- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
Yaaa çok tesekkur ederim vallahi Allah razı olsun bitanesin :))ah canım benim bilmem mi? inan korku yanında heyecan yanında sabırsızlık vardı:) yani tüm duygular karışıyor.
Benim kontrollerde bebek hep 1 hafta ilerde gidiyordu. son 2 ay artık 2 haftaya yaklaştı ileriden gitmesi.
Dr. hep normal olması için bekletiyordu son ana kadar normal düşünüyorduk ama artık 7. aydan sonra bende marazalar başladı. 7 ayda artık iyice şiştim hareketlerim çok kısıtlandı yatmıyordum hiç uzanamıyordum uyuyamıyordum yürümek eziyet olmaya başladı. 7 ayın içinde sancım başladı dr. gittik acilden giriş yaptım bir gün gözetim altında tuttu dr. Yalancı sancıymış meğer. Ama rahimde 1 cm açıklık var dedi dr. Herşey normal dedi ama erken doğum ihtimaline karşı bebeğin çiğerleri gelişsin diye iğne yapıldı gönderdi. 8. ayda rutin sağlık ocağı kontrollerinde idrarımda protein kaçağı başladı çok yeni başlamıştı buna istinaden Dr. Sezeryan ile alalım dedi ve 7 Aralıkta sezeryan ile hemen aldılar. Protein kaçağı şeker hastalığı başlayınca annede oluyormuş buda zamanla bebeği zehirleyebiliyormuş. Gelişimi çok iyi iğneyi de yapmıştık sıkıntı olmaz diyip sezeryanla alındı. Bebeğim 8 aylık olmasına rağmen 3800 kg 51 cm doğdu.
erken doğduğu için 10 gün küvezde kaldı. ilk 3 gün solunum ve şeker düşüklüğü oldu için onu kontrol altına aldılar. Bu erken doğan her bebekte olabiliyormuş normal süreçti yani. Ama sonrasında enfeksiyon var diye 7 günlük antibiyotik tedavi için tuttular. HAstaneden Çıktığında hiç erken doğmuş bebek gibi değildi Maşallah. sonrasında hiç bir sıkıntı olmadı. Doğum sürecimiz böyle oldu.
İhtiyaç konusuna gelince kesinlikle beyaz atletlerden 0-3 aylık ve 3-6 aylık bol bol al. 5. aydayız aldığım tüm atletleri kullanabiliyorum.çok küçük yeni doğanlar için olan kıyafetler çok alma. Zaten dr. tekiplerinde kilosu ve boyu konusunda fikir sahibi olursun. yeni doğan kıyafetler gerçekten çok küçük 40 dan sonra olmuyor. eğer 3 takım hastane çıkışı alırsan onlar yeterli olacaktır. ilk 40 gün kundak yaparak bile atlatabilirsin. Ben kışın doğum yaptığım için 2 Tane polar battaniye almıştım. yedek olsun diye ama şimdi anlıyorum abartmışım :) ince battaniyeden 8 Tane var çoğu hediye takımların içinden çıktı.çok olması iyi ama 4 tanede işini görür. zaten hastane çıkışı takımların içinde battaniye oluyor.
Müslim kumaştan örtüler var onlardan almanı tavsiye ederim. İlk aylarda bebeğin cildine havlu sert geliyor onla banyodan sonra kurutabilirsin. Ben şimdi vucuduna havlusunu kullanıyorum ama saçlarını müsli ile kurutuıyorum. Saçları mı? dediğini duyar gibi oldum evet benim bebeğim saçlı doğdu:) özelten resim atarım sana.
çok hediye gelicek bunuda hesaba kat özellikle kırkta insanlar takı taksa bile elbise üst baş almakda istiyorlar bana oğlanın 1,5 yaşına kadar çıkaracak elbise geldi.
Küvet takımı aldım. Bebejen in koca marşafa küvet filesi. Çok kullanışlı.
Prima yeni doğan setleri var bezi, alt değiştirme, ıslak mendil hepsi uygun fiyata netten almıştım.
Chicco nun yeni doğan çantalı setini almıştım. İçinde şampuan-vucut yağı-sabun-pişik kremi çok kaliteli hem çantasınıda kullanıyorsun ayrıca bir çanta almama gerek kalmadı.
Tırnak makası- tarak-bebedor burun aspiratörü aldım. Burun aspiratörü özellikle banyadon sonra sünküremediği için bebeğin burnunu tıkıyor ve cok rahtsız ediyordu bebeği en iyi çözüm. onu kullanmaya başlayınca bebeğim hiç ağlamadı.
ateş ölçer kesinlikle bulundur. normalleri küçükken kullanmak çok zor. Alın veya kulaktan ölçen al. ben bunu aldım 60 TL kullanımı kolay ayrıca banyo suyunu mamanın sıcaklığını bile ölçüyor uygun hemde. BIOCLASS ıTemassız Ateş Ölçer
Yaşadığın yere bağlı olarak çorap alabilirsin. Çünkü elleri ve ayakları buz gibi oluyor ilk aylarda.
kesinlikle cok kat giydirme. ben sadece ince pamuklu atlet üzerine yine ince patikli pantolon ve kollu zıbın giydirdim hep. Kışı böyle atlattık. İlk zamanlar kaynanmlar görümcen oğlanı üst üste giydirdiler cocuk hep ağlıyordu dr. çok giydirmeyince dedi gerçekten cok giydirince huzursuz oluyordu.
yattığı odaya nem ölçer ve derece al canım. dr. söylediği ısıyı ve nemi kontrol için faydalı olur.
Ne düşünüyorsun bebek için oda beşik olarak bilmiyorum ama ablam bana Baby nest yapmıştı bebeğim ilk 3 ayında gündüz uykularını onda uyudu. Kaynanamlara veya annemler gitme durumu oluncada onu götürdüm hiç yadırgamadı
yerini.
çok uzun oldu sordukca sevaplarım :)

Hepsini not aldım lazım oldukça bakacağım

Sallanan ev tipi ana dizi aldım onda uyuturum diyordum babynestte çok hoşuma gidiyor netten sipariş verebilirim anca ablam yokki yapsın :))
Oda yapmayacağım bizim odamızda yatar canım beşik konusunda çok kararsızım çekmeceli büyüyen beşik mi alsam yoksa park beşik mi ? Bebişli annelere soruyorum ki deneyim ve tecrubelere ihtiyacım oluyor biliyorsun ki gurbette yalnızım :)