2017 Şubat Anneleri

Ben ağdaya dayanamam bilmiyrm da tavsiyede etmem belki acısı sızısı doğumu tetikler ben jiletle aldım geçen hafta çok zor oluyo çok bekletmemeye çalışıyrm.çünkü ne zmn doğum olacağı belli olmaz bnm de çok aklıma geliyo böle ansızın hazırlıksız yakalancam die düşünmemeye çalışıyrm elimden geldiğince hazır olmaya çalışıyrm sürekli bu hafta dolabım gelsin kıyafet işinide halledicem çantalarımızıda hazırlıycam ne olur ne olmaz

İvo'dan sorular vol.3:

1- kızlar bu pişik kremlerinde marka çok farkediyo mu? Herkes sudocream iyi demiş ama mesela unibaby alsam çok mu fark olur ki? Zaten kış bebeği, altını da zamanında değişince bi sorun olmaz gibi geliyo.

2- Beşik hala almadım ama son olarak sallanan bi model düşünüyorum. Her ne kadar sallamaya alıştırmayın dense de sallanmadan uyuyan bebek çok nadirmiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

3-Bu saç fırçası tarak törpü makas setleri çok pahalı(50-60 tl civarı), ayrı ayrı alinca da yine toplamı pahalı oluyo, uygun fiyata alan ve link atmak isteyem var mı :)?

4- Bakım çantası olarak normal sırt çantası alanlar vardı sanırım, aldığı üründen memnun kalanlar foto paylaşabilir mi acaba?

5- Son ve en önemli soru: benim gibi bikini bölgesi için kuaförden çekinenler, nasıl bi epilasyon yapacaksınız? Bikini dışında kuaföre gitcem ama şuan orda çok zorlanıyorum, göremiyorum bile :KK43: :KK43:

1.günlük bakım için herhangi bir pişik kremi kullanmanda sorun olmaz ama bir kere pişik olunca yavrular insan kıyamıyor ve en iyisinin arayışına giriyor.
Pişik olursa eğer eczaneden % 3eau borique solüsyonu hazırlatıyorsun.Her alt değişmede su ile yıkayıp pamuk ile bu solüsyonu sürüyorsun.Kuruduktan sonra üzerine desitin veya sudocrem sürüp kapatıyorsun.Aynı gün içerisinde iyileşmeye başlıyor.
Pişil çok acılı bir durum olduğu için kremi almışken en etkili olanı al derim...

2.sallama konusu için pek bir şey diyemiyorum.
İlk 2 ay sallanan portatif bir beşikte yatırdım oğlumu.Sadece huysuzlandığında çok hafif sallardım o kadar.
2 aydan sonra hiç sallamadım.Karnını doyurup emziğini veriyordum.Kendi kendine dalıyordu.
Her çocuk farklı ama.O yüzden net cevabım yok..

3..özel bir set almana hiiiiç gerek yok.
Zaten saçları ipek gibi oluyor kuzuların.
2-3 liraya erkeklerin ceplerinde taşıdığı ince uclu taraklar yeter de artar bile.
Bir de 7 liraya bebedor'un kolay kavranabilen tırnak makasını aldın mı bitmiştir..

4. bakım çantamız yok henüz ama piyasadaki bakım çantalarını bi dünya para dökmeye hiç gerek yok..Geniş ve kullanışlı olsun yeter..

5. bikini bölgesi için kuaföre gitmeye çekinenlerdenim.Evde kendim yapabildiğim kadar yapardım ama gebelikte bıraktım.
Jilet ile devam ediyorum şimdilik.
Bu aralar eğilmekte çok zorlandığım için ayna kullanıyorum mecburen...
Doğumdan önce de bu yöntemle gitmeyi planlıyorum...

İvo'dan sorular vol.3:

1- kızlar bu pişik kremlerinde marka çok farkediyo mu? Herkes sudocream iyi demiş ama mesela unibaby alsam çok mu fark olur ki? Zaten kış bebeği, altını da zamanında değişince bi sorun olmaz gibi geliyo.

2- Beşik hala almadım ama son olarak sallanan bi model düşünüyorum. Her ne kadar sallamaya alıştırmayın dense de sallanmadan uyuyan bebek çok nadirmiş.

