• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Nereye başvurdun canım?

u
Bulunduğun ilin aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden öğrenebilirsin Can'ım. 173 tü sanırım telefon numarası vardı oradan öğrenebilirsin. Ama bildiğim kadarıyla Bebek doğduktan sonra bir ay içinde başvurman gerekiyor.

Kizlar doktor oglumu dinledi ve hiriltisi oldugunu soyledi. Ileriye donuk astim icin universiteye sevketti.gittik bi dotor bronsit baslangici oldugunu hastaneye yatmamiz gerektigini soyledi ama hocsma danisicam dedi. Hoccasi da gerek yok dedi siz yakin takibr alin ammesi azaliyo mu oksuruyo mu diye dedi. Emerken savasiyodu zaten ara ara ama doktora gittigimden beri gozume batiyo pinpirikli mi oldum ufff bilmiyorum

Canım benim arkadaşım 3 yıldır mama sektöründe ve sma denildiği gibi anne sütüne yakın değil dedi bna aldırmadı bebelac goşdu önerdi ama ben aptamil kullanıyorum.. Onla devam ettim onla başlayınca.. Bence bir süre dene bnde deneyip kıyaslayacağım iki mmayı tekrar çğnkğ aptamilde çok gaz yapıyor
canım bizde hstanede ilk aptamil aldık öyle söylediler ama çok gaz yapıyo dediğin gibi ondan sonra similac denedim kakasını çok zor yaptı en son işte ebe sma dedi onla devam ettim ama bulamadığımız zamn bebelac aldım şöyle bi durumda var bebelac bencede anne sütüne daha yakın çünkü kakası anne sütü aldığındaki kakasıyla aynı renk ve daha rahat yapıyo Ama smada bildiğin çimen yeşili yapıyo sürekli mama değiştirmk istemiyorum ama bu kutu bitince bebelacla devam etmeyi düşünüyom

D Daisymom cnm ben başvurmadım da eşime de sormadım hiç başvurdun mu diye sabah sorarım eşimiz başvurabiliyo mu ki valla yoksa bizimki 45 günlük oldu vermezler mi acaba

Kizlar doktor oglumu dinledi ve hiriltisi oldugunu soyledi. Ileriye donuk astim icin universiteye sevketti.gittik bi dotor bronsit baslangici oldugunu hastaneye yatmamiz gerektigini soyledi ama hocsma danisicam dedi. Hoccasi da gerek yok dedi siz yakin takibr alin ammesi azaliyo mu oksuruyo mu diye dedi. Emerken savasiyodu zaten ara ara ama doktora gittigimden beri gozume batiyo pinpirikli mi oldum ufff bilmiyorum
CNm burnu tıkalı gibi mi bizimkinin de gece özellikle sabaha karşı nerdeyse nefes alamicak gibi oluyo öksürük yok burun damlası damlatıyorum açılıyo ama tam da değil sanki ben de götürsemmi acaba ama gündüz iyi bişey yok.bence dikkat etmek lazım benim yeğenim 1 aylıkken bronşit başlangıcı olmuştu hastanede yatmadına rağmen o zmn her kışı şimdi buhar makinesiz geçiremiyo hep ağır geçiriyo gribi ve her kış hastalanıyo çocuğum sakın yakalanmasın cnm çok dikkat et ben de korkuyorum valla bu havalar çok kötü

Kızlar yine bir fikirle karşınızdayım :KK52:

Bunu internetten takim olarak aldım. Eki Görüntüle 1879832 Ayni tişörtün babasının-kızı, annesinin-oğlu/kızı, copy-paste gibi versiyonları da vardı :) kumaşı da yumusacik. 2-3 güne hemen getirdiler. İsteyene özelden link verebilirim.

Güzel
İsterim link kuzu

canım ben sevemedim bir türlü aptamili, çook şekerli. ama bebelac ac almiron kullandım oğlumda,gazlı bebekler için üretilmiş. mucize olmadı ama rahatlattı oğlumu. deneyebilirsin, bildiğim kadarıyla sadece eczanelerde var.

