2017 Şubat Anneleri

Merhaba kızlar. Ben en son 28 haftamda doplere gitdim. Bir daha ne zaman gitmeliyim ben ultrasona bilmiyorum. Her defasinda soruyordum doktoruma bir ne zaman geliyim unutdum sormayi bu kez. Sizler ne zaman gitmeyi düşünüyorsuz. ben 6 haftamda, 12, 20, 28 haftalarimda gittdim doktorum öyle gel diyordu. Şimdi ne zaman gitmeliyim sizce?

benim doktorum da 4 haftada bir çağırıyordu, ama 32'den itibaren sıklaşacak randevular diye biliyorum

Benim kız bi hafta önden gidiyor şimdiye kadar hep böyleydi doğarken de öyle mi olur acaba :) 30 haftalıkken 31 gözüküyor şimdi de bu arada artık kontrol için iki hafta sonra gel dedi sonra da artık nstye başlarız dedi

Benim kız bi hafta önden gidiyor şimdiye kadar hep böyleydi doğarken de öyle mi olur acaba :) 30 haftalıkken 31 gözüküyor şimdi de bu arada artık kontrol için iki hafta sonra gel dedi sonra da artık nstye başlarız dedi

anladım. Maşallah ona o zaman. Benim kızım gününe gün gidiyor. O zamana mecburen kontrolu bekliycez.

Bu arada sende çalışıyordun sanırım. izne ayrılacak mısın 32+0 da yoksa aktaracakmısın.

Ben avukatım canım dondurdum kasım sonu özel çalışıyorum devletle tek Cmk avukatlığı yaptığım is var oda serbest meslek olarak geçiyoruz

Ben avukatım canım dondurdum kasım sonu özel çalışıyorum devletle tek Cmk avukatlığı yaptığım is var oda serbest meslek olarak geçiyoruz

Şanslısın ne güzel. Ben 32+0 da izne ayrılacağım.Dayanamıyorum git gel. Zaten 13 senedir aynı yerde çalıştığım için içerde birikmiş 5 ay iznim var. 2 ayda doğum izni. doğumdan snr 7 aylık olur kısmet olursa ben işe başlayana kadar.
senin göbeğin çok aşağıdamı? ben yürtüken özellikle merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. :(

Şanslısın ne güzel. Ben 32+0 da izne ayrılacağım.Dayanamıyorum git gel. Zaten 13 senedir aynı yerde çalıştığım için içerde birikmiş 5 ay iznim var. 2 ayda doğum izni. doğumdan snr 7 aylık olur kısmet olursa ben işe başlayana kadar.
senin göbeğin çok aşağıdamı? ben yürtüken özellikle merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. :KK43:
Yururken merdiven cikarken ben de zorlaniyorum. hafif egiyorum kendimi yavas adim atyrum ki assgilara baski olmasin.

Kızlar bnm karnım çok sert değil bebeğimin hareketleri gayet iyi hissediyrm bazen aya geriniyo heyecanlanıyrm geceleri bende uyuyamıyrm hiç gitmesem 2-3 kere tuvalete kalkıyrm sizde de oluyo mu tuvaletim gelince kızım hemen gitmemi istiyo sürekli tekme atıyo  :KK45: bende haftaya 32. Haftama gircem doktora gitmeyi düşünüyrm

kızlar adet olacakmış gibi ağrılarınız oluyor mu? onu yaşıyorum ara sıra
Ben adet olucakmış gibi değilde belim çok ağrıyo bazen yatamıyrm bile ayakda geziniyrm eşime masaj yaptırıyrm geçmiyo sanırım bebeğin pozisyonundan sonra kendiliğinden geçiyo

Merhaba kızlar. Ben en son 28 haftamda doplere gitdim. Bir daha ne zaman gitmeliyim ben ultrasona bilmiyorum. Her defasinda soruyordum doktoruma bir ne zaman geliyim unutdum sormayi bu kez. Sizler ne zaman gitmeyi düşünüyorsuz. ben 6 haftamda, 12, 20, 28 haftalarimda gittdim doktorum öyle gel diyordu. Şimdi ne zaman gitmeliyim sizce?
Çalışıyorsan 32. Haftada mecbursun. Ha çalışmasanda 32-33 haftada gitmen ideal.

Kizlar bu 7'5 saatlik calisma memurlar icin mi,isci yad a ozel sektorde mi?kafam karisti net anlayamadim yazdiklarinizdan uykusuzluktan algim da azalmis olabilir.varsa hakkimiz kullanalim.her gecen gun daha da zorlasiyor ise gelmek bu gidiste 37 ye dayanac a k miyim bilmem.

Kızlar trendyolda siyah inci diye bir butik indirime girmiş. Lohusa pijamaları da var ve fiyatları uygun. Ürünler hakkında hiçbir fikrim yok ama :( Yine de bakmak isteyen olursa haberiniz olsun...

senin göbeğin çok aşağıdamı? ben yürtüken özellikle merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. :KK43:
Ben çorap giyme ayakkkabi giymede zorlanıyorum eğilmek zor karnım biraz büyük çünkü ama göbek deliğimin orda tam şiştiği yer aşağıda durmuyor yani

Kizlar bu 7'5 saatlik calisma memurlar icin mi,isci yad a ozel sektorde mi?kafam karisti net anlayamadim yazdiklarinizdan uykusuzluktan algim da azalmis olabilir.varsa hakkimiz kullanalim.her gecen gun daha da zorlasiyor ise gelmek bu gidiste 37 ye dayanac a k miyim bilmem.
Bu iş kanununda geçiyor. Yani özle kamu ayrımı olmaksızın ugulanıyor. Ama çoğu kişinin bilgisi yok. İş kanunundan bakabilirsin. kendi çalıştığım kurumda kullananına denk gelmedim. Hastaneye gitmek için bile hakkımız olmasına rağmen ezile büzüle izin alıyoruz.

Bu arada fazla mesai de gebelere yasak. Buda iş kanununda var. Bilmeyenler için yazıyorum. Ben mesela bu hakkımı kullanıyorum :halay:

Son düzenleme:
Tabi yürüdükten bi süre sonra kasılarım da batma oluyor o yüzden hızlı yada cok uzun zaman yürüme bana gelmiyor :)

Doğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.

Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?

Back
X