3-Bu saç fırçası tarak törpü makas setleri çok pahalı(50-60 tl civarı), ayrı ayrı alinca da yine toplamı pahalı oluyo, uygun fiyata alan ve link atmak isteyem var mı :)?

4- Bakım çantası olarak normal sırt çantası alanlar vardı sanırım, aldığı üründen memnun kalanlar foto paylaşabilir mi acaba?

5- Son ve en önemli soru: benim gibi bikini bölgesi için kuaförden çekinenler, nasıl bi epilasyon yapacaksınız? Bikini dışında kuaföre gitcem ama şuan orda çok zorlanıyorum, göremiyorum bile :KK43: :KK43:
Beşik konusunda fikir olur belki agashi marka beşikler hem sallanabilir hem sabit ayaklı ben ondan almayı düşünüyrm

Morelim çok bozuk kızlar ya tamam herşeyin önemlisi sağlık ama kilo da önemli ben bundan 4 yıl önce 68 kilo ile hamile kaldım 96 kilo ile Doğuma girdim oğluma 3 sene de 73 kiloya zor indim .. kızıma 73 kilo ile hamile kaldım bunda aynı hataları yapmayacağım dedim daha dikkatli besleneceğim dedim öle de yaptım ama gene hüsran sabahları 88 kilo çıkıyorum tartı da daha 2 ay var Doğuma gene 96 görürüm ya ömrüm boyunca dikkat etmek zorundaymıhım ben .. tamam iştahlı bir kadınım ama nasıl vereceğim hiç bilmiyor M be dış görünüşe çok önem veriyorum ben ne giysem yakıştırmıyorum kendimi 40 yasında bir kadın gibi hissediyorum eşime bile kötü göründüğümü hissediyorum kilolu ilken ben ne yapacağım normal yiyor m ... çoçuk olunca 2 çoçukla nasıl spor yapacağım sadece beslenme ile de gitmiyor oy oy

Bugün pazara gittim ve baya ağır taşıdım aptalim bennnn :kızgın: geldiğimden beri karnim agriyo bebisin haraketleri normal çok şükür ama karnımin ağrısı gecmiyo ne yapmam lazım bi akıl verin kızlar :KK61:

Bugün pazara gittim ve baya ağır taşıdım aptalim bennnn :kızgın: geldiğimden beri karnim agriyo bebisin haraketleri normal çok şükür ama karnımin ağrısı gecmiyo ne yapmam lazım bi akıl verin kızlar :KK61:
Ayaklarını yukarı kaldır biraz sucak tut ve uyumaya çalış Can'ım dikkat et bide artık taşıma ağır

Su an buzluktan çıkardığım bir dilim pizza yiyorum buzlu buzlu bir tane Cocodtsr yedim Motelim çok bozuk

Ben ağdaya dayanamam bilmiyrm da tavsiyede etmem belki acısı sızısı doğumu tetikler ben jiletle aldım geçen hafta çok zor oluyo çok bekletmemeye çalışıyrm.çünkü ne zmn doğum olacağı belli olmaz bnm de çok aklıma geliyo böle ansızın hazırlıksız yakalancam die düşünmemeye çalışıyrm elimden geldiğince hazır olmaya çalışıyrm sürekli bu hafta dolabım gelsin kıyafet işinide halledicem çantalarımızıda hazırlıycam ne olur ne olmaz

Şu son 3 aya kadar hiç jilet vurmazdım bikini bölgesine, ama ben de artık dayanamıyorum.
Tertemiz epilatörle aldığım günlerimi özledim, sağlıklı bir biçimde en hayırlı vakitte şu göbeğimizden kurtulalım inşallahh..
Jiletin 2 günlük ömrü var 3. Gün çıkıyo hemen okadar sinir oluyorum ki...

1.günlük bakım için herhangi bir pişik kremi kullanmanda sorun olmaz ama bir kere pişik olunca yavrular insan kıyamıyor ve en iyisinin arayışına giriyor.
Pişik olursa eğer eczaneden % 3eau borique solüsyonu hazırlatıyorsun.Her alt değişmede su ile yıkayıp pamuk ile bu solüsyonu sürüyorsun.Kuruduktan sonra üzerine desitin veya sudocrem sürüp kapatıyorsun.Aynı gün içerisinde iyileşmeye başlıyor.
Pişil çok acılı bir durum olduğu için kremi almışken en etkili olanı al derim...

