim. Birde sakin ortam da uyuttum ilk zamanlar ki uyku ya alissin diye. Şimdi dogu evi yiksa yatıyor. Aglasa bile almadim 5 dk agladi sustu yatti olay bu

Kanguru da önemli olan ergonomik olmasi canım bebeği desteklemesi yoksa oturur gbi duruo omurgası için çok sağlıksız amerikada normal kanguru yasaklanmış ergonomik olanlar kullanilio momfort baby, Boba , ergo baby gbi markalar var ergonomik canım
Peki kanguru da bebeği tek basina nasil yerleştiriyosunuz içine ben tek basima yapamiyorum
:KK55:

Ben cocuklari hiç kucaga alistirmadim tombigim doguda böyleydi suan ufaktan uyku saatleri bile olustu dorugun aksam 9da 2 cocukta uykuda oluyorlar. Hastane de basladim kendi haline bırakmaya. evde de devam ettirdim kim gelse kucaga vermedim. Birde sakin ortam da uyuttum ilk zamanlar ki uyku ya alissin diye. Şimdi dogu evi yiksa yatıyor. Aglasa bile almadim 5 dk agladi sustu yatti olay bu
deniz alıştı kucağa konuşmaya sallamaya... uyanıkken hep ilgi istiyor uyutırken hep sallannak istiyor. napıcam ben şimdi?

deniz alıştı kucağa konuşmaya sallamaya... uyanıkken hep ilgi istiyor uyutırken hep sallannak istiyor. napıcam ben şimdi?

Kusura bakmayın ama ben bu yaklasima karsiyim o bebegin kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Kucağa alistirmak diye bi şey yok kendini emin ellerde hissetmesi var bence bu bir ihtiyaç yani tipki beslenmesi uyumasi gibi. Bu yaklasimi yanlis buluyorum o bebek her istediğinde bana babasina dokunabilmeli.

astronot tulum düşünüyorum ben kışın kanguruda rahat kullanmak için.
kanguruyu da bizim için bel desteği bebek için kafa desteği olmasına dikkat ederek aldım

Kusura bakmayın ama ben bu yaklasima karsiyim o bebegin kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Kucağa alistirmak diye bi şey yok kendini emin ellerde hissetmesi var bence bu bir ihtiyaç yani tipki beslenmesi uyumasi gibi. Bu yaklasimi yanlis buluyorum o bebek her istediğinde bana babasina dokunabilmeli.
Pardon da 7/24 evimde misin? Cocugu yatagina 4o4 ile yapıştırmadim. Kendimi virüs gbi de uzak tutmuyorum cocugumdan. Sadece gerekli zamanlarda emme banyo v3 buyuk abimiz uyuduğu zamanlarda kucaga alinir. Bu bir süreç ve o daha ufak herseye cok kolay alışıyor bebekler. 5 ayında yurutece binecek yürüyecek ve bir sürü beraber geçirecek zamanımız olacak. Hop hop duran bebeği kucaga almanin anlami yok. Bana ihtiyacı olan 1 çocuğum daha var ve benim cekip çevirmek zorunda olduğum bir ev. Herkes istedigi gibi yetistirir çocuğunu benim tarzim budur

Dogar dogmaz alisir o kadar akillilar ki:) gazi yoksa bile gazi var sanarsin cunku istediği y3r kucak :KK66:
Bizim kde alisti ıdilde bebek sewmemistik sadece agliodu susmasi için çaba harcioduk şimdi kucagimda hepimiz kucagimiza aldık mincikladik sewdik doyasıya yasayamadigimiz duygularımızı yasioz sanırım alisti beyefendi annemler gidince ana kucağına koyup konusuom hemen rutin e alisio lar

Pardon da 7/24 evimde misin? Cocugu yatagina 4o4 ile yapıştırmadim. Kendimi virüs gbi de uzak tutmuyorum cocugumdan. Sadece gerekli zamanlarda emme banyo v3 buyuk abimiz uyuduğu zamanlarda kucaga alinir. Bu bir süreç ve o daha ufak herseye cok kolay alışıyor bebekler. 5 ayında yurutece binecek yürüyecek ve bir sürü beraber geçirecek zamanımız olacak. Hop hop duran bebeği kucaga almanin anlami yok. Bana ihtiyacı olan 1 çocuğum daha var ve benim cekip çevirmek zorunda olduğum bir ev. Herkes istedigi gibi yetistirir çocuğunu benim tarzim budur
Hmmm yurutecte dediniz benim için dusuncemi yazmam sona ermistir.

Bizim kde alisti ıdilde bebek sewmemistik sadece agliodu susmasi için çaba harcioduk şimdi kucagimda hepimiz kucagimiza aldık mincikladik sewdik doyasıya yasayamadigimiz duygularımızı yasioz sanırım alisti beyefendi annemler gidince ana kucağına koyup konusuom hemen rutin e alisio lar
Ben doğu da ilk annelik olduğundan birsey anlamadim cok uslu bi4 çocuktu. Buda uslu ama cok seviyorum bu veledi butun gun konuşulmasını istiyor oturup sarki söylüyorum abisi masal anlatıyor ama kucaga almıyorum fazla. Kucaga alisirsa onunda benimde duzenim bozulur. Gazli veya sıkıntılı bir bebek olsa mecbur alacaktık belkide rahat geçtiği icin bu surec bende rahatım

Back
X