• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Aynen canım hem bi işe yaradıkları yok hemde ona buna laf Allâh annelerimizi başımızdan eksik etmesin
Benım kayinvalide geldi diye 15 gündür bende kalan her işime koşturan annem 2 günlüğüne eve gidim siz gelmişken dedi kayinvadrme o da gitmeyin ben misafirlige geldim dedi işlerine gelince misafir gelmeyince oğlumun evi

H haticekk canım hiç korkma inan 1 aydır neredeyse her Allah'ın günü dışarıdayız sen tedbirini al otobüsler soğuk oluyor battaniyeye sardın mı hiçbirşey olmaz. Önce 5 saatlik ailemin yanına gittik ordan eşimin ailesinin yanına geçtim 7 saat, tekrar eve gelmemiz 8 saat :) bunların hepsini 1 hafta içinde yaptık çok şükür birşeycik olmadı. Haftayada tatile gideceğim hiç endişem yok
Bebeğiniz ne kadarlik hava değişiminden etkilenmiyormu yoksaa benzer iklimlere mi gidiyorsunuz nerden nereye gideceksiniz

Ben öyle yapacam canım gündüz öyledir akşam çok soguktur belki ne kadar olursa olsun adanada soğuk olacağı kesin geçen sene yaz ortasi uzun kollu giyiyirdum ben bodrumda eylül ortasi daha soğuk olur

uzun kollu alın rahat edersin, biz geçen hafta kv deydik inanılmaz sıcaktı gündüz neredeyse hiçbirşey giydirmedim ama geceleri üstü açık yattığı için tulumunu giydirdim hem üşümedi hem de rahat etti, bir de çok sıcak olurs aklima durumu olur yine uzun kollu kurtarıcı olur

Sizin bebeğiniz ne kadarlik nerden gitmeyi dusunuyosunuz mersine aslında bi tarafim cilginlik edip git diyor ama diğer tarafim tutuyor beni

canım bizimki 2 aylık bizde haftaya tatile çıkıyoruz, antalya taraflarına... Denizede sokacağım , doktoru ile konuştuk geçen hafta hiçbir sakınca yok havuza sokmayın ama daha mikrop yuvası dedi.. Bakalım pek bir endişem yok umarım sıkıntısız atlatırız

H haticekk canım hiç korkma inan 1 aydır neredeyse her Allah'ın günü dışarıdayız sen tedbirini al otobüsler soğuk oluyor battaniyeye sardın mı hiçbirşey olmaz. Önce 5 saatlik ailemin yanına gittik ordan eşimin ailesinin yanına geçtim 7 saat, tekrar eve gelmemiz 8 saat :) bunların hepsini 1 hafta içinde yaptık çok şükür birşeycik olmadı. Haftayada tatile gideceğim hiç endişem yok
Sağol canım desteğin için. Ben yollara alışık bir anneyim. Aynı yolu oğlum 20 günlükken de çektim sıkıntı olmuyor. Evde pek duramam zaten sıkılırim :KK48: Bebeğimi kanguruya diğer oğlumu yanıma alır gezerim bol bol

Sağol canım desteğin için. Ben yollara alışık bir anneyim. Aynı yolu oğlum 20 günlükken de çektim sıkıntı olmuyor. Evde pek duramam zaten sıkılırim :KK48: Bebeğimi kanguruya diğer oğlumu yanıma alır gezerim bol bol

aynen kapatmasın kimse kendini eve bizde 15-20 günlükken başladık çok şükür hiç sıkıntı olmadı

Kızlar size uyku düzenimizi anlatmak istiyorum normal mi değil mi fikir almak istiyorum gündüz ortalama 5 6 saat uyuyor bazen eğer bir gün öncesinden bir yere gittiysek düzeni bozuluyor çok az uyuyor ama genelde 5 6 saat uyuyor aksam 7 8 gibi uyusun diye çabalıyorum ancak 10 11i buluyor bu konuda çok sıkıntılıyım sonra gece 1 defa uyanıyor sonra sabah 6 7 gibi gün başlıyor veya 12 1 gibi uyuduysa gece hic uyanmadan sabah 5 6 gibi uyanıyor, sabah uyaninca biraz oyalanıyoruz 1 saat falan ardından gündüz uykusuna geçiyoruz

Ne guzEl işte masallah diyeyim. Bırak uyusun çok uzatırsa kaldırırsın.

