- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #4.181
biz de araştırdık canım eğer kreşe vereceksen yaptır diyorlar. ben çalışmak zorundayım. bu hastalığı bi yerden büyük ihtimalle kapar kızım kaçışı yok. allah korusun bakıcı yada kreşteyse benim kadar ilgilenemezler perişan olur. bir de hastaneye yatırılma ihtimali varmış bu hastalığı ağır geçirirse. benim bünyem hassastır. kızım da bana çektirse çok sarsılır. kısacası yarın yaptırıyorum aşıyı. aşı yapıldıktan sonra çok dikkat etmek lazım ama. bez değiştirince falan elleri iyi yıkamak lazım bize de geçebilir çünkü. bu arada aşı yapılınca da hastalık hiç olmayacak diye bişey yok sadece hafif atlatılıyormuş.
Benim deniz 19-20 aylıkken rota virüs oldu, aşısı yoktu denizin. O zaman yoktu heralde ki yaptırmamışız.
Nasıl bir ishal anlatamam. Altında bezi var ama paçalarından akıyordu yavrumun kakaları :))) ve ağlıyor du öyle bezen çıkınca kakaları, hiç hoşlanmıyor du.
Zorla elektrolit dengesini bozmamak için şeker-tuz karışımlı bir ilaç veriyordum. Hatırlamıyorum adını. Şiringayla ağzına sıkıyordum.
Diyeceğim o ki, mutlulukla yaptırın bu aşıyı. Evde kendiniz de yapabilirsiniz, ağızdan çünkü. Sırf bunun için Dr A gitmeye gerek yok aklınızda bulunsun. Ama en ufacık damlası bile çıkmamalı ağzından. Emzik yöntemi işe yarıyor bu gibi durumlarda :)))