2.sallama konusu için pek bir şey diyemiyorum.
İlk 2 ay sallanan portatif bir beşikte yatırdım oğlumu.Sadece huysuzlandığında çok hafif sallardım o kadar.
2 aydan sonra hiç sallamadım.Karnını doyurup emziğini veriyordum.Kendi kendine dalıyordu.
Her çocuk farklı ama.O yüzden net cevabım yok..

3..özel bir set almana hiiiiç gerek yok.
Zaten saçları ipek gibi oluyor kuzuların.
2-3 liraya erkeklerin ceplerinde taşıdığı ince uclu taraklar yeter de artar bile.
Bir de 7 liraya bebedor'un kolay kavranabilen tırnak makasını aldın mı bitmiştir..

4. bakım çantamız yok henüz ama piyasadaki bakım çantalarını bi dünya para dökmeye hiç gerek yok..Geniş ve kullanışlı olsun yeter..

5. bikini bölgesi için kuaföre gitmeye çekinenlerdenim.Evde kendim yapabildiğim kadar yapardım ama gebelikte bıraktım.
Jilet ile devam ediyorum şimdilik.
Bu aralar eğilmekte çok zorlandığım için ayna kullanıyorum mecburen...
Doğumdan önce de bu yöntemle gitmeyi planlıyorum...

Veee yine turuncudan kullanışlı bidolu tecrübe :))
Çoook sağol iyki varsın :)

Beşik konusunda fikir olur belki agashi marka beşikler hem sallanabilir hem sabit ayaklı ben ondan almayı düşünüyrm
Ben de tamm olarak onu düşünüyorum canım.
Şu kalpli modelini :)
Hem yatakodamda kalpli model benim, çok uyumlu olur :)
İhtiyaç olursa sallarım değilse sabitleniyo zaten.

Aahhh ne deyim benn sanaaa...
Kuzum ben 2buçuk lt.lik içeceği bile eşime taşıtıyom ufak bi zorlama mahfediyo belimi, sen tutup pazara gitmişin.
Noğlur dikkat et, bizim için market pazar yok artık bebeklerimizin kırkı çıkana kadar.
Allah korusun ters bi hareket kalıcı hasar verebilir.
Geçmiş olsun, ve son olsun canım...

Morelim çok bozuk kızlar ya tamam herşeyin önemlisi sağlık ama kilo da önemli ben bundan 4 yıl önce 68 kilo ile hamile kaldım 96 kilo ile Doğuma girdim oğluma 3 sene de 73 kiloya zor indim .. kızıma 73 kilo ile hamile kaldım bunda aynı hataları yapmayacağım dedim daha dikkatli besleneceğim dedim öle de yaptım ama gene hüsran sabahları 88 kilo çıkıyorum tartı da daha 2 ay var Doğuma gene 96 görürüm ya ömrüm boyunca dikkat etmek zorundaymıhım ben .. tamam iştahlı bir kadınım ama nasıl vereceğim hiç bilmiyor M be dış görünüşe çok önem veriyorum ben ne giysem yakıştırmıyorum kendimi 40 yasında bir kadın gibi hissediyorum eşime bile kötü göründüğümü hissediyorum kilolu ilken ben ne yapacağım normal yiyor m ... çoçuk olunca 2 çoçukla nasıl spor yapacağım sadece beslenme ile de gitmiyor oy oy

