• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

gündüz uykusunu azaltıp gece de anason verdim 1 çay kaşığı. bu gece iyi uyudu. deniyorum bakalım bi çare bulucaz böyle gitmez
Benimkide sabah yediden beri ayakta ve kafamda çok bilmiş kayınbabam uyutma diye bekliyor!!!!kızı tam uyuttum geldi çimdikledi uyandırdı ağlıcam

Merhaba kızlar ben ne yaparsam yapayım sütüm yetmiyor ( doğumdan sonra 6 kilo aldım) çocuğum aç ek gıdaya başlayanlar neye göre başladılar? bebeğimin kilo alımı iyi. bi de ne şekilde veriyorsunuz? 4- 5 gün günde 1 veya 2 kez biboranla mama verdim beni emmeyi bırakmak istedi zoraki tekrar meme ucuyla tutturabildik çok şükür çok zor durumdayım kaşıkla yutturmaya çalışınca ağlıyor tükürüyor hemen cevap yazarsanız sevinirim

Merhaba kızlar ben ne yaparsam yapayım sütüm yetmiyor ( doğumdan sonra 6 kilo aldım) çocuğum aç ek gıdaya başlayanlar neye göre başladılar? bebeğimin kilo alımı iyi. bi de ne şekilde veriyorsunuz? 4- 5 gün günde 1 veya 2 kez biboranla mama verdim beni emmeyi bırakmak istedi zoraki tekrar meme ucuyla tutturabildik çok şükür çok zor durumdayım kaşıkla yutturmaya çalışınca ağlıyor tükürüyor hemen cevap yazarsanız sevinirim
Kilo alımı iyiyse yetiyordur bence

canım emziriyorsun dimi? eğer sütün azsa bence hepsini kızına ver buzluğa atma. buzlukta bazı faydalı şeyleri gidiyormuş sütün. o yüzden fazla süt olursa atın buzluğa diyorlar. en faydalısı sağıp vermek yada emzirmek. göğsünden çıkanla buzluktan çıkan bir değilmiş.

aynen canım bir süre sonra bazı özellikleri kayboluyormuş, emziriyorum inan her saat başı, her emzirmeden sonrada 5-10 sağıyorum verebildiğimi veriyorum, mamadan doyduysa atıyorum ki bir sonrakine biriksin öyle öyle bazen bir öğünü sadece anne sütü oluyor :(

ama anlamadım günde 3 litre su içiyorum,humana içiyorum, yediklerime dikkat ediyorum, vitamalt içiyorum hala yok hala yok :(

B Beydammm canım biz doktor tavsiyesi ile başladık kilo kontrolünden sonra, 1 hafta sadece anne sütü ile beslendi ilk haftalarda o hafta sadece 40gr aldı, normalde 100-200 gr alması gerekiyormuş böyle olunca doktor mamaya başlattı. Eğer kilosunda sıkıntı yoksa hiç başlama , nereden yetmediği kanısına vardın ki kilosu iyiyse yetiyordur.

Sürekli aranıyor hemen uyanıyor bide dudaklarını yalıyor ben de aç olduğunu düşünüyorum bir de göğsümü sağıyorum pek fazla da süt çıkmıyor

sağdığına bakma çünkü hiçbir sağma makinesi bebek kadar fazla sütü çekemiyor o yüzden için rahat olsun. Meme alışkanlığı olabilir ondan aranıyordur , emzik kullanıyor musun? Sürekli uyanmaları normal bizimki gün içinde kısa kısa uyuyor bir tek gece uykuları uzun. Dediğim gibi kucağa ya da memeye alışmış olabilir ondan aranıyordur

Ben de doğduğundan beri önce emzirip sonra mama veriyorum çünkü sütüm çok az. Bebeğim 47 günlük son 1 haftadır neredeyse hic emiyor. Önceleri uyku sersemi bayağı emerdi artik o da yok 2 dk emip sonra çığlık çığlığa ağlıyor. Mamayı görünce de susuyor tabi :KK43: Sütüm bu aralar biraz arttı ama emmediği için o da gidiyordu. İnternette çok araştırdım biberon alan bebek nasıl anne memesini bırakmaz diye.

