Bnmde bgn çatı muayenem var.. okuduklarım biraz korkuttu valla beni..evet cnm
Ben çatı muayenesi yaptım sadece yaptığı anda canım biraz acıdı o kadar kanama ve ciddi bir ağrı olmadı bence kişiden kişiye göre değişiyor ağrıya dayanamayan biri normal degil sezeryan istiyorsa bence çatısının dar olup olmamasına baktırması iyi bir şey...kaldı ki herhangi bir durumda doktorun alttan muayene etmesi gerekebilir aynı şey yani çatı denen olay öyle buyutulecek farklı bişey değil 1 dk sürmeyen bir şeySancınız yoksa suyunuz gelmediyse nstde her şey normalse alttan muayene olmayın arkadaşlar bu doğumunuzu tetikler kanamanız çoğalır bu da doğumunuza müdahaledir tıpkı yapılan çatı muayenesi gibi çatın dar deyip sezeryana döndürülen ya da çatısı dar denip normal yapabilenler var çatı darlığı Doğum esnasında belli olur Doğumla ilgili ne kadar çok doğru bilgiye sahip olursanız doktorunuzun gereksiz ve zamansız müdahalesine izin vermemiş olursunuz bu sizin hakkınızdır ben 40. Haftamdayım doktorum ne çatı muayenesi talep etti ne alttan muayene etti her şey şimdilik normal devam ettiği için müdahalesiz devam ediyoruz
Bnmde bgn çatı muayenem var.. okuduklarım biraz korkuttu valla beni..
cok güzel bi dogumun olmus masallah darısı bize olur insallah. peki suyun ne zaman geldi su beni endiselendrio o zaman hemen gitmek gerekli hastaneye galiba???İyi geceler canım sancı hissetmeye başladığında hemen Bı kağıt kalem al eline o senı 10dk bir 1dk sürecek şekılde ya da yarım saniye seklinde yoklucaktır biz eşimle yazdık sancılar sıklaşmaya başlayınca valizleri taşımaya başlayın kapıya doğru alacaklarınızı hazırlarken daha rahat oluyo sancı arada geliyor yürüyorsun evin içinde bişeyler oyalanmak iyi oluyor hemen gitmeni tavsiye etmem yatağa bağlanıp sancı beklemek daha sıkıcı bir süreç bi ılık duş al hazırlıklarını kontrol et kendi valizin bebişin valizi misafirlere vereceğin hediyeleri unutma almayı oda için süsler filan sakin kalmayı dene daima dogum sancıların başladığında da nefes alıp vermeye odaklan gercekten kolay dogumun sırrı bu ben 4saatte Kendi sancım la 3.ıkınmamda doğurdum tabu rabbımin Lütfu en başta. Dr ve ebe rehber işi yapacak olan sensin bebiş senin içinde kendine yardımcı ol bebısınıede sağlıcakla kavuşsun inşallah
Tebrik ederim sağlıcakla büyüsün yavrun inş ne güzel bir doğum hikayesi olmuş darısı bizlere olaunDoğum hikayem şöyle oldu:
Benim önce nişanım geldi öncesinde hiç bir ağrı sancı yoktu normal günlük hayatıma devam ederken tuvalete girdim iç çamaşırım da kan lekesi hafif pudra rengi gibi. Saat 19:30du Dr. Aradım ağrın sancın varsa gel dedi yoksa sabah gel bi muayene edelim dedı
Yoktu hiçbir ayrım sabah gitcez diye beklerken gece 1e dogru 10dk bir aşağıya dogru arada belime dogru sancı olmaya başladı 1dk sürüyor her sancı 1dk soruyor 10dk 1di 7dakıkaya düştü 5dk da 1e düştü derken bu arada toparlanıyoruz eşimle hem sancıları yazıyoruz hemhazırlanıyorz kızım var 4buxuk yasında yavrumu annemize bıraktık kardeşin gelmek istiyor galiba dedık Bı Dr amcana GidiceZ sabah baban seni okula bırakcak dedık yavrum tamam anne dedı bıraktı babası ananeye
Hastaneye geldık saat 3bucuk nst aldı ebe hemen alttan muayene yaptı