Seni anlıyabiliyorum...
Hamile kaldığımı öğrendiğimde ilk korkum "kilo" oldu...
İnsulin direnci ve kiloya yatkın olmam sebebi ile çok korktum..
Oğluma 68 ile hamile kalıp 82 ile doğuma girdim...Hamilelik psikolojisi ile abarttığımı düşünüyorum yeme işini..14 kilo almıştım o zamanlar..
4.5 yılın sonunda da ancak 72 kiloya düşebildim.
Bu oğluma da 72 ile hamile kaldım.
Şuan 34.cu haftadayız ve şuan 78 kiloyum.
Son 5 haftam kaldı ve hedefim 80 ile bitirmek.
Akşam 7.den sonra ağzıma bir şey koymamaya çalışıyorum.
Canım isterse 1 bardak süt içiyorum o kadar.
Günde sadece 3 ana öğün şeklinde besleniyorum ve yerken ilk doyma hissinde bırakıyorum.
Abur cubur çoooook az...En son ne zaman çikolata yediğimi hatırlamıyorum..
Hazır paket gıdaları toplasan 2-3 kere anca yemişimdir,yemiyorum...
Yani eğer bünye olarak kiloya yatkınsak dikkat etmek gerekiyor ömür boyu...
Kendini üzme lütfen..Sadece toparlanmaya çalış ve gereksiz besinleri hem eve alma hem de beslenmende yer verme.
Çok acıkınca 1 bardak kaynar tarçınlı süt iç.İnanılmaz tok tutuyor...
Daha emzirme süreci var arkadaşım.Onda da çok dikkat gerekecek.Ne yapalım ,bizim bünyeler de böyle maalesef...

Bi sıcak duşa girip karnına masaj yap.
Sonra da güzelce uyumaya çalış.
Dinlenince rahatlarsın ;)..
Ben çok sık bu ağrıları yaşadığım için tek çareyi duş ve uykuda buluyorum...
Bundan sonra çok dikkatli ol canım ağırlık konusunda ;)

Pöffff çok uykusuz olmama rağmen uyku tutmuyor yine...:işsiz:
Günlük en az 2 fincan sütsüz şekersiz nescafe veya türk kahvesi içerdim gebelikten önce.
Uykumu hiç etkilemezdi.:kahve:
Şimdi ay'da 1 bardağa kadar düşürdüm ,onu da ne zaman içsem uykum kaçıyor...
Ne dengesiz bişi oldum ben yaaa :KK51:

Ayaklarını yukarı kaldır biraz sucak tut ve uyumaya çalış Can'ım dikkat et bide artık taşıma ağır
hamile olduğumu daha idrak edemedim cnm sanırım inş bişey olmaz bebişe yaa karnıma sıcak bişey sarayım ozaman inş iyi gelir Sağol cnm

Şu son 3 aya kadar hiç jilet vurmazdım bikini bölgesine, ama ben de artık dayanamıyorum.
Tertemiz epilatörle aldığım günlerimi özledim, sağlıklı bir biçimde en hayırlı vakitte şu göbeğimizden kurtulalım inşallahh..
Jiletin 2 günlük ömrü var 3. Gün çıkıyo hemen okadar sinir oluyorum ki...

Veee yine turuncudan kullanışlı bidolu tecrübe :))
Çoook sağol iyki varsın :)

Ben de tamm olarak onu düşünüyorum canım.
Şu kalpli modelini :)
Hem yatakodamda kalpli model benim, çok uyumlu olur :)
İhtiyaç olursa sallarım değilse sabitleniyo zaten.

Aahhh ne deyim benn sanaaa...
Kuzum ben 2buçuk lt.lik içeceği bile eşime taşıtıyom ufak bi zorlama mahfediyo belimi, sen tutup pazara gitmişin.
Noğlur dikkat et, bizim için market pazar yok artık bebeklerimizin kırkı çıkana kadar.
Allah korusun ters bi hareket kalıcı hasar verebilir.
Geçmiş olsun, ve son olsun canım...
ya öyle deme cnm ya vicdan azabı çekiyorum zaten kalıcı hasar derken ne mesela :KK61:eşim isteydi birlikte gidince tasitmiyo tek gittim evde bişey kalmamış diye hayvan gibi yüklendim aptalim ben ya :kızgın:

Seni anlıyabiliyorum...
Oğluma 68 ile hamile kalıp 82 ile doğuma girdim...Hamilelik psikolojisi ile abarttığımı düşünüyorum yeme işini..14 kilo almıştım o zamanlar..
Günde sadece 3 ana öğün şeklinde besleniyorum ve yerken ilk doyma hissinde bırakıyorum.
Kendini üzme lütfen..Sadece toparlanmaya çalış ve gereksiz besinleri hem eve alma hem de beslenmende yer verme.
Daha emzirme süreci var arkadaşım.Onda da çok dikkat gerekecek.Ne yapalım ,bizim bünyeler de böyle maalesef...