Sonra medela'nın Calma diye bir biberonunu buldum ve aldım. Diğerleri gibi deliği yok bebek anne memesini vakumladigi gibi mamayı çekebiliyor sadece, Bugün kullanmaya başladım. Mememi ne zaman versem aliyor insallah boyle devam eder. Mama veren sütü az olan arkadaşlar bence deneyin.
Canm kaç günlüksünuz bende mama da veriyorm ama benim oğlum zaten kabul etmiyor mememi silikon uçla emziriyorum yorumlarda baktım bir aydan sonra performans kaybediyor diyor oyle mi acaba almalımıyım

Kizlar acil cevap istiyorum lutfen. Oglum cok kotu pisik oldu eczaci core satin diye bi krem onerdi. Hic biseye yaramadi cok yayildi ve acildi. Uyuyunca uyaniyo hep ciglik cigliga agliyo bu durumda onerebileceginiz bi krem var mi

Canm kaç günlüksünuz bende mama da veriyorm ama benim oğlum zaten kabul etmiyor mememi silikon uçla emziriyorum yorumlarda baktım bir aydan sonra performans kaybediyor diyor oyle mi acaba almalımıyım

Biz 38.haftada doğduk ,41.hafta sonuna kadar tam 3 hafta hiç emmedi ememedi beceremiyordu ağzında tutmayı. Ben aventin yenidoğan setini almıştım alışmadı biberona, şuanda memeyi de biberonu da tutuyor sıkıntı yok. Göğüs ucum hiç yok bu nedenle hala silikon uç ile emziriyorum ama bunun sütü etkilediğini düşünmüyorum. Benim sütüm çok azaldı ama özel sebeplerden dolayı, normalde hem emzirir hem sağardım baya boldu durmadan çalıştıkları için

Kizlar acil cevap istiyorum lutfen. Oglum cok kotu pisik oldu eczaci core satin diye bi krem onerdi. Hic biseye yaramadi cok yayildi ve acildi. Uyuyunca uyaniyo hep ciglik cigliga agliyo bu durumda onerebileceginiz bi krem var mi

o kadar ağır yaşamadık ama yeğenimde mustela çok etkili oldu onda kullanmıştık

Bize doktor trosyd ve fito krem yazmıştı canım ama doktor tavsiyesi olmadan kullanma çünkü ilk söylediğim kortizonlu bir krem

Ben de başvurdum ikizlerim için ama ne gelen var me giden. Aile bakanlığı il müdürlüğüne mi başvurulacak?
Canım eşime sordum gelince aile ve sosyal politikalar bakanlığı müdürlüğüne başvurmuş form dolduruyorlarmış sonra tahmini bi tarih veriyorlarmış eşime ağustos sonu demişler ben geçen hafta sormaya gittim pttye yatmış çektim

Kızlar prima kullananlar 1 numara devam mı. Ben şimdi netten sipariş edecem . Az mı alsam çok mu bilemedim. Kızım şuan 4.5 kg . Ama biraz büyük 1 numarası.

Kızlar prima kullananlar 1 numara devam mı. Ben şimdi netten sipariş edecem . Az mı alsam çok mu bilemedim. Kızım şuan 4.5 kg . Ama biraz büyük 1 numarası.

Senin bebiş kaç günlük ki canım biz molfix 4 numaraya geçtik bile :oops:

Sutunun yetmediğini masil anladin? Bizde ilk 2 hafta kilo kaybi olunca doktor mama takviyesi dedi suan 70 gunluk kilo alimi iyi sutum de geliyo brn once emzirip sonra az bi mams takviyesi yapiyorum ama artik anliyorum ac gibiyde huzursuz oluyo mama da veriyorum ama bazrn sutum cok geliyo o zaman zaten yuzunden huzurundan anlayip vermiyorum bineron alan cocuk mrmryi birakir derler ama masallah bizim ki memeyi ayni hevesle emiyo

Bende premium cere kullaniyorum kilomuz 4800 yaklasik bir aydir 2 numara aliyorum 3-6 kg arasi 2 numara

Back
X