Biz denize girmek icin degilde biraz gezmek icin gidiyoruz.esim orda universite okudu arkadaslari var orda.karar veremedik bizde ya

Sizin bebeğiniz ne kadarlik nerden gitmeyi dusunuyosunuz mersine aslında bi tarafim cilginlik edip git diyor ama diğer tarafim tutuyor beni

Kızlar bizde bayramda adana yolcusuyuz. Bende endişe ediyorum hava değişiminden. Hem hava değişimi hem bir sürü insan. Kızım zaten erken doğdu. Şuan hasta zaten.korkuyorum ama bende çok bunaldım. İhtiyacım var iple çekiyorum gitmeyi.

Aslinda doğru soyluyosunuz güneşten ve rüzgardan korursam birşey olmaz herhalde ama hasta olursa hava değişiminden filan çok pişman olurum esimlede aram acilir acikcasi çünkü onu ben ikna etmeye calisiyorum
Bebeklerin güneşe de rüzgara da hasta olmaya da ihtiyacı var. Başka türlü bağışıklığı nasıl güçlenecek bebeklerimizin. Ben ilk çocuğumda da hep gezdim bunda da geziyorum. Gezmezsem çocuk hasta olacak korkusuyla kendimi eve kapatırsam psikoloji m bozulur ve çocuklarıma hiçbir faydam olmaz. Tedbirini her zaman al ama rahat bir anne ol bu bebeğine de olumlu yansır.

Gece uyuyan bebisler bayılıyorum. Ben 24 saatte 3 4 saat anca uyuyoRum
Size yazayım acaba yanlış mı yapıyorum. Bir kere uyku düzenimiz falan yok.bazı günler kızım hiç yatmıyor. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama yatmıyor. Çok gazlı bir bebek.gazı onu uyandırıyor. Geceleri de sürekli inliyor. 2.5 3 saate bir beslemek gerektiği için saatimi hep kuruyorum.zaten çoğu zaman saat çalmadan kalkıyorum ve inliyor oluyor.böyle böyle 1 er saat anca yatıyorum aralarda.
Bu yüzden mama vermeyi düşünüyorum.
Şuan mesela banyo yaptı ayağımda sallıyorum ama gaz yüzünden dalamıyor.

canım bizde hstanede ilk aptamil aldık öyle söylediler ama çok gaz yapıyo dediğin gibi ondan sonra similac denedim kakasını çok zor yaptı en son işte ebe sma dedi onla devam ettim ama bulamadığımız zamn bebelac aldım şöyle bi durumda var bebelac bencede anne sütüne daha yakın çünkü kakası anne sütü aldığındaki kakasıyla aynı renk ve daha rahat yapıyo Ama smada bildiğin çimen yeşili yapıyo sürekli mama değiştirmk istemiyorum ama bu kutu bitince bebelacla devam etmeyi düşünüyom
Valla canım dün akşamdan beri bebelac verdim ve uykumuz çok güzel oldu ıkınmaları gitti yavrumun

Gece uyuyan bebisler bayılıyorum. Ben 24 saatte 3 4 saat anca uyuyoRum
Size yazayım acaba yanlış mı yapıyorum. Bir kere uyku düzenimiz falan yok.bazı günler kızım hiç yatmıyor. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama yatmıyor. Çok gazlı bir bebek.gazı onu uyandırıyor. Geceleri de sürekli inliyor. 2.5 3 saate bir beslemek gerektiği için saatimi hep kuruyorum.zaten çoğu zaman saat çalmadan kalkıyorum ve inliyor oluyor.böyle böyle 1 er saat anca yatıyorum aralarda.
Bu yüzden mama vermeyi düşünüyorum.
Şuan mesela banyo yaptı ayağımda sallıyorum ama gaz yüzünden dalamıyor.

Canımcım, mamayı dene, eğer daha uzun süre ve rahat uyursa geceleri mama verirsin ve sende dinlenirsin.

Süt varken neden mama vereyim diyenler vardır ve haklılardır ancak biz de insanız, uyumak, yemek yemek, tuvalete gitmek gibi temel ihtiyaçlarımız var. Bunlar karşılanmadığında sağlık sekteye uğrayabiliyor.

Eğer mama işe yararsa devam edersin, yaramazsa başka çözüm yolları ararız beraber :)))

Back
X