2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

ah canım benim bilmem mi? inan korku yanında heyecan yanında sabırsızlık vardı:) yani tüm duygular karışıyor.
Benim kontrollerde bebek hep 1 hafta ilerde gidiyordu. son 2 ay artık 2 haftaya yaklaştı ileriden gitmesi.
Dr. hep normal olması için bekletiyordu son ana kadar normal düşünüyorduk ama artık 7. aydan sonra bende marazalar başladı. 7 ayda artık iyice şiştim hareketlerim çok kısıtlandı yatmıyordum hiç uzanamıyordum uyuyamıyordum yürümek eziyet olmaya başladı. 7 ayın içinde sancım başladı dr. gittik acilden giriş yaptım bir gün gözetim altında tuttu dr. Yalancı sancıymış meğer. Ama rahimde 1 cm açıklık var dedi dr. Herşey normal dedi ama erken doğum ihtimaline karşı bebeğin çiğerleri gelişsin diye iğne yapıldı gönderdi. 8. ayda rutin sağlık ocağı kontrollerinde idrarımda protein kaçağı başladı çok yeni başlamıştı buna istinaden Dr. Sezeryan ile alalım dedi ve 7 Aralıkta sezeryan ile hemen aldılar. Protein kaçağı şeker hastalığı başlayınca annede oluyormuş buda zamanla bebeği zehirleyebiliyormuş. Gelişimi çok iyi iğneyi de yapmıştık sıkıntı olmaz diyip sezeryanla alındı. Bebeğim 8 aylık olmasına rağmen 3800 kg 51 cm doğdu.
erken doğduğu için 10 gün küvezde kaldı. ilk 3 gün solunum ve şeker düşüklüğü oldu için onu kontrol altına aldılar. Bu erken doğan her bebekte olabiliyormuş normal süreçti yani. Ama sonrasında enfeksiyon var diye 7 günlük antibiyotik tedavi için tuttular. HAstaneden Çıktığında hiç erken doğmuş bebek gibi değildi Maşallah. sonrasında hiç bir sıkıntı olmadı. Doğum sürecimiz böyle oldu.

İhtiyaç konusuna gelince kesinlikle beyaz atletlerden 0-3 aylık ve 3-6 aylık bol bol al. 5. aydayız aldığım tüm atletleri kullanabiliyorum.çok küçük yeni doğanlar için olan kıyafetler çok alma. Zaten dr. tekiplerinde kilosu ve boyu konusunda fikir sahibi olursun. yeni doğan kıyafetler gerçekten çok küçük 40 dan sonra olmuyor. eğer 3 takım hastane çıkışı alırsan onlar yeterli olacaktır. ilk 40 gün kundak yaparak bile atlatabilirsin. Ben kışın doğum yaptığım için 2 Tane polar battaniye almıştım. yedek olsun diye ama şimdi anlıyorum abartmışım :) ince battaniyeden 8 Tane var çoğu hediye takımların içinden çıktı.çok olması iyi ama 4 tanede işini görür. zaten hastane çıkışı takımların içinde battaniye oluyor.
Müslim kumaştan örtüler var onlardan almanı tavsiye ederim. İlk aylarda bebeğin cildine havlu sert geliyor onla banyodan sonra kurutabilirsin. Ben şimdi vucuduna havlusunu kullanıyorum ama saçlarını müsli ile kurutuıyorum. Saçları mı? dediğini duyar gibi oldum evet benim bebeğim saçlı doğdu:) özelten resim atarım sana.
çok hediye gelicek bunuda hesaba kat özellikle kırkta insanlar takı taksa bile elbise üst baş almakda istiyorlar bana oğlanın 1,5 yaşına kadar çıkaracak elbise geldi.
Küvet takımı aldım. Bebejen in koca marşafa küvet filesi. Çok kullanışlı.
Prima yeni doğan setleri var bezi, alt değiştirme, ıslak mendil hepsi uygun fiyata netten almıştım.
Chicco nun yeni doğan çantalı setini almıştım. İçinde şampuan-vucut yağı-sabun-pişik kremi çok kaliteli hem çantasınıda kullanıyorsun ayrıca bir çanta almama gerek kalmadı.
Tırnak makası- tarak-bebedor burun aspiratörü aldım. Burun aspiratörü özellikle banyadon sonra sünküremediği için bebeğin burnunu tıkıyor ve cok rahtsız ediyordu bebeği en iyi çözüm. onu kullanmaya başlayınca bebeğim hiç ağlamadı.
ateş ölçer kesinlikle bulundur. normalleri küçükken kullanmak çok zor. Alın veya kulaktan ölçen al. ben bunu aldım 60 TL kullanımı kolay ayrıca banyo suyunu mamanın sıcaklığını bile ölçüyor uygun hemde. BIOCLASS ıTemassız Ateş Ölçer
Yaşadığın yere bağlı olarak çorap alabilirsin. Çünkü elleri ve ayakları buz gibi oluyor ilk aylarda.
kesinlikle cok kat giydirme. ben sadece ince pamuklu atlet üzerine yine ince patikli pantolon ve kollu zıbın giydirdim hep. Kışı böyle atlattık. İlk zamanlar kaynanmlar görümcen oğlanı üst üste giydirdiler cocuk hep ağlıyordu dr. çok giydirmeyince dedi gerçekten cok giydirince huzursuz oluyordu.
yattığı odaya nem ölçer ve derece al canım. dr. söylediği ısıyı ve nemi kontrol için faydalı olur.
Ne düşünüyorsun bebek için oda beşik olarak bilmiyorum ama ablam bana Baby nest yapmıştı bebeğim ilk 3 ayında gündüz uykularını onda uyudu. Kaynanamlara veya annemler gitme durumu oluncada onu götürdüm hiç yadırgamadı
yerini.
çok uzun oldu sordukca sevaplarım :)
Yaaa çok tesekkur ederim vallahi Allah razı olsun bitanesin :)):KK37::KK200:

Hepsini not aldım lazım oldukça bakacağım :dondurma:

Sallanan ev tipi ana dizi aldım onda uyuturum diyordum babynestte çok hoşuma gidiyor netten sipariş verebilirim anca ablam yokki yapsın :))

Oda yapmayacağım bizim odamızda yatar canım beşik konusunda çok kararsızım çekmeceli büyüyen beşik mi alsam yoksa park beşik mi ? Bebişli annelere soruyorum ki deneyim ve tecrubelere ihtiyacım oluyor biliyorsun ki gurbette yalnızım :)

Birde sen şeker testi yaptırmamışmıydın ? yanne yanne

canım şeker testlerimi yapılıyordu ama sadece açlık kan şekerine baktırıyordum. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Çünkü babam dedem amcam halam komple irsi şeker hastası potansiyelim olduğu için sürekli takipteydik son aya kadar da bir sıkıntı olmamıştı. Hemen de müdahale edildi.

canım şeker testlerimi yapılıyordu ama sadece açlık kan şekerine baktırıyordum. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Çünkü babam dedem amcam halam komple irsi şeker hastası potansiyelim olduğu için sürekli takipteydik son aya kadar da bir sıkıntı olmamıştı. Hemen de müdahale edildi.
Sen atlattın şükür, bebişle çıldırmacalar evresine geçtin Allahın izniyle darısı başıma inşallah :))

Yaaa çok tesekkur ederim vallahi Allah razı olsun bitanesin :)):KK37::KK200:

Hepsini not aldım lazım oldukça bakacağım :dondurma:

Sallanan ev tipi ana dizi aldım onda uyuturum diyordum babynestte çok hoşuma gidiyor netten sipariş verebilirim anca ablam yokki yapsın :))

Oda yapmayacağım bizim odamızda yatar canım beşik konusunda çok kararsızım çekmeceli büyüyen beşik mi alsam yoksa park beşik mi ? Bebişli annelere soruyorum ki deneyim ve tecrubelere ihtiyacım oluyor biliyorsun ki gurbette yalnızım :)
canım aynısı bende de vardı. ne yapacağımı bilemedim doğrusu. sonra netten cok güzel bir kampanya buldum. Büyüyen beşikli bebek oda takımı Yanında küçük beşik hediyeydi. aşağıda resmi var. ben bu beşik hediye yerine park beşik istedim hediye. aşağıdaki oda takımını aldım. boş odam vardı onu cocuk odası yaptım. Park beşikte şuan yatak odamda duruyor bebeğimi yanıma alıyorum bazen. aslında eğer odan varsa boş oda takımı alabilirsin ama yaklaşık 1,5-2 yaşına kadar park beşikle idarede edebilirsin. yerim var diye aldım ben ama onu odasında tek yatırmıyorum. Hele şuan cok hareketlendi dönüyor yüz üstü yatıyor endişe ediyorum.
Bu arada Baby nest kullanımım benim bitti artık bebeğim sığmıyor. Eğer kullanmış olmasından rahatsız olmazsan sana yollayabilirim. tertemiz hiç lekesi vs. yok. zaten hep battaniye içinde yattı yavrum.

