2017 Şubat Anneleri

İyi geceler canım sancı hissetmeye başladığında hemen Bı kağıt kalem al eline o senı 10dk bir 1dk sürecek şekılde ya da yarım saniye seklinde yoklucaktır biz eşimle yazdık sancılar sıklaşmaya başlayınca valizleri taşımaya başlayın kapıya doğru alacaklarınızı hazırlarken daha rahat oluyo sancı arada geliyor yürüyorsun evin içinde bişeyler oyalanmak iyi oluyor hemen gitmeni tavsiye etmem yatağa bağlanıp sancı beklemek daha sıkıcı bir süreç bi ılık duş al hazırlıklarını kontrol et kendi valizin bebişin valizi misafirlere vereceğin hediyeleri unutma almayı oda için süsler filan sakin kalmayı dene daima dogum sancıların başladığında da nefes alıp vermeye odaklan gercekten kolay dogumun sırrı bu ben 4saatte Kendi sancım la 3.ıkınmamda doğurdum tabu rabbımin Lütfu en başta. Dr ve ebe rehber işi yapacak olan sensin bebiş senin içinde kendine yardımcı ol bebısınıede sağlıcakla kavuşsun inşallah

Yanınıza 2küçük ince battaniye alın bebişler cok küçük oluyorlar emzirirken hafif kundak yapınca cok rahat oluyor emzirmek
Kış mevsimi olsada hastane cok sıcak oluyor ince gecelıklerınızı alın kalın olan hiçbir seye ihtiyaç duyulmuyor
çorap almayı unutmayın yanınıza sancı cekerken ayaklarım cok üşümüş benim
Kirliliği koymak için poşet koyun

Bebişlerine kavuşmuş olan anneler göğüslerınız yara olduğu benim gibi geçmesi için ne yapıyorsunuz ben ayva çekirdeklerınden yapılan jeli soruyorum inşallah gecer cok kötü acısı gercekten bildiğinız başka birsey varsa yardımcı olur musunuz

Anladım canım Teşekkür ederim Rabbim yavrunu bağışlasın tekrar,darısı bizlerin başına

Tahinin üstünde biriken yağ iyi geliyormuş birde hindistan cevizi yağı. Bunları dene istersen umarım geçer

İnşallah canım normal doğum mu senin Rabbım bi avazda kurtarsın sağlıcakla kucakla insallah yavrunu..
Sağol canım Allah razı olsun. normal görünüyor sözde ama bakalım sezeryanda olabilir dedi dr. Bebek her geçen gün kilo aldiği için doğum zor olur dedi bende beklemedeyim bir kaç gün daha

Bu arada ultrason daki kilo ölçümlerine çok takılmayın benim oğluş 3.300 görünüyordu son kontrolde zaten 2gün sonra sıra dogum oldu 2.945gr dogdu
Önemli olan sağlıkla kavuşmamız nasılsa doğunca besleyip büyütücez

Dr. Ara canım
her insanda farklı oluyor nisandan sonra ki dogum belki bugun belki yarın belki 2gün sonra yapabiliyorsun dogumu
Bi kendini dinle bu arada ara ara sancın olucakmı
Hadi geliyor meleğin hayırlısıyla

Kızlar emzirmek gerçekten müthiş bir şey. Göğüslerim kanaya kanaya diyorsam yani bunu. Terapi gibi. Geçen gün acile kaldırıldım, sezeryan sonrası antibiyotikler bana dokundu. Geldiğimde 4 saattir uyanıktı karnı tok altı temiz ama uyumamış resmen kokumu istemiş. Kucağıma aldım hemen uyuyakaldı. Zor mu evet ama bir o kadar özel mi evet hem de çok. Saçma sapan duygusal şeylere girip bu anların tadını çıkaramamaktan korkuyorum ben. Rabbim hepinize tattırsın bu güzelliği. Hastanede tutmak çok zordu biraz zaman istiyor sabırlı olun. Öğreniyorsunuz nasıl tutacağınızı zamanla.

seni çokk iyi anlıyorum canım emin ol burada önceden doğum yapmış çoğu anne de aynı duyguları yaşadı önceleri kendi basinaydiniz rahatça uyuyor rahatça tv izliyor dışarı çıkıyor baş başa oluyordunuz sumdi bunların hiç birini yapamıyorsun yanında küçücük bir bebek var agliyir uyumuyor meme istiyor kaka yapıyor hep onla ilgilenmen gerekiyor esin ne kadar yardım etse de bi süre sonra kahvesini alıp tv izleyebiliyor ama bizim öyle bi lüksümüz olmuyor aklın içerde olsa da bebeğinin yanında oluyorsun sonra düşünüyorsun bir ömür böyle mi geçecek ama üzülme hepsi ama hepsi 6 7 ay sürüyor alışıyorsun o da sana size alışıyor rutin hayatına dahil oluyor sadece belki sinemaya ve ya müzikli bir yerlere goturemiyirsun bakacak biri varsa eşinle gidiyorsun ama bu kez hep aklın onda oluyor ağladı mi uyandi mi beni istedi mi gibi eskisi gibi zevk alamıyorsun bitse de gitsek modunda oluyorsun yani onsuz hayattan zevk alamaz oluyorsun onla güzelleşiyor herşey bir yasa geldiğinde işte bu kez bebeğimiz olmadan napardik nasıl yaşıyorduk nasıl boş bi hayatmis sıkılmıyor muyduk diye düşünüyorsun garip şeyler yani ama üzülme hepimiz bunları yaşadık ve yaşayacağız

Kızlar bu sabahtan itibaren koyu yumurta akı Kıvamında uzaydan akıntı vardı şimdi bir kaç damla kan ile geldi nişan galiba :) şimdide çok çok çok hafif sancım var doğum mu başladı ki
nişandir canım o ama daha erken sancılar baya artsın hiç panik olma allah in izniyle bebeğin gekiyor artij

Canım benim baya sıkılmışsın sen ama neyse ki annen yanında :) 1 haftalık olmuşsunuz bile... zamana ihtiyacınız var bence inşallah gazsız bol uykulu günleriniz olur. Allah sabrını arttırsın :)

Güzel tavsiyeler için teşekkür ederiz inşallah kolay bir doğum olur bizler için de

Kızlar bu sabahtan itibaren koyu yumurta akı Kıvamında uzaydan akıntı vardı şimdi bir kaç damla kan ile geldi nişan galiba :) şimdide çok çok çok hafif sancım var doğum mu başladı ki

Ayyy doğuruyor olabilir misin ki

Kızlar bu arada dünden beri bir tuhafım. Hasta gibiyim. Gece de adet sancısı gibi şeyler oldu yatmaktan belim ağrıyor sandım ama kalktım hala geçmedi şimdi de çok açık pembe bir akıntı geldi. Pekmez yedim kızım oynasın bi de güç toplayım diye ara ara yokluyor dua edin doğurayım akşama kalmadan

Maşallah doğurmuşsun ve rutine geçmişsin bile. Sağlıkla büyüsün oğlun
Göğüs kalkanı tavsiye ediyorlar yaralar için, umarım faydalı olur

Kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…