4cm açılmam olmuş geldigım de d.r aradı yatış yapsınlar dedı cok heyecanlıyım tabı burada şaşkınız eşimle yatış yaptık serum takıldı bazen düzenli bazen Düzensiz sancılarım oluyordu 10dk 1 7dk 1 derken ebe 1saat sonra lağman taktı(makattan bi sıvı sıkıyor içine cok kötü tuvalete koşturtuyor ıçini boşaltıyor) 1saat sonrada muayene yaptı 6cm olmuş açılmam 8cm olunca Dr geldi dogum haneye aldılar her sancı da burundan nefes al ağızdan ver seklinde nefes aldım kesinlikle bağırmak yerine nefes almayı tercih edin bebiş sızın içinizde herşeyi yapacak olan sizsiniz derin nefes alın verin ve Dr ve ebeler in talimatlarına uymaya calisin 3.ıkınmamda geldi oğluşumuz Rabbım kurtarsın hepinizde kolay doğumlar iniz olsun nefes herseydır unutmayın kolay dogum yapmamın tek sebebi budur
Hakkında hayırlısı olsun canım inş sağlıcakla bebisine kavusursun güzel haberler gel bize :)kızlar bebeğim dönmediği için ve gelişimi de artık durduğu için kismetse yarın spinal sezeryan ile öğlen 12 gibi doğum yapacağım. dualarınızı bekliyorum. allah yardımcımız olsun
Rabbim yardimcin olsun kolaylikla kucagina alirsin ins bebegini canmkızlar bebeğim dönmediği için ve gelişimi de artık durduğu için kismetse yarın spinal sezeryan ile öğlen 12 gibi doğum yapacağım. dualarınızı bekliyorum. allah yardımcımız olsun
sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğinikızlar bebeğim dönmediği için ve gelişimi de artık durduğu için kismetse yarın spinal sezeryan ile öğlen 12 gibi doğum yapacağım. dualarınızı bekliyorum. allah yardımcımız olsun
Ben oyle dusunmuorum cnm cati darligi da genisligide dogustandir dogumla hamilelikle genislemez veya daralmaz..Ayrica cati darsa ve kisi bunu bilmiosa o kdr sanci ile normal dogum yapmaya calisip sezeryanana alinana kdr direk sezeryan plani yapabilir diye dusunuyorum..Sancınız yoksa suyunuz gelmediyse nstde her şey normalse alttan muayene olmayın arkadaşlar bu doğumunuzu tetikler kanamanız çoğalır bu da doğumunuza müdahaledir tıpkı yapılan çatı muayenesi gibi çatın dar deyip sezeryana döndürülen ya da çatısı dar denip normal yapabilenler var çatı darlığı Doğum esnasında belli olur Doğumla ilgili ne kadar çok doğru bilgiye sahip olursanız doktorunuzun gereksiz ve zamansız müdahalesine izin vermemiş olursunuz bu sizin hakkınızdır ben 40. Haftamdayım doktorum ne çatı muayenesi talep etti ne alttan muayene etti her şey şimdilik normal devam ettiği için müdahalesiz devam ediyoruz
Benim cooookkk geri canım 2 500 kilo falan sanırım 4 haftayı buldu geriliksağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini.. gerilik ne kadardı canım? geçen hafta benimde öyle çıkmıştı yarın kontrolüm gerilik olanların genelde doğumu oldu bu ara bende telaş etmeye başladım biraz ..
geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin ballı limon ic9 aydır grip olmadım son hafta grip oldum ya burnum fln yaniyo ter atiyorum sürekli bütün gece uyumadim burnum tıkalı ağzımdan nefes almakta işkence oldu acayip ter atiyorum bugün kontrol var 3 te bakalım nasiliz son hafta grip mi olunur ya
Sağol canım akşamdan beri c vitamini ne yüklendim ama bakalım inş daha da fena olmamgeçmiş olsun canım Rabbim şifa versin ballı limon ic
başka bir doktora göründün mü peki bazen doktora göre de değişebiliyor diyorlar ya , suyu, nst si falan nasıl ?Benim cooookkk geri canım 2 500 kilo falan sanırım 4 haftayı buldu gerilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?