2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

Okey süper hadi cok güzel bir haber bu çok sevindim... Allahın izniyle bu sefer herşey yolunda gidecek. Kalp için evet erken ama belki kontrol altında tutmak istediği için erken çağırmıştır. kafana takma zaten bu haftada kalp atışını duymadık felan demez.takip etsin bakalım. Artık ilaç da kullanıyorsun sıkı kontrol daha iyi olur diye düşünüyorum.
Heycanladım kızz....
Bende sana heyecanlanıyorum doğuma nerdeyse bi kaç hafta kalmışş yaaa maşallahhh♡♡♡ önümde senin haftan kadar var inşallah bana da nasip olur canım... 10 gün sonra giderim kontrole artk. Bakalım duruma göre neler olursa hepsi Allahtan geliyo hayırla sağlıkla nasip etsin ♡♡♡

Sende durumlar ne? Bebiş aşağı inmeye başlamıştır artk havadis ver biraz :))

Bende sana heyecanlanıyorum doğuma nerdeyse bi kaç hafta kalmışş yaaa maşallahhh♡♡♡ önümde senin haftan kadar var inşallah bana da nasip olur canım... 10 gün sonra giderim kontrole artk. Bakalım duruma göre neler olursa hepsi Allahtan geliyo hayırla sağlıkla nasip etsin ♡♡♡

Sende durumlar ne? Bebiş aşağı inmeye başlamıştır artk havadis ver biraz :))
Canım evet o heyecanı gel birde bana sor. Kontroller hafta da bire indi. Her hafta şu gün gel alalım diyecek diye diye gidiyorum... Çarşba günü randevum var. düştü canım düştü... Benimki hep baş aşağı duruyordu zaten son bir aydır da resmen rahmime baskı yapıo çıkmak için...göbeğim çok düştü canım...
Allahın izniyle bu sefer sende muradına ereceksin.. İçini ferah tut stres yapma canım...
Herşey Allahtan Hayırlısı dilemekten başka yapacak bişey yok...

Canım evet o heyecanı gel birde bana sor. Kontroller hafta da bire indi. Her hafta şu gün gel alalım diyecek diye diye gidiyorum... Çarşba günü randevum var. düştü canım düştü... Benimki hep baş aşağı duruyordu zaten son bir aydır da resmen rahmime baskı yapıo çıkmak için...göbeğim çok düştü canım...
Allahın izniyle bu sefer sende muradına ereceksin.. İçini ferah tut stres yapma canım...
Herşey Allahtan Hayırlısı dilemekten başka yapacak bişey yok...
Kıyamam ya Allahın izniyle siz yolun sonuna ulaştınız aynen artk darısı başımıza... zamn ne hızlı geçiyo daha dün prolaktinim yüksek napcm diyodun ayy :))

Kıyamam ya Allahın izniyle siz yolun sonuna ulaştınız aynen artk darısı başımıza... zamn ne hızlı geçiyo daha dün prolaktinim yüksek napcm diyodun ayy :))
he benim ki tam bir mucize benim eltim o prolaktin yüzünden yıllardır tedavi görüyordu. Bu nedenle aha dedim bende belaya bulaştım ama şimdi anlıyorum ki ben ozaman adetin 3. günü olsa dahi sanırım gebeydim. Bu nedenle prolaktin yüksek çıktı. Çünkü ilk baştan beri kesem bebeğim hep önde gidiyor. Geçen hafta 35+3 olmam gerekirken Bebek kese ile ilgili herşey daha 37+4 görünüyor.
Neyse allahın işi işte bir mucizede bize yasattı.. darısı isteyen tüm hanımların başına... Allah günah yazmasın ama gebeliğin son zamanları özellikle hiç çekilir gibi değil... Ben resmen kusuyorum hergün miğde yanmaları kasık ağrıları herşey cok zor...

he benim ki tam bir mucize benim eltim o prolaktin yüzünden yıllardır tedavi görüyordu. Bu nedenle aha dedim bende belaya bulaştım ama şimdi anlıyorum ki ben ozaman adetin 3. günü olsa dahi sanırım gebeydim. Bu nedenle prolaktin yüksek çıktı. Çünkü ilk baştan beri kesem bebeğim hep önde gidiyor. Geçen hafta 35+3 olmam gerekirken Bebek kese ile ilgili herşey daha 37+4 görünüyor.
Neyse allahın işi işte bir mucizede bize yasattı.. darısı isteyen tüm hanımların başına... Allah günah yazmasın ama gebeliğin son zamanları özellikle hiç çekilir gibi değil... Ben resmen kusuyorum hergün miğde yanmaları kasık ağrıları herşey cok zor...
Annelik zor zanaat canım napcan çekecen erkekler içim hava hoş rahmine düştüğü andan başlıyo annelik serüveni... maşallah ne güzel benimkide inşallah haftasını yalalar... ne yememi önerirsin. Yada sen ne yedin?

