Bugün doktora gittik. 8 aylık oldu artık oğlum. 70 cm, 7.7 kg. Çok zayıf. Moralim çok bozuluyor ama yapacak birşey yok.
Lamba, saat, çiçek, lambayı yak/söndür, balon, balonların renkleri, oyuncak çeşitleri gibi şeyleri uzun zamandır biliyor. Sürünüyor ama emekleme şeklinde değil, asker sürünmesi gibi :)
Koltuktan inmeyi de öğrendi. Koltuğa bırakıyorum, hemen aşağı iniyor gayet kontrollü bir şekilde :) fakat ayakta duramadığı için iner inmez ben tutuyorum.
Ek gıda konusuna girmek istemiyor canım ama bahsetmek istiyorum yine de. Gündüz emmeyi ve mama yemeyi bıraktı. Sabah 9-10 kahvaltı( 1 yumurta, 1 yk peynir, 3-4 adet bebe bisküvisi) , 1-2 gibi yarım kase meyve, akşam 5 te de 1 kase çorba. 7 buçukta da aç uyuyor. Gece belki 10-15 kez ağlayarak uyanıyor ama sadece 2-3 kez emiyor. O da zorla ve 2-3 dk o kadar.
Demir ilacı olarak ferrum kullanıyoruz 8 damla. D vit 4 damla, biogaia 5 damla, arada sırada 1 tatlı kaşığı da çinko veriyorum.
Dil gelişimi biraz yavaş, henüz kelime yok sadece hece var. Me me , de de heceleri çıkarıyor ve yumurtaya da emme diyor. Bir de bilinçli bir şekilde inga diyor.
Bakalım bir sonraki ay neler bekliyor bizi :)