@Dumei @Papapatya
matsiyahoje
Kızlar taktiğin adı EASY (eat-aktivite-sleep-your time) yani yemek,aktivite,uyku,senin zamanın. ben nasıl uyguladığımı anlatayım.
Gece 11 buçuk 12den 5buçuğa kadar deliksiz uyuyoruz. 5buçukta ve 7 buçukta yarı uyur yarı uyanır vaziyette emişiyoruz uykuya devam ediyoruz. 7 buçukta bazen tam uyanıyor bazen 9buçuğa kadar bir kere daha aynı şekilde uyuyor. Ben uygulamaya 9buçuktaki emmeden sonra başladim. Öncelikle memeyi diliyle itene kadar emziriyorum. Normalde 5-10 dk emip hemen gazı geliyordu gazdan sonra tekrar meme vermiyordum artık tamamen doyduğuna emin olana kadar uğraşıyorum. Sonra aktivite olarak jimnastik veya çıngıraklarla oyun oynuyoruz şarkı söylüyoruz bez değiştiriyoruz ya da ben kahvaltı hazırlarken anakucağıyla yanıma alıp bir taraftan onunla konuşuyorum. Banyo yaptırıyorum. Bütün bunları yaparken uyanalı 1 buçuk, 2ye yakin saat geçmiş oluyor. Sonra zaten gözlerini ovuşturmaya mızmızlanmaya başlıyor. Ben de kundağını yapıp reflü yastığına koyup hafif hafif sallıyorum. 10 dk da derin uykuya geçiyor. (Bazen bir de süpürge sesine ihtiyaç duyuyoruz dalabilmek için) toplam 2buçuk hatta 3 saatte yakin aralıklarla emzirmiş oldum. bu düzen saat 5 e kadar böyle devam etti ama akşam altıda oğluşum bir daha meme istedi. Sonra gece 12ye kadar 1-1buçuk-2 saat aralıklarla emzirerek günü tamamladık :) zaten benim için önemli olan saat 16:00 ya kadar bu şekilde emzirmek. İlk iki gün benle inatlaştı sonra düzeni oturttuk, kararlı olmak lazim biraz ve düzen oturana kadar 2-3 gün evden çıkmamak lazım yoksa başa sarıyor.