2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ya bu ek gida olayi cok zor tadim bile yaptiramiyorum kizlar siz ne yapiyorsunuz 3 gundur kayisi veriyorum 1 kayisinin yarisini bile yemiyor cay kasiginin ucuyla tattiriyorum ona bile burun kiviriyor nasil alisacak bu cocuk?

Artik desteksiz oturabiliyoruz kizlar yalniz yuz ustu yatmayi hic sevmiyo debelenip agliyor emekleme calismasi yok hic :super:

Bizde bugün olduk. Çok ağladı ama çabuk sakinleşti. Şuan uyuyor bakalım günümüz nasıl geçecek. Bizimki iki bacak 1 koldan yaptılar iğneleri. Bu arada ek gıdaya başlıyacağız. Siz neler yapıyorsunuz. Sabirsiz61 Sabirsiz61 Esra Esra @asli2434 @matmazel_matmazel ve diğer anneler ne yaptı acaba
Gecmis olsun canim.
Asilari biraz zor atlatti oglum birkac gun sonra da tekrar ateslendi gunlerdir onunla ugrasiyorum.
Ek gidaya blw ile basladik ama araya hastalik girince biraktik. Su an bir sey verdiğim söylenemez. Kabizlik sıkıntısı yasadigi icin dun biraz kayisi verdim 2 cay kasigi kadar falan. Su sureci atlatalim yeniden baslariz Insallah.

Gecmis olsun canim.
Asilari biraz zor atlatti oglum birkac gun sonra da tekrar ateslendi gunlerdir onunla ugrasiyorum.
Ek gidaya blw ile basladik ama araya hastalik girince biraktik. Su an bir sey verdiğim söylenemez. Kabizlik sıkıntısı yasadigi icin dun biraz kayisi verdim 2 cay kasigi kadar falan. Su sureci atlatalim yeniden baslariz Insallah.
Geçmiş olsun canım bizimkinin keyfi yerinde uyuduktan sonra maşallah ateşi de yok siz de en kısa zamanda toparlarsınız inşallah

Gecmis olsun canim.
Teşekkür ederim canım sizede geçmiş olsun tez zamanda normale döner kuzucuk inş. Ben blw klasik birlikte başlayayım diyorum ama bakalım. Yarın önce kabağı eline verip sonrada 2 çay kaşığı pütürlü püre yapıp vermeyi düşünüyorum.

Ya bu ek gida olayi cok zor tadim bile yaptiramiyorum kizlar siz ne yapiyorsunuz 3 gundur kayisi veriyorum 1 kayisinin yarisini bile yemiyor cay kasiginin ucuyla tattiriyorum ona bile burun kiviriyor nasil alisacak bu cocuk?
Ayni benimki. Kabak-havuc-patates tadimi yaptirdim. Kendi mincikladi daha doğrusu ama iyiydi. En azindan agzina goturdu denedi, begenmedi vs :) araya hastalik karisinca eline aldigini firlatir oldu. Kasiktan da hic hoslanmadi zaten.agzini acmiyor actigindan da igreniyor oguruyor falan cok komik :)
Ilaclari kasikla veriyordum fark edince enjektörle vermeye basladim. Bir de ona tepki gelistirmesin diye.
Zaman lazim canim demek ki, elbet yiyecekler bir gun

Teşekkür ederim canım sizede geçmiş olsun tez zamanda normale döner kuzucuk inş. Ben blw klasik birlikte başlayayım diyorum ama bakalım. Yarın önce kabağı eline verip sonrada 2 çay kaşığı pütürlü püre yapıp vermeyi düşünüyorum.
Sagol canim.
Ben de blw ve klasik birlikte gitmek istiyorum ama kasikla arasi pek iyi degil benim oglanin. Tattiklarinin icinde en olumlu tepkiyi kabaga verdi. Sanki patatesi de yiyecekti ama onu cok fena bir sekilde boğazına kacirdi. Cok korktum bir daha veremedim eline. Meyve puresi vermeyi denedim ama zehir veriyormusum gibi davranıyor:))

