2017 Şubat Anneleri

ah ah akılsız kafam işte o an o kadar sinirlendim ki kendime hakim olamadım. allahım sabrımızı arttırsın. ne yapacağımı bilemiyorum böyle anlarda
size kucuk bı anımı yazacağım.kızım var benım 10 yasında 5 e gıdıyor bırgun okuldan geldı uzerını degstıyordu kolu kızarıktı ne oldu dedım demedı bısı usteleyınce ogretmen cektı dedı.ama soyleme dedı kızım not ortalaması 90 olan bı ogrencıdır.cocuktur yalan olabılır dedım gelır konusurum ogretmenınle demek gelıyor ıcımden ama belkı o an yalan soylemıs olabılır dıorum kendı kendıme.olabılır dedım kzım hayır anne boyle boyle oldu desede daha uslu cok yanaşma vs. gıbı seyler soyledım bırdaha olursa gelecegım dedım tamam dedı ve anlaştık.sadece bır gun sonra elınde hedıye geldı ogretmenı hedıye almış cok mu acıdı kolun demıs.arkadasına bahsetmıs kızım, oda soylemıs ogetmenıne sanırım. ve boyle olay kapandı.ama 2 aydır aklımın bı ucunda durur hep.

Kızlar bende 32 +0 da yani 30 aralıkta rapor alıcam.
11 aylık personelim ve yıllık izinlerimi haftada bir gün kullandırtsalardı 34-35 e kadar çalışıcaktım ama maalesef izin vermediler.. :KK43: günde 1 saat erken çıkma olayına kılıf uydurup zaten 45 saat denildi :KK43: canım çok sıkkın.. biraz daha çalışıp bebeğime biraz daha birşeyler alırım diye dünüyordum.. ayrıca izne çıkınca geride henüz ödenmeyen 2 kredi taksitim kalıyor.. eşim takma diyor ama üzülüyorum gerçekten.. bazılarınız ne güzel telsize, bebek arabasına kadar aldı.. bense halen park yatak ve iç zıbınlar dışında bişey alamadım :KK43: 15 ocağa kadar çalışsam ay ortası çıkış olduğundan prim sisteminde yararlanamıyorum. asgari ücret olan kuru maaşada 15 gün çekilmez... yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık .. neyse kafanızı şişirmeyeyim.. önemli olan bebeğimin sağlığı :anneadayı:

Fullialein Fullialein geçmiş olsın cnm düzelir inş. herşey...

Kızlar bende 32 +0 da yani 30 aralıkta rapor alıcam.
11 aylık personelim ve yıllık izinlerimi haftada bir gün kullandırtsalardı 34-35 e kadar çalışıcaktım ama maalesef izin vermediler.. :KK43: günde 1 saat erken çıkmaolayına kılıf uydurup zaten 45 saat denildi :KK43: canım çok sıkkın.. bira zdaha çalışıp bebeğime biraz daha birşeyler alırım diye dünüyordum.. ayrıca 2 kredi taksitim kalıyor.. eşim takma diyor ama üzülüyorum gerçekten.. 15 ocağa kadar çalışsam prim sisteminde yararlanamıyorum ayın ortasında çıkış yaparsam ve kuru maaşada 15 gün çekilmez... yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık .. neyse kafanızı şişirmeyeyim.. önemli olan bebeğimin sağlığı :anneadayı:
bende 30 aralıkta rapor almaya gıdecegım.ama rapor işlencek ben çalısagım ocak sonu cıkacagım

hatem e gidiyorum canım nazan özdemir e sen?

bazen lierac bazen bu kremi ama kaşıntılarım geçti çok şükür inşallah çatmayız

canım çok geçmiş olsun. proteini etle alırsın ameliyat da mümkün olduğunca geç olur umarım...
Benim doktorum antepten gitti yeni doktor bulamadım gorumcem doğum hemşiresi illa bizim hastanede yap diyor birkaç kez gittim doktoru da ilgili ama yarı devlet orası çevresi de hoşuma gitmedi ipek yolun kenar tarafında göllüce mahallesi inayet topçuoğlu diye biryer yani aslında şuan aradayım nazan hanım ı da duydum önceden hatta tuncay ebe var orda tanıdık eşimde orayı istiyor

tamamen uyutularak sezaryen oldum odaya gırerken uyandım sonda vardı bende.canım benım uyanıkken lağmanmıdır nedır onu yapıolar daha kotu bana gore bıkere gırdımı hastaneye sesımızı cıkarmıcaz yapcak bişi yok:)))sondaya takılma uyurken takarlar
Lağman ney ne yapıyorlar biraz anlatır mısın çok merak ettim.ilk kez duydum

