• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Gunumuz cok huzursuz uykusuzdu gecemiz de aynen devam ediyo gece en fazla 3kere uyanan cocuk en fazla 20dk uyuyabiliyo.butun gerginligimi yansittim gun boyu hadi uyu yeter havasindaydim kafamin ici cok doluydu. Baktikca icim aciyo sevmiyomusum gibimi hissettirdim acaba naptim bilmiyorumki :KK43:((
Aglayasim var sus diyorum butun gunu zehir ettin cocuga zaten sus!!!



Ağla, rahatla, kucakla üçlüsünü tavsiye ederim :))

Kendine eziyet etme, hissettiklerinin hepsi normal ve gerçek. Ağlamak istiyorsan ağla ve rahatla. Sonra da edize kocaman sarıl ve öp.

Suçlu da hissedebilirsin kendini, bu da normal ama ne olur kendine zaman ver. Edizin herhangi bir sağlık sorunu yok buna inan, o sadece zorlanıyor biraz karnındaki huzurlu yerinden çıkıp dışarıya alışmaya.


Bir arkadaşa yazdım dün uzunca, biliyorum söylemesi kolay şimdi bana ama ne yaşadığımı bir allah bir ben biliyorum. Tabii aslında kendime yaşattım, anlayamadım. Anne bebek bağımız çok geç oluştu, çok zorladım kendimi.

Daha çok yeni dogum yaptık, hormonlarımız sapıtık şu anda. Az daha sabır ve zamana ihtiyacımız var :))
 
Gunumuz cok huzursuz uykusuzdu gecemiz de aynen devam ediyo gece en fazla 3kere uyanan cocuk en fazla 20dk uyuyabiliyo.butun gerginligimi yansittim gun boyu hadi uyu yeter havasindaydim kafamin ici cok doluydu. Baktikca icim aciyo sevmiyomusum gibimi hissettirdim acaba naptim bilmiyorumki :KK43:((
Aglayasim var sus diyorum butun gunu zehir ettin cocuga zaten sus!!!


Sen birşey yapmadın, ne olur kendini suçlama.

Sıkıntısı olan o :))
 
canımcım, bana da sormuşsun cvp vermek istedim. slingi yeni doğandan 4 yaşına kadar kullanabiliyorsun. ben burada babasling marka buldum ve onu almak zorunda kaldım. ekstra kumaşı olduğu için de dışarıda kullanacaksan rahatça emzirebilirsin.
bu arada bu ülkede çok sevecek birşey buldum :)) tüm annelerin memeleri dışarıda, bebekleri cokcok emiyor. kimse de bakmıyor :) harika valla :))

aynı işi gören mutlaka başka markalar ve uygun fiyatlar vardır. ben tl olarak 175 tl vermek zorundaydım ama sen araştırabilirsin.

içine koyduğumda çok rahat ediyorum ben, hatta dün tuvalete bile girebildim. hafif kundak modunda da oluyor ve bebek içe ve dışa dönük olarak belirli bir aydan sonra kullanabiliyorsun. kullanımı kolay ve rahat. ayrıca sırt ve omuz ağrısı yapmadı bende.

ben tavsiye ederim, kangurudan daha rahat geldi bana.
oğlumda arkadaşım chicco nun baya güzel ve destekli bir modelini vermişti bana ama kullanamadım.
1. çoook terletiyor
2. omuzlarımı çok acıttı

bu sling pamuklu kumaştan ve sadece benim koltukaltımın değdiği yer terliyor :))
ıslanırsa hemen kuruyor ve makinede yıkanabiliyor. sentetik değil hiçbir yeri.

kangurudan tek eksi yönü öne eğilirken bebeğine bir kolunla destek olman lazım o kadar. zaten kanguruda da içgüdüsel olarak tutyordum ben batıyı :))
Canım resmini göremedim slingin attysan bile hangi sayfda merak ettim bnde alacağımda bilemedim
 
Canlarim dualariniz icin cok tesekkur ederim. Kuzumun sonuclari iyi cikti simdilik bir haftasonra cikacak sonuc da iyi cikar insallah. Allahim kimseye yasatmasin. Cok zor el kadar cocuk bugun perişan oldu. Buyuk oglumla bizde aglaya aglaya perişan olduk. Neyseki korktugumuz basimiza gelmedi. Hepinizden Allah razi olsun. Meleklere saglikli gunler olsun...


