2017 Şubat Anneleri

kızlar ya bebeğim dün gece kustu bugün de kustu sizce normal mi burnundan bile geldi acaba fazla beslemeden mi kaynaklı ateşi falan da yok doktora gitmek gerekir mi ya da bi oneriniz var mi

Canım muhtemelen çok emiyordur ve fazlasını kusuyordur. Emzirirken ve emzirdikten sonra gazını çıkar ve tam yatırma.
Gerekirse reflü yastığı da kullanabilirsin.

Bir de bir emzirmede 2 memeyi de veriyor musunuz

Canım benim sütüm yetmediği için ikisinide bol bol emziriyorum. Seninl
Ki yetiyorsa tek göğüsü 20 dakika emzir ki yağlı olan sütü de alabilsin...
Sonra isteğine göre diğer göğüse geçersiniz.

TuRuNCu Canım çoookk sevindim gözünaydın:)

Çok saok canım. İnan dün ailede bayram havası vardı...
Eğer bu işin peşine düşmeseydik 5 günlük yavrumu yok narkozdu yok damar yoluydu derken perişan edeceklerdi.
Çok şükür yavaş yavaş yoluna giriyor her şey...

Çok sevindim Cnm .. bak keyfin yerine geldi sütün nasıl artıcak ..

Ay inşallah canım yaa..

Ben anneme kızmadım aslında kendim bebeğe yetemiyorum diye düşünürken öyle annem yanlış anladı psikoloji mi anlayamadı oda işte ama çok şükür herşey iyi gidince bende iyi oluyorum

Canım ilk bebeğimde aynı senin hissettiklerini hissedip çok üzülüyordum.
Bir anne için en kötü his yetersizlik...
Bu bebeğimede sütüm yetmiyor ama var olana şükür ediyorum.
Kısmetinde ne varsa o...

Sağol canım amin inş darısı hepinizin başına olsun inş benim ogluş tombik gidiyodu zaten tombik te dogdu :) 3890 doğdu 52 cm di boyumuz bugün 5. Günümüz 4 kilo olmuş 100 Gr fln almış masAllah barekAllah diyim kendi kendime nazar etmiyim sonra :)

Ablam annemle konuşuyordu nasıl sütü yetiyor mu diye ablam yanım da kalıyor Allah razı olsun oda yetiyor yetmedimi mama veriyor bir ölçü dedi bir bağırdım niye söylüyorsun ben mama mı veriyorum diye geceleri 30 cc verdim 2 kez rahat uyudu onu söylemeye çalıştı ama onlar hep verdiğimi zannedecekler diye sinirlendim çok tepki gösterdim sonra da çok üzüldüm öle dediğime o izin aldı yanım da kalıyır benim yaptığıma bak ya

Canimmm öncelikle bebeğin sıkıntısı geçti mi okuyamadım şimdi alintinda gördüm çok sevindim Rabbim daha da iyilik versin prensimize inş bak yoluna giriyor herşey çok şükür

Benim konuma gelince de çok şükür atlatiyorum herşey yoluna girmeye başlayınca anne olarak bizde iyi olcaz ins

Canım hamileliğinde çok hırpaladın kendini şimdi de devam ediyorsun..
Sütün yetmemesi veya kilolu olmak dünyanın sonu değil inan.
Ailen yanında ve bebeğin sağlıklı çok şükür.
Bunları düşün ve mutlu olmaya çalış.
İnan hastane sürecinde o kadar şey gördüm ki ne kadar şükür etsek azdır.
Bazen benim gibi yoğun stres yaşayan anneler için veya bünyesel olarak sütü az olan anneler için iyi ki mama var diyorum. Tabi ki gönlüm bol bol anne sütü vermek isterdi ama kısmet işte...
Yine de pes etmiş değilim tabi. Saatlerce emzirmeyr devam :))
Sen de ilk kontrole kadar hiç bir şeyi takma lütfen. Her şey zamanla düzene girer,kilonuda verirsin ve biter..
Şimdi bebeğine odaklan

Maşallah ikinize de cnm

Kuzum veredebilirsin sadece mamayla buyutenler de var ne diyorum sana iki gün sadece mama verdim ben ama bak şimdi gerek kalmiyo şükürler olsun kendini kasma o kadar

Gözün aydin canim cok sevindim inşallah tamamen kendiliğinden düzelir. Süt olayını da çok takma bazen ne yaparsan yap olmuyor. Kimi hiç bişey yapmadan foşur foşur geliyor. Dediğin gibi biraz da bünye meselesi. Ama moralin düzeldi belki bi nebze artar.
Ben genelde yarım saat tek meme veriyorum. Emerken uyuduğu için diğerine gecersem almiyor ya da çok huysuzlanip ağlıyor. Belki yanlış bir uygulama ama en son biraktigimdan değil diğerinden veriyorum bi dahakine.

Bebeğin sarılık olmamış ne güzel. ben de ilk günler mama takviyesi yaptım mecburen benimki de olmadı çok şükür . o yüzden niye mama verdim diye hiç düşünmüyorum. bi kaç gün hastanede yatsa daha çok canim sıkılırdı. serum fizyolojik ben de kullanıyorum günde 2 kere ama çok yeterli olmuyor. ben mi beceremiyorum anlamadım. tam açılmıyor burnu hırıltılı devam ediyor.

Kizlar doktordan geldim. Nst de sanci cikmadi. Dopplerde de hersey normalmis. Cati muayenesinde canim yandi bayagi kasmadigim halde. 3.5 cm acilmam varmis. Normal dogum icin uygun dedi. Haftaya cumaya kadar dogurmazsam cuma gunu suni sanci ile baslatacagiz dogumu dedi.

Tamamdır canım :)
Hoşafı da deneyim bi :)

Canım benim...
Allahım meleğini seni sırattan geçirsin diye aldı yanına.
Sana da sabrı cemil nasip etsin, cennette buluştursun sizi...
Amin..

Emince doymuyoli canım mecbur takviye yapıyorum üzerine.
2 saat mümkün değil durmaz benim minik kocaboğaz kuzum :)

Şükürler olsunn...
Allahım zımba gibi etsin oğluşunu canımm.
Daha da iyi olur inşallah...

kızlar ya bebeğim dün gece kustu bugün de kustu sizce normal mi burnundan bile geldi acaba fazla beslemeden mi kaynaklı ateşi falan da yok doktora gitmek gerekir mi ya da bi oneriniz var mi

Emdikten sonra gazı tam çıkmadan yatınca kusar canım.
Ya da mama kullanıyorsan o da dokunmuş olabilir.
Reflü yastığının markasını hatırlamıyorum ama civilden 40 tlye almıştım. Gazını alamazsam yastıkta da kustuğu oluyo ama yine de başının yüksek olması avantaj.

Ben veriyorum mecbur çünkü sütüm az.

Yukarı yazdım canım yastıkla ilgili :)

Kizlar bu arada sizlerden duydugum kadariyla acilmayi arttirmak icin socak dus, iliski falan konusu vardi ya onu doktoruma sordum. Oyle seylere gerek yok sen gunluk hayatina devam et dedi. Yuruyus bile soylemedi

Canim cevabın için cok cok teşekkür ederim.Bebeğim o dönemde ne yaparsam yapayim uyandiramiyordum.2 saat bile uyandirmak icin uğraştığımı bilirim.Çok şükür o günleri atlattık,kendi uyuyor uyaniyor ama bende süt çok az olduğu icin cok canım sıkılıyor elimde değil kendimi ağlarken buluyorum.Sütüm duru su gibi sıkınca bile az geliyor sağınca 2 memeden 30 cc anca çıkıyor.20 gün oldu bebeğim, yanimda kalanları istemiyorum herkes gitsin artikkk.Sütun az herhalde,emiyor mu,doymadi herhalde cümlelerinden bıktım artikkkkkkkk.

Ağlamaktan canım çıktı kızımı emziriyorum göğsüm yara bere içinde ama dayanacak gücüm kalmadı bu yaralar nasıl geçecek yardım edin lütfen
Göğüs yarasina benim bildigim ayva cekirdeklerini cok az bir su ile kaynatip göğüs uçlarına surerseniz iyi gelir.Nettende aratabilirsiniz.

Oğluşum ilk bir iki gün 15 dk filan emiyordu ama şimdi 7-8 dk emiyor sonra dinlenip 1-2 dk daha emip yatıyor yani total 10 dk çok mu az acaba bunu bazen 2 saatte bir bazen üç saate bir yapıyor ...yarım saat hiç emmedi. ..Bide ben kendimi yorgun ve uykusuz hissediyorum emzirip yatirdiktan sonra hemen yatağına bırakıyorum kızlar o aslında kucakta kalmak istiyor ama bende o ara uyumak istiyorum acaba düşünmüyor muyum bebeğimi diye stres yaptım ...

Canım lütfen hiç üzme kendini.
Göğüsteki süt 3 aşamadan oluşur. İlk emilen süt su gibidir. Bu süt bebeğin su ihtiyacını giderir. İkinci aşamada gelen biraz daha süt rengindedir ve bu bebeğin doyması içindir. Son aşamada gelen süt ise kaymak rengindedir. Bu süt en yağlı olan süttür ve bebeğib kilo alması içindir.
Yani sütüm sıkınca su gibi düşünüp üzme kendini...

Bak benim de sağınca en fazla 45 cc çıkıyor ama eminim bebek daha fazla emiyordur. Doymazsa da 30 -40 takviye veriyorum bitiyor.
Bazılarının sütü 1 aylık hatta 2 aylık olunca bile artabiliyormuş. 2ci aydan sonra mama bırakanlar bile var yani...
Biz bol bol emzirelim ,moralimizi de yüksek tutalım ki iyi olsun her şey...

2-3 saat uyuyorsa doyuyordur canım yaa.
Bezinde ki çiş ve kaka sayısı nasıl peki?

Turuncu belliki bu Konuda tecrübelisin benimde bir kaç sorum olacak?
Benim bebegim en fazla bir saat uyuyor doymuyor mu zaten minicik doğdu kakası falan iyi ama. Birde birinci gögüs bitince uyuya kalıyor hatta birinin göğüste hala süt oluyor bitmiyor bile onun için ben son sütü alsın diye üç dört besleme de tel gögüs kullanıyorum yanlış mı yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…