2017 Şubat Anneleri

Evt baktım google dan ama çok net bilgi bulamadım yarın arayıp öğrenicem artık.. evim erzurumda olmasa hiç düşünmicemde işte insanın kendi evi gibisi yok ya:KK43:

Küveti bende gözüme kestirmiyor değilim ara sıra☺️

Peki nasıl karar verdin orada yapmaya doğumu.. ben bir türlü karar veremiyorum ya , tam karar veriyorum geri vazgeçiyorum..
Ya şimdi şöyle ki arz talep meselesi birazda bu Doğum işi, ben doğumuma sahip çıkıcam elimden geldiğince hatta bi
Doğum planı oluşturmaya başladım istediğim şekilde hareket edilmesini istiycem doktorumdan,, tabi hastane yönetimininde izin vermesi gerekiyor aktif doğumu kastediyorum geri kalan kısmı doktorumdan talep edicem

Gönül isterdi ki hiç uğraşmayayım Doğuma gereken özen hastanem tarafından gösterilsin ama özel olmasına rağmen ne yazık ki kitaplarda yazılan o özen-itina yok

Doğum bildiğin üzere ekip işi bi de alıştım ben doktoruma şimdi burdan kalk git tamam Ankara'daki hastaneler daha özenli ama yok ben çok evcimenim hepi topu 1 gün kalıp evime geçicem inş yapamam oralarda dedim ne biliyim o_O

Ama sen Erzurum'da bi tane özel var diyorsun bu yüzden sana Ankara diyorum tabi sen bilirsin inşallah içine sinsin neye karar verirsen
[/QUOTE]

çok teşekkür ediyorum cevabın için.. bu doğum planı oluşturma işini düşünmüştüm ama uygulamada böyle bişey olduğunu şimdi sen yazınca öğrendim.. :KK52: inşallah seninde içine sinen güzel bir doğumun olur..hayırlısı bakalım artık..:KK22:

Ben de aynıyım jeli sürüyorum kuruyorum ve geriliyor derim Zaten gergin bebe yağı da fayda etmemeye başladı offff

Çatlak oluştu mu sende? bende şimdilik birşey yok ama olması an meselesi nivea vücut sütü çok iyi geliyor günde bir kere sürsem yetiyor

Şöyle bir yazıya denk geldim. Okumanızı tavsiye ederim.

ANNE ADAYLARI DİKKAT!

Anne adayı ne kadar çok şeker ve işlenmiş yiyecek tüketirse çocuğunda davranışsal ve ruhsal bozuklukların görülme oranı da o kadar artıyor.

Beslenme ve depresyon arasında öyle önemli bir ilişki var ki, annenizin size hamileyken nasıl beslendiği bile sizin depresyona olan eğiliminizi belirliyor. Sonuçları 2013 yılında Journal of American Academy of Child & Adolescent Psychiatry dergisinde yayınlanan ve 23.000 anne adayının beslenme alışkanlıklarının araştırıldığı geniş kapsamlı bir çalışma (1) bunun en iyi kanıtı. Anne adayı ne kadar çok şeker ve işlenmiş yiyecek tüketirse çocuğunda davranışsal ve ruhsal bozuklukların görülme oranı da o kadar artıyor.

Orijinal kaynak: (1) “Maternal and Early Postnatal Nutrition and Mental Health of Offspring by Age 5 Years: A Prospective Cohort Study” Felice N. Jacka, Eivind Ystrom, Anne Lise Brantsaeter, Evalill Karevold, Christine Roth, Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, Vol. 52, Issue 10, p1038-1047.

Kaynak: Aktaş, Dr. Ümit, Mutluluk Kürleri, HayyKitap, İstanbul, 2011, Sayfa 62. ISBN: 978-605-9841-65-8

Evet ben de buna inanıyordum demek doğruymuş. sanki ben işlenmiş şeyler yersem çocuğum da bunları sever doğduğunda diye düşünürdüm. kendi varsayımımdı bu tabi. o yüzden korkuyorum ