2017 Şubat Anneleri

Şöyle bir yazıya denk geldim. Okumanızı tavsiye ederim.

ANNE ADAYLARI DİKKAT!

Anne adayı ne kadar çok şeker ve işlenmiş yiyecek tüketirse çocuğunda davranışsal ve ruhsal bozuklukların görülme oranı da o kadar artıyor.

Beslenme ve depresyon arasında öyle önemli bir ilişki var ki, annenizin size hamileyken nasıl beslendiği bile sizin depresyona olan eğiliminizi belirliyor. Sonuçları 2013 yılında Journal of American Academy of Child & Adolescent Psychiatry dergisinde yayınlanan ve 23.000 anne adayının beslenme alışkanlıklarının araştırıldığı geniş kapsamlı bir çalışma (1) bunun en iyi kanıtı. Anne adayı ne kadar çok şeker ve işlenmiş yiyecek tüketirse çocuğunda davranışsal ve ruhsal bozuklukların görülme oranı da o kadar artıyor.

Orijinal kaynak: (1) “Maternal and Early Postnatal Nutrition and Mental Health of Offspring by Age 5 Years: A Prospective Cohort Study” Felice N. Jacka, Eivind Ystrom, Anne Lise Brantsaeter, Evalill Karevold, Christine Roth, Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, Vol. 52, Issue 10, p1038-1047.

Kaynak: Aktaş, Dr. Ümit, Mutluluk Kürleri, HayyKitap, İstanbul, 2011, Sayfa 62. ISBN: 978-605-9841-65-8

Kizlar 30+5 gunluk bebegim iki gundur hareketlerinde yavaslama azalma goruyorum normal mi sizde durumlar nasiill yarin doktora gitcem

Kizlar 30+5 gunluk bebegim iki gundur hareketlerinde yavaslama azalma goruyorum normal mi sizde durumlar nasiill yarin doktora gitcem
Canım bana da böyle olmuştu bikaç gün önce doktoruma göründüm ertesi günü uyuyordu bişeyi yoktu şükür kendini yorduysan bu aralar ondan olabilir yine de bi git için rahat etsin

Ne kadar memorial ile anlaşmalı fiyatı acaba

burda da çok methedilen bi doktorumuz var özel muayenehnesinde yapıyor muayenelerini 250 tl onun da vizite ücreti bu yüzden bana çok gelmedi ankara ayrıca bu bahsettiğim doktora giden bi arkadaşım var bi dolu bi boş olarak ödeme yapılıyormuş onu iyice öğren derim her gittiğinde ödemiyor ücret sanıyorum tahlillere de para ödemiyordu,,memoriali bilmem ama sadece doğum ücreti değildir o hastane odası süsleme,bebeğe altın ve gelen giden için meşrubat ikramları vs de oluyordur diye düşünüyorum google'lladın mı bahsettiğin hastaneleri?

erzurumu düşünme derim haklısın insanın evi gibisi yok bende bu yüzden ankarayı tercih etmedim hatta bazen banyomu gözüme kestirdiğim oluyor suda doğum heyooo
[/QUOTE]

Evt baktım google dan ama çok net bilgi bulamadım yarın arayıp öğrenicem artık.. evim erzurumda olmasa hiç düşünmicemde işte insanın kendi evi gibisi yok ya

Küveti bende gözüme kestirmiyor değilim ara sıra

Peki nasıl karar verdin orada yapmaya doğumu.. ben bir türlü karar veremiyorum ya , tam karar veriyorum geri vazgeçiyorum..

Ve bu yazıyı okuyan ivo az önce iştahla gömdüğü 3 tane çikolatanın üstüne bi soğuk su içmek için mutfağa ilerler...