upload_2018-5-8_15-26-41.webp

m-mobilya-10578-59a14359b28e5.jpg

canım aynısı bende de vardı. ne yapacağımı bilemedim doğrusu. sonra netten cok güzel bir kampanya buldum. Büyüyen beşikli bebek oda takımı Yanında küçük beşik hediyeydi. aşağıda resmi var. ben bu beşik hediye yerine park beşik istedim hediye. aşağıdaki oda takımını aldım. boş odam vardı onu cocuk odası yaptım. Park beşikte şuan yatak odamda duruyor bebeğimi yanıma alıyorum bazen. aslında eğer odan varsa boş oda takımı alabilirsin ama yaklaşık 1,5-2 yaşına kadar park beşikle idarede edebilirsin. yerim var diye aldım ben ama onu odasında tek yatırmıyorum. Hele şuan cok hareketlendi dönüyor yüz üstü yatıyor endişe ediyorum.
Bu arada Baby nest kullanımım benim bitti artık bebeğim sığmıyor. Eğer kullanmış olmasından rahatsız olmazsan sana yollayabilirim. tertemiz hiç lekesi vs. yok. zaten hep battaniye içinde yattı yavrum.

Eki Görüntüle 2144408
m-mobilya-10578-59a14359b28e5.jpg
Olabilir canım çok sevinirim ve tesekkür ederim senin tertemiz kullandığına eminim zaten :)

2 odam boş duruyor bende oda yapmak istedim ama ayrı yatıracağıma pek inancım yok benimde :) yatak odam büyük zaten yatağı ortaladık boş kalan yere beşiği koyarız diye plan yaptık :anne: onca eşyam olmasına rağmen sıkış tepiş olmadı şükür.. büyüyen beşik alırım sanırım. Bilmiyorum Allah yardımcımız olsun:))

Olabilir canım çok sevinirim ve tesekkür ederim senin tertemiz kullandığına eminim zaten :)

2 odam boş duruyor bende oda yapmak istedim ama ayrı yatıracağıma pek inancım yok benimde :) yatak odam büyük zaten yatağı ortaladık boş kalan yere beşiği koyarız diye plan yaptık :anne: onca eşyam olmasına rağmen sıkış tepiş olmadı şükür.. büyüyen beşik alırım sanırım. Bilmiyorum Allah yardımcımız olsun:))
hiç acele etme zaten zamanla ihtiyaca duruma göre hareket edersin ben aldım iyi oldu yeri yurdu eşyaları toplu duruyor ama yavrum geceleri yine bizim odada :) hem çok dönüyor hemde eziriyorum odasında yatırmak pek işimize gelmiyor.

yanne yanne yaaa:KK68::KK68::KK68:
Gönderdiğin babynest geldi çok teşekkür ederim çok tatlı eşim bu nerden çıktı diyor kulüpteki arkadaş gönderdi dedim gülümsüyoruzz sürekli çok mutlu olduk hele ben:spor:

Bi kaç ay sonra içinde bebişle olan resmimizi atarım inşallah ya birde damla koymuşsun :oops: düşünceli teyzemiz tekrar çok teşekkür ederim :KK200::KK200::KK200:

Zehracım canım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik
Uzun zamandır takip edemedim sayfayı

yanne yanne çok düşünceli bir davranış olmuş yaptığın gerçekten :)

Hamd olsun haftaları sayıyorum bugüne şükür, siz doğurdunuz büyüttünüz bile Allahım darısı başıma :))

Sen nasılsın nasıl gidiyor bebiş kaç aylık oldu iyi misiniz ♡

Hamd olsun haftaları sayıyorum bugüne şükür, siz doğurdunuz büyüttünüz bile Allahım darısı başıma :))

Sen nasılsın nasıl gidiyor bebiş kaç aylık oldu iyi misiniz ♡
Amin canım zaman su gibi akıp gidiyor sende anlamayacaksın ne zaman doğurdum da büyüdü diye :)
6,5 aylık oldu paşa teyzesi :emir_bebek:
Nisayı soracaktım geçmiş mesajda yazdığını okudum umarım kardeşimizde rabbim en kısa zamanda bebeğine kavuşmayı nasip etsin

Amin canım zaman su gibi akıp gidiyor sende anlamayacaksın ne zaman doğurdum da büyüdü diye :)
6,5 aylık oldu paşa teyzesi :emir_bebek:
Nisayı soracaktım geçmiş mesajda yazdığını okudum umarım kardeşimizde rabbim en kısa zamanda bebeğine kavuşmayı nasip etsin