Annelik zor zanaat canım napcan çekecen erkekler içim hava hoş rahmine düştüğü andan başlıyo annelik serüveni... maşallah ne güzel benimkide inşallah haftasını yalalar... ne yememi önerirsin. Yada sen ne yedin?
canım işin acıkcası yeme konusunda cok değişiklik yapmadım. yediğim ögünler normal zaman gibiydi.Öncelikle vitaminleri düzenli almanı tavsiye ederim. Çünkü gerçekten huzurlu bir gebelik için vitamin çok önemli. İlk etapta folik asit ve multi vitamin aldım. sonrasında 3. ay dolduktan sonra folit asit bıraktırdı dr. demir ilacı, magnezyum ve multi vitamin ile devam ettim. magnezyum kasık ağrılarına cok iyi geliyor. çünkü ilk 6 ay her ay başında adet döngü zamanlarında kasık ağrılarım artıyordu.
Gıda olarak muhakkak haftada 2 gün arayla Kemik suyundan çorba yap iç. Ben yaz olmasına rağmen cok tükettim. Biraz ağır gelebilir ama cok faydasını göreceksin.
Yaz olduğu için çok meyve vardı özellikle başlarda ilk 3 ay için Ananas öneririm. Nektalin cok tükettim.
Yemekten cok Ayran içtim. Hatta su içemiyordum. Annem 2 günde bir 4 kg sütten yoğurt mayalıyordu. Kadıncağız yoğurt yetiştiremiyordu bana :)) ofiste içtiğim ayranda cabası...
ilk başlarda haftada bir gün balık yemeğe özen gösterdim ama sonra av yasağı başladığı için seyrekleştirdim. Sen bu konuda şanlısın yaza kadar gayet güzel taze balık yiyebilirsin.
Her sabah muhakkak haşlanmış yumurta yedim. Hala da yiyorum hiç aksatmadan.
Gebelikle birlikte ceviz badem fındık şeklinde cerezler cok tükettim. İlk zamanlarda bebeğin tutunması için kabak çekirdeği önermişlerdi başlarda kabak çekirdeğide cok yedim. Şuan hala cevis badem fındık devam..
Son 3 ayda günde 1 tane muz yedim. Ama dikkat et kabızlık yapabilir. ona göre ayarla kendini hergün olmasada 2-3 günde bir ye.
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım...

canım işin acıkcası yeme konusunda cok değişiklik yapmadım. yediğim ögünler normal zaman gibiydi.Öncelikle vitaminleri düzenli almanı tavsiye ederim. Çünkü gerçekten huzurlu bir gebelik için vitamin çok önemli. İlk etapta folik asit ve multi vitamin aldım. sonrasında 3. ay dolduktan sonra folit asit bıraktırdı dr. demir ilacı, magnezyum ve multi vitamin ile devam ettim. magnezyum kasık ağrılarına cok iyi geliyor. çünkü ilk 6 ay her ay başında adet döngü zamanlarında kasık ağrılarım artıyordu.
Gıda olarak muhakkak haftada 2 gün arayla Kemik suyundan çorba yap iç. Ben yaz olmasına rağmen cok tükettim. Biraz ağır gelebilir ama cok faydasını göreceksin.
Yaz olduğu için çok meyve vardı özellikle başlarda ilk 3 ay için Ananas öneririm. Nektalin cok tükettim.
Yemekten cok Ayran içtim. Hatta su içemiyordum. Annem 2 günde bir 4 kg sütten yoğurt mayalıyordu. Kadıncağız yoğurt yetiştiremiyordu bana :)) ofiste içtiğim ayranda cabası...
ilk başlarda haftada bir gün balık yemeğe özen gösterdim ama sonra av yasağı başladığı için seyrekleştirdim. Sen bu konuda şanlısın yaza kadar gayet güzel taze balık yiyebilirsin.
Her sabah muhakkak haşlanmış yumurta yedim. Hala da yiyorum hiç aksatmadan.
Gebelikle birlikte ceviz badem fındık şeklinde cerezler cok tükettim. İlk zamanlarda bebeğin tutunması için kabak çekirdeği önermişlerdi başlarda kabak çekirdeğide cok yedim. Şuan hala cevis badem fındık devam..
Son 3 ayda günde 1 tane muz yedim. Ama dikkat et kabızlık yapabilir. ona göre ayarla kendini hergün olmasada 2-3 günde bir ye.
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım...
Maşallah maşallah :) ben progestan, folik asit, coraspin kullanıyorum. Progestan sabah akşam, her akşam aynı saatte clexane sulandırıcı iğnem... hiç yememe dikkat etmemekle birlikte sigarayada devam ettim ama günde 3 bazen 2... kasık ağrım oluyor adet sancısı gibi. Kelle paça iyi gelir diyolar onu belki içebilirim ama ömrü hayatımda balık yemiş insan değilim kendimi zorlayacağım balık her hafta yiyebilirim yeterki iyi olsun... dekandaki dr B12 vitamini de vermişti almıştım kendi dr.uma sordum içym mi diye iç bişy olmaz dedi. Ama kullanmadım kokusu kötü :( sen ne dersin içym mi? Multi vitamin dediğin nedir ki? Ben folbiol kullanıyorum folik asit olarak. Pıhtılaşma için iyi dedi doktor. Bakalım hayırlısı artk..