biraz daha sabır diliyorum, ekin de 47 günlük ve düzene sokulamayan bir bebek şimdilik. ben hiç zorlamıyorum, 3-4 aylıkken başlayacağım düzen oturtmaya. yani şimdilik erken geliyor bana, batıda ağzım yandı ekini üflüyorum resmen :)))

ekin daha fazla uyuyor ama gündüz hiç durmuyor desem yeridir :) akşam üstü pili bitiyor ama :)) şimdi mıkmıklıyor mesela, bazen bağırıyor, bazen sevinli çığlıklar atıyor. dönence, oyun halısı vs. oynatabilirsin bebeğini. biliyorum bi uyusa da bende birşeyler yapsam diyorsundur ama inan bana o kadar çabuk geçiyor ki zaman, keyfini çıkaramadan telaştan büyüdü benim ilk iki çocuğum. şimdi anlıyorum ben bebek ne imiş, nasıl rahatlatılırmış :))

kimi bebek istemiyor düzene sokulmak, özgür bebekler bunlar :))
biraz daha zaman ver kendine ve ona, işler yoluna girecek elbet ama belki senin istediğin değil onun istediği düzen olacak :))) ben oğlumda bizzat yaşadım ve kabullendiğimde çok rahatladım inan :)))
Cevabın için teşekkür ederim canım, tavsiyene uyup dün bebelac ac almiron aldım ve oğluma bu zamana kadar golden goat vererek ne kadar işkence çektirmişim onu anladım. Mamayı değiştirmek için neden bu kadar çok bekledim bilmiyorum ama şimdi çok vicdan azabı çekiyorum:( normalde bu saatlerde gazdan dolayı aşırı kıvranırdı ve uyuyamazdı. Şimdi mışıl mışıl uyuyor ve ben onu seyrediyorum. Diğer mama da iyi olabilir ama bence yenidoğan için biraz ağır bir mama. Tabi bunun etkisini de ileride daha iyi anlarım. Umarım oğlumun bundan sonraki gelişimi de böyle devam eder.
Bir başka sorunumuz daha var ki:( yüzünde ve hafif olarak göğsünde isilik tarzı sivilcelenme var ve her gün ılık duş aldırmama ve terletmememe rağmen günlerdir geçmiyor. Sabah doktora götüreceğim. İnşallah en kısa sürede bu sorunun da üstesinden geliriz.
Başına gelen arkadaş varsa bunun için önerileriniz nelerdir?

Cevabın için teşekkür ederim canım, tavsiyene uyup dün bebelac ac almiron aldım ve oğluma bu zamana kadar golden goat vererek ne kadar işkence çektirmişim onu anladım. Mamayı değiştirmek için neden bu kadar çok bekledim bilmiyorum ama şimdi çok vicdan azabı çekiyorum:KK43: normalde bu saatlerde gazdan dolayı aşırı kıvranırdı ve uyuyamazdı. Şimdi mışıl mışıl uyuyor ve ben onu seyrediyorum. Diğer mama da iyi olabilir ama bence yenidoğan için biraz ağır bir mama. Tabi bunun etkisini de ileride daha iyi anlarım. Umarım oğlumun bundan sonraki gelişimi de böyle devam eder.
Bir başka sorunumuz daha var ki:KK43: yüzünde ve hafif olarak göğsünde isilik tarzı sivilcelenme var ve her gün ılık duş aldırmama ve terletmememe rağmen günlerdir geçmiyor. Sabah doktora götüreceğim. İnşallah en kısa sürede bu sorunun da üstesinden geliriz.
Canim bizde de c8kti o isilik benzeri seyler. Yuzinde boynunda ve sirtinda. Sonra yara gibi buyudu kabuklandi.Cildiyeye gittik krem verdi 2 gumdur azaliyo. Sen ihmal etme simdiden al kremi bizim givi olmasin cok aciyo dokundurmuyo bile

10
CNm burnu tıkalı gibi mi bizimkinin de gece özellikle sabaha karşı nerdeyse nefes alamicak gibi oluyo öksürük yok burun damlası damlatıyorum açılıyo ama tam da değil sanki ben de götürsemmi acaba ama gündüz iyi bişey yok.bence dikkat etmek lazım benim yeğenim 1 aylıkken bronşit başlangıcı olmuştu hastanede yatmadına rağmen o zmn her kışı şimdi buhar makinesiz geçiremiyo hep ağır geçiriyo gribi ve her kış hastalanıyo çocuğum sakın yakalanmasın cnm çok dikkat et ben de korkuyorum valla bu havalar çok kötü
Evet canim horluyo gibi hiriltilar cikiyo gece bazen. Ama nefes alamicak gibi olmuyo. Acaba nemsiz bi yerde yasadigin icon olabilir mi gece nefessiz kalmsi? Ben de cok korkuyorum babasi da 2 sene bronsiti atlatamamis bebekken. Kotu hava da cok etkiliyo okullar acilinca biz duzceye geri doncez. Duzce de turkiyenin en kirli havasi :( napicam bilmiyorum.
Bence sen de bi gotur emmesinde azalma var mi diye soruyo doktor var mi?

