fam hangı marka kutu sute başladıneskiden mama yerine süt anne bulurlarmış bebeklere. Ben süt tarafrarıyım
evet toplanmış çok şükür allah bütün yavruları ailesine bağışlasın
şuan kendimi tutamadım ağladım. Çok zor gerçekten ;(
MaHlass ben kutu süte başladım 5 gündür kızım ayrıca içiyo ve iyi geldi. Karar yinede senin. Ama 4 aydan sonra kutu süte geçilebilir. Kızım günde 3×100 ml içiyo gece ara lardada anca göğsüm doluyo emziriyorum gecede emziriyorum. Kızım k gündür doyuyor. Çok mutluyum bu konuda. ayrıca kendi mayaladığım yoğurdu da denicem artk.
Hamileyken ve bebeğin varsa birden herkes profesör kesiliyor zaten nedense kimse de demiyor ki en iyisini annesi bilirBen de annemlerde kaldim bir süre, sonra kaca kaca geldim evime. Herseye karisan türden anne baban varsa işin zor benim gibi
Sütaş cnmfam hangı marka kutu sute başladın
Biliyom cnm kararsız kalmıştın ondan dedim. Keçi sütü bilmem de ben sütaş kutu süt aldım içiyo kızım.Ben karsi deilim ki cnm kutu sute sadece keci mi inek mi yoksa su cocuk sutleri mi?
bir kedi gördüm sanki,yok yok gerçekten bir kedi gördüm
nasılsın canım hatırladınmı bakem beni.
isilik ıcın bebegımı goturmustum kızlar saglık ocagına bol bol yıkamamı soyledı bırde bu kagıdı verdı ekmgıdaya başlamamı soyledı.gecen bır arkadasta sotuordu burda cıslı bez azaldı dıye burdada yazıor benımkıde doldurmuo bezı ya terden yada az yemekten demekkı
Buralardayim :)
Ya benim kızın da ortada değil bi yanda kızarıklık var gibi geldi şaşırdım olabilir mi oyle birsey@Alyatugba C calikusu3482derandiren kızlar subat bebekleri ayrıksı herkes orta dişi çıkarır bizimkiler köpek dişi
cnm sut anne bulurlarmis ama o anne sutu işte.. bn bgn diyetisyen arkadaslara sordum 5 diyetisyen de 1 yil inek sütü verme dediler..mamaya devam ama guzel tarfler aldm günde su an max gunde 2 cay bardagi kadar kati gida alabirlermis. yogurtla başlanıyor meyveler daha sonra kabak taze fasulye ispanak bunlara baslicam bakalim..eskiden mama yerine süt anne bulurlarmış bebeklere. Ben süt tarafrarıyım
evet toplanmış çok şükür allah bütün yavruları ailesine bağışlasın
şuan kendimi tutamadım ağladım. Çok zor gerçekten ;(
MaHlass ben kutu süte başladım 5 gündür kızım ayrıca içiyo ve iyi geldi. Karar yinede senin. Ama 4 aydan sonra kutu süte geçilebilir. Kızım günde 3×100 ml içiyo gece ara lardada anca göğsüm doluyo emziriyorum gecede emziriyorum. Kızım k gündür doyuyor. Çok mutluyum bu konuda. ayrıca kendi mayaladığım yoğurdu da denicem artk.
corba ver dedıya :))yogurt meyva zaten yıyor ama corba altı ay btmeden baslamam dahaBEnim anlamadığım da bu.. bütün hastanelerde , sağlık ocaklarında boy boy resimli yazılarda "ilk 6 ay sadece anne sütü" diye kocaman kocaman afişler var.. dünya sağlık örgütünün yanı sıra kendi sağlık bakanlığımız bile bunu afiş afiş astırmış, ama aynı sağlık ocağı 4. Ayda ek gıdaya başlamaktan bahsediyor..
Şu standart kağıt bile kimbilsin kaç yılında hazırlandı , yıllardır fotokopi çeke çeke dağıtıyorlar..
1 yaşına kadar ana besin anne sütüdür olmadığı durumlarda formül mama verilir, yani diğer herşey adı üstünde ek gıdadır.. doyurmak ya da kilo aldırmak için değildir..
Kendi kendiyle çelişen sağlık sisteminde Allah a emanet büyüyor bebeler..
Tabi herkesin kendi evladı ve kendi tercihi.. verene niye veriyosun deme gibi bir durumu da yok kimsenin..
Ama ben kendi adıma "ilk 6 ay sadece anne sütü" diyenlerdenim..
