2017 Şubat Anneleri

Mama hakkında araştırma yapan var mı kızlar ?
Sanırım kafamı en çok bu soru kurcalıyor.
İnşallah bol bol sütümüz olur da hiç gerek kalmaz ama yine de aklımızın bir köşesinde bulunsun.
Ben ilk oğlumda sma kullandım ,büyüdükce tadını beğenmeyince aptamile geçtim.
1 yaşından sonra da bıraktım normal süte geçtim.
Bu defa ise kararsızım...
Evet ben de şimdi bunu araştırıyorum. Organik diye hipp düşünüyordum o da şikayetlere bakınca midem bulandı. Aptamıl de de GDO olayı vardı bir ara. Sanırım evolvia için güzel demişlerdi. Onu bir araştır atım bakalım onda bişey çıkacak mı

Yok kuzum bu halimizle dip köşe temizliği zor valla.
Evi bile süpüremiyorum ben ağrılardan.
Ben de aralığın 15i gibi annemi çağırayım.Dolap içlerini siler temizleriz.
Halıları yıkamaya gönderirim.
3-5 gün sonra da kadın tutar dip köşe yaptırırım..
Haklısın canim. Ben hiç annemi cagiramiyorum o kadar çalışıyor ki zavallim. Evde bekarlar hiç de yardım etmezler hersey ona bakıyor. Ben de dolap içlerini önce hallederim sonrasında dediğin gibi halilari gönderirim hali geleceği gün de dip bucak temizlik yaptırım. Doğum zamanı icin kız arıyorum zaten günlük gelip temizlik yapıp gitsin diye üç çocukla ilk bir yıl zor olur mecbur kolaylastiracam işleri.

canım cevabın için çok teşekkür ederim benimde 2li tarama testim iyi çıktı hatta doktorum 3lü yü yapmaya gerek yok dedi. sonra ense kalınlığı vs hepsi normal çıktı.. bugün içim içimi yiyince kendi doktoruma telefon ettim durumu anlattım o da panik yapacağımız bir durum söz konusu değil ama tabii ki izliyeceğiz dedi. bir sonra ki kontrolünde gel tekar bi bakalım dedi. şimdi bir sonraki kontrol gününü iple çekiyorum 02 ocak günü randevumuz. Allah ın izni ile tamamen kaybolcak bizimde canım. nette de araştırdım %50-80 oranında kendiliğinden kayboluyormuş.
ben doktor kontrolünden sonra sana haber veririm sen de lütfen beni unutma canımm Allah ın izni ile iyi haberlerini bekliyorum.
cumartesi gideceğim canım inşallah haber veririm sana. doktorlar için biz onlarca hastadan sadece biriyiz ama bebeğimiz bizim için bir tane. o yüzden her şeyi çok kolay söyleyebiliyorlar. sonra düşün düşün çık işin içinden. ama içimizi karartmayalım.

Evet ben de şimdi bunu araştırıyorum. Organik diye hipp düşünüyordum o da şikayetlere bakınca midem bulandı. Aptamıl de de GDO olayı vardı bir ara. Sanırım evolvia için güzel demişlerdi. Onu bir araştır atım bakalım onda bişey çıkacak mı
Sma mamayi bende cok duydum iyiymiş diye :)

Canım bebek bakımı sonsuz sabır isteyen bir şey. Kolay değil tabi ki ama her şey sen de bitiyor.
Sen sakin ve şefkatli bir anne olursan bu bebeğine de yansır.
Gergin ve asabi bir anne olursan bebeğine de o duygular aktarılıyor ve çok huysuz oluyorlar. .
Elalem konuşmasını çok sever.Kulaklarını kapat ve kendi anneliğine odaklan sen .

