lilipit
e ekleyeceğim 6. aydan sonra muz (ben anne sütüyle ezip veriyordum başta) 8. aydan sonra turunçgiller, kivi-çilek ve tropikal meyveler ise yaşından sonra... Bizim doktorun listesinden
Çorbalara/sebze pürelerine ilk eklenecek tahıl ise pirinç en az alerji riski olan... oglumda kullanmamıştım ama kızım zayıf olduğundan eklerim muhtemelen
Bu arada brokoli patates ve arpacik soğanıyla şahane bebek çorbası oluyor tavsiye ederim... yaşından sonra inek sütüyle öncesinde suyla yapılabilir...
Kuzularımız küçük olduğundan bir süre arpacik soğanı kullanılmalı bu arada... yine soğan bal kabagi patates ve ayina göre süt ve kıyma eklenerek güzel çorba yapılabilir
Bal kabagiyla tatlı da yapabiliriz 6-8 ay gibi, balkabagi ve hurma buharda pişecek, ayına göre süt veya su ile pişmiş irmige eklenecek süper tatlı bir öğün çıkıyor
Ben iki gündür rendelenmiş elma veriyorum, hafta içi annem de armut tattırmıştı sıkıntı yok şimdilik ama benim bebeğim sınırda kilo aldığı icin doktor tavsiyesi, kilo alımı iyi olsaydi 6 ayin dolmasını bekleyecektik...