• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

bu şekilde vicks sürülüp vefat eden bebek haberi okumuştum kullanmadan doktora danışmak lazım. rüzgar karşıdan esse bile nefesleri kesiliyor vicks ağır gelebilir. bilgim tecrübem yok ama topiktekileri araştırmadan kullanmamaları adına uyarmak için yazıyorum.
Hadi yaa ilk defa duyuyorum ben şaşırdım iyi çok şükür benim kıza bişey olmadı birbirimizi uyarmamız iyi oluyo ben de öğrenmiş oldum cnm teşekkür ederim allah razı olsun

Ben doğu da ilk annelik olduğundan birsey anlamadim cok uslu bi4 çocuktu. Buda uslu ama cok seviyorum bu veledi butun gun konuşulmasını istiyor oturup sarki söylüyorum abisi masal anlatıyor ama kucaga almıyorum fazla. Kucaga alisirsa onunda benimde duzenim bozulur. Gazli veya sıkıntılı bir bebek olsa mecbur alacaktık belkide rahat geçtiği icin bu surec bende rahatım
Şimdi bende ana kucağına koyuorunm alisti gerçekten bebisler ne yaparsak alisio şimdi tek olunca mecbur her zman alamiorum kucağıma kızım da var ilgi bekleyen.annemlwr varken tadını çıkardım sanırım is yapan var diye :halay:

Kanguru da önemli olan ergonomik olmasi canım bebeği desteklemesi yoksa oturur gbi duruo omurgası için çok sağlıksız amerikada normal kanguru yasaklanmış ergonomik olanlar kullanilio momfort baby, Boba , ergo baby gbi markalar var ergonomik canım
Cok tesekkur ederim canim bi bakayim

Canim bziimkisi cok gulmuyo digerlerini yapiyo.Huzursuz oldugu icin sanirim cok gulmuyo. Biz hep farkli doktorlara girlttik tatilde oldugumuz icin. Kendi adima cok tesekkur ederim iyi ki bizimle paylastin. Emerken oksurmesinden korkuyodum ben de. 62 gunluguz biz siz kac funluguz cingirak aldim simdi cingirakla bitlikte konusmam mi gerekiyo

Evet cnm çımgırakla konuşmak lazım. Bizde 60 günlüğüz. Rica ederim, ne demek, Aklıma geldikçe ve muayne oldukça yazarım.

bizim doktor da çıngırak alın dedi ama başka bişey söylemedi. çıngırakla nasıl konuşturcaz bebeği

Konuşurken çıngırağı sallayın dikkatini aldıktan sonra sağından solundan sallayın dönüp o sese bakacakmış. 1 ay vaktimiz var deneyelim :)

kendi 3 usd kargosu da 3 usd bir de içinin bezleri var onu da almak lazım
Fiyati uygunmus kalitesi nasil acaba icbezleri mikrofiber mi ? Ben charlie banana ve bambino mio en iyileri bu alanda diye biliyorum onlarda 60 kusur tl. Sen ne zaman alicaksin bu bezi canim?

Kızlar selam dün ne yaptıysam tuvaletimizi yapamamistik sancıdan gece 3 de bebek arabasının içinde uyuduk bugün bezini çıkardım elma yağı ve çörek otu yagiyla bezsiz şekilde masaj yaptım veèéeè çok şükür kakamizi yaptık beze yapmadık tabi annemizin üstü yatak alt açma bezimize yaptık çok şükür

Çok sağol teyzesi ALLAH razi olsun sizin bebegin gazi olunca ne yapiyorsunuz ben biraz kimyon cayi yaptım verdim zeytin yagiyla karnına masaj yaptım gaz damlası var onu verdim fayda etmedi
Canım ben gaz damlası verdim daha kötü oldu, midesi bulandı daha çok kusmaya başladı hemen kestim. Emzik veriyorum, Ayağımda sallıyorum. Saç kurutma açınca susuyor hemen. Kucağıma alıyorum dik olacak şekilde. İnan 2.ayında nerdeyse kalmıyor denecek kadar azalıyor az daha sabret

Biz sadece anne sütü ile besleniyoruz. Doktorda tamamen yediklerime odaklı ve pek tınmıyo. Ben evham yapıyorum sanırım. Yediklerimi yazıyorum artık. Bakalım ne olacak bu işin sonu bugün sarıyla başladık neyseki :)

aynen canım o zaman yediklerinle alaklıdır ben de doktora söylediğimde tınmadı :)

Bu arada doktor muaynelerimizide bilgilendirmek için yazacağım kızlar. Kimse yazmamış acaba sadece bizim doktormuzmu böyle merak ettim. Her muayneden sonra ev ödevimiz oluyor bizim. İlk ay muaynesinde emzirme bebeği tutma onla konuşma vs.

2. Ay muaynemizi pazartesi olduk. Oturur oturmaz şunları sordu;

1-ellerini emiyor mu?
2-sağa sola havaya bakıyormu dikkatli dikkatli.
3-sosyal gülümseme başladımı?
4-tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyormu?
5-Gece maksimum uyanmadan kaç saat yatıyor. Biz 5 saati gördük bunu söyledim güzel 6 saate kadar çıkacak dedi. İlk 4 madde bizde aynen yaşanıyor :)

Bu ayki ödevimiz çıngırakla konuşmak ve dikkatini çıngırağa çekmek. Sonra çıngırağı sağa sola götürdğümüzde sesini takip edecek. Bir iki kez denedim baktı oğlum.çalışmaya devam. Belki sizde denersiniz.

Kaka için 2 ile 4 aylar arasında azala azala haftada 1 kereye bile düşebilir dedi. Müdahele etmeyin dedi. Bağırsaklar tembelleşebilirmiş.

Aklıma gelen olursa yazarım yine. Sevgiler güzel annişler :)

evet bizde de aynı şeyler konuşuluyor, zaten gider gitmez 2.ay kontrolümüzde konuşmaya başladı tepki verecek mi diye, emziğini çıkardı ellerinin refleksine baktı bir de renkli bir oyuncakla göz takibine baktı :)

Back
X