2017 Şubat Anneleri

Sancınız yoksa suyunuz gelmediyse nstde her şey normalse alttan muayene olmayın arkadaşlar bu doğumunuzu tetikler kanamanız çoğalır bu da doğumunuza müdahaledir tıpkı yapılan çatı muayenesi gibi çatın dar deyip sezeryana döndürülen ya da çatısı dar denip normal yapabilenler var çatı darlığı Doğum esnasında belli olur Doğumla ilgili ne kadar çok doğru bilgiye sahip olursanız doktorunuzun gereksiz ve zamansız müdahalesine izin vermemiş olursunuz bu sizin hakkınızdır ben 40. Haftamdayım doktorum ne çatı muayenesi talep etti ne alttan muayene etti her şey şimdilik normal devam ettiği için müdahalesiz devam ediyoruz

Valla demekki korkmayalım diye valla baya acıttı Millet çığlık atıyomuş gen birazcık bağırdım tutamadım valla kendimi :))
Bende hafiften aaa dedim .. birden parmaklar içime girince :KK12: akşamda süt gibi 2 damla akıntı geldi dün .. ağrımda oldu ama o normaldi çünkü akşama kadar dolandım hastanelerde ..

Sancınız yoksa suyunuz gelmediyse nstde her şey normalse alttan muayene olmayın arkadaşlar bu doğumunuzu tetikler kanamanız çoğalır bu da doğumunuza müdahaledir tıpkı yapılan çatı muayenesi gibi çatın dar deyip sezeryana döndürülen ya da çatısı dar denip normal yapabilenler var çatı darlığı Doğum esnasında belli olur Doğumla ilgili ne kadar çok doğru bilgiye sahip olursanız doktorunuzun gereksiz ve zamansız müdahalesine izin vermemiş olursunuz bu sizin hakkınızdır ben 40. Haftamdayım doktorum ne çatı muayenesi talep etti ne alttan muayene etti her şey şimdilik normal devam ettiği için müdahalesiz devam ediyoruz
Bütün özel hastanelerde 36-37 den sonra yapılıyor sancıya göre sanırım . Rengini belli ediyor hemen. Gittiğim devlet hastanesinde doktora sordum bende Doğum başlayınca yapılır dedi. Mantıklı ama biraz stresli geldi son anda Doğum şeklini öğrenmek. Nst de benimde sancım 100 leri görünce vajina muayenesi yapıldı. Çatı muayenesinden ne farkı vardı anlamadım. Çatı içinde tarif edilenle aynıydı Sanki..

Canım Allah analı babalı büyütsün güzel kızını sana bişey soracağım ben sancı sonrası pes etmekten korkuyorum sen o süreçte sanırım hep duş aldın kendini rahatlatıcı bir takım şeyler yaptın bunlarla umarım bir nebze de olsa rahatlarim korkuyorum da
ben tamamen uykusuz sancili üç gece ve iştahsız sadece iki bardak meyve suyu ile doğuma girdim çatım çok dardı ebe ile önceden konuşmuştuk sancida beni en cok rahatlatan sırtımı eşimin ve annemin her sancı da yukardan aşağı ovalamasi oldu zaten agrida git gide alta indi okunmakta cok zorlandım bağırmamak için hep tuttum kendimi sancı da masaj yapın dedim nefes alıp balon şişirir gibi alta verdim annem sancin boşa verme gel alta yolla ki açılma hızlı olsun dedi şancı sürecinde dogumhanede tuvalete oturur pozisyon siz çökerek eğilerek her şekilde ikinmayi denedim takı saç az gözükene dek o süreçte enerjim bitti çığlık atmadım bazi sancılar boşa gitti ıkinamıyorum diye ağladım bi ara daha sonra kendimi sıktım çatı dar olunca mecbur kesi yaptı ebe başı çıktı bozulmasın dedi her defasında cenemi dayadım ağzımı tutarak ıkındım bu arada hep bağırmamak için tuttum kendimi onun faydasını gördüm tabi iki üç ikinma olması benim çok zorladı ama önceki süreçte sıkıntı olmasa sancim düzenli halde 3-4 gün olacağına o gün başlasa kızımın mekonyum yutma riskini duymasam yahut şansımdan açılma tamken diğer kadının su geldikten coooook uzun süre sonra gelmesi ile riski olunca onu beklemem olmasa eminim çok daha kolay olucaktı herşey yinede kızım için dedim var gücümle çabaladım inan yanimda meleğimi gördükçe resmen dünyalar birim oluyor sancıya ağrıya dikişe hepsine değermiş diyorum

volkicansu volkicansu canim zaten ilk gelen sut koyu sari renkli, bebegin bagirsagindaki atiklari daha rahat atmasini sagliyor. Zamanla rengi aciliyor :)
evet canım ilk süt ama bu doyurucu olur mu şüphelerim var çünkü benim kız emiyor yoruluyor uyuyakaliyor 10 dakika sonra tekrardan uyaniyor tekrar istiyor veriyorum aynı şekilde tüm gün acaba doymuyor mu sütüm tam gelmedi diye yaramıyor mu için içimi yiyor resmen

volkicansu volkicansu ilk gelen sarımsı sıvı bebeğin bağışıklığı için çok önemli ağız sütü diyorlar rengi sonra beyazlaşıyor...

