2017 Şubat Anneleri

Kızlar öncelikle merak eden, duasında yer veren herkese çook teşekkür ederim.

Doğum sonrası biraz ağır oldu toparlanmam(özellikle ilk üç gün sancım çoktu), bi de sütüm daha dün geldiği için gün boyu meleğimle emme çalışmaları sürdü:) rahatça bi kısa sürede emzirip bırakamadım, oyüzden fırsat bulamadım.
Hala az sütüm.
Çoğalsın diye sürekli tutuyorum kuzuma, çişe zor gidiyom nerdeyse :))
Neyse gözünüzü korkutmayım, 24 saat sarılsa doyamıyo çünkü insan, süt de bahanesi oldu işte :)

Geleyim detaylara...
En son malumunuz ctesi sancım kaçmıştı.
Tabi artık doğum moduna çoktan girdiğim için geri getirdim zorla :)
20-25 hurma yedim, yumuşak minderde zıpladım, 2 saate yakın yürüdüm, çömelme hareketi yaptım bol bol.
Neyseki akşam geri geldi sancı.
Yine ortalama 7 dk.da bir falandı.
Ama bu kez daha şiddetliydi.
O şekilde gece 2 buçuğa kadar saat tuttuk eşimle.
Arada bir 5-6 dakkaya indi ama çok sıklaşmadı.
2buçukta birden sıklaştı 4 dkya indi.
Tam artık ikimizin de pili bitti eşim yanıma sızdı ben de uyku uyanıklık arasındayım, pat diye karnımdan ses geldi.
Şiddetli bi su boşaldı.
Eşimi uyandırdım hemen, depend kilot getirdi.
Giyindim hazırlandık 3te çıktık yola.
Hastane arabayla 15 dk falan mesafede.
Yol boyunca sancım sıklaştı 3.5 dk.ya düştü.
Hastanede odama yerleştirildim, 3 cm açıklığım varmış ama bana söylemediler.
Tabi önceden eşimi uyarmıştım açıklığım az olursa onu bana söyleme moralim bozulmasın diye.
Neyse saat 5buçuğa kadar sancım şiddetlendi ve dakikada 1e düştü.
Ama ben saatin o anda 5 buçuk olduğunu doğumdan sonra öğrendim.
Çünkü bilsem sabredemeyebilirdim.
O sırada dr 6buçuk gibi doğurursun dedi.
Tabi ben diyorum herkese 'kimse bana saati söylemesin, çok varsa sabırsızlanıp sezeryanı istemeyim'.
Açıklık 8 cm oldu dedi en son dr, ayağa kaldırdı ve artık aşırı büyük tuvaletim varmış gibi bi his oluştu.
O anda tekerlekli sandalyeye aldılar doğumhaneye geçtik.
2 kez şiddetli ıkındım.
Ardından kızımı kucağıma koydular.
Çatala oturmamla doğurmam arası 5 dakka falandı sanırım.
Doğumdan sonraki o hafiflik tarifsiz bişey.
Allahım en güzel şekilde sizlere de tattırsın.

Doğumu bekleyenlere tavsiyem:
Suni sanci almamak için evde doğal yolla getirin sancınızı.
Sancınız sıklaşmadan (4-5dk.ya bir) evden çıkmayın.
Benim gibi sabırsızsanız hastanede herşeyi bilmemenizde fayda var (açıklık, saatin kaç olduğu, nst.de sancınızın kaça vurduğu gibi)
Refakatçiniz sakin ve ağzı dualı olsun :)
Ve siz de bool bol dua edin. (Sancı hafifken İnşikak, meryem sureleri, ağırken de dileyin ne dilerseniz kabul olacak Allahın izniyle :) )

Benden şimdilik bu kadar :)
Bi süre giremeyebilirim.
Sütüm ve bebeğimin emmeye alışması için dualarınızı bekliyorum :)

Ah canım yine pozitifliğini göstermişsin ;) çok sevindim sağlıkla kavuşmanıza :) bizlere de dua et bol sütün olsun kızın da cup cup emsin :dua:

Kızlar benimde dr um buhün 1 parmak açılma var dedi nst de sancı 60-80 i buluyor ara ara sizce benim doğumum yakın mı

Aynen şekerim sıranı bekle :confused:

2 gün varmış aramızda :KK8:

Ah canım yine pozitifliğini göstermişsin :KK66: çok sevindim sağlıkla kavuşmanıza :) bizlere de dua et bol sütün olsun kızın da cup cup emsin :dua:

Aynen şekerim sıranı bekle :confused:

2 gün varmış aramızda :KK8:
Hahah ay doğurmak için kavga ediyoruz:))) kendimi hababam sınıfında wc sırasında hissettim bi an:KK70::confused:

@ivo geçmiş olsun ve hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla büyüt bebisin inş bol bol süt un olsun

cok güzel bi dogumun olmus masallah darısı bize olur insallah. peki suyun ne zaman geldi su beni endiselendrio o zaman hemen gitmek gerekli hastaneye galiba???
Merhaba canım su kesem 6cm açılmam varken ebe muayene ettigı sırada acildi yoksa öyle evde suyum gelmedi benim su gelincede koşa koşa yetışcek kadar bu durum sözkonuus degıl diye biliyorum eşyalarını alır gidersin hastaneye panik yapma sen

Gitti ya:KK43: daha dün gibi aklımda takvimi yapışım. ben meleğime kolay kavuşmadım olmuyordu:) ah ah şimdide hayırlısıyla doğsa inatçı kız
Aynen ya aslında benim de çok çabuk geçti gibi dediğin gibi dün gibi test yaptığım gün fln :) gelecekler inş mecbur ordan bi şekilde çıkacaklar :KK6:

Kızlar öncelikle merak eden, duasında yer veren herkese çook teşekkür ederim.

Doğum sonrası biraz ağır oldu toparlanmam(özellikle ilk üç gün sancım çoktu), bi de sütüm daha dün geldiği için gün boyu meleğimle emme çalışmaları sürdü:) rahatça bi kısa sürede emzirip bırakamadım, oyüzden fırsat bulamadım.
Hala az sütüm.
Çoğalsın diye sürekli tutuyorum kuzuma, çişe zor gidiyom nerdeyse :))
Neyse gözünüzü korkutmayım, 24 saat sarılsa doyamıyo çünkü insan, süt de bahanesi oldu işte :)

Geleyim detaylara...
En son malumunuz ctesi sancım kaçmıştı.
Tabi artık doğum moduna çoktan girdiğim için geri getirdim zorla :)
20-25 hurma yedim, yumuşak minderde zıpladım, 2 saate yakın yürüdüm, çömelme hareketi yaptım bol bol.
Neyseki akşam geri geldi sancı.
Yine ortalama 7 dk.da bir falandı.
Ama bu kez daha şiddetliydi.
O şekilde gece 2 buçuğa kadar saat tuttuk eşimle.
Arada bir 5-6 dakkaya indi ama çok sıklaşmadı.
2buçukta birden sıklaştı 4 dkya indi.
Tam artık ikimizin de pili bitti eşim yanıma sızdı ben de uyku uyanıklık arasındayım, pat diye karnımdan ses geldi.
Şiddetli bi su boşaldı.
Eşimi uyandırdım hemen, depend kilot getirdi.
Giyindim hazırlandık 3te çıktık yola.
Hastane arabayla 15 dk falan mesafede.
Yol boyunca sancım sıklaştı 3.5 dk.ya düştü.
Hastanede odama yerleştirildim, 3 cm açıklığım varmış ama bana söylemediler.
Tabi önceden eşimi uyarmıştım açıklığım az olursa onu bana söyleme moralim bozulmasın diye.
Neyse saat 5buçuğa kadar sancım şiddetlendi ve dakikada 1e düştü.
Ama ben saatin o anda 5 buçuk olduğunu doğumdan sonra öğrendim.
Çünkü bilsem sabredemeyebilirdim.
O sırada dr 6buçuk gibi doğurursun dedi.
Tabi ben diyorum herkese 'kimse bana saati söylemesin, çok varsa sabırsızlanıp sezeryanı istemeyim'.
Açıklık 8 cm oldu dedi en son dr, ayağa kaldırdı ve artık aşırı büyük tuvaletim varmış gibi bi his oluştu.
O anda tekerlekli sandalyeye aldılar doğumhaneye geçtik.
2 kez şiddetli ıkındım.
Ardından kızımı kucağıma koydular.
Çatala oturmamla doğurmam arası 5 dakka falandı sanırım.
Doğumdan sonraki o hafiflik tarifsiz bişey.
Allahım en güzel şekilde sizlere de tattırsın.

Doğumu bekleyenlere tavsiyem:
Suni sanci almamak için evde doğal yolla getirin sancınızı.
Sancınız sıklaşmadan (4-5dk.ya bir) evden çıkmayın.
Benim gibi sabırsızsanız hastanede herşeyi bilmemenizde fayda var (açıklık, saatin kaç olduğu, nst.de sancınızın kaça vurduğu gibi)
Refakatçiniz sakin ve ağzı dualı olsun :)
Ve siz de bool bol dua edin. (Sancı hafifken İnşikak, meryem sureleri, ağırken de dileyin ne dilerseniz kabul olacak Allahın izniyle :) )

Benden şimdilik bu kadar :)
Bi süre giremeyebilirim.
Sütüm ve bebeğimin emmeye alışması için dualarınızı bekliyorum :)
Tekrar gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün darısı hayırlısıyla bizlere olsun

@ivo doğum mu yapmış aaaaaaa! Dogum yapanlara yetişemiyoruz maşallah topikteki hamilelere .allah analı babalı büyütsün aramıza katillan minikleri.
volkicansu volkicansu den haber var mi ne yaptı ağrıları vardı en son doğum oldu mu bilen var mj
evet canım 3 şubatta sancılar başladı 5 şubatta kızımı kucağıma aldim

Kizlar oglusum 3.300 olmus :nazar: 2 haftada 500 g almis. Haftaya doktorum doppler ultrason ve cati muayenesi yapacakmis. Akintim var dedim normal dedi. Bu nişan olayini sordum o da kanla birlikte su veya sanci yoksa endise edecek birsey yok dedi.

Kizlar oglusum 3.300 olmus :nazar: 2 haftada 500 g almis. Haftaya doktorum doppler ultrason ve cati muayenesi yapacakmis. Akintim var dedim normal dedi. Bu nişan olayini sordum o da kanla birlikte su veya sanci yoksa endise edecek birsey yok dedi.

Bende sıvı şekilde kan ve akıntı karışık geliyor iltihap çıktı :( muayenede ters bir durum olup olmadığını anlar canım. İnşallah birşeyiniz de yoktur :KK49:

Hahah ay doğurmak için kavga ediyoruz:))) kendimi hababam sınıfında wc sırasında hissettim bi an:KK70::confused:

Hahahaha :confused: Takvimi bitenler önden buyursun :KK55:

@ivo cnm gözün aydın sağlıkla büyüt prensesini bol sütün olsun inşallah..

bence de görün başka bi doktora. Doktorum şu an bununla ilgili bişey soyleyemeyecegini doğum sırasında sıkıntı olup olmayacağını anlarız dedi. normal doğum yanlısı. hayırlısı hepimiz için tabi.
Selam eski doktoruma da gittim bugün o da aynı seninki gibi çok doğal karşıladı içimize su serpti fakat iki doktorda ultrason muayenesinde şok yaşadılar iki kordonla bizim oğlan makat duruşa geçmiş 28. Haftada baş aşağı dönmüştü oysa hayretler içerisindeyiz inşallah geri döner diye dua ediyoruz hiç hesapta olmayan şeyler geldi başımıza nasip işte bilemiyorum :(

1 tur dolasmis canım. 38. Haftadayim suan. 36 haftadan itibaren sancilarim vardi. 37de soyledi kordon oldugunu. Haftaya da sezeryan planliyoruz. Normal Dogum zor ve uzun olur dedi.
Anladım..hayırlısı nE ise o olsun inşallah kordon açılır rabbim gönlüne göre hayırlısını nasip etsin :dua:

Bende sıvı şekilde kan ve akıntı karışık geliyor iltihap çıktı :KK43: muayenede ters bir durum olup olmadığını anlar canım. İnşallah birşeyiniz de yoktur :KK49:

Hahahaha :confused: Takvimi bitenler önden buyursun :KK55:

Bende yine yulsek miktarda enfeksiyon cikti. Kultur testinin sonucunu bekleyip ona gore ilac yazack tekrar 3 gun sonra

Kontrolden geldim bende simdi kizlar..Su an hafif sancim var saliya kdr gelmezse oglusum sali cantanizi alin gelin dedi..Suni sanci ile..Suyumuz iyiymis ama hafif azalmis 41 i beklemeye gerek yok dedi.. Kanala oturtmus iyce kafayi bizimki..

Back
X