Cevabın için teşekkür ederim canım, tavsiyene uyup dün bebelac ac almiron aldım ve oğluma bu zamana kadar golden goat vererek ne kadar işkence çektirmişim onu anladım. Mamayı değiştirmek için neden bu kadar çok bekledim bilmiyorum ama şimdi çok vicdan azabı çekiyorum:KK43: normalde bu saatlerde gazdan dolayı aşırı kıvranırdı ve uyuyamazdı. Şimdi mışıl mışıl uyuyor ve ben onu seyrediyorum. Diğer mama da iyi olabilir ama bence yenidoğan için biraz ağır bir mama. Tabi bunun etkisini de ileride daha iyi anlarım. Umarım oğlumun bundan sonraki gelişimi de böyle devam eder.
Bir başka sorunumuz daha var ki:KK43: yüzünde ve hafif olarak göğsünde isilik tarzı sivilcelenme var ve her gün ılık duş aldırmama ve terletmememe rağmen günlerdir geçmiyor. Sabah doktora götüreceğim. İnşallah en kısa sürede bu sorunun da üstesinden geliriz.

Cnm bizimde oldu çok kötüydü yüzü boynu. Caresatin verdi drumuz. Sürdükten bir kaç saat sonra geçiriyor çok etkili. Küçük kapaklı bir kutuda. Bazı arkadaşlar aynı kremin farklı bi modelini kullanmış bi kısmıbeyaz bi kısmı pembeymiş. Bnm tek beyaz minncık kapaklı bir kutuda. Geçmiş olsun

Canim cok gec gordum kusura bakma.genelde ilk gunu atlatinca cikmiyo diyr biliyorum
rica ederim canım yine de gece temkinli davrandım.gerçi ateşlenmesin derken biraz üşüdü galiba ama neyse bugüm üçüncü gün. artık geçti çok şükür ♥

Tecrübeli annelere sorum var.
Kızlar bebeğim usuttu doktora da götürdüm.
Öksürük ve hapsurma si var sürekli.
Öksürüğe ne yapsam iyi gelir.veya üşümeye. Gazi da kötü kokuyor.

İyi geceler kızlar bişey danışmak istiyorum siz bilgili annelere ateşölçer alacağım ne marka önerirsiniz çok pahalı olmamak koşuluyla arkadaşım chicco aldı hiç memnun değil hep yanlış ölçüyo diyo ben de kararsız kaldım kullandığı ateşölçerden memnun olanlardan tavsiye alabilir miyim bir de biliyosunuz devlet ikinci çocuğa 400 üçüncüye 600 tl destek veriyo alan var mı acaba merak ettim eşim yarın bi bakacak müsait olunca
İyi geceler kızlar bişey danışmak istiyorum siz bilgili annelere ateşölçer alacağım ne marka önerirsiniz çok pahalı olmamak koşuluyla arkadaşım chicco aldı hiç memnun değil hep yanlış ölçüyo diyo ben de kararsız kaldım kullandığı ateşölçerden memnun olanlardan tavsiye alabilir miyim bir de biliyosunuz devlet ikinci çocuğa 400 üçüncüye 600 tl destek veriyo alan var mı acaba merak ettim eşim yarın bi bakacak müsait olunca
Ben bundan çok memnunum canım fiyati fa uygundu

Eklentiler

• 20160902_084828.webp
    20160902_084828.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 59
@gvn1907 cnm biz de oğlumun adını doğu koyduk merak ediyorum karakteri nasıl senin oğlanın?[/QUOT
Cevabın için teşekkür ederim canım, tavsiyene uyup dün belac ac almiron aldım ve oğluma bu zamana kadar golden goat vererek ne kadar işkence çektirmişim onu anladım. Mamayı değiştirmek için neden bu kadar çok bekledim bilmiyorum ama şimdi çok vicdan azabı çekiyorum:KK43: normalde bu saatlerde gazdan dolayı aşırı kıvranırdı ve uyuyamazdı. Şimdi mışıl mışıl uyuyor ve ben onu seyrediyorum. Diğer mama da iyi olabilir ama bence yenidoğan için biraz ağır bir mama. Tabi bunun etkisini de ileride daha iyi anlarım. Umarım oğlumun bundan sonraki gelişimi de böyle devam eder.

Kuzucum suçlama kendini, nereden bileceksin ki :) hepimiz deneme yanılma yöntemiyle öğreniyoruz birçok şeyi :)

Rahatlamasına çok sevindim, inşallah daha da iyi olacak annesi :))

İsilik için banyodan sonra tuzlu su ile silebilirsin o bölgeleri. Serum fizyolojik var sa evde onu kullan ya da bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ekle ve sil.

Back
X