Oğlum da öksürük basladibenden mı geçti yoksa geçen akşam eltim geldi kızı gripti ve suratına oksurdu hep bebeğimin ondan mı geçti bilemedim ama bugün bütün gün kahroldum ağlamaktan iyi bakamıyorum mu acaba diye çok korkuyorum inş Allah korusun bronsit vs olmamıştır bugün ağlamak tan mahvoldum
Gece sancım bile olmadı valla artık umudu kestim ben :)Bende de ishal var canım ma gelen giden yokvallq bu kız doğana kadar ben doku degik 19 dogurdum. Yahu 20 gün oldu ben izne çıkalı hergün bugün mü acaba demekten sıkıldım sanki içimde büyüyecek çıkmayacak
Kizlar gunaydin. Bu gece de dogum haberi yok sanirim. Esimin israri uzerine doktorumu arayip muayene isteyip istemedigini soracagim. Aslinda biraz da endiseliyim acaba beni hemen doguma mi alir bugun cagirirsa diye. Ama hersey normalse ben cumadan sonrasini da beklemeyi dusunuyorum. Tecrubeli anneler bana fikir verebilir belki bu konuda yani brklemk konusnda bugun 40+4 olduk
Canim benden de 4 gundur nisan geliyor ama hala dogum olmadi :)Günaydın herkese
Dün 41 haftamız doldu doktorumla durumu değerlendirdik nstde sancı yok bebeğin suyu ve kalp atışları iyi bu yüzden 1 hafta daha beklemeye karar verdik gece saat 3 te kasıklarımın ağrısıyla uyandım sonra geçti sabah kalktığımda tuvalette nişan geldi sanırım bugün yarın doğumum olur inşallah
Canım herhangi bir sorun ya da risk yok ise normal doğum zamanını beklemende fayda var. Fakat gerekli ise de sezeryan olmamakta direnme derim. Tabii ki en iyisi normal doğum yapman. Suni sancının normal sancıdan biraz daha zor olduğunu duydum arkadaşalrımdan ama bend e spinal sezeryan ile doğum yaptım.
Sabahı bekledik oğlum yalnızdı. Kasılma var yerlerde süründürecek sancılı ama ritmik zamanlı değil Zaman nisan yada su olursa gidelim diyoruz amaDevamı geldimi sancının ? Sanırım bu gecede doğuran Yok
dr gıt canım sen bebek hareketlerıne dıkkat etKizlar gunaydin. Bu gece de dogum haberi yok sanirim. Esimin israri uzerine doktorumu arayip muayene isteyip istemedigini soracagim. Aslinda biraz da endiseliyim acaba beni hemen doguma mi alir bugun cagirirsa diye. Ama hersey normalse ben cumadan sonrasini da beklemeyi dusunuyorum. Tecrubeli anneler bana fikir verebilir belki bu konuda yani brklemk konusnda bugun 40+4 olduk
herkes emzırcek dıye bısı yok mamayla buyuyen bebekler o kadar cokkı dert etme verbebeşine tombık tombık olur sıkma canını uc kardesız bız annemn sutu yokmş çekıomusuz boşa gelmıormuş vermışler mamayı napalım acmı kalsın kucuccuk bebek keşke burda yazsaydın ben mama ver yazardım mutlakaBenim kanama dengesiz bazen çok akıyor bazen çok az geliyor.
Boşver ivocum herkes çok biliyor. Aç kalsa daha mı iyi. Madem mama kaka niye satışına izin veriyorlar. Ben ilk 4 5 gün verdim sarılık olmadı oğlum. Hiç de pişman değilim.
Emzirme de ben aldım 58 ile gebe kalmıştım 40 çıkınca 55 idim. Sonrasında dikkat edersen almazsın birde ilerleyen Zaman'larda Bebek sık emip göğsü boşalttıkça açlık krizleri oluyor bana öyle olmuştu
Süt olsun diye yedikçe maalesef aldım sonra vermek güç oluyor bunda tecrübeliyim inş neyin süt yapacağını biliyorum :)
Canım dr dan memnun değil misin? Ne takıldı kafana ben tek dra gidiyorum haftalık çağırmaya başladı 40 dan sonra da birkaç güne düşecek... Ama artık çok beklememi söylüyorlar aileden Bebek sıkıntıya düşerse diye tedirginim
Ay afiyet olsun hiç yiyemedim kuymak...sen meyveye yönel kırmayacak kadar tadarsın olmadı.... Sana bişey sorsam sen ev de sancılanmıştın ya tarif edermisin Nasıl birşeydiAynen canım maalesef kv habire yedirmeye çalışıyor aç olayım olmamayım fark etmiyor ye de ye diyor
Bir de bizim burda kuymak diye bir gelenek var hergün dayıyorlar içinde de un ve tereyağı var kilolarım gitmeyecek onun yüzünden. Un ne süt yapacak acaba
Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.
Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...
Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.
Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...
Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...
22.günüm kanama yok kahverengi akinti var o da cok az dikislerim duseli cok oldu ama vajene yakin yerdeki dikisim acilmisti o hala kapanmadi.kizlar dogumdan sonra benim tüyler hormonlu gibi aşırı derece uzadi birden sizde durumlar ne?
Ne kadar güzel hayat derslericanım aslında bütün lohusa sıkıntıları bu milletin bıdı bıdılarından oluyor bence
Çocuklarımızı en iyi biz düşünürüz. Emzir emzir diyenlere de ayrı gıcığım sanki süt var da kasıtlı vermiyoruz. Olsa veririm yoğurt mu çalacam sanki göğsümdeki sütle
Ay güldürdün beni yaa :)) Ilk hafta kv boğacaktım az daha zaten süt yok çocuk memeyi tutamiyor rengi olmus sapsari surekli uyuyor ver meme ver meme.onum midesi ne kadarcik zaten doyar o ,mama hazirlamak için mutfaga gittiğimde ya da mama icin su istedigimde sen böyle herseyde mama verirsen bu cocuga süt mut olmaz sende,Yine mi mama verceksin?.....sonuc ne oldu dinledimde az verdim diye mamayi çocuk hastaneye yatcak kadar sarılık oldu yatırmadım ama aglaya aglaya meme +mama verdim sarilik gecsin diye kg kaybi oldu ve uzamış sarılık oldu 15 günlüktü hala sarılık degeri yuksekti....Yardimci olduklarini zannederek geriyorlar daha cok.
Ben deeee
Bildiğin maymun gibi oldum
Omuzlarımda bile küçük küçük tüyler çıktı
Merhaba kızlar bugun cok uykusuzum bebegim emdi yatirdim yatağına uyandi gözler fal taşı gibi açıldı. Simdi mama verdim uyudu mışıl mışıl,doymamis demekki kuzum. Minnaklar gunde 2 bez dolu kaka yaparsa doymus mu olur?Çiş her bezde var ama kaka az oluyor.
Çok sağol sende bebeğini güle büyüt inşallah.çok güzel yazmışsın hepsini deniyeceğim.Canim öncelikle hayirli uğurlu olsun bebisin allah anali babali büyütmek nasip etsin.Benimde ilk 2 hafta kayinvalidemin yüzünden aşırı stresten sütüm kesildi.Çok sıkılmıştım önce onu evden gönderdim.Sonra sütü arttirmak için arayisa girdim.Kuru dut,helva,lactamil emziren anneler için karışık cay,naturpy milk tea cay ve bol su ile çok şükür bebeğime yetecek kadar sütüm olmaya gogsum dolmaya basladi cook şükür. Bende her mama verdigimde ağlıyordum bunalima girmistim artik."sen mama verirsen süt gelmez tabi"ac bu çocuk acc"cümlelerini duydukca cocuguma yetmiyormuşum dusuncesi beni mahvederdi.Simdi şükür diyorum.
Günde 1 defa mama veriyorum,sabahlari kahvalti yapmadığım zaman gece boyunca emince sabah uyaninca emince süt azaliyor o zaman mama veriyorum.Mama ile meme bir arada olan bebeklerde kaka miktarinda azlık olabiliyormus ama yinede acaba doymuyor mu diyorum.Bugün daha iyi anladım huyunu bebeğimin memede duruyor yatiriyorum uyaniyor aglamaya basliyor o zaman doymamis oluyor.Sizletin tecrubeleri nasıl kizlar?Bende bebegimin poposuna pisik kremi surerken gaz cikariyor her defasinda altini actigimdada çiş yapiyor.Kaka bebek metobolizması ile alakalı. 3 günde 1 kaka yapan da var. maalesef 10 günde bir yapan da var. 3 günü geçirme sen aklında olsun. geçerse mamasına 1-2 damla zeytinyağı ekle çocuk zorlanmasın. en kötü ihtimal kulak temizleme çubuğuna vazelin sür totosunun deliğine içine sokmadan azcık çevirerek sür
Umarim ise yarar tatlim :) tesekkur ederim.Çok sağol sende bebeğini güle büyüt inşallah.çok güzel yazmışsın hepsini deniyeceğim.
Yok kızzzBak sen bnden once doguracaksin :)
41 hafta ya kadar benim doktor da müdahale etmicem dedi. Suni sancımı verxekler kuzum hakkında hayırlısı:)Doktor cuma gunu yatis yapacagini soyledi kizlar. Cumaya kadar dogurmazsam hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?