- 2 Temmuz 2016
- 998
- 722
- 23
Msj attim :)Pek sessizsin bu aralar:)
bu yazıda su kosede dursun...okumak isterseniz. .Cerrahpaşa tip fakultesi cocuk metabolizma ve beslenme hastaliklari anabilim dali Başkanı rahmetli Prof.Dr.Ahmet Aydın in sut ve süt ürünleri ile ilgili yazisi...sizin de okudugunuz inek sütü tuketimini uygun bulan/ bulmayan icerekli yazilar varsa Paylaşn birlikte bilgilenelim sonra annelik ic gudusuyle kim hangisini yapmk isterse onu yapsın :)
http://arsiv.dha.com.tr/cocugunuza-sut-icirmeyin_245098.html
Bu arada kızımla ymek yiyemez olduk her kasiga agiz aciyor eller hep uzaniyor takio edip duruyor vermeyince de ağlıyor. Bende diline az az değdiriyorum ona verilebilecek seylerden. Oturtup yedirsem yer yani
Msj attim :)
Bunu ben de farklı uzmanlardan duydum daha önce .. süt yerine süt ürünleri.. mantıklı da gelmiyor değil..
Dun bahsetmistim alternatif annenin sut dosyasi yazi dizisinden o da Ahmet Aydın'in bu soylemine yer vermiş hatta bi kac cumlesini alintilayim:bu yazıda su kosede dursun...okumak isterseniz. .Cerrahpaşa tip fakultesi cocuk metabolizma ve beslenme hastaliklari anabilim dali Başkanı rahmetli Prof.Dr.Ahmet Aydın in sut ve süt ürünleri ile ilgili yazisi...sizin de okudugunuz inek sütü tuketimini uygun bulan/ bulmayan icerekli yazilar varsa Paylaşn birlikte bilgilenelim sonra annelik ic gudusuyle kim hangisini yapmk isterse onu yapsın :)
http://arsiv.dha.com.tr/cocugunuza-sut-icirmeyin_245098.html
guzel paylasim cnm bn de bahsettigin yazi disini okuyayim. yogurtve kefirin sütten daha saglikli olduğu konusuna bn katiliyorum ama hic sut vermemek.. Bu cok iddiali...hazir oldugu zaman ogluma sut icirecegim muhtemelen de kutu sut yerine koy sütünü tercih ederim ama su an süte hazir oldugunu dusunmuorm hem okuduklarm hem de beslenme uzmani arkdaslarin soyledikleri sebebiyle...saglik bakanliginn kitapçığındaki ilgili sayfayi paylasmistm dün orda demir eksikligi anemisi olustrdugundan bile bahsedilio ama biz de bi yandan demir ilacı vermesek mi diye düşünüyoruz..Dun bahsetmistim alternatif annenin sut dosyasi yazi dizisinden o da Ahmet Aydın'in bu soylemine yer vermiş hatta bi kac cumlesini alintilayim:
(Haa sunu da soyleyim sut vermeyin sut urunu verin demesi ztn sansayonel bir cabasi oldugunu gosteriyor bana)
14 Aralık 2011’de, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Ahmet Aydın, Vatan Gazetesi’nden Mine Şenocaklı’ya verdiği röportajda “Çocuklarınıza süt içirmeyin” dedi. Prof. Aydın, sütün yoğurt, peynir ya da kefir şeklinde tüketilmesi gerektiğini, pastörize/UTH gibi işlemlerin sütün besin değerini ve içindeki iyi huylu enzimleri öldürdüğünü, sütün sanıldığı gibi kemik erimesine iyi gelmediğini, alerjik bir gıda olduğunu ve çocuklara verilmemesi gerektiğini söyledi.
Bu haberin arkasından diğer bilim adamları, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve ayaklandı. “Yanlış bilgilerle halkın aklını karıştırıyorsunuz” dediler.
