• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek

Valla devlet hastanesi doktoru sezaryen diyorsa güvenilebilir bence, ozeldeki gibi değil onlar, makul neden olmadıkça sezaryen önermiyorlar

Sağlıkla kavuş bebeğine insallah

luges luges 3 4 cm açılma zaten doğum başlamış demektir. Doktor suni sancı teklif ettiyse, çatın müsait dediyse, sende beklersem daha kilolu olur mu diye korkuyorsan. Suni sancıyı kabul etmek mantıklı görünüyor derim ben.

Canım bizi de bilgilendir mutlaka merak ederiz. Bu arada akıntı bende de çoğaldı. Herşeyden evham yapmak istemiyorum ama elimde değil

Yok canım zaten doktoru aradım, bir gel bakalım dedi ki, yani zaten bence de bir gormesi gerekir gibi geldi bana, haberdar ederim mutlaka, dua edin kızlar bu hafta sanki hareketli başladık gibi :)

Ayy canım inan aynı seyleri yasıyoruz. Altı yasında kızım var ve yalnız bırakamıyorum ikşsşni. Suan esim ve annem var fakat annem bugun ewine dönecek eşimde cuma işe başlayacak. Afedersin tuvaletim gelse nasıl gidicem diye kara kara düşünüyorum cünkü kızım hep kucaga alma derdinde. Anlatıyorum güzelce ama surat asıyo ama
Lansinohu bende kullandım ama fayda göremedim yara oldu gögsüm allahtan bir hafta falan sürüyo sonra iyişesiyo tabi o bir hafta işkence
Allah bütün hamişlerin ve annelerin yardımcısı olsun inş
Gerçekten çok zor bir durum. İkisini ayrı odaya koyup wcye koşacaksın :)))
Seninki yine 6 yaşındaymış benim kız 3,5 yaşında. Sürekli yanağına parmağını koyuyor okşamaya çalışıyor, öpmeye çalışıyor. :)

Kizlar nst deyim bebek 3900 gram görünüyor doktor riske atmayalım sezeryan yapalım diyor çok kararsız kaldım bu arada devlet hastanesi.. lütfen fikirlerinizi söyler misiniz.. karar vermem gerek
Ailenle karar ver canim ya da kendine guveniyorsan normal dene hic sancin yokmu ne zaman gelir ki acaba bebek

Yok canım zaten doktoru aradım, bir gel bakalım dedi ki, yani zaten bence de bir gormesi gerekir gibi geldi bana, haberdar ederim mutlaka, dua edin kızlar bu hafta sanki hareketli başladık gibi :)
Canım ben şimdi kontrolden çıktım, alttan baktı doktor gebelikte normal bi akıntı dedi, bebeğin suyu da azalmamış

Dün başladı, yumurta beyazı şeklinde bende burda okuduklarimdan suyum azalmaya başlamış diye düşünmüştüm zaten, asıl kontrol günüm çarşamba ama dediğin gibi telle arayıp bilgi vereyim doktoruma en azından önemli haftalardayiz belki gelmemı ister, sagolsin bilgi verdiğin için
Rica ederim Allah evlatlarimizi korusun. Doktora danişinca burayada yazarsaniz merak ederim. Benim basima gelene kadar suyun azar azar geldigini hic duymamistim. Kacinci haftadasiniz takviminiz cikmiyor yorumlarinizin altinda

Benim bebiş de çok hareketli sanki bu hafta doktor alacak gibi geliyor. Bir de sabah midem bulandı kahvaltı ederken

neden beklemek istemiyor ki 41. e kadar beklenebilir sorun yoksa, yada suni sancı deneyebilir

Kontrolüm vardı kontrolden çıktım az önce moralim çok bozuk. Doktor geçen hafta bebeğe 2900 demişti bugun 1 hafta sonra 2870 dedi. Bebek kilo alacağı yerde kilosu düşmüş. Zaten ben tahmin ediyordum karnım hiç büyümedi hatta küçüldü gibi ve zaten ben de 2 kilo vermişim :( bi terslik var ama doktor ultrasonda bazen ölçümler hatalı olabilir diyor ama ben eminim bi terslik olduğuna. Bu doktora 3 haftadır gidiyorum doktorumu değiştirmek zorunda kaldım son ayda. Benim önceki kontrollerimi yapmadığı için bilmiyor ama benim bebeğim önde giden bi bebekti kaç doktora gittiysem 10 gün önce iri olucak diyolardı. Sonra ne olduysa bi anda çocuk gelişememeye başladı ama kimseye anlatamıyorum derdimi. Bu yüzden çocuğuma bişey olursa diye korkuyorum

ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktortamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
bence 4-5 gun falan daha bekle canim dedigin gibi belki sancin gelir acilman cok iyi cunku dogumun baslamis yakinda sancin da gelir diye dusunuyorum ben. Catin musaitmis zaten bebek haftaya 4 kilo olsun diyelim yine de dogurabilirsin normal dogumu denemeni tavsiye ederim. Hayirlisi olsun hakkinda

Senin kalbine ne siniyor canim en dogru karari bebegin icin sen verebilirsin. Eşinle konus once. Devlet hastanesinde insaallah insafli kalbi guzel bi ebeye denk gelirsin.

Kontrolüm vardı kontrolden çıktım az önce moralim çok bozuk. Doktor geçen hafta bebeğe 2900 demişti bugun 1 hafta sonra 2870 dedi. Bebek kilo alacağı yerde kilosu düşmüş. Zaten ben tahmin ediyordum karnım hiç büyümedi hatta küçüldü gibi ve zaten ben de 2 kilo vermişim :KK43: bi terslik var ama doktor ultrasonda bazen ölçümler hatalı olabilir diyor ama ben eminim bi terslik olduğuna. Bu doktora 3 haftadır gidiyorum doktorumu değiştirmek zorunda kaldım son ayda. Benim önceki kontrollerimi yapmadığı için bilmiyor ama benim bebeğim önde giden bi bebekti kaç doktora gittiysem 10 gün önce iri olucak diyolardı. Sonra ne olduysa bi anda çocuk gelişememeye başladı ama kimseye anlatamıyorum derdimi. Bu yüzden çocuğuma bişey olursa diye korkuyorum
Önceki doktor mu yanlış ölçüyordu acaba yada cihazdan kaynaklı bir fark mı oluyor. Başka bir dra daha mı görünsen? Ben takvimde günlük olarak okuyorum orada annelerin bu dönemde 1-2 kg verebileceği yazıyordu ama bebek için öyle birşey yoktu.

Geçen hafta arkadan araba çarpmıştı, bacağıma kramp girdiği için ayağımı geri ittirmiştik ve 2 gün topallamıştım, cumartesi günü bıyıklarımı ve yüzümde çıkan birkaç tüyü sesu soğuk ağda bandıyla alıp, sesunun temizleme mendiliyle yüzümü sildim. Sabah bir kalktım yüzüm gözüm şiş içinde. Yanma ve kaşıntı vardı, bugün daha iyi.. Sabahta işe gelirken yine bizim araca hafifçe araba vurdu. Frenden ayağı kaymış arkamızda ki vatandaşın. Ay bir garip haller var bugünlerde. Allahın izniyle şu 1 ayı sağ salim atlatayım dua edin bize :KK43:

Allah Allah hep sizi buldu bunlar canım ya, kaç oldu. Bir sadaka falan mı verseniz napsanız bilemedim. Allah beterinden korusun. Neyseki hafif çarptılar herhalde yine değil mi?

Olsun canım zorlama kendini her iş hallolur, eşinde destekler. Yeterki sağlık olsun. Bugünümüze binlerce kere şükürler olsun. Şu kızların hepside kurtulsaydı hayırlısıyla. Aklım hep sizde.:KK19:
Benimde:) hergun doguran varmi bebisler iyimi diye okuyorum yazilari. Cok sukur hemde cok cok sukur. Annem gittiginden beri bebegim bana daha cok alisti sanki sezeryn olunca sagolsun hep annem ilgilendi onun kokusuna alismis sanirim annemin gittigi ilk gun huzursuzdu sonra sonra alisti bana. Iyiki kaynanam benimle gorusmuyor annemden bile kiskandim oglumu kaynanami hic dusunemiyorum catlardim heralde:)

Bende bilemedim ki daha dusuk cikarsa kilosu o da uzucu oluyo biraz. Gorumcemin arkdasina da 3900 filan diyolardi sezeryan oldu bebek 3500 3600 filan dogdu. Ama devlette de kolay kolay sezeryan onermiyolar orasi da var hep normal yapiliyo diye biliyorum ben. Hani ozel hastane olsa işin icinde biraz korkutmaca kandirmaca oluyo gibi bazen. Devlette oyle degil. Cati muayenesi oldun mu ne diyor doktor.

Zencefill90 Zencefill90 canim olcumlerde gercekten hata olabiliyor. Benim dogumdan onceki kontrolumde devlet hastanesindeki doktoruma gitmistim (hem ozelde hem devlette devam ettigim doktorlarim vardi) 2300 civari demisti iki gun sonra 2500 civari dedi ozeldeki ve o gun dogum yaptim 2950 gram. Sen dusun artik olcumlerdeki hatayi. Manyak olmustm uzuluyrdm haftama gore kilosu az diye.

Allah Allah hep sizi buldu bunlar canım ya, kaç oldu. Bir sadaka falan mı verseniz napsanız bilemedim. Allah beterinden korusun. Neyseki hafif çarptılar herhalde yine değil mi?
Bu kez aynen çok daha hafifti, belim hopladı birazcık ama bişi yok allaha şükür. Sadaka vereyim dediğin gibi en iyisi

Ben lilipit lilipit in dediği gibi olsun istiyorum canım içten içten. Benim de büyük olma durumu var biliyorsun. Ama lilipit lilipit in dediği gibi iri bebek kendini daha rahat iter güçlü olur daha kolay Doğum olur diye düşünmek istiyorum. Kesinlikle şunu yap diyemem sana tabii ama benim şuanki düşüncem doktor 4 kilo dese de normal doğumu denemek. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.

Back
X