Maşallah kuzuya :anne: kıyamam ya evet doğduktan sonra 40ıydı gazıydı ağlamasıydı sanırım geçen günlerden haberim olmayacak:KK28: bakalım Allah yardımcımız olsun, sizlerin bebişlerinede sağlık versin.. hepinizi özledim bu topiğin yeri çok başka bende. :KK200:

Nisa korunuyor artk bebiş istemiyor kuzum:110:

yanne yanne yaaa:KK68::KK68::KK68:
Gönderdiğin babynest geldi çok teşekkür ederim çok tatlı eşim bu nerden çıktı diyor kulüpteki arkadaş gönderdi dedim gülümsüyoruzz sürekli çok mutlu olduk hele ben:spor:

Bi kaç ay sonra içinde bebişle olan resmimizi atarım inşallah ya birde damla koymuşsun :oops: düşünceli teyzemiz tekrar çok teşekkür ederim :KK200::KK200::KK200:

Rica ederim canım vallahi bende çok mutlu oldum bir bebek daha nasiplencek diye. Ablam özene bezene daha ben hamileyken yapmıştı. kısmetden ötesi yok senin yavrunun da nasibi varmış. Bu arada bebekler ilk zaman koyu renkleri siyah ve beyaz fonları ayırt edebildiği için yıldızlı siyah beyaz yapmıştı ablam. Yavrum içinde yıldızları izlerdi senin bebeğinde kayifle yatmasını ümit ederim.
canım bebeğim gaz sıkıntısı çoktu. Her dr. kontrolünde Damla yazılıyordu birden kesilince yedek damla elimde kaldı. çöp olmasına gönlüm razı olmadı. Çok pahalı dahası SGK karşılamıyor iyi damlaları. ihtiyaç duyarsan biotic damla yazıyorlar önce dr. lar bu nedenle yolladım inşallah ihtiyacın olmaz. olurda Dr. yazacağı zaman söylersin bu var kullanabilir miyim diye.

YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z canım çok sağol öyle konuşuyorduk zehra ile bizimkide sığmaz oldu yerde kaplıyor saklasan birinin ihtiyacı olana kadar beklemektense Zehracım hayrını görsün istedim. Eşler burayı anlayamıyor. Şaşkınlar. Eşime dedim arkadaşa önerdim isterse kargo edersin sen diye tabi gönderirim ama ne entresansınız ya siz kadınlar... demişti.

Rica ederim canım vallahi bende çok mutlu oldum bir bebek daha nasiplencek diye. Ablam özene bezene daha ben hamileyken yapmıştı. kısmetden ötesi yok senin yavrunun da nasibi varmış. Bu arada bebekler ilk zaman koyu renkleri siyah ve beyaz fonları ayırt edebildiği için yıldızlı siyah beyaz yapmıştı ablam. Yavrum içinde yıldızları izlerdi senin bebeğinde kayifle yatmasını ümit ederim.
canım bebeğim gaz sıkıntısı çoktu. Her dr. kontrolünde Damla yazılıyordu birden kesilince yedek damla elimde kaldı. çöp olmasına gönlüm razı olmadı. Çok pahalı dahası SGK karşılamıyor iyi damlaları. ihtiyaç duyarsan biotic damla yazıyorlar önce dr. lar bu nedenle yolladım inşallah ihtiyacın olmaz. olurda Dr. yazacağı zaman söylersin bu var kullanabilir miyim diye.

YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z canım çok sağol öyle konuşuyorduk zehra ile bizimkide sığmaz oldu yerde kaplıyor saklasan birinin ihtiyacı olana kadar beklemektense Zehracım hayrını görsün istedim. Eşler burayı anlayamıyor. Şaşkınlar. Eşime dedim arkadaşa önerdim isterse kargo edersin sen diye tabi gönderirim ama ne entresansınız ya siz kadınlar... demişti.
Gaz sorunu için mi o damla ben çok uzağım bu konulara henuz başıma gelmedi malum :) sizin bebişe iyi gelmişmiydi inşallah tüm bebekler gaz sancısı çekmez çünkü çok acı çekiyolar :( kesmişmiydi sizin sorununuzu peki ?

Ablanın ellerine sağlık yumuşacık olmuş hemde el emeği :KK16:içinde bebişimizi mışıl mışıl uyutmak nasip olur inşallah ♡♡♡

Evet biz çok enteresanız kimseye zararımız yok iyiki tanımışım :))

Benim ablam yada kız kardeşim yok. Abimin eşi zaten yabancı uzaktalar. Hani böyle şeyleri paylaşacağm pek kişi yok. En ufak yaklaşım beni çok mutlu ediyor hem tecrubesizlik hem ailemden çok uzakta olmak birde hamilelik beni epey hassas yaptı tekrar teşekkür ediyorum :KK200:

Gaz sorunu için mi o damla ben çok uzağım bu konulara henuz başıma gelmedi malum :) sizin bebişe iyi gelmişmiydi inşallah tüm bebekler gaz sancısı çekmez çünkü çok acı çekiyolar :KK43: kesmişmiydi sizin sorununuzu peki ?

