2017 Şubat Anneleri

Öncelikle geçmiş olsun canım. Yaşadığını yaklaşık 3-4 haftadır bende yaşıyorum ara ara. Doktora sormak hiç aklıma gelmedi akıntı olacağını düşündüğüm için. Her kontrolümde de suyun normal olduğunu söylüyor. İnşallah seninde normal akıntıdır. sıkıntı yaşamazsın

Arkadaşlar 20li haftaların ortasında bizde 1 hafta geriden geliyorduk. 2 hafta sonraki kontrole kadar akşamları yatmadan önce muzlu süt yapıp içtim. Atladığım günlerde olmaına rağmen, 2 haftada aradaki farkı kapatıp 2 günde öne geçmişti. öneririm. Çalışıyorsanız ve imkanınız varsa mutlaka öğün yemeklerinizi evden götürün derim. birde öğünlerinizi saatli yapın bu hem bebeğinizin anne karnındaki gelişimi hemde ilerde oluşturacağı düzen için önemli bi detaymış.
Saol canm insallh peki sana onlem olsun diye ciger gelistirici igne filan yaptilarmi?

doğumdan 10 gün önce düşünüyorum perdelerim zebra onları yıkamaya yolluyacağım.. ev dip bucak temizlenecek . plan bu.:) bebeğim planıma uyar inşallah
Ayy 10 gün aslında iyi bir zamanlama ama ben de korktuğum için Öne almayi düşünüyorum ana o zaman da ev kitlenir. En iyi dip temizliği yapıp bir hafta kala kadın almak gibi geliyor bana
ocak 13te izne ayrılcam ondan sonra inşallah başlayacağım. perdelerimi yıkamaya vereceğim, koltukları da yıkatsam mı sadece silsem mi tam karar veremedim, duvarları ellemeyeceğim temizlemeye pek müsait değil Mayıs gibi boyatıırım diye düşünüyorum. Bi temizlik te o zaman yaparım. temizlik için de muhtemelen kendim yapamam o kadar ince temizliği birini bulmayı düşünüyorum bakalım.
Ben de 15 ocak gibi diyorum yaptırayım. Zaten kendim yapmam da yardım ederim.koltukları yıkatsam iyi olucak bir ay daha idare edeyim de onu da yikatacagim.
Canım bebek bakımı sonsuz sabır isteyen bir şey. Kolay değil tabi ki ama her şey sen de bitiyor.
Sen sakin ve şefkatli bir anne olursan bu bebeğine de yansır.
Gergin ve asabi bir anne olursan bebeğine de o duygular aktarılıyor ve çok huysuz oluyorlar. .
Elalem konuşmasını çok sever.Kulaklarını kapat ve kendi anneliğine odaklan sen .

32.hafta içinde alınıyor

Dün akşam ben de kızdım sıpa diye :))
Bir türlü rahat vermedi yaramaz.İç organlarımı parçalayacak yakında :))

Kulak çubuğunu ben ilk oğlumda kulak kepçesinin temizliği için kullandım.
Hani şu emniyetli olanlar var ya,onu alıyordum ve hafta da 1 kere o kepçenin içini ve hafif kulak deliğinde ki akıntıyı alıyordum.Mini mini kulakları parmakla temizlemek zor oluyordu :)
Silikon kaşığı ise göğüs kalkanında biriken sütü vermek için almıştım yine ilk oğlumda.
Zaten sütüm az olduğu için 3-4 damlacık sütü ziyan olmasın diye kaşıkla veriyordum :KK66:

Ben de onu düşünüyordum bahar yaa.
Bana kalsa doğuma girmeden 3-4 gün önce yaptırayım ,temiz kalsın ev diyorum.
Öte yandan da gününü beklemezse nolcak diyorum..
Karar veremedim valla.
Ben de bi bebeğin kıyafetlerini yıkadım duruyor.Ütülemeye hiç dermanım gelmiyor yaa.
Bir de işte dün gönderdiğim liste var eksikleri.O da bir günlük iş.
Banyosu yatağı filan hazır ,kurulacak sadece
Valla canım ben 3 hafta kala yapıcam ama halilari falan iki hafta kala gönderip hali örtüsü ile korumaya çalışacağım. Yüklüdür var onu boşaltıp silerim.sandığım dolu dolu onları çıkarıp havalandırırım. Zaten kadın gelsin yapsın biz çok zorlaniriz. Çocukları anneme gönderip kadına yardimci olurum. Çok is var yine 15 ocağa kadar bebişin herşeyini halletmek laxim.
Ay temizlik konusu benim de kafamı karıştırıyor. Önceden yaptırsam içime sinmeyecek yine kirlenecek diye.. yakın zamana bıraksam ya kızım oyunbozanlık yaparsa diye çok ikilemdeyim..
Sanırım bir dip önden yaptırın 4 5 gün kala da yine kadın almak gerekecek öbür türlü risk olur.ben riske giremem evi bosladim o yüzden bu sekilde yapmayı düşünüyorum.