Konu kamuoyunda uzunca bir süre tartışıldıktan sonra, tam tartışmalar diniyor derken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Piyasadaki sütlerde karaciğer kanseri, sarılık ve siroza yakalanma riskini arttıran antiyobik kalıntısı ve aflatoksin M1 olduğu” konusunda beyanat verdi. Daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylese de, ok yaydan çıktı bir kere…
Haklısın cnm bunun için bol bol okumak araştırmak kendine göre doğru olanını bulmak gerekir. Ayrıca 4 aydan sonra sütü sulandırmaya gerek yok. Bebek onu sindirebileceği döneme gelmiştir. Bir iki bebekte alerjik reaksiyon gösterilmiş diye herkeste olacak diye bişey yokki. Asıl tam yağlı sütün bebeğe daha çok faydası vardır.ispanak dedigi bir iki yaprak bisi cnm sana ilginc gelse de bebegin tolere edebilecegi miktarda bir besin.bebek sütün proteinini sindiremedigi icin bobreklerine yük binecegi için tüketilmesi istenmiyor arkadasm bana mama verirken bile besin degerlerini hesaplayip bir miktar vermisti günlük bu olcuyu gecmemeye calis cunku protein fazlasi olur bobreklerine yuk biner demişti yani ayni sikinti mama fazla tuketildigi taktirde de olabilir ki sut vermek zorunda kalindiginda bile saf sut degil su ile karistirilmali deniyor yani aynen eskilerin yaptigi gibi...bak bu da saglik bakanliginin hazırladığı bi kitapcik. tabi tercih yine senin dedigim gibi bn de anlamaya ogrenmeye çalışıyorum her sey bi ikilem çünkü. Eki Görüntüle 2016756
ben kullanmayı düşünmüyorum 12 aydan önce vücuda fazla demir depoladığı için hastalık dönemleri zorlu geçebiliyormuş seneye veririm belki cnm ama d vitamini kullanıyorumKızlar Demir damlası konusu sanırım konuşuldu ama bulamıyorum hangi sayfada?
Damla kullanmayan var mı ben gibi?
D vitamini kullanıyorum ama o daha masum görünüyo gözüme :)
Iyi cok sukur canım anneannedeyiz bayramdan bu yana nemden biraz pişti ama bugün biraz derin rahat biraz daha diş ler cikti :)Enes Talhacim nasil alistik resimlerine ozledik hersey yolundadir insallah
Pastorize sutleri ben kendim bile icmiyorum icerisinde koruyucu katki maddesi cok biliyorsunuz haftalarca bozulmuyor süt. Süt icirir miyim icirmez miyim bilmiyorum henuz arastirmasini yapmadim ama icirirsem deRevna nun dedigi gibi cam sisede gunluk sut ya da koy sutu falan tercih ederim sanirim. Gerci gunluk sutleri bile denedim bazilari gunlerce bozulmuyo hangisine guvenecegiz bilemiyorum.
Iyi cok sukur canım anneannedeyiz bayramdan bu yana nemden biraz pişti ama bugün biraz derin rahat biraz daha diş ler cikti :)
Özellikle B vitamini ve demir kaynagi sirf bu yuzden -diger mineral ve vitamin ozelliklerini de unutmamak gerekir- Tam pirinc unu,tam yulaf unu bunlarda ayni sekilde ama kuru baklagilleri ve bugday ruseymini 8.aydan sonra kullanmak gerektigi icin dogrudan nohut yerine mayasini kullanmak istedim..MaHlass nohuttan maya derken? Nasıl oluyo? Ne gibi bi artısı var ve de?
Öperim :) sağol sorunsuz çıkardık ınş devamı da öyle olur bakalım :)Oh maşallah. Hayirli olsun dişleriniz. Öp bizim yerimize
TuRuNCu cnm kadir hoca ya ek gıda ile ilgili soru soran sen misin....
Hocanın cevaplarıni merak ediyorum çünkü banada ışık tutmuş olacak
Doğrusu cnm eğer 4 aylığı geçmeseydik vericektim mama. Ama hiç vermedim. Benimde gündüzleri hiç yok sütüm nerdeyse ya. Birde göğsümün biraz dolu olduğunu hissediyorum. O ara içiyo az olunca emip bırakıyo bi daha emiyo bi daha bırakıyo bende şimdiye kadar çok sık emzirdim. Ama bebekler artk büyüdükleri için yetersiz oluyo sanırım. İnşallah hersey yoluna girer.MaHlass nohuttan maya derken? Nasıl oluyo? Ne gibi bi artısı var ve de?
Famm canım her çocukta aynısı olur mu bilmem amblemimde kız da gündüz emmeyi sevmiyo ama dünden beri doğru zamana denk getirip 3 saatte bir emdiriyorum. 5-6 dk emiyo o şekilde.
Yani inşallah böyle devam eder. Benim de sütüm çok az. Geçen sağdım 6 saatte 60 cc ancak birikmişti. Ama emerek çoğaltmak için en geç 3 saate emziriyorum.
Uygun zamandan kastım uykudan kalkar kalkmaz, uyku sersemi iken. Eğer uyku vakti değilse de mama öğününden yarım saat önce.
Çünkü çok ayıkken ya da çok açken emmiyo.
Dünden beri bu şekilde 6-7 kere emzirdim.
İnşallah böyle devam eder.
Bu arada sen hiç mama vermiyor musun? Onun yerine tamamen kutu süte mi geçtin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?