2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Erken doğum belirtisi olmadığına eminim canım biraz baktım da çok normalmiş bu haftalarda.Hatta 33.haftalarda bile bebek makat gelişken dönüp baş gelişe çevirebiliyormuş.Hem öyle erken doğum gibi bişey olsa doktorlarımız bizden saklayacak değil ya önlem falan alırdı en azından.Bana da herşey normal dedi.Belki doğum şekliyle ilgili bi fikir olması açısından bakmışlardır diye düşünüyorum.Ama korkacak bişey olmadığına eminim
O zaman gitmiyim. Kendi kendimi germe konusunda üstüme yoktur. Nete de bakmadım o yüzden. Yanında bişey daha okurum falan... Sen baktıysan yeterli:)

evet bu hafta demir hapını kullanmaya başladığımdan beri tuvalete çıkamama gibi durum oluştu. Ondanda olabilir.
Benim doktorum demire baslarken kabizlik yaparsa haber et değiştirelim ilaci demisti. Imkaniniz varsa bi sorun siz de doktorunuza

Yasmizayn Yasmizayn canim msjini okuyunca ewdeki laptop cantasina baktim.ewet gozleri baya var ama ici bosken bile cok agir.hafifleri varsa bencede olabilir cok msntikli

Benimde annem şeker hastası ve önceki hamileliğimde de şekerim çıkmıştı. ben daha önce başka bi kadın dooğumcuyla bu konuyu konuştum ve şeker yüklemesinde vücüda giren şekerle sabah 2 kaşık reçelden yada 2 tane baklavadan alınan şekerin aynı olduğunu falan anlattı. keşke bizde böyle bir eşyin zararlı olduğunu kanıtlasak ama öyle birşey şu an yok dedi. bende açıkçası bu konuda ikna oldum gerçekten. canan karatay kötü birşey söylemiyor şeker zehirdir falan diye ama bu sadece şeker yüklemesi için değil tüm hamileliğimiz boyunca şekerden uzak durmamız gerekiyor. sadece bir seferlik şeker yüklemesinden çok 9 ay boyunca aldığımız şeker miktarının bebek üzerinde etkisi olursa olur bence.

bende 4 martta yaptırcam 25. haftamda.
Cnm sana daha once de demistim
Doc dr a gidiyrm ozel
Endokrin doktoru
Onceki gebeligimde seker ciktigi icin seker yuklemesi yapilmamasi gerektigini soyluyor
Cihaz verdi sekerimi olcuyrm her ay kontrol oluyrm
Eger yukselirse insülin baslayacaz dedi
Henuz yukselmedi ama ilerleyen haftalarda yukselebilir
İmkanin varsa endokrinolojiye git diyrm

Şeker yüklemesi sonucu kaç olmasi gerekiyor bilen varsa yorumlayabilir mi ben sonucuma netten baktım 121 çıkmış doktor randevum yarın ama merak ediyorum inşallah normaldir
Aclik 95 alti
Bir saat tokluk 140
İkis aar tokluk 185

Günaydın hanımlar. Kilo alımı hepimizin derdi. Ama şunu söyleyebilirim alınması gereken kilo dağılımına baktığımızda aslında en çok kilo alınan trimester 2. trimester. İlk ve son trimesterlarda yaklaşık 3-3.5 kilo gibi bir dağılım var ama 2. trimesterda 5-6 kilo alımı normal kabul ediliyor. Yani ha gayret bu 6. ayımızı da bitirirsek bence yavaşlama başlayacak. :KK70:
Bende de bir anda artış oluyor panikliyorum ama sonra en az 2-3 hafta böyle gidiyor. Bu sabah hala 6o.4 kilo çıktım tarıda yani 6 kiloya devam. Şu ayı (ki 3 haftam var) 7 kilo ile kapatabilirsem çok şahane olacak :p
Ay aynen bir haftada dort kilo aldim
Sok oldum
Toplamda 7 kilo oldu
Ne guzel 21 haftaya kadar 3 kilo almistimm
Bende cok takmiyrm ancak gebelik sekeri oldugu icin korkuyrm
Oglumda da bes aydan sonra kilo aldjm
Toplamda 18 ile doguma gittim
:)

1.73 boy 60 kiloydum.suan 68 .hizla almaya dewam ediyorum.surekli yemek yeme istegim var.meyve yogurt kuruyemis gibi seyler tokluk hissi vermiyo bana.illa sicak yemek ve ekmek olacak malesef:110:
Oh bende oyle
Ekmek ile ekmek arasi yapip yicem neredeyse :p
Gozum ac cok fena
Oglen isyerinde annemin hazirladigi yemekleri yiyrm
Bugun sebze yemegi yogurt ve ekmek yedim
Sonra disari ciktim karbonhidratli bisiler ariyr goZum
Bi tane simit alip gomdum
Markettende cikolata aldim
Geldim bankaya onlari gomdum :)
Haftada dort kilo nasil alinirin yontemi resmen :)

Şimdi alıyorsanız şimdiki bedeninizden 1 beden daha büyük alın 9. Aya kadar baya genişliyoruz çünkü doğum sonrası hemen göbek gitmiyor zaten. Dr um nasıl 9 ayda karnın büyüdütse en az 9 ayda da küçülmesi toparlanması sürer demişti ki zaten sezeryan olunca da kalıyor haliyle ben korse falan da kullanamadım tayt korse vardı giyip çıkarması zor oldu canım acıdı dikişe zarar veririm diye korktum giyemedim. 29 kilo almıştım yarısı kendiliğinden gitti yarısı kaldı kızıma hamile kalmadan verdim şimdi hızla geri alıyorum yine aynı hızda ilerliyorum sofraya oturdum mu durum olmuyo maalesef yedikçe yiyesim geliyor siz de kilolar ne alemde 10 kg aldım
Ay cnm 29 baya fazlaymis
Ama suana kadar 10 eger bundan sonra cok almazsan iyi
Belki almazsin
Bende suana kadar yedi aldim

Ay kizlar bugun yasadigim
Parmagim sismeye basladigi icin tek tasimj ve alyansimi hergun takmiyrdum, ben sabunlayip cikarip banyoya koyuyorum genelde, ama banyoyu temizlerken kutusuna koyup cekmeceye kaldirdim hatirliyrm, sabah takayim dedim yok hicbir yerde, neyse aksam detay bakarim dedim
Allahim yok bulamiyrm
Oyle uzuldum oyle uzuldum ki, agladim cok, kendjme kizdim neden daginiksin birakiyosun onune gelen yere diye
Herhalde dedim makyaj temizleme pamuklarini atarken attim cope
Esim sordu neyin var diye anlattim, uzulme dedi aliriz yenisini, bende manevi degeri var ama diye agladim yine, esim ben uzuluyrn diye aramaya koyuldu,
Bende gittim yanina, oglumda besigi ile oynuyor(yeni bebek gelecegi icin besigini yatak odasindna kaldirmamistim) sonra ayaga kaldim bi baktim besigin icinde yuzukler, oyle sevindim ki anlatamam, sanirim oglum firlatti oraya
Yok yere bebegim uzuldu
Sonra oglumla odasinda yatiyrz, oglumun yuksek bir catidan asagi dustugunu gordum tam bir kabustu
Kalbim carpti hizli hizli, terler icinde uyandjm, kendime anca geldim, bebegim yine strese girmistir, hala elim kolum bi tuhaf
Bebekler boyle seylerden etkileniyorlar
Baya sikinti oldu bebegime bnm yuzumden
Ah bu hamilelik...

kızlar bebeişimin iki günlük ya da benim diyeyim :ganimetlerim:KK70::KK70:

alt açma kullan at.
hasta bezi
uzun elbise gecelik (lcw 25 tl.)
göğüs ucu kremi 40ml, süt saklama poşeti 50li (ikisi 44 tl)
göğüs kalkanı (avent)
yenidoğan bebek bezi( prima 138 adet 55 tl)

kızlar hepsini internetten aldım gecelik hariç.
en uygununu buluyorum kargosuda ücretsizse hemen sipariş veriyorum.
böylelikle hastane çantamı hazırlamaya başladım...
sonradan bebek mağazasına gidip göz göre göre kazıklanmak istemiyorum...:KK43:(
Super bir alisveris olmus
En mantiklisini yapiyorsun valla

Kızlar ya eskiden sanki daha kuvvetli hissederdim bebeği bugün ve dün daha az şiddetli hissettim hatta bugün 3 saattir hissetmedim sayılır gerçi 22 ci haftada Yen'i hissetmeye başladım çok takıyorum bu durumu bu hafta doktora gitmem lazım ama doktor şeker yüklemesi için 24 cü haftada gel dedi haftaya gidicem yani ama böyle kendimi kötü hissediyorum varmı böyle olan :işsiz: bebeğimin çok kuvvetli tekmelerini istiyorumki sağlıklı olduğunu anlayım:anne:
Yok yok takma cnm olur oyle
Surekli hissetmeyebilirsin
Kuvvetlii tekmeler gelecek yakinda
Yerinden ziplatir anneai seni:))

Kizlar bu bebek bakim.cantasini cok begendim ama biraz pahali bana :olamaz:esimi ikna etmeye caliscam:confused:
Bu markanin cantalari cok guzel ve pahali
Maddi imkanin varsa alabilirsin tabi
Sonucta bebek icin para verilip en uzun sure kullanilan seylerden biri çanta:)
Ama imkan cok musait degilse zorlama derim
Ben spor sirt cantasini cok rahat kullaniyrm
Parkta markta heryerde cok kullanisli
Daha uyguna geliyor hemde esine tasitiyorsun, en sevdigim kismj burasi:)

n11 den aldım hepsini.
oraya alıştım bu ara.
ama gittigidiyordada aynı fiyatlar.
artık ebebeke hiç bakmıyorum.
lohusa takımı almayacağım normal gecelik alacağım poloya baktım, çok severim ama beğendiğim renk model olmadı.
aslında lcw de pijama takımlarıyla bu uzun gecelik aynı yerdeydı.pijama takımlarıda güzeldi 40tl bişeydi. onu henüz almadım.
eğer üşürsem diye pentiden şipşirin üzerinde yazılı pembişli yazılı fermuarlı bişey aldım. 80tlden 30 tl ye inmişti oda...
lohusa takımı dedikleri şey gereksiz pahalı geliyor bana.birde öyle süslü şeyler giyemem..

bu ara elektrikli pompaları favorilerime ekledim. indirime falan giren olursa hemen kapacağım...
Normal gecelikte olur aslinda ama gogus acilabilmesi icin bakmak lazim
Musait mi, lohusa gecelklerinin dugmeleri gogus altina kadar oluyor, cok rahat gogus cikiyor
Ben nedense n11 den pek alisveris yapamiyrm
Guvenemiyrm
Sorun yasayan arkadaslarim oldu
Ama tabiki fiyatlar daha czaip

Aslında anne şeker hastasıysa bebek kilolu oluyor genelde, şeker hastası olmayan kilolu anneler ufak bebeişler doğuruyor diyebiliriz, 2500 kg kadar, ama sağlıklıysa ben tosun olsun diye sorun etmem, iyi olsun zayıf olsun sorun değil, haftasına göre normal gidiyor 21. haftada 350 gr dı en son detaylıda

Ayy canım senin kilo almaman lazım dikkat et nasıl gircen doğuma Allah yardımcın olsun kilo verilir önemli değil ama doğum için önemli başka kilo alma dikkat et

evet haklısın valla anlamadım bide yemek yemeyince midem bulanıyo öğürüyorum, 3 saatte bir acıkıyorum, ben böyle bişey görmedim ya, akşamları sadece çorba salata yemeye başladım gün içinde elma yiyorum bastırım die gittikçe şişiyorum, ama ilk 3 ay kusarken sadece tost yiyebilmiştim 3 öğün, başka şeyleri kustum ondan oldu heralde hep ekmek ekmek :(

Back
X