Ablanın ellerine sağlık yumuşacık olmuş hemde el emeği :KK16:içinde bebişimizi mışıl mışıl uyutmak nasip olur inşallah ♡♡♡

Benim ablam yada kız kardeşim yok. Abimin eşi zaten yabancı uzaktalar. Hani böyle şeyleri paylaşacağm pek kişi yok. En ufak yaklaşım beni çok mutlu ediyor hem tecrubesizlik hem ailemden çok uzakta olmak birde hamilelik beni epey hassas yaptı tekrar teşekkür ediyorum :KK200:

burada kocaman bir aileyiz şükürler olsun hiç kendini o açıdan yalnız hissetme canım :)
Damla konusuna gelince canım sana yolladığım damla ilk etapta yeni doğan cocuğun mide ve bağırsak yapısına zarar vermeyen sıkıntı yapmayan cinsten bişey. Dr. ilk yazığında pahalıdır ama bununla başlamak en doğrusu büyüdükçe bakarız demişti. Ben kullandım memnundum ama dediğim gibi 3 ayı dolunca bıçak gibi kesildi gaz sıkıntısı en azından idare ettim öbür türlü daha ızdırap oluyor. Umarım senin bebeşinde olmaz ama maalesef coğu bebekte oluyor. Hatta benimkisi emzirdikdikten hemen sonra bildiğin koca bebek gibi geğiriyordu ama maalesef yine gaz sıkıntısı vardı. Bi şekilde gazı oluyor niye anlamadım.

Gaz sorunu için mi o damla ben çok uzağım bu konulara henuz başıma gelmedi malum :) sizin bebişe iyi gelmişmiydi inşallah tüm bebekler gaz sancısı çekmez çünkü çok acı çekiyolar :KK43: kesmişmiydi sizin sorununuzu peki ?

Zehracim hamileligin baya ilerlemis. Ne yaptin diye bakmaya girdim. Doğurdum cok sukut yazdigini da okuruz insallah

Zehracim hamileligin baya ilerlemis. Ne yaptin diye bakmaya girdim. Doğurdum cok sukut yazdigini da okuruz insallah
Evet okeanoss00 okeanoss00 'm bu haftalara geldim şükür. Doğum temmuzda inşallah önümüzdeki ay müjdeyi veririm. Çok sağol Allah razı olsun. Sen nasılsın görüşmeyeli ♡ minnoşum napıyo :KK200:

Evet okeanoss00 okeanoss00 'm bu haftalara geldim şükür. Doğum temmuzda inşallah önümüzdeki ay müjdeyi veririm. Çok sağol Allah razı olsun. Sen nasılsın görüşmeyeli ♡ minnoşum napıyo :KK200:
Iyi o da cok şükür. Miz miz halleriyle yuvarlanıp gidiyoruz :) büyüyor 8.5 aylık oldu. Ben daha ise geri donmedim sanırım yaşına girince döneceğim :) Allah seni de bir avazda kurtarsın sağlıkla al evladını kucağına insallah.

Iyi o da cok şükür. Miz miz halleriyle yuvarlanıp gidiyoruz :) büyüyor 8.5 aylık oldu. Ben daha ise geri donmedim sanırım yaşına girince döneceğim :) Allah seni de bir avazda kurtarsın sağlıkla al evladını kucağına insallah.
Sana da iyi tatil oldu diyeceğim ama annelik daha zor meslek tabi :) huysuz yaa diş çıkardı mı tosunum:KK68: hepinizi çok özledim bi bilsen ♡ sen kaçıncı haftanda doğum yapmıştn

Sana da iyi tatil oldu diyeceğim ama annelik daha zor meslek tabi :) huysuz yaa diş çıkardı mı tosunum:KK68: hepinizi çok özledim bi bilsen ♡ sen kaçıncı haftanda doğum yapmıştn
ne kadar az kalmış Maşallah vallahi zaman cabuk geçiyor. Ben 35. Haftada doğum yapmıştım ay cok heyecanlı...
Hadi sağlıkla hayırlısı ile kucağına al bebeğini son zamanlar biraz yıpratıcı olur ama çabuk geçer.

Back
X