Niyeki ıspanak bile verilen bebeklere sütün ne zararı olacakmış ki. Valla cnm biz ailece sütçüyüz. Yoğurtta veriyorum bi kaşıkla başladım. Süt çiş sayısını da arttırdı. İnşallah daha iyi olur. İnek sütü biir iki bebekte hazımsızlık yapmış olabilir ama herkesde aynı olacak diye bişey yok bence.cnm sut anne bulurlarmis ama o anne sutu işte.. bn bgn diyetisyen arkadaslara sordum 5 diyetisyen de 1 yil inek sütü verme dediler..mamaya devam ama guzel tarfler aldm günde su an max gunde 2 cay bardagi kadar kati gida alabirlermis. yogurtla başlanıyor meyveler daha sonra kabak taze fasulye ispanak bunlara baslicam bakalim..
canım sivrilik ve kızarıklık bizde de var bekleyip görücezYa benim kızın da ortada değil bi yanda kızarıklık var gibi geldi şaşırdım olabilir mi oyle birsey
ispanak dedigi bir iki yaprak bisi cnm sana ilginc gelse de bebegin tolere edebilecegi miktarda bir besin.bebek sütün proteinini sindiremedigi icin bobreklerine yük binecegi için tüketilmesi istenmiyor arkadasm bana mama verirken bile besin degerlerini hesaplayip bir miktar vermisti günlük bu olcuyu gecmemeye calis cunku protein fazlasi olur bobreklerine yuk biner demişti yani ayni sikinti mama fazla tuketildigi taktirde de olabilir ki sut vermek zorunda kalindiginda bile saf sut degil su ile karistirilmali deniyor yani aynen eskilerin yaptigi gibi...bak bu da saglik bakanliginin hazırladığı bi kitapcik. tabi tercih yine senin dedigim gibi bn de anlamaya ogrenmeye çalışıyorum her sey bi ikilem çünkü.Niyeki ıspanak bile verilen bebeklere sütün ne zararı olacakmış ki. Valla cnm biz ailece sütçüyüz. Yoğurtta veriyorum bi kaşıkla başladım. Süt çiş sayısını da arttırdı. İnşallah daha iyi olur. İnek sütü biir iki bebekte hazımsızlık yapmış olabilir ama herkesde aynı olacak diye bişey yok bence.
Biliyom cnm kararsız kalmıştın ondan dedim. Keçi sütü bilmem de ben sütaş kutu süt aldım içiyo kızım.
isilik ıcın bebegımı goturmustum kızlar saglık ocagına bol bol yıkamamı soyledı bırde bu kagıdı verdı ekmgıdaya başlamamı soyledı.gecen bır arkadasta sotuordu burda cıslı bez azaldı dıye burdada yazıor benımkıde doldurmuo bezı ya terden yada az yemekten demekkı
Benim kızımın da bu hafta 5. Ay doluyor ve hic susmuyor diyebilirim hep bi laf yetistirme telaşında hep ona konuşuyorum saniyor uzatiyor kafayı açıyor gözleri dinleyip dinleyip sonra o başlıyor. Hele ona kitap okurken nasil dikkatli dinliyor. Yüz üstü dönüyor yaklasik bir haftadır ama geriye sirt ustu dönemiyor popoyu bi saga bi sola kaldırıp uğraşıyor zavallım burnu düzleşecek
Bende bu aksam agzinfa kizarik kabarik yer farkettim ama on disler degil bi yan diş gibi geldi anneme sordum gosterdim yo öndür o dedi. Merakla bekliyorum ne olacak.
Gunelrdir sicaktan coo huzursuzdu bugun serin olunca keyfi yerine geldi yavrucugun yazik. Bide biraz boğumlu bi yapısı var cok korkuyorum pisik olacak diye yikiyorum her gun yağlıyorum pudra sürüyorum yine de kafif kızarıklık oluyor ozellikle boyun altinda salyalar akarken ıslaklık yapıyor.
Bizim kiź da hep sirt ustu yatıyor başının arkasinda düzlük yok suanda sanki kimse oyle birsey demedi bana da düzgün görünüyor başı. ilk 3 ay yan bi sağ bi sol , yüz üstü(yanindayken sadece gunduzleri) degistirerek artık bıraktım acaba Yüz üstü yatırmalı mıyım emin olamadım.
Normalde istanbuldayım ama şimdi Antalya. Bebek.kendi ihtiyacını bilir bence çünkü suyu her verisimde nasıl içiyor demekki istiyorcnm hangi ilde oturuodn swn ? 150 cc su fazla degil mi??? bu arada bnm de sacim acayip dokuluo sac döküntüsü toplamanktan igrendm artik
sabahin 4unde oyun oynamak isteyen bi kizim var durmadi babasi yoktu yataga aldim bi uctan bi uca araliksiz yuvarlandi yatagin ucuna resmen kostum tutmak icin bi kez donup duruyordu yada geri ayni yone geliyordu ilk defa yuvarlandi donerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?