2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Canim yas araligi nedir? Kardes kiskancligini yasamama sansi ne yazik ki cok düsük. Ama bu ailelerin bir hatasi olarak görülmemeli, aksine gayet dogal bir sürec. Ama dedigin gibi daha kolay atlatmak icin elbette yapilabilecek seyler var. En önemlisi de cocugunuza karsi acik olmak ve ona net bir sekilde kardesinin bebek oldugu icin size daha cok ihtiyaci oldugunu söylemek. Aileler genelde bebek gelmeden büyük kardese ''beraber oyunlar oynayacaksiniz'' seklinde sözler veriyor ama bunun birkac yil icinde gerceklesebilecegini cocuklar henüz anlayamiyor ve hayal kirikligi yasiyorlar. (Dedigim gibi yas araligi önemli bu durumda) Ona kendi isini kendi yapabilmenin, abi veya abla olmanin, büyümenin ne kadar güzel oldugundan bahsetmek ise yarayabilir. Bu arada ailesel durumlariniza bagli olarak, bebeginiz biraz kendine geldikten sonra (ve bir aile büyügü belki ilgilenebilir), yarim saatlik veya bir saatlik de olsa sadece esiniz ve büyük cocugunuzla disari cikmaniz, veya bir etkinlikte bulunmaniz inanin cok ise yarayacaktir. Eger kimse yoksa belki esiniz bebekle kalabilir dedigim gibi siz büyükle beraber vakit gecirebilirsiniz. Kisa bile olsa. Emzirmeden ve genel olarak anne daha cok bebekle oldugu icin genelde kardes anneden cok kiskaniliyor.

Umarim her sey yolunda gider. Sürec icinde olay somutlastiginda yine yazisabiliriz :) Unutmayalim kiskancligin olmasi da cok normal ve hatta cocuk gelisiminde pozitiftir. Ama sizin davranislarinizla atlatilabilir veya tam tersine büyük bir sorun haline gelebilir. Arastirmalara göre, cocuklarin en büyük korkusu aileleri tarafindan terkedilmek/daha az sevgi görmek. Bu da kiskancligin en önemli sebebi olarak görülüyor.
Harikan yaaas super bilgiler bunlaaarrrr
Tekrar tesekkurler
Ekran goruntusu aldim saklayacagim:)

Ne cok ortak yonumuz var seninle benim oglumunla kizimin da arasi 2.5 yas olacak ve 21aylikken kestim bende:) sorularinin cevabini kendime de verilmis kabul ediyorum :)
Evet cnm ayniyiz seninlee
Birbirimize fikir danismak cok faydali olacak
Umarim bagimizi koparmayiz
Bizim
İcin surec daha farkli ve zor olacak

Yaa Allah razi olsun cok guzel aciklamalar bunlar
Cooook tesekkur ederimm
Oglumun sut kesme islemi cok zor olmadi ve bir daha istemedi, gogsumu de gostermiyorum ona, kardesi olacagini soyluyorum ancak cok idrak etmiyor henuz
Emzirirken farkli briseyle oyalama fikrini uygulacagim ve dedigin cumleyi aklima kaydececegim :)
İnsalahh hepimiz emzirebiliriz
Allah senden de razi olsun, rica ederim canim. Insallah faydali olur, ne mutlu bana.
O halde ben sizin sorunsuz atlatacaginizi düsünüyorum bu durumu, saglikla o zamanlara gelelim ins, yine iletisimde oluruz. Ben de tecrübesiz bir anne olacagim, hep beraber yardimlasiriz ne güzel :)

Bu arada oglum cok hasta arkadaslar perisan olduk cuma gununden beri. Hasta bi cocuktan mikrop kapti benden oglumdan kaptim serum filan yedim bulanti kusma yasadim yogun sekilde. Yeni toparlandim ama oglum cok hasta ateslendi doktora götürdük hicbir sey yemiyor resmen agliyo yemek gorunce cok caresiziz annemle bakiyoruz halsiz oylece yatiyo kuzum cok uzuluyorum bir an once bitsin istiyorum hic boyle hasta olmamisti iki yildir yavrucum:KK43:
Canim cok cok gecmis olsun, cok zordur eminim, cabucak atlatirsiniz insallah.

Allah senden de razi olsun, rica ederim canim. Insallah faydali olur, ne mutlu bana.
O halde ben sizin sorunsuz atlatacaginizi düsünüyorum bu durumu, saglikla o zamanlara gelelim ins, yine iletisimde oluruz. Ben de tecrübesiz bir anne olacagim, hep beraber yardimlasiriz ne güzel :)
Oyle cnm ama sen bir sifir ondesin :)
Ben oglumda en buyuk avantaji hamilelikte yaptigim yatirimla sagladigimi dusunuyrm
Normalde gergin bi yapim varken, dunya umrumda degildi, huzurlu ve mutluydum
Oglumda sakin bir cocuk, ben nedense hamilegimdeki surecime bagliyorum
Simdi ki oglumda insallah abisi gibi olur :)

Canim yas araligi nedir? Kardes kiskancligini yasamama sansi ne yazik ki cok düsük. Ama bu ailelerin bir hatasi olarak görülmemeli, aksine gayet dogal bir sürec. Ama dedigin gibi daha kolay atlatmak icin elbette yapilabilecek seyler var. En önemlisi de cocugunuza karsi acik olmak ve ona net bir sekilde kardesinin bebek oldugu icin size daha cok ihtiyaci oldugunu söylemek. Aileler genelde bebek gelmeden büyük kardese ''beraber oyunlar oynayacaksiniz'' seklinde sözler veriyor ama bunun birkac yil icinde gerceklesebilecegini cocuklar henüz anlayamiyor ve hayal kirikligi yasiyorlar. (Dedigim gibi yas araligi önemli bu durumda) Ona kendi isini kendi yapabilmenin, abi veya abla olmanin, büyümenin ne kadar güzel oldugundan bahsetmek ise yarayabilir. Bu arada ailesel durumlariniza bagli olarak, bebeginiz biraz kendine geldikten sonra (ve bir aile büyügü belki ilgilenebilir), yarim saatlik veya bir saatlik de olsa sadece esiniz ve büyük cocugunuzla disari cikmaniz, veya bir etkinlikte bulunmaniz inanin cok ise yarayacaktir. Eger kimse yoksa belki esiniz bebekle kalabilir dedigim gibi siz büyükle beraber vakit gecirebilirsiniz. Kisa bile olsa. Emzirmeden ve genel olarak anne daha cok bebekle oldugu icin genelde kardes anneden cok kiskaniliyor.

Umarim her sey yolunda gider. Sürec icinde olay somutlastiginda yine yazisabiliriz :) Unutmayalim kiskancligin olmasi da cok normal ve hatta cocuk gelisiminde pozitiftir. Ama sizin davranislarinizla atlatilabilir veya tam tersine büyük bir sorun haline gelebilir. Arastirmalara göre, cocuklarin en büyük korkusu aileleri tarafindan terkedilmek/daha az sevgi görmek. Bu da kiskancligin en önemli sebebi olarak görülüyor.

çok güzel şeylere değindin çok teşekkür ederim. ay valla içimi rahatlattın biraz. dediklerinin hepsini aklıma yazdım inşallah ta aynen uygulayabilirim. iki kardeş arası 4 yas olacak tam. ben büyük kızımla hep gerçeklerle konuştum.bunu bilerek değil biraz iç güdüsel yaptım ama doğru yapmışım. kardeşimi kucağıma alıcam dediğinde çok küçükken alamayacağını biraz büyümesi gerektiğini, onunla oyun oynayacağım dediğimde çok küçük bebekken oyun oynayamayacaklarını kardeşinin oturmaya yada yürümeye başladığı dönemlerde ancak oyun oynayabileceklerini anlatıyorum. sorduklarına hiç kaçamak cevap vermedim.

kızlar bir şey sormak istiyorum, internette baktım ama farklı farklı bilgiler var.

Bu dönemde gelen beyaz akıntı abdest bozar mı?
Kimisi pamuk koy,iç çamaşırın ıslanmazsa bozmaz diyor,kimisi bozar diyor, kimisi necis akıntı olmadığı için kesinlikle bozmaz diyor..Hangisi doğru bilemedim..Ama aklıma en çok yatan son şık :KK51:

kızlar bir şey sormak istiyorum, internette baktım ama farklı farklı bilgiler var.

Bu dönemde gelen beyaz akıntı abdest bozar mı?
Kimisi pamuk koy,iç çamaşırın ıslanmazsa bozmaz diyor,kimisi bozar diyor, kimisi necis akıntı olmadığı için kesinlikle bozmaz diyor..Hangisi doğru bilemedim..Ama aklıma en çok yatan son şık :KK51:
Benim bildiğim cinsel ilişki ve regl hariç gusüle gerek olmadığı. Erkeklerde güsül için uykuda meni gelmesi var mesela. Ben namaz öncesi zaten standart wc gittiğimden ıslaklık varsa çamaşırı değiştiriyorum. Hamilelik boyunca akıntı hep olacak malum. Beyaz sarımtırak saydam vs. Önemli olan çamaşırımızın temiz olması bence.

Bu arada oglum cok hasta arkadaslar perisan olduk cuma gununden beri. Hasta bi cocuktan mikrop kapti benden oglumdan kaptim serum filan yedim bulanti kusma yasadim yogun sekilde. Yeni toparlandim ama oglum cok hasta ateslendi doktora götürdük hicbir sey yemiyor resmen agliyo yemek gorunce cok caresiziz annemle bakiyoruz halsiz oylece yatiyo kuzum cok uzuluyorum bir an once bitsin istiyorum hic boyle hasta olmamisti iki yildir yavrucum:KK43:

çok geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin kuzucuğa. inşallah bir an önce atlatırsınız. çocuğun hasta olması annenin tüm dünyasını yıkıyor biliyorum.

Benim bildiğim cinsel ilişki ve regl hariç gusüle gerek olmadığı. Erkeklerde güsül için uykuda meni gelmesi var mesela. Ben namaz öncesi zaten standart wc gittiğimden ıslaklık varsa çamaşırı değiştiriyorum. Hamilelik boyunca akıntı hep olacak malum. Beyaz sarımtırak saydam vs. Önemli olan çamaşırımızın temiz olması bence.
canım gusül değil,normal abdest. Gusül de giderse eyvah yani halimize :-)
benim cildim çok hassas olduğu için pamuk,ped vs kullanamıyorum,direkt çamaşır ıslanıyor. Ee işyerinde çamaşır da değiştiremiyorum-aslında istesem değiştiririm ama günde 2-3 kere değişmem lazım-,o yüzden kafam karıştı biraz

çok güzel şeylere değindin çok teşekkür ederim. ay valla içimi rahatlattın biraz. dediklerinin hepsini aklıma yazdım inşallah ta aynen uygulayabilirim. iki kardeş arası 4 yas olacak tam. ben büyük kızımla hep gerçeklerle konuştum.bunu bilerek değil biraz iç güdüsel yaptım ama doğru yapmışım. kardeşimi kucağıma alıcam dediğinde çok küçükken alamayacağını biraz büyümesi gerektiğini, onunla oyun oynayacağım dediğimde çok küçük bebekken oyun oynayamayacaklarını kardeşinin oturmaya yada yürümeye başladığı dönemlerde ancak oyun oynayabileceklerini anlatıyorum. sorduklarına hiç kaçamak cevap vermedim.
Yaklasimin cok dogru olmus, cocuklar ciddiye alindiklarini tahmin ettigimizden daha da iyi anliyor hele ki 4 yas, sana bazen anladigini belirten tepkiler vermese de, simdiden bilinc altini hazirlamis oluyorsun. Ona kardesi büyüne kadar, yani onunla paylasimlari artana kadar olanki zaman icin anlayis ve sabir depolamis oluyoruz böylece :)

canım gusül değil,normal abdest. Gusül de giderse eyvah yani halimize :-)
benim cildim çok hassas olduğu için pamuk,ped vs kullanamıyorum,direkt çamaşır ıslanıyor. Ee işyerinde çamaşır da değiştiremiyorum-aslında istesem değiştiririm ama günde 2-3 kere değişmem lazım-,o yüzden kafam karıştı biraz
Ay cnm çok özür dilerim. Nasıl da yanlış anlamışım. Namaz abdestini ben iki vakit arası hiçççç tutamadığımdan bilemicem :)) günde 3 litreyi geçiyor su içtiğim. Zaten idrar torbasına olan baskıdan az bir idrarda bile sıkışık oluyor insan. Neyse. Kendimi senin yerine koyuyorum ve ben olsam şöyle yapardım. Namaz öncesi abdest almadan evvel çamaşırımı değiştirirdim ve bunu iş yerinde 2 kere yapacaksın aslında. Öğle ve ikindi için. Akşam zaten eve gelmiş olursun tahminimce. İşte bile kılsan 3 çamaşır eder bu :) günlük Ped kurtarıcı olurdu senin için ama hassasiyetin için 3 çamaşır tamamdır.

Arkadaşlar ikinci el urun almak isteyen varsa dönence gibi falan veya başka Bisey. Tutumlu anne diye bi site var oraya bakabilirsiniz. :)

Benim de 24 şubatta canım şeker yüklemem.Sabah aç karna gel demişti bi önceki randevumda.Sabah aç karna da hiç tatlı bişey yiyemem bakalım inşallah sarsılmadan atlatırız :KK200:Bir de benim eşimle kan uyuşmazlığımız var ilk başta baktırmıştım negatifti.Ama bu haftalarda bidaha bakıp 28.haftada iğne vuruluyormuş heralde.Ona da bakacaklar bu gidişimde.Son olarak da tetanoz aşımın ikinci dozu onu da vurdurup artık testlere tahlillere aşılara elveda demek istiyorum canım :halay:
Ayni Gün Gidicegiz ozaman banada fazla tatli birseyler yemeden gel dedi.. tetanoz ben vurdurmadım doktorda bahsetmedi..Ayyy Az kaldı bebişlerimize kavuşmaya heyecan doruktaa inşallah Rabbim kolay hayırlı doğum nasip etsin.

Ben simdiden yataginida bebek arabasinida begendim ikisinide gri renkte begendim :KK70: ama cok guzeller ya nasipse ama 7 ay almayi dusunuyorum
Bende ikinci bebişe kullanmayı düşündüğüm için renk konusunda orta renk seçicem belki kız olursa ikinci:KK39:Buarada arabada gri renkte güzel duruyo,,bizde alıcaz yavaş yavaş artık anca hazırlarım odasını felan..

Günaydın kızlar....dun yazacaktım geçer diye yazmadım ama geçmedi....dun sabah itibariyle kasığımda batışma şeklinde bi ağrı var yürüyünce daha çok ağrıyor çocuk buyuyor kendine yer ediyor dediler ama sadece bi nokta da oluyor ağrı bebek göbek izahında hareket ediyor....aşırı değil ama ağrıyor bu sabah kalktım hala devam ediyor ama dun ku yerin 10 cm kadar yukarısında ...böyle bir şey yaşayan var mı randevum perşembe günü erkene almak istemedim ama inşallah bir sorun yoktur

Canım benimde 3 gün benzer ağrım olmuştu, hareket ederken çok korkuyordum birşey olacak diye, sonrasında geçti forumlardan da normal olduğunu duydum, ama seninki tam olarak benim durum gibi mi bilemedim, bence de zaten randevu günün gelmiş öne çekme ama mümkünse dinlen, ben çalışıyordum dinlenememistim bile :(

Günaydın kızlar....dun yazacaktım geçer diye yazmadım ama geçmedi....dun sabah itibariyle kasığımda batışma şeklinde bi ağrı var yürüyünce daha çok ağrıyor çocuk buyuyor kendine yer ediyor dediler ama sadece bi nokta da oluyor ağrı bebek göbek izahında hareket ediyor....aşırı değil ama ağrıyor bu sabah kalktım hala devam ediyor ama dun ku yerin 10 cm kadar yukarısında ...böyle bir şey yaşayan var mı randevum perşembe günü erkene almak istemedim ama inşallah bir sorun yoktur
canım bazı günler agrılar bendede oluyorr ama geçiyorr uzun sürmüyorr günlerce,,yavas yavas büyüyorlar ya ondan olabilir az kalmış randevuna korkutucu bir agrı değilse bekle istersen ama gecmezse bir iki gün önce gidebilirsen git..

Back
X