@Kriziantemcicegi benim 35. Haftada öyle bir akıntı geldi acilde dr nişan dedi bir doğum havasına girdik ama benim dr nişanı ilk adet olurken ki az pembemsi kanlı yapışkan tarif ediyor
peki onla doyuyor mu yeterli mi

Kesinlikle katiliyorum ama burda herkesin doktoru yaptigi icin bir sey yazamadim. İlk dogumumda drum hic alttan muayene yapmamisti, dogumda belli olur catinin durumu demisti. bu sefer de mecburen erken baslatmak zorunda kalirsa suni sancinin sekline karar vermek icin yapiyor ve son derece nazik. Ne agrim ne sizim oluyor muayeneden sonra. Normal sartlarda acilma vs nin durumu karindan bakilan ultrasonda da goruluyor (benim durumum farkli dedigim gibi, acilma 0'sa vajinal tablet, cok az da olsa acilma varsa serum uygulayacak)

Hepinizin bilgisine

evet canım ilk süt ama bu doyurucu olur mu şüphelerim var çünkü benim kız emiyor yoruluyor uyuyakaliyor 10 dakika sonra tekrardan uyaniyor tekrar istiyor veriyorum aynı şekilde tüm gün acaba doymuyor mu sütüm tam gelmedi diye yaramıyor mu için içimi yiyor resmen
Evet feci doyurucudur, her istediginde emzir canim ama yorulup uyursa da uyandir. İlk baslarda her iki gogsunden 15'er dk emmesi gerek. Hem sut bezlerin icin hem de sutunun artip ileriki donemde bebegin daha cok doymasi icin

Bütün özel hastanelerde 36-37 den sonra yapılıyor sancıya göre sanırım . Rengini belli ediyor hemen. Gittiğim devlet hastanesinde doktora sordum bende Doğum başlayınca yapılır dedi. Mantıklı ama biraz stresli geldi son anda Doğum şeklini öğrenmek. Nst de benimde sancım 100 leri görünce vajina muayenesi yapıldı. Çatı muayenesinden ne farkı vardı anlamadım. Çatı içinde tarif edilenle aynıydı Sanki..
Ben özel hastaneye gidiyorum doktorum kesinlikle alttan muayene çatı muayenesi vs yapmadı kendisi Doğum esnasında bile gereksiz müdahaleye karşı olduğu için çok şanslıyım aynı zamanda keşkesiz Doğum eğitimi aldığı için çok daha bilinçli ve mahremiyete saygı duyan bir doktor doğumhane normal Doğum esnasında köşedeki ışığın açık olduğunu tepedeki ışığı açmadıklarını söyledi hastanenin ebesi bu bile çok önemli bizler için

Canım şuan onun çenesi daha çok kuvvetsiz o yüzden iki çeker bırakır ilk zamanlar öyle oluyorlar o durdukça cenesiyle oyna burnuyla oyna çenesi ni calistirsin bi aya düzene girer biraz daha çene kuvvetlenir sen sürekli emzir eğer süt un çok az olduğunu yada tam doymadigini dusunuyosan bence günde bir iki kez az miktarda mama takviyesi yapabilirsin kiiii sarilik fln olmasın Allah korusun

Ben özel hastaneye gidiyorum doktorum kesinlikle alttan muayene çatı muayenesi vs yapmadı kendisi Doğum esnasında bile gereksiz müdahaleye karşı olduğu için çok şanslıyım aynı zamanda keşkesiz Doğum eğitimi aldığı için çok daha bilinçli ve mahremiyete saygı duyan bir doktor doğumhane normal Doğum esnasında köşedeki ışığın açık olduğunu tepedeki ışığı açmadıklarını söyledi hastanenin ebesi bu bile çok önemli bizler için
Benim Dr um da hiç çati yada alttan muayene bişey yapmadı bi kez hemşiresi ne sordum belirli bir haftada basliyomu ona göre hazırlıklı giderim diye saňcin vs şikayetin olmadığı sürece bakmiyo dedi sanırım benim de doğuma kadar yada bi aksilik olmadıkça bakmicak gibi

Yarın doktorum çatı muayenesi yapacaktı yazılanları görünce çok korktum. Çok mu zor mu muayene nasıl yapılıyor???

Can'ım mama kullanmamıştım ben doğumdan sonra sıcak su ile masaj yapınca geldi ilk o sarımsı ağız sütü Bebek doymaZsa belli eder kendini çişli bez durumu kaka durumu yada doymayınca çok huzursuz oluyorlar
mama veriyordum ama bu sıvı geldi mamayı istemiyor emzik almıyor biberon şırınga kaşık hepsini reddediyor

Back
X