Bizde bugün olduk. Çok ağladı ama çabuk sakinleşti. Şuan uyuyor bakalım günümüz nasıl geçecek. Bizimki iki bacak 1 koldan yaptılar iğneleri. Bu arada ek gıdaya başlıyacağız. Siz neler yapıyorsunuz. Sabirsiz61 Sabirsiz61 Esra Esra @asli2434 @matmazel_matmazel ve diğer anneler ne yaptı acaba
Ayin 3 unde olduk biz asiyi sorunsuz atlatti sukur 6 ay kafamiz rahat artik. Ek gidayada ayin 3 unde basladik yine su ana kadar kabak, patates, havuc, yumurta, muz, seftali, yogurt ve salatalik yedi. Yedi dedigimde 2 tatli kasigini gecmeden. Ama dunden veri epey ilerleme var yumurtayi ilk kez bugun verdim ve cidden şevkle yedigi tek sey yumurta diyebilirim bakalim ilerleyen günlerde ne olacak :)

Sagol canim.
Ben de blw ve klasik birlikte gitmek istiyorum ama kasikla arasi pek iyi degil benim oglanin. Tattiklarinin icinde en olumlu tepkiyi kabaga verdi. Sanki patatesi de yiyecekti ama onu cok fena bir sekilde boğazına kacirdi. Cok korktum bir daha veremedim eline. Meyve puresi vermeyi denedim ama zehir veriyormusum gibi davranıyor:))
Bende yarın kabakla başlamak istiyorum ama bakalım. Senin kuzu tam blwci ozaman. İdilde ne bulsa ağzına götürüyor ama bakalım kabağa tepkisi ne olacak. Benimde tek korkum boğazına kaçması allah korusun

Ayin 3 unde olduk biz asiyi sorunsuz atlatti sukur 6 ay kafamiz rahat artik. Ek gidayada ayin 3 unde basladik yine su ana kadar kabak, patates, havuc, yumurta, muz, seftali, yogurt ve salatalik yedi. Yedi dedigimde 2 tatli kasigini gecmeden. Ama dunden veri epey ilerleme var yumurtayi ilk kez bugun verdim ve cidden şevkle yedigi tek sey yumurta diyebilirim bakalim ilerleyen günlerde ne olacak :)
Oh oh afiyet olsun kuzuya baya birşey yemiş. 3 gün kuralıyla mı ilerliyorsun canım

Oh oh afiyet olsun kuzuya baya birşey yemiş. 3 gün kuralıyla mı ilerliyorsun canım

Ayni benimki. Kabak-havuc-patates tadimi yaptirdim. Kendi mincikladi daha doğrusu ama iyiydi. En azindan agzina goturdu denedi, begenmedi vs :) araya hastalik karisinca eline aldigini firlatir oldu. Kasiktan da hic hoslanmadi zaten.agzini acmiyor actigindan da igreniyor oguruyor falan cok komik :)
Ilaclari kasikla veriyordum fark edince enjektörle vermeye basladim. Bir de ona tepki gelistirmesin diye.
Zaman lazim canim demek ki, elbet yiyecekler bir gun
Ay insallah cnm ya oglan iyi basladi sonradan cozuttu simdi nerdeyse hicbisey yemiyor kiz bari oyle olmasin yaw :((

adoniss34 adoniss34 ben de şimdi yazacaktım.aşıları okduk bugün. Evet, 2 aşı bacaktan, 1 koldan, 1 ağızdan damla yapıldu. Çok ağladı, nefessiz kaldı. Ama çok sürmedi. Ayağa kalkınca ilgisi dağıldı, sustu. Ondan çok ben ağladım :halay:
12 ocak doğumlu kızım. 68 cm boy, 7100 gram kilo çıktı.. Persentil olarak %40 gibiyiz.. Sırf anne sütü ve d vitamin aluyo.
Evet ek gıdaya geç, dedi dr. Ama, 'ne yiyosan ondan ver, tuz, şeker kısıtlama. Çorba falan ver..' şeklinde çok bilinçli (!) yaklaşınca, 'he, tamam' deyip, kafamda deli sorularla ayrıldım hastaneden.
-Kilomuz az mı?

-Bu durumda BLW ile oyalanmadan biraz kilo mu aldırmam lazım? Blw planlıyodum da..

-Biliyorum, kilolu çocuk matah bişey değil. Zaten sevmem de öyle domuşuk bebek ;) ama bu yaşta kilo=gelişim göstergesi (mi?)

-motor becerisi, neşesi, dik oturabilme, emekleme çabası, hatta yürümek üzere gibi oluşu, bunlar yerinde şükür..

moralim bozuldu ya.. Biraz konuşalım bu konuda.

