Kızlar,
Hepinize merhabalar.
Dün akşam ekinin burnu tıkandı ve uyuyamadık hep beraber. Ateşi çıktı, Calpol verdim düştü. Bugün huzursuzluğu var haliyle. Daha önce Batı ve ben olduk, sıra kuzuma gelmiş
Buradaki aşı takvimi ile tr deki tutmuyor maalesef ama sağolsun Dr.umuz la birlikte uydurmaya çalışıyoruz. Aşı olamadı bugün hasta olduğu için, haftaya olacak inşallah.
Perşembe günü sadece verem aşısı oldu, kalan aşılar haftaya yapılacak.
İlk defa bir bebeğim bu kadar küçükken hasta oldu. İlk defa başında bekledik sabaha kadar. Arada uyuduk ama birşey anlamadım tabii :))
Söyleyeceğim şu ki, özellikle 2. Bebeği olan anneler. Hastalık kaçınılmaz, büyük çocuklar herşeyi taşıyor eve. Önünü almanın imkanı yok maalesef.
Kendinizi suçlamayın, lütfen kötü hissetmeyin bakamadım diye.
Ne tecrübe ne bilgi işe yaramıyor bu gibi durumlarda.
Mümkünse rotavirus aşısını yaptırın, bir de geçen sene çocuklarda olan el- ayak - ağız hastalığı tekrar hortladı. Aklımdaydı yazmak ama her seferinde unuttum.
Eğer çocuklarınızda günlük yüksek ateş, iştahsızlık, ellerinde ve ayaklarında kırmızı lekeler olursa endişelenmeyin. Ateşini düşürün yeter. Yapacak birşey yok çünkü.
Özellikle ayak altındaki derileri 3-7 gün içinde ciddi soyulmaya başlayabilir.
Bu hastalık kaynaklı Yemek yemek istemediklerinde zorlamayın çünkü özellikle boğaz kısmında yaralar oluşabildiği için canları acıyor. Ilık tanesiz çorba her hastalıktaki gibi çok işe yarıyor.
Aklınızda bulunsun :))