Saol canm insallh peki sana onlem olsun diye ciger gelistirici igne filan yaptilarmi?
Hayır canım ciğer geliştirici falan yapılmadı. Dediğim gibi ben akıntı diye düşündüğüm için doktora da hiç sormadım zaten. ilk olduğunda Anneme sorduğum zaman hamilelikte benimde akıntım çok olmuştu dedi sanırım biraz da ona güvendim.

Ben hicbirsey yapmadım bu hafta başlamayı düşünüyorum. Gerçi eksikler tamamlanacak o kadar. Peki ev temizliği ni nasıl ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Dip bucak perde hali duvar diyorum ki hepsini yapayım ta ki haziran kadar el surmuyeyim eve. Ne düşünüyorsunuz bu konuda
37. Haftada izine ayrılınca dip köşe temizliğimi yapmayı düşünüyorum tabi o dermani bulabilirsem kendimde :işsiz:

merhaba arkadaşlar ben Allah izin verirse nisan annesi olacağım ancak siz şuan bende önde olduğunuz için size birşey sormak istedim...
bugün detaylı usg çekildi ve usg sonucunda barsak parlaklığı çıktı dr izlememiz lazım dedi...
zamanla kendiliğinden geçebiliyormuş...
acaba burada sizin başınıza da böle bi sonuç gelen var mı ve sonrasında geçti mi noldu ??
birdaki kontrolüm 2 ocakta sizlerden cvp bekliyorum şimdiden teşekkür ederimmm.

merhaba arkadaşlar ben Allah izin verirse nisan annesi olacağım ancak siz şuan bende önde olduğunuz için size birşey sormak istedim...
bugün detaylı usg çekildi ve usg sonucunda barsak parlaklığı çıktı dr izlememiz lazım dedi...
acaba burada sizin başınıza da böle bi sonuç gelen var mı ve sonrasında geçti mi noldu ??

bende olmadı ama yeni doğum yapan bir arkadaşımda oldu, ayrıntılı ultrasonu kendi doktoru değil özel bir görüntüleme merkezi yapmıştı, bir sonraki normal kontrolünde aynı parlaklığı kendi doktoru göremedi, doğumdan da bebek sapasağlam çıktı şükür. bakan yerin cihazı kötü olabilir veya bakan kişi tecrübesiz olabilir bazen, gerilmeyin hiç. bir sonraki randevunuzda belki de hiçbişey çıkmayacak inşallah. kuzenimin bebeği için de kalbinde parlaklık var demişlerdi 4 ay ağladı sonuçta sapasağlam doğurdu.

Merhaba kızlar,

bizim insan kaynakları ile görüştüm.
1. si günlük iş yerinde geçirdiğim saat sayısı 9.5 iken 1 saatlik öğle yemeği ve 1 saatlik çay saatleri adı altında toplam 2 saat düşerek günlük saatimizi 7.5 saate göre kılıfına uydurmışlar :KK43: otomotiv sektöründe sigortacıyım ve servis kaporta bölümü için günlük yarım saatlik çay molası vs için bizdede geçerliymiş. tamam bizim extra çay saatlerimiz yok ama istediğimizde gidip aldığımız için 1 saatte ona kesiyorlar.. erken çıkmak hayal oldu bana :KK43:

2.si 16 haftalık doğum izni için şöyle diyor. doğumdan önce doğumdan sonra 8 haftan var... 32-37 hafta arası istediğin zamana kadar gel.. ama çocuk 36. haftadada doğsa kullanmadığın 4 haftayı kesiyor (40. haftaya kadar)... burda bir arkadaş erken doğsada toplam 16 hafta demişti :KK43: sizin fikriniz nedir bu konuda?
Bizde 32 de doğsa 37 de de doğsa izin sürem 16 hafta. Yani sizinkilerinde aktarıyor olması gerek diye biliyorumm bende.

Kızlar bu Doğum öncesi sonrası kafanızı karıştırmasın. Yöntem basit resmî olarak izne ayrıldığınız günden itibaren 16 haftanız başlar. Öncesi sonrası aktarma şu bu kafanızı karştırmasın.