Dinlenince rahatlarsın :KK66:..
Bundan sonra çok dikkatli ol canım ağırlık konusunda :KK66:
haklısın cnm ya endişe ediyorum suan bebeğin bişeyi yoktur inş ağrı olsun önemli değil bidaha elimi sürmüycem zaten hiçbişeye :KK61: önerilerin için tşk ederim bi deniyim inş iyi gelir...

Seni anlıyabiliyorum...

Dinlenince rahatlarsın :KK66:..
Bundan sonra çok dikkatli ol canım ağırlık konusunda :KK66:
Sanırım çok haklısın canım benim kilo almaya yatkın bir bünyem var be iştahım da çok acık emzirme dönemin de bile öleyim .. sen çok az ve güzel almışsın Masaaalah Can'ım bende bundsn sonra dikkat edeyim artık en azından 2 ay min kilo ile bitirmem lazım nasıl başaracağımı bilmiyorum ekimde degik sürekli Can'ım birşeyler istiyor ama dayanmak zorundayım artık yersem de mutsuzum çünkü

Canım yat uzan beline destekli bişey koy uyumaya çalış elini karnında gezdir

Revna Revna bende kalpli ve yıldızlı arasında kaldım ilk bebeğim ikinci erkek olursa unisex bişey olsun istiyrm.bende çok beğendim ve kullanmayacağın zaman sök kenera koy yer kaplamaz jilet evet uzun süre korumuyo ama ne epilatöre dayanabilirim şuan ne ağdaya yinede sen bilirsin:KK68:

Diyetisyen ne diyecek yeme diyecek ama ben sitresten yiyorum ki kendimi durduramıyorym

Yemeden duramıyosan da çok kilo aldırmayan şeyleri yiyebilirsin canım.
Yani mesela pizza yerine leblebi fındık badem yesen en azından yağ yerine protein depolamış olursun.

Revna Revna bende kalpli ve yıldızlı arasında kaldım ilk bebeğim ikinci erkek olursa unisex bişey olsun istiyrm.bende çok beğendim ve kullanmayacağın zaman sök kenera koy yer kaplamaz jilet evet uzun süre korumuyo ama ne epilatöre dayanabilirim şuan ne ağdaya yinede sen bilirsin:KK68:

Aa doğru bak hiç o açıdan düşünmedim.
Ozaman yıldızlı daha mantıklı.
Ama kalpli de odama çok uyyo yaa kararsız kaldım :))
Benim yatak odası karyola başlığım aynam hep kalp şeklinde, oyüzden beşik de takım olur sanki öyle.
Erkek bebeğe de kalpli hiç gitmez ya bak kafamı karıştırdın :))
Neyse son anda nası eserse öyle yapıyım iysimi :)

Ya artık ağda ben de yapamam da inşallah jilette de vakti ayarlayabiliriz.
Nerdeyse 2 güne bi almamız lazım çünkü son 3 hafta, tekrar çıkmadan doğuma girebilmek için :(

İvo'dan sorular vol.3:

Ben pişik kremi kullanmadım. Şükür pişiğimiz olmadı. Hazırlık aşamasında da krem falan almamıştım. Sallanmaya gelince sanırıım o nadirlerden biriyim. Birkez bile sallamadım oğlumu. Beşiğimizide sallanır almadım. İnşallah buda öyle olur. Her bebek bir değil. Arabayla gezdirip uyutup gelen tanıdıklarada şahit oldum. Yatırıp poposunu hafifçe pışpışlayarak uyuttum hep. Tarak fırça setide almamıştım. Ki oğlum üç yaşına kadar doğru dürüst saçıda yoktu. Oğlumda nike spor çantası kullandım. Fotosunu çekince atarım. Sırt çantası değil. Yandan omuzdan çapraz falan rahat kullandım. Bebek arabasına galanda rahat taktım. Bunda da o çantaya devam.

Back
X