- 15 Ağustos 2016
- 3.020
- 4.121
- 133
- 35
Olabilir canim bizde suni sanci uyguladigmz hastalardan deisik sonuclr aliyrz.suni sanci kasilmayi uyarir.kasilman olmazsa agrinda olmaz zaten.demekki rahimin henuz doguma pek hazir deilmis.zatende 3 cm acilmis.normalde 3 5 saatte 7 8 cm e kadar aciklik oluyorKizlar bnde de rahim darligi var kizken falan surekli doktora giderdim adet zamani cok agrim oluyor diye. Dogum icin de doktor bana normal dogum 14 temmuz demisti. 14 temmuza kadar hic agri cekmedim dogru duzgun. Sonra doktora gittim o gun yarin gel yatiralim suni sanci verelim dedi. 16 temmuzda sabahin 6 sinda dogum odasina aldilar beni. Nst ye bagladilar suni sanci verdiler. 9 gibi bi arkadas daha geldi fazla agri ile oglene kadar bekledik o dogurdu bana sanci gelmedi hep bekledim sonra dedim ben skldim kalkip gezsem biraz odama falan gitsem dedim gittim. Sonra dedim suni snci verdiler gezcekmisim. Herkes sasirdi suni sanci agrisiyla duvarlari tirmalaman lazim diye. Ama olmamisti sancim. Biseylef yiyeli 24 saati gecmisti gezindigim icin serum da gitmedi damarlardan tikandi en sonunda aksam ustu zorla sezaryana sokmuslardi beni. O gun iki kere suni sanci verdiler yinede acilmam olmamisti. Rahim darligindan dediler. O ilaclara sadece 3 cm acilabilmisti
ama senin daha yumurtlama gününddür o yüzdendir diye düşünüyorum