Lağman ney ne yapıyorlar biraz anlatır mısın çok merak ettim.ilk kez duydum

Bağırsaklarını temizlemek için makattan sıvı bi ilaç veriyolar 5 dk tutman gerekiyor ama grnelde tutulamıyor. Sezeryanda da notmal doğumda da yapılıyor. Aslında notmal doğumda mantıklı sonuçta ıkınırken ortalığa pisleme tehlikrsi var ama sezeryanda da bağırsaklar çıktığı için yapıyolar heralde

evet canım çalışmaya devam.....

bugün canım çok sıkıldı ama bunaldım artık yaptığım işten, insanlarla uğraşmaktan.....
berbat ötesi bir sınıfım var ne laftan ne durdan sustan anlıyorlar. ceza ödül hiçbiri fayda etmiyor.... tamemen karaktersiz birkaç erkek çocuğu yüzünden her ders boğazım ağrıyor. bugün de bir tane elebaşı var sınıftaki diğerlerine küfür ediyor dersi sabote ediyordu ben de çok sinirlendim tahtanın yanında ayakta beklesin diye tuttum çektim bunu kendini yerlere atmaya başladı kafasını duvara vurdu. ben de korktum pişman oldum niye elledim onu diye.

neyse ders bitti evlerine gittiler müdür beni çağırdı öğleden sonra. çocuğun dayısı gelmiş şikayet edecem bilmem ne diyor.... müdür konuşmuş öğretmenimiz öyle birisi değil falan filan diye bir daha olmaz demiş halletmişler. çocuk zaten bütün okulun illahlah ettiği terbiyesiz yalancı bir çocuk. yok kafası şişmiş mosmor olmuşmuş adım gibi eminim ki çıkışta gidip kafasını biryerlere vurup öğretmen vurdu dedi.... birşey yapmadığım halde çok utandım böyle bir itham yemekten :işsiz:

hele ki böylesine terbiyesiz bir çocuğun dayısından.... çocuk da yalancı bir çocuk sınıfta ıslık çalıp şu çocuk ıslık çaldı diye şikayet eden bir çocuk. zaten çalıştığım bölge çok zor böyle olaylar beni mahvediyor... eve geldim ağladım sinirimden :kızgın: kanı ciğeri beş para etmeyen çocuklar yüzünden çocuğum içerde strese giriyor :sinirli::KK11:

offff offfff:KK12:
Seni o kadar iyi anliyorum ki. Ogretmenlik cogu insana rahat meslek olarak geliyor ki rahatliklari da var dogru ama cocuklarla ugrasmak bazen o kadar zor ki. Bazen insani o kadar zorluyolar o kadar kotu duruma dusuruyolar biz onlar icin bu halimizde cabalamamiza ragmen. Skma canini fazla bence cocukla da cok muhattap olma zaten olan olmus. Benim de cok kotu bir sinifim var her ciktigimda sinir olmus durumda oluyorum yapmayin etmeyin konusmayin demekten. Ama elimden geldigince sesimi yukseltmiyorum cunku kendi bebisimi dusunuyorum. Sen de oyle yap insallah uzun bir tatil yapicaz zaten. Cok onemsememek en iyisi.

bugün canım çok sıkıldı ama bunaldım artık yaptığım işten, insanlarla uğraşmaktan.....
berbat ötesi bir sınıfım var ne laftan ne durdan sustan anlıyorlar. ceza ödül hiçbiri fayda etmiyor.... tamemen karaktersiz birkaç erkek çocuğu yüzünden her ders boğazım ağrıyor. bugün de bir tane elebaşı var sınıftaki diğerlerine küfür ediyor dersi sabote ediyordu ben de çok sinirlendim tahtanın yanında ayakta beklesin diye tuttum çektim bunu kendini yerlere atmaya başladı kafasını duvara vurdu. ben de korktum pişman oldum niye elledim onu diye.

neyse ders bitti evlerine gittiler müdür beni çağırdı öğleden sonra. çocuğun dayısı gelmiş şikayet edecem bilmem ne diyor.... müdür konuşmuş öğretmenimiz öyle birisi değil falan filan diye bir daha olmaz demiş halletmişler. çocuk zaten bütün okulun illahlah ettiği terbiyesiz yalancı bir çocuk. yok kafası şişmiş mosmor olmuşmuş adım gibi eminim ki çıkışta gidip kafasını biryerlere vurup öğretmen vurdu dedi.... birşey yapmadığım halde çok utandım böyle bir itham yemekten :işsiz:

hele ki böylesine terbiyesiz bir çocuğun dayısından.... çocuk da yalancı bir çocuk sınıfta ıslık çalıp şu çocuk ıslık çaldı diye şikayet eden bir çocuk. zaten çalıştığım bölge çok zor böyle olaylar beni mahvediyor... eve geldim ağladım sinirimden :kızgın: kanı ciğeri beş para etmeyen çocuklar yüzünden çocuğum içerde strese giriyor :sinirli::KK11:

Ay nE sinir bozucu Allah sabır versin kaçıncı sınıf bu çocuklar?
Aslında suç çocuklarda değil gereken terbiyeyi veremeyen ailelerde :duduk:

Kızlar ızne ayrılan varmı yoksa calısıyormusunuz
Ben 13 ocakta ayrılacağım. son 1 ayım inşallah.

valla canım öğrenci için hiç can sıkmaya değmez hele işe yaramaz sorun çıkaran bir öğrenci için. Kendi anne babası yeri gelir dayaktan öldürür senin bi fisken olay olur. en iyisi bu tip öğrencilerle muhatap olup başını derde sokmamak. Malum bakanlık kesinlikle öğretmeninin arkasında durmuyor. Öğrenci veli öğretmene bişey yapsa hesabını sormuyor da öğretmen en ufak bişey yapsa tabiri caizse anamızı ağlatıyor. O yüzden ben bu tip öğrencilere hiç bulaşmıyorum. gönder idareye sınıfın huzurunu bozuyorsa olay tespit tutanağı tut ver gerekli yere onlar uğraşsın. bugün bizim okulda da bi öğrenci olay çıkardı. öğretmenin birinin cam sileceğini kırmış. Aynı öğrenci başka bi öğretmenle yine sorun yaşamış. öğretmen de çocuğa zarar verip başım ağrımasın diye sinirinden elindeki telefonu yere fırlatmış. Olan öğretmenin telefonuna oldu anlayacağın. çocuğun hiç bişey umrunda değil. öğretmenler illallah etti çocuktan. Dediğim gibi en güzeli yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yap elinde resmi evrak olsun.

Bu arada hanımlar benimmkızım bunaralar çol fazla titriyor içimde .sanki silkeleniyor gibi hissediyorum. Sizde de buna benzer durum oldumu?
Cumamgünü kontrol var o zamana kadar dayansa bari kızçem :)
Benimki de son bir kaç haftadır acaip hareketli maşallah. Titreme değilde kımıl kımıl. Bi yerde okumuştum hareket alanları daraldıkça bulunduğu sıvı da az geldiği için daha çok hissedersiniz hareketlerini yazıyordu. Anladığım kadarıyla normal bir durum.

Bende 30.haftada yim.çalışıcam inşallah sömestr A kadar.izin olayını nasıl yapacaksınız.yani 35 te bitio okul.ondan sonra ne kadarını doğum sonrasına aktarabilirim
sömestr de dahil o zaman senin 37. haftaya. Benim gibi 2 hafta zararın olmayacak o zaman. 37 tam dolunca al iznini ki yanmasın o 2 hafta. doğumdan sonra 13 hafta iznin olur bebek zamanında gelirse. Erken gelirse de o kısım da eklenir iznine.
kızlar bir sürü sayfa birikmiş yine akşam okuyacağım ama yazmadan da duramadım.
dün göğüs pompası, ateş ölçer, bebek arabası, telsiz, havlu, ıvır zıvır bir sürü şey aldık çok şükür yavaş yavaş halloluyor. beni bir heyecan aldı:anne: bebek arabasını casual cadillac travel set aldık ve gerçekten fiyat performans olarak aralarında en iyisi olduğunu düşünüyorum. 1100 tlye bıraktılar nakitte. simsiyah oldu kırmızılı vs istemedim çok güzel durmuş eve gelince daha da sevdim.
bir de bilen bilir anne bakım çantası maceram vardı 3 aydır zaradan almak istiyordum da eşim çok basit bulmuştu o paraya:işsiz: onu da krafttan aldık siyahlı kremli. akşam foto atıcam inşallah. kalan listeyi de yazarım fikir olur belki.

bu arada 1-2 kişiyle konuşmuştuk ama ben kayseri'ye gelin gelmiştim. annem dayanamadı toruna ve benim hasrete 3 aylığına ev tuttu burdan. kendisi aşırı hassas olduğu için yanımızda kalmaya ikna edemedik:işsiz: olsun o rahat etsin de. dün de babam geldi her gün görüşmek nasıl bir duyguymuş. şu an ütü yıkama yerleştirme vs uğraştığımız için bana çok yardımı oluyor. kvalide anne gibi olmuyor yahu. bunu da paylaşmak istedim bugün konuşasım var:dondurma::KK76: Allahım sevdiklerimizi yanımızdan ayırmasın:KK200::anne:
Güle güle kullan aldıklarını. Zaman da azaldıkça bir heyecan basıyor insanı galiba. Ben henüz o kadar heyecanlı değilim. Sanırım son 2-3 hafta artacak gibi geliyor.

Bağırsaklarını temizlemek için makattan sıvı bi ilaç veriyolar 5 dk tutman gerekiyor ama grnelde tutulamıyor. Sezeryanda da notmal doğumda da yapılıyor. Aslında notmal doğumda mantıklı sonuçta ıkınırken ortalığa pisleme tehlikrsi var ama sezeryanda da bağırsaklar çıktığı için yapıyolar heralde
Ayyy çok ilginç ya.Allah hayırlısıyla şu süreci sağ sağlim geçirsin inş.hepimize.çok tşk.sağol

hersey oluyor hayatta takmayın gecer.yıne karsılacaksanızda cagırın bence ergendır belkı gonlunu alın yumusar ıns.ortamı yumusatmaktan başka yapılacak bişi gorunmuyor malesef

aynen canım haklısın yumuşatmak en iyisi yoksa sınıfa girmek istemez canım

size kucuk bı anımı yazacağım.kızım var benım 10 yasında 5 e gıdıyor bırgun okuldan geldı uzerını degstıyordu kolu kızarıktı ne oldu dedım demedı bısı usteleyınce ogretmen cektı dedı.ama soyleme dedı kızım not ortalaması 90 olan bı ogrencıdır.cocuktur yalan olabılır dedım gelır konusurum ogretmenınle demek gelıyor ıcımden ama belkı o an yalan soylemıs olabılır dıorum kendı kendıme.olabılır dedım kzım hayır anne boyle boyle oldu desede daha uslu cok yanaşma vs. gıbı seyler soyledım bırdaha olursa gelecegım dedım tamam dedı ve anlaştık.sadece bır gun sonra elınde hedıye geldı ogretmenı hedıye almış cok mu acıdı kolun demıs.arkadasına bahsetmıs kızım, oda soylemıs ogetmenıne sanırım. ve boyle olay kapandı.ama 2 aydır aklımın bı ucunda durur hep.

ahh ahhh öyle öğrencilerim öyle velilerim var ki anlatsam roman olur.... insanları dışlamak ya da aşağılamak için söylemiyorum ama çingene mahallesi çalıştığım yer. çoğu anne baba hırsız dilenci çalgıcı hurdacı.... keşke konuşulacak insanlar olsalar insanız sonuçta herkes hata yapabilir ama ne bilim canım aşını şişirdim senin de...

Benim doktorum antepten gitti yeni doktor bulamadım gorumcem doğum hemşiresi illa bizim hastanede yap diyor birkaç kez gittim doktoru da ilgili ama yarı devlet orası çevresi de hoşuma gitmedi ipek yolun kenar tarafında göllüce mahallesi inayet topçuoğlu diye biryer yani aslında şuan aradayım nazan hanım ı da duydum önceden hatta tuncay ebe var orda tanıdık eşimde orayı istiyor

canım benim kuzenim de gitmiş o dediğin yere ama oraya gelen hastalar da çok feci durumda dedi. hiç iyi değilmiş yani.... benim çevremdeki herkes hatem de doğum yaptı memnunlardı ben de baktım doğumhanesine falan temizdi ncr sani konukoğlu falan güven vermiyor bana da

Çok doğru evet.Sondayı ne zaman çıkartıyorlar ve çıkarınca acı oluyormu.Bide her sezeryan olana sonda takılıyor mu.tşk.
Doğumdan bi kaç saat sonra çıkarıyorlar ve belki sinek ısırığı gibi bi acı:))her sezeryan olana takılıyor..bir kaç saat ayağa kalkılmadığı için

Herkese çok teşekkür ederim
Şimdiye kadar hiç ağrım rahatsızlığım olmadı sadece hamurişi sonrası mide yanması yaşadım ama o da bir çok kişinin ortak derdi.
İnsan ameliyat geçirmek zorunda olduğu için üzülüyor elbette ama ne yapalım Allah dermansız dert vermesin.
Kadın doğumda hemen ameliyat falan dedikleri için çok korktum şuan duruma biraz daha alıştım
Hayatım boyunca hiç çok zayıf olmadığım için diyet yapmak da değişik olmayacak napalım safra kesesi çıkınca biraz daha eksik çıkarım tartıda :)
Umarım taşlar alınana kadar durduğu yerde durur da acil ameliyatlık olmam
Çok çok geçmiş olsun kötü haberler cidden Allahım beterinden korusun canım

Back
X