Kalsifikasyon plesentanin kireclenip yaslanmasiydi degilmi grade olark puanladilarmi 2 yada 3 gibi bide kacinci haftandaydin bu arada

4 5 gundur bende ayni seyi yasiyorum dun gittim dr dogum pozisyonundayken makat durusuna gecmis ayaklari rahmin dar kismina denk geldigi icin eskisi kadar hissedemiyomusum sende git bakalim bisey yoktur ama aklimda kalmasin

Evt baktım google dan ama çok net bilgi bulamadım yarın arayıp öğrenicem artık.. evim erzurumda olmasa hiç düşünmicemde işte insanın kendi evi gibisi yok ya

Küveti bende gözüme kestirmiyor değilim ara sıra

Peki nasıl karar verdin orada yapmaya doğumu.. ben bir türlü karar veremiyorum ya , tam karar veriyorum geri vazgeçiyorum..[/QUOTE]
Ya şimdi şöyle ki arz talep meselesi birazda bu Doğum işi, ben doğumuma sahip çıkıcam elimden geldiğince hatta bi
Doğum planı oluşturmaya başladım istediğim şekilde hareket edilmesini istiycem doktorumdan,, tabi hastane yönetimininde izin vermesi gerekiyor aktif doğumu kastediyorum geri kalan kısmı doktorumdan talep edicem

Gönül isterdi ki hiç uğraşmayayım Doğuma gereken özen hastanem tarafından gösterilsin ama özel olmasına rağmen ne yazık ki kitaplarda yazılan o özen-itina yok

Doğum bildiğin üzere ekip işi bi de alıştım ben doktoruma şimdi burdan kalk git tamam Ankara'daki hastaneler daha özenli ama yok ben çok evcimenim hepi topu 1 gün kalıp evime geçicem inş yapamam oralarda dedim ne biliyim

Ama sen Erzurum'da bi tane özel var diyorsun bu yüzden sana Ankara diyorum tabi sen bilirsin inşallah içine sinsin neye karar verirsen

4 5 gundur bende ayni seyi yasiyorum dun gittim dr dogum pozisyonundayken makat durusuna gecmis ayaklari rahmin dar kismina denk geldigi icin eskisi kadar hissedemiyomusum sende git bakalim bisey yoktur ama aklimda kalmasin
Makat durusu yani ters mi donmus bebisin cnm hic aklima gelmemisti bu bizim bebis zaten ters duruyordu 29.haftada dogum pozisyonu almisti gene donmesn ya normal dpgum cok istiyorumm

Makat durusu yani ters mi donmus bebisin cnm hic aklima gelmemisti bu bizim bebis zaten ters duruyordu 29.haftada dogum pozisyonu almisti gene donmesn ya normal dpgum cok istiyorumm
20 haftadan beri dogum pozisyonundaydi 30. Haftada tekrar degistirmis malesef pozisyonunu siz kacinci haftadasiniz

Ve bu yazıyı okuyan ivo az önce iştahla gömdüğü 3 tane çikolatanın üstüne bi soğuk su içmek için mutfağa ilerler...
Bende seker yuklesinde seker yuksek cikinca bir hafta diyet yapmistim.sonraki olcumde dusuk cikinca resmen saldirdim tatliya,cikolataya.tabi sonucu bir ayda 4 kilo almisim.

Kalsifikasyon plesentanin kireclenip yaslanmasiydi degilmi grade olark puanladilarmi 2 yada 3 gibi bide kacinci haftandaydin bu arada
Evet öyle yazıyor internette doktor haftaya göre normal dedi radyoloji 2 3 yazmış 32 +3 normalde ultrason 33+3cikti

Bende seker yuklesinde seker yuksek cikinca bir hafta diyet yapmistim.sonraki olcumde dusuk cikinca resmen saldirdim tatliya,cikolataya.tabi sonucu bir ayda 4 kilo almisim.
onu bende yaptım fırçayı yedim doktordan ama napiym ekmeksiz doymuyorum yarım bile yetmiyor kizartma borek poğaça tatlı pasta aşırı meyve tuketiyorum kızım da kilo olarak önden gidiyor hep :)

Kızlar akıntılarım arttı bian iki gunluk ped doldu üçüncüyü koydum bebek ittiriyor karnımı adım atarken bacağımın arasında kemiklerimde ve belimde ağrı oldu uzandım niye böyle oldu ki hastaneye mi gitsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…