Maşallah maşallah :) ben progestan, folik asit, coraspin kullanıyorum. Progestan sabah akşam, her akşam aynı saatte clexane sulandırıcı iğnem... hiç yememe dikkat etmemekle birlikte sigarayada devam ettim ama günde 3 bazen 2... kasık ağrım oluyor adet sancısı gibi. Kelle paça iyi gelir diyolar onu belki içebilirim ama ömrü hayatımda balık yemiş insan değilim kendimi zorlayacağım balık her hafta yiyebilirim yeterki iyi olsun... dekandaki dr B12 vitamini de vermişti almıştım kendi dr.uma sordum içym mi diye iç bişy olmaz dedi. Ama kullanmadım kokusu kötü :KK43: sen ne dersin içym mi? Multi vitamin dediğin nedir ki? Ben folbiol kullanıyorum folik asit olarak. Pıhtılaşma için iyi dedi doktor. Bakalım hayırlısı artk..

Canım sigara konusu cok mahrem işin acıkcası bende içtim halada içiyorum nefret ediyorum kendimden ama arada içiyorum :KK43:
Balık ye canım sakın balık yemiyorum balık yağı hap içim deme... cok kılo aldırıyor balık yağı... yiyorsan balık ye yemezsende sıkıntı değil. B12 vitamin ben almadım canım sağlık ocağı kontrollerinde son 3 aya kadar normaldi bu nedenle gerek duymadım. Ama sonrasında düşük çıkınca iğne yaptırdım.bence test yapılıyor ona göre kullan. gereksiz yere alınan çok vitaminde sıkıntı yaratıyor. Özellikle A vitaminine dikkat et. Çok A vitamini çocuğun akciğer astım vs. hatalıklarına sebep oluyormuş.
ilk 3 ay folik asit daha önemli. Multi vitamin dediğim DECAVİT canım içindeki vitamin ve mineraller aşağıdaki gibi.
dediğim gibi cok vitamin de sıkıntı. Tahlillere göre ayarlanması cok iyi olur. ben bir gün alıyorum birgün almıyorum.
4000 1U (1201.2 gg)A vitamini, 1.6 mg Bi vitamini, 1.8 mg B2 vitamini, 2.6 mg B vitamini, 4 gg B]2 vitamini, 100 mg C vitamini, 500IUD2 vitamini, 15 mg E vitamini,200 gg B8 vitamini, 10 mg B5vitamini,
0.8 mg folik asit, 19 mg nikotinamid, 125 mg kalsiyum, 60 mg demir, 100 mg magnezyum, 125 mg fosfor, 1 mg bakır, 1 mg mangan, 7.5 mg çinko