Yaşasıııııııın, çok sevindim :)) İnşallah hepsi sağlıkla büyüsünler :)
 
Cnm biz sadece anne sütü alıyoruz farkedermi?

Anne sütü alan bebeklerde yeşil kaka üşüttüğünün işaretidir diye biliyordum ben ama bir doktora danışmakta fayda var bence.

Ayaklarına acı elma yağı sürebilirsin ve yün patik giydirebilirsin :) banyosunu yaptırırken ısıtıcı kullan ve sıcağa yakın ılık suyla yaptır. Hem rahatlatıyor hem de üşümesine mani olmuş olursun :)
 
Gunumuz cok huzursuz uykusuzdu gecemiz de aynen devam ediyo gece en fazla 3kere uyanan cocuk en fazla 20dk uyuyabiliyo.butun gerginligimi yansittim gun boyu hadi uyu yeter havasindaydim kafamin ici cok doluydu. Baktikca icim aciyo sevmiyomusum gibimi hissettirdim acaba naptim bilmiyorumki :KK43:((
Aglayasim var sus diyorum butun gunu zehir ettin cocuga zaten sus!!!

Cnm böyle düşünme ben bazen sesimi bile yükseltiyorum sonra üzülüyorum o ayrı. Bizim ki de can uykusuz enerjisiz iyi dayanıyoruz ben bazen akşama kadar ağzıma lokma koyamıyorum. Normal yasadiklarimiz
 
Kizlar bebekleri gun icinde kaka yapmayanlara bu sorum. Bi hafta filan bebeginiz kakasini yapmayinca bu durumla nasil basa cikiyosunuz?oglum aksam yedi simdi kaka yapmamis aglayip ikiniyo sizin bebekleriniz bi hafta boyunca hep boyle mi

Cnm bizde öyleydik geçen gün kakasını yapmadı diğer gün yine yapamadı. En son fitil aldım yaptırdım 2 bez doldu. Yavrum nasıl ıkiniyordu. Şimdi yine yapmadı bugün 2. Gün bakalım bekliyorum. Nette yazana göre sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde bu durum olabiliyormuş. Geç kaka yapıyor ama kabız değildi.
Bu geç kaka yapan bebekler nasıl dayanıyor bir hafta. Ikınma falan yoksa normalde bizim ki ıkinihor. Allah korusun fıtık olur diye korkuyorum
 
Canlarim dualariniz icin cok tesekkur ederim. Kuzumun sonuclari iyi cikti simdilik bir haftasonra cikacak sonuc da iyi cikar insallah. Allahim kimseye yasatmasin. Cok zor el kadar cocuk bugun perişan oldu. Buyuk oglumla bizde aglaya aglaya perişan olduk. Neyseki korktugumuz basimiza gelmedi. Hepinizden Allah razi olsun. Meleklere saglikli gunler olsun...
Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
 
Sabah ki beslenme saatimiz Güzelce Kalktım mamasını Yaptım uyuyor prenses uyku da verdin 15-20cc gaz Çıkarma 15-20cc gaz çıkarma neyse mama bitmek üzereyken kaka moduna geçti hepiniz çooook iyi bilirsiniz:)))) ııııııı ıııııı diye:)))bitti sandım kakası ve Gözümden uyku akıyor alt açmasını açmadan hemencecik değiştireyim dedim:))demez olaydım o ara uyandı veeee çişle Karışık kakayı yatağımıza yapıverdi hem de gülücükler saçarak:))) tabi eşimle taakkuza geçtik her yer battığı için kakanın ana kaynağından başlayıp temizleyelim dedik:)))önce aryayı banyo ettir sonra nevresimleri çıkar yatağı sil ve en sonunda arya bu hareketi yapsın:))))



puhahahahha, alın size kakalar :)))
 