Sadece yogurdu 3 gun uygulayabildim kabakla devam ettim kabakla birlikte kasiga agiz kilitlemeye baslayinca hergun birini denedim acikcasi pratikte herseyi en iyi yapma cabamiz olsada is uygulamaya gelince dogru bildigimizdende sapiyoruz ozetle :) bugune kadar hic alerjik tepkimiz olmadi ama yumurta sonrasi aksam uzeri bugun gobek bolgesi baya bir dokuntu doluydu isilik mi alerjikmi bilemedim gecene kadar ara verip sonra tekrar deneyecegim yine olursa yumurtayi bir sure beslenme listemizden cikartacagiz.

Bizim doktorumuzda ek gida icin bana bir gunluk beslenme listesi verdi akillara zarar ziyan. Gunde 5 ogun ek gida ek gida bile degil ogunluk yemek resmen. Icinde domates olan corbalar he birde icine ekmek dogranacak falan aklim sasti birde yatmadan once 100cc mamaya pirinc unu seker katip muhallebi yapacakmisim yahu ben 6 ay anne sutunden baska birsey vermedim ek gidaya gecince mamaya baslamak neyin kafasi bilemedim. Boyle yazinca zayif gibi dursada doğum kilosu cok onemli hem motor gelisimi iyi diyorsun biz anneler yer sey yolunda olsa ve kilo iyi birsey degil desekte alsinlar cabasindayiz bu naparsak yapalim degismez anayiz biz anayiz :). Zayif oldugunu dusunuyorsan evet blw ile ilerleme ama klasiklede doyumluk vermeyecegiz nihayetinde. yinede annesi sensin dis doneminde ve emekleme doneminde zayiflayacak yada kilo alimi duracak en iyi karari sen vereceksin.

Bizim doktorumuzda ek gida icin bana bir gunluk beslenme listesi verdi akillara zarar ziyan. Gunde 5 ogun ek gida ek gida bile degil ogunluk yemek resmen. Icinde domates olan corbalar he birde icine ekmek dogranacak falan aklim sasti birde yatmadan once 100cc mamaya pirinc unu seker katip muhallebi yapacakmisim yahu ben 6 ay anne sutunden baska birsey vermedim ek gidaya gecince mamaya baslamak neyin kafasi bilemedim. Boyle yazinca zayif gibi dursada doğum kilosu cok onemli hem motor gelisimi iyi diyorsun biz anneler yer sey yolunda olsa ve kilo iyi birsey degil desekte alsinlar cabasindayiz bu naparsak yapalim degismez anayiz biz anayiz :). Zayif oldugunu dusunuyorsan evet blw ile ilerleme ama klasiklede doyumluk vermeyecegiz nihayetinde. yinede annesi sensin dis doneminde ve emekleme doneminde zayiflayacak yada kilo alimi duracak en iyi karari sen vereceksin.
doğum kilosu 3500 gr. 6 ay bugün bitti, kilomuz 7100 gr.. Evet, 2 katına çıktı. Da işte, dediğin gibi, rahat edemiyorum.
Sağlıklı ve normal mi bu durum, bi inansam, rahat bırakıcam çocuğu : )

Offf, o ne yaaa, dr a bak. Ekmek doğra mı dedi? Aman herkesin gözünü seviyim, sakın ha. Yapmayalım. Ben yaparsam da beni uyarın.o ekmek doğrama huyu varya, berbat bişey. yiğenimi öle alıştırdı anası, şimdi 9 yaşında, bi tabağa yarım ekmek doğruyo, sığdırmaya çalışıo, çorbanın suyu kalmıyo :oha:
Yazık bu çocuklara ya : (

Mamayla şekerli muhallebi zaten top 10 da bir numaraymış:skandal::sinirli::KK34:

doğum kilosu 3500 gr. 6 ay bugün bitti, kilomuz 7100 gr.. Evet, 2 katına çıktı. Da işte, dediğin gibi, rahat edemiyorum.
Sağlıklı ve normal mi bu durum, bi inansam, rahat bırakıcam çocuğu : )
İki katına çıkması bekleniyor çıkmış boyu da gayet iyi bence benim kız da 7500 bu arada çok farklı değil motor gelişimi de iyi mutlu bir bebekse bence kafaya takacak hiç bişey yok benimkinin de baş çevresi küçük 41 cm çıktı bugün persentilde 10larda ama en azından büyüyo diye takmamaya çalışıyorum

Back
X