Kızlar mtb herkesr smdiden hayıtlı doğumlar sağlıkla kavuşuna inş ben mart annesi olcam inş ama şubat sonu gelebilir diye düşünyorm sizlere bse sormak istiyorum uzun kollu ve yarım kollu çıtçıtlı kaçar adet aldınız birde ben dün babyjem reflü yatagı aldım gereklimiydi sizce? Emzirme yastıgıda almayı düşünüyordum almalımıyım? Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum :)simdiden teşekkürler
canim ben 8 uzun kollu 7 kisa kollu citcitli aldim toplamda

bende olmadı ama yeni doğum yapan bir arkadaşımda oldu, ayrıntılı ultrasonu kendi doktoru değil özel bir görüntüleme merkezi yapmıştı, bir sonraki normal kontrolünde aynı parlaklığı kendi doktoru göremedi, doğumdan da bebek sapasağlam çıktı şükür. bakan yerin cihazı kötü olabilir veya bakan kişi tecrübesiz olabilir bazen, gerilmeyin hiç. bir sonraki randevunuzda belki de hiçbişey çıkmayacak inşallah. kuzenimin bebeği için de kalbinde parlaklık var demişlerdi 4 ay ağladı sonuçta sapasağlam doğurdu.

çook teşekkür ederim cvp için inşAllah benimde bir sonra ki kontrolümde çıkmaz tek duam bu şimdi..
dediğiniz gibi kendi doktorum çekmedi ultrasonu kendi doktorumun yönlendirdiği bir radyoloğa gittim aslında oldukça tecrübeli bir doktor ama makinaları iyi değildir belki yani inşALLAH öyledir.

Mama hakkında araştırma yapan var mı kızlar ?
Sanırım kafamı en çok bu soru kurcalıyor.
İnşallah bol bol sütümüz olur da hiç gerek kalmaz ama yine de aklımızın bir köşesinde bulunsun.
Ben ilk oğlumda sma kullandım ,büyüdükce tadını beğenmeyince aptamile geçtim.
1 yaşından sonra da bıraktım normal süte geçtim.
Bu defa ise kararsızım...

canım merhaba o durum bende de çıktı. 2li 3lü taramalarım normaldi ve başka anormal bir durum gözükmedi ama doktorum biraz korkuttu. işte normal bebeklerde olabildiği gibi kalıtsal bir rahatsızlığı olan bebeklerde görülme ihtimali daha fazlaymış. down falan gibi. başka anormal bir duruma ( ense kalınlığı, baş çevresi, el ve ayak parmakları uzunluğu vb.) rastlanmadığı için amniyosentezi zorunlu tutmadı başka bir şey daha olsaydı yaptıralım derdim dedi. isterseniz yaparım dedi. biz istemedik sen de içini ferah tut, her kontrole gittiğimde parlaklık azaldı. inşallah tamamen gidecek. burda bir arkadaş daha var benden daha önde onun bebişte de vardı azaldı ve tamamen kayboldu dedi. inşallah bizim de öyle olacak.

Ben de kendim yapayım istiyorum ama gözüm yemiyor. Diğer iki gebelikte de yapamadım. Gerçi çok ödemim vardı ama yine de normal ödem olsa bile yapılmaz gibi geliyor.

Yok kuzum bu halimizle dip köşe temizliği zor valla.
Evi bile süpüremiyorum ben ağrılardan.
Ben de aralığın 15i gibi annemi çağırayım.Dolap içlerini siler temizleriz.
Halıları yıkamaya gönderirim.
3-5 gün sonra da kadın tutar dip köşe yaptırırım..

canım merhaba o durum bende de çıktı. 2li 3lü taramalarım normaldi ve başka anormal bir durum gözükmedi ama doktorum biraz korkuttu. işte normal bebeklerde olabildiği gibi kalıtsal bir rahatsızlığı olan bebeklerde görülme ihtimali daha fazlaymış. down falan gibi. başka anormal bir duruma ( ense kalınlığı, baş çevresi, el ve ayak parmakları uzunluğu vb.) rastlanmadığı için amniyosentezi zorunlu tutmadı başka bir şey daha olsaydı yaptıralım derdim dedi. isterseniz yaparım dedi. biz istemedik sen de içini ferah tut, her kontrole gittiğimde parlaklık azaldı. inşallah tamamen gidecek. burda bir arkadaş daha var benden daha önde onun bebişte de vardı azaldı ve tamamen kayboldu dedi. inşallah bizim de öyle olacak.

canım cevabın için çok teşekkür ederim benimde 2li tarama testim iyi çıktı hatta doktorum 3lü yü yapmaya gerek yok dedi. sonra ense kalınlığı vs hepsi normal çıktı.. bugün içim içimi yiyince kendi doktoruma telefon ettim durumu anlattım o da panik yapacağımız bir durum söz konusu değil ama tabii ki izliyeceğiz dedi. bir sonra ki kontrolünde gel tekar bi bakalım dedi. şimdi bir sonraki kontrol gününü iple çekiyorum 02 ocak günü randevumuz. Allah ın izni ile tamamen kaybolcak bizimde canım. nette de araştırdım %50-80 oranında kendiliğinden kayboluyormuş.
ben doktor kontrolünden sonra sana haber veririm sen de lütfen beni unutma canımm Allah ın izni ile iyi haberlerini bekliyorum.

Back
X