Süpersiniz yerim seni tatlı şey

Biz dr her gün çarşaf değiştiriyoruz
Kaka henüz yapmadık ama günlük rutinlerimizden çiş yapmak ki alt açma bezi koyduğumuz halde attırarak çiş yaptığı için bizim oğlan :KK46:


erkek bebekler için e bebek te pipiped diye birşey var :)) acayip işe yarıyor. evde de yapılabilecek birşey aslında. bir bak istersen .


1661460_450686001699953_1350174281_n.webp
IMG-20120906-06235.webp
 
Bende ovulasyon testiyle kiz bebek doguran hatunum.Ama tabiki kizmadim :KK70:%1 lik ihtimallere her zaman girmeyi basarmisimdir:KK70: tabi ben ovulasyon testiyle hamile kalmayi hedeflemistim kiz erkek olayi yoktu kafamda ama o sekilde hamile kaldigim icin kesin erkek gozuyle bakiyodum bende:KK3:

Tabi yazinin sonunida okuyunca neyin ne oldugunu almais oldum.pre-seed jel :KK70::KK70::KK70:jeton dustu bende batidenizekin ablam :KK70:



hahahahahaha :)))) 2. ve 3. ye inşallah gönlünden geçen olsun :)
 
Ben de golden goat kullanıyorum doğduğundan beri ama 3-4 günde bir gecelerimiz bize zehir oluyor:KK43: sen tecrübelisin denizbatiekin denizbatiekin ne zamana kadar sürecek bu durum? Bazen hakkaten çok bitkin düşüyorum:KK43: ben de bu mamaya alıştı diye hiç değiştirmek istememiştim ama hakkaten bebelac ı denemek isterim. Bir de aptamil conformil diye gazlı bebekler için mama varmış. Onu denedin mi hiç?
Bir de bizim uyku sorunumuz var. Düzen oturtmaya çalışsam da 2 gün düzenli gidip 3. Gün bu düzen bozuluyor :KK43: 44 günlüğüz acaba çok mu aceleci davranıyorum :KK43: gün de en fazla 7-8 saat uyuyor.


canım ben sevemedim bir türlü aptamili, çook şekerli. ama bebelac ac almiron kullandım oğlumda,gazlı bebekler için üretilmiş. mucize olmadı ama rahatlattı oğlumu. deneyebilirsin, bildiğim kadarıyla sadece eczanelerde var.

biraz daha sabır diliyorum, ekin de 47 günlük ve düzene sokulamayan bir bebek şimdilik. ben hiç zorlamıyorum, 3-4 aylıkken başlayacağım düzen oturtmaya. yani şimdilik erken geliyor bana, batıda ağzım yandı ekini üflüyorum resmen :)))

ekin daha fazla uyuyor ama gündüz hiç durmuyor desem yeridir :) akşam üstü pili bitiyor ama :)) şimdi mıkmıklıyor mesela, bazen bağırıyor, bazen sevinli çığlıklar atıyor. dönence, oyun halısı vs. oynatabilirsin bebeğini. biliyorum bi uyusa da bende birşeyler yapsam diyorsundur ama inan bana o kadar çabuk geçiyor ki zaman, keyfini çıkaramadan telaştan büyüdü benim ilk iki çocuğum. şimdi anlıyorum ben bebek ne imiş, nasıl rahatlatılırmış :))


kimi bebek istemiyor düzene sokulmak, özgür bebekler bunlar :))
biraz daha zaman ver kendine ve ona, işler yoluna girecek elbet ama belki senin istediğin değil onun istediği düzen olacak :))) ben oğlumda bizzat yaşadım ve kabullendiğimde çok rahatladım inan :)))
 
Back
X