32.hafta içinde alınıyor

Dün akşam ben de kızdım sıpa diye :))
Bir türlü rahat vermedi yaramaz.İç organlarımı parçalayacak yakında :))

Kulak çubuğunu ben ilk oğlumda kulak kepçesinin temizliği için kullandım.
Hani şu emniyetli olanlar var ya,onu alıyordum ve hafta da 1 kere o kepçenin içini ve hafif kulak deliğinde ki akıntıyı alıyordum.Mini mini kulakları parmakla temizlemek zor oluyordu :)
Silikon kaşığı ise göğüs kalkanında biriken sütü vermek için almıştım yine ilk oğlumda.
Zaten sütüm az olduğu için 3-4 damlacık sütü ziyan olmasın diye kaşıkla veriyordum :KK66:

Ben de onu düşünüyordum bahar yaa.
Bana kalsa doğuma girmeden 3-4 gün önce yaptırayım ,temiz kalsın ev diyorum.
Öte yandan da gününü beklemezse nolcak diyorum..
Karar veremedim valla.
Ben de bi bebeğin kıyafetlerini yıkadım duruyor.Ütülemeye hiç dermanım gelmiyor yaa.
Bir de işte dün gönderdiğim liste var eksikleri.O da bir günlük iş.
Banyosu yatağı filan hazır ,kurulacak sadece
Anladim tatlim, tabii sen tecrübelisin benim ilk hamileligim ,sen daha iyi bilirsin..;)

Ben hicbirsey yapmadım bu hafta başlamayı düşünüyorum. Gerçi eksikler tamamlanacak o kadar. Peki ev temizliği ni nasıl ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Dip bucak perde hali duvar diyorum ki hepsini yapayım ta ki haziran kadar el surmuyeyim eve. Ne düşünüyorsunuz bu konuda
Dogumdan önce temizlikci kadinla halletmeyi dusunuyorum ,zaten hamileligimin son haftalarindayim cabuk yoruluyorum,evde camlarim tavandan yere kadar ve 4+1 , tek basima imkansiz (:

Bn bgn doktora sordum 32+0 dedi. Ama o hafta içinde olsa da fark etmior anladigim kadaryla arkadas da 32+1 de almis cunku...
Sen adatipa devam mi doğumu orda mi düşünüyorsun??
Okula sordum onlar da çok farketmez sanırım boş gününde git al hocam zorlanma dediler. evet devam doğumu da orada düşünüyorum bi aksilik çıkmazsa. Çok yeni doğum yapan biri ile konuştum çok iyi yeni bina tertemiz ebeler hemşireler ilgili sakin dedi

Evet sma mamaları çok duyulmuş olmasa da Almanya da çok yaygın Bi mama kızlar Annem bana ondan kullanmış hiçbirşey duymadım onla ilgili tavsiye
Evet bende yıllardır
Ben bu konuda araştırmıştım sma ve Golden goat kecı şutunu cok tavsıye Ettıler Golden bu konuda cok ıyıymıs arastırırsanız ama fıyatı bıraz daha yuksekmıs dıgerlerıne gore sma da ıcın de seker olmayan tek mamaymıs o yuzden eğer dıgerlerının tadını bılırse Bebek tercıh etmıyormus şutum olmazsa dıye bende Bır kutu alayım kı aptamıl ıcmek zorunda kalmasın dıyorum

Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ben geçen gün yazmıştım sancım var diye, o günden beri hiç iyi değilim. Dün gece 2 de iyice arttı, Doğum sancısını pek bilmiyorum ama adet sancısının şiddetlisiydi. Erken Doğum korkusuyla sabaha karşı acile gittik nst de bir şey çıkmadı tahlil yapıldı. Şiddetli kum döküyormuşum meğer. Ağrısı inanılmaz Allah kimseye vermesin. Monurol şase ve buskopan verdi doktor. İnternette araştırdım doktorlar buskopanı önermiyorlar. İçinde ise hamileler kullanmamalı yazıyor. Şu an sancım tarifsiz ama bebeğime bir şey olur korkusuyla içemiyorum ilacı. Artık doktorlara da güvenemez oldum. Siz hamileliğinizde bu ilacı kullandınız mı hiç? Veya bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ben geçen gün yazmıştım sancım var diye, o günden beri hiç iyi değilim. Dün gece 2 de iyice arttı, Doğum sancısını pek bilmiyorum ama adet sancısının şiddetlisiydi. Erken Doğum korkusuyla sabaha karşı acile gittik nst de bir şey çıkmadı tahlil yapıldı. Şiddetli kum döküyormuşum meğer. Ağrısı inanılmaz Allah kimseye vermesin. Monurol şase ve buskopan verdi doktor. İnternette araştırdım doktorlar buskopanı önermiyorlar. İçinde ise hamileler kullanmamalı yazıyor. Şu an sancım tarifsiz ama bebeğime bir şey olur korkusuyla içemiyorum ilacı. Artık doktorlara da güvenemez oldum. Siz hamileliğinizde bu ilacı kullandınız mı hiç? Veya bilgisi olan var mı?
Geçmiş olsun çok bence de bir kac doktora daha sor istersen bazen sorumsuz oluyor doktorlar benim doktorum sadece parol icebilifsjn demisti

Doktorlar hamilelikte sadece Parol içilmesine izin veriyorlar canım,buskopan yerine onu iç istersen ama yine de doktoruna sor Parol içmeden önce..

Geçmiş olsun. Bundan birkaç ay önce şiddetli böbrek sancısı yaşadım bir süre.. böbreklerimde büyüme vardı bebekten kaynaklı. Doktorum bana da buscopan in karışık olduğu bi serum taktırdı. Ağrılarım çok şiddetli olduğu için geçirmedi o ayrı bir durum ama doktoruma güvendiğim için endişelenmedim. Normalde doktorunuza güveniniz varsa siz de endişelenmeyin bence.. ben böbrek sorunumu günde 3 lt den fazla su içerek atlattım. Size de bol su içmenizi öneririm. Tekrar geçmiş olsun..

Doktorlar hamilelikte sadece Parol içilmesine izin veriyorlar canım,buskopan yerine onu iç istersen ama yine de doktoruna sor Parol içmeden önce..
Teşekkür ederim. Parol zaten kullanıyorum migren olduğu için arada kullandım ama bu ağrıya etki etmiyor işte :(

Geçmiş olsun. Bundan birkaç ay önce şiddetli böbrek sancısı yaşadım bir süre.. böbreklerimde büyüme vardı bebekten kaynaklı. Doktorum bana da buscopan in karışık olduğu bi serum taktırdı. Ağrılarım çok şiddetli olduğu için geçirmedi o ayrı bir durum ama doktoruma güvendiğim için endişelenmedim. Normalde doktorunuza güveniniz varsa siz de endişelenmeyin bence.. ben böbrek sorunumu günde 3 lt den fazla su içerek atlattım. Size de bol su içmenizi öneririm. Tekrar geçmiş olsun..
Size de çok geçmiş olsun. Su çok tüketiyorum 4 lt buluyor günde, buna rağmen kum döküyorum ya şaşkınım açıkçası. İlk gebeliğinde böbreğimde iltihap olmuştu ve sizin gibi serum buscopan kullanmıştım. Ama hap olarak yine de endişeliyim işte. Çok teşekkür ederim.

Kızlar benim 3 4 gündür ağrı sancı gibi birşeyim var. Gaz olunca da oluyor ama bazen çok hafif nedensiz oluyor geçiyor. Göbeğimin üst tarafına ve sağ tarafımda oluyor. Şu an da var hatta sızlama şeklinde 20 dk var hafif hafif. Belime sırtıma da vuruyor biraz.

Çok geçmiş olsun.Eğer ki ilaçta hamileler kullanmasın diyosa ve kendi doktorun bunu sorun görmeyip kullandırıyorsa başka bir kadın doğumcuya hatta hiç riske gelmez önemli bişey bu kum olayı iyi bir üniv.hst.bulup fark verip bir hocaya görün derim. tekrar geçmiş olsun.

Back
X