Napim aynı devam ediyoruz takvime göre 5+4te doktora gittim kese 4+3 göründü. Ben adetime 1 hafta kala yumurtlamıştım geç döllenme olduğunu tahmin ediyodum doktorda geç ovulasyon olmus sanırım o yüzden geç döllenme dedi normal dedi çıktık geldik. İlaçlara ve sulandırıcı iğneye devam. Haftaya kalp atışı için çağırdı ama daha yeni 5 hafta olmuş olcak niye erken çağırdı anlamadım. Bide önceki gebekikte geride kaldığını öğrendimya bebeğin. Hep aklımda o var... İçim huzurlu değil pek, kafam karışık. Akıl fikir alayım dedm sizden...
Canim sende biliyorsun zaten gec yumurtladigini.ben yerigeliyor 3. Ayda adet goruyorum.ozaman hamile kalir kalmaz 12 haftalik hesaplayip gerimi diycem bebek :) hic bunalra yorma kafani.ben hamile kaldigimda 27. Gun yumurtlamistim.millet 28. Gun bidaha adet oluyor.ama ben dr a hep 27. Gunumu 14. Gunummus gibi hesaplayip bat soyledim.ve ozaman tam uyuyor demisti dr usg ile.seninde bak olmasi gerektigi gibi 4 +3 cikmis.ama kalp atisi icin banada erken geldi.ben 6 +5 te 2. Bebegin kalbini ancak alttan zar zor duyabilmistim.cunku o 6+1 di. Aralarinda 4 gun vardi.simdi gittiginde duyamazsan skinti yapma sakin.tum onlemlerini aldin gerisi taktiri ilahi

Canim sende biliyorsun zaten gec yumurtladigini.ben yerigeliyor 3. Ayda adet goruyorum.ozaman hamile kalir kalmaz 12 haftalik hesaplayip gerimi diycem bebek :) hic bunalra yorma kafani.ben hamile kaldigimda 27. Gun yumurtlamistim.millet 28. Gun bidaha adet oluyor.ama ben dr a hep 27. Gunumu 14. Gunummus gibi hesaplayip bat soyledim.ve ozaman tam uyuyor demisti dr usg ile.seninde bak olmasi gerektigi gibi 4 +3 cikmis.ama kalp atisi icin banada erken geldi.ben 6 +5 te 2. Bebegin kalbini ancak alttan zar zor duyabilmistim.cunku o 6+1 di. Aralarinda 4 gun vardi.simdi gittiginde duyamazsan skinti yapma sakin.tum onlemlerini aldin gerisi taktiri ilahi
Aynen şuan erken bakalım belkide gelişime boyuta bakacak sanırım. 10 günde ücretsiz gidilebiliyoruzya hani. Sanırım bu gittiğimde kontrol edecek 10 gün sonra gel dycek gibi geliyo bana... doğrusun ben bu ay 22.gün yumurtladım. Eskiden olsa ohoo :) acıyla yoğruluyo insan gerçekten, okuyarak değil yaşayarak öğreniyo tecrube ediyo bazen. Bizde biraz onlardanız. Hayırlısı artk ailem yanımdaydı 2 haftadır sabah onlar memlekete dönecek. Bende sabah akşam yatış moduna alırım kendimi. Özledim iş yapmayıp öğlene kadar yatmayı.. :D

Sen neler yaptın canım? Yumurta takibine gidip geliyormusun yoksa çoktan çatladın mı?

Canım sigara konusu cok mahrem işin acıkcası bende içtim halada içiyorum nefret ediyorum kendimden ama arada içiyorum :KK43:
Balık ye canım sakın balık yemiyorum balık yağı hap içim deme... cok kılo aldırıyor balık yağı... yiyorsan balık ye yemezsende sıkıntı değil. B12 vitamin ben almadım canım sağlık ocağı kontrollerinde son 3 aya kadar normaldi bu nedenle gerek duymadım. Ama sonrasında düşük çıkınca iğne yaptırdım.bence test yapılıyor ona göre kullan. gereksiz yere alınan çok vitaminde sıkıntı yaratıyor. Özellikle A vitaminine dikkat et. Çok A vitamini çocuğun akciğer astım vs. hatalıklarına sebep oluyormuş.
ilk 3 ay folik asit daha önemli. Multi vitamin dediğim DECAVİT canım içindeki vitamin ve mineraller aşağıdaki gibi.
dediğim gibi cok vitamin de sıkıntı. Tahlillere göre ayarlanması cok iyi olur. ben bir gün alıyorum birgün almıyorum.
4000 1U (1201.2 gg)A vitamini, 1.6 mg Bi vitamini, 1.8 mg B2 vitamini, 2.6 mg B vitamini, 4 gg B]2 vitamini, 100 mg C vitamini, 500IUD2 vitamini, 15 mg E vitamini,200 gg B8 vitamini, 10 mg B5vitamini,
0.8 mg folik asit, 19 mg nikotinamid, 125 mg kalsiyum, 60 mg demir, 100 mg magnezyum, 125 mg fosfor, 1 mg bakır, 1 mg mangan, 7.5 mg çinko

4 kez ilaç içiyorum zaten bencede fazlasına gerek yok, olsaydı de söylerdi haklısın... balık mecburen yiyeceğim.
Sigarayı azaltmışsındır ama canım nolcak millet elinde sigarayla doğuruyo ben içmeyim dedikçe bi tarafım kuduruyo resmen. Önceki gebelikte değer 300ken 600e yukselsin bidaha içmycem demiştim yükselmişti hiiçç aklıma bile getirmezdim sigarayı aman bi dikkat ederdim yediğime içtiğime. Şimdi özen göstermek didiklemek istemiyorum beni en iyi siz anlarsınız demek istediğimi... ama kafamdaki bu düşünceyide silip tamamen bırakmam lazım kızıyolar bana :(

Aynen şuan erken bakalım belkide gelişime boyuta bakacak sanırım. 10 günde ücretsiz gidilebiliyoruzya hani. Sanırım bu gittiğimde kontrol edecek 10 gün sonra gel dycek gibi geliyo bana... doğrusun ben bu ay 22.gün yumurtladım. Eskiden olsa ohoo :) acıyla yoğruluyo insan gerçekten, okuyarak değil yaşayarak öğreniyo tecrube ediyo bazen. Bizde biraz onlardanız. Hayırlısı artk ailem yanımdaydı 2 haftadır sabah onlar memlekete dönecek. Bende sabah akşam yatış moduna alırım kendimi. Özledim iş yapmayıp öğlene kadar yatmayı.. :KK70:

Sen neler yaptın canım? Yumurta takibine gidip geliyormusun yoksa çoktan çatladın mı?
Cuma igneyi yaotim oglen.cumartesi gecesinide degerlendrdik bakalm :)

Bilmiyrm tutmadi heralde yaa.hamile kaldigim ay atesim 4. Sabah 37 lere cikmisti.simdi cok yavas ilerliyor dünle ayni cikmis 36.4 Tam yumurtalama sinirim benim.niye boyle oldu anlamadm :/
Bende çatlatma iğnesi vurdum da sana sadece 1 gece mi ilişki önerdi az değil mi? Birde iğneyi kalça dam mı yaptın?

Bilmiyrm tutmadi heralde yaa.hamile kaldigim ay atesim 4. Sabah 37 lere cikmisti.simdi cok yavas ilerliyor dünle ayni cikmis 36.4 Tam yumurtalama sinirim benim.niye boyle oldu anlamadm :/
Yahu dur bismillah. Bu işler belli olmaz hemende olumsuz düşünüyor aynı ben :))

Bende çatlatma iğnesi vurdum da sana sadece 1 gece mi ilişki önerdi az değil mi? Birde iğneyi kalça dam mı yaptın?
Yok canim ben gobekten yaptim.dr da cuma yaptm igmeyi.cmartesi iliski olsun.istersen pazarteside girebilirsin dedi.gecem sene ki drm 1 hafta gun asiri vermisti iliski.

4 kez ilaç içiyorum zaten bencede fazlasına gerek yok, olsaydı de söylerdi haklısın... balık mecburen yiyeceğim.
Sigarayı azaltmışsındır ama canım nolcak millet elinde sigarayla doğuruyo ben içmeyim dedikçe bi tarafım kuduruyo resmen. Önceki gebelikte değer 300ken 600e yukselsin bidaha içmycem demiştim yükselmişti hiiçç aklıma bile getirmezdim sigarayı aman bi dikkat ederdim yediğime içtiğime. Şimdi özen göstermek didiklemek istemiyorum beni en iyi siz anlarsınız demek istediğimi... ama kafamdaki bu düşünceyide silip tamamen bırakmam lazım kızıyolar bana :KK43:
Canım gecmis gecmiste kaldı acı tecrubelerını unutmak mumkun degıl ama cok özdestırme.. Yenı bır gebelık yenı bebek hersey baska... Umarım sigarayı azaltırsın bu arada cok meraklı oldugun migde bulantıları yasarsan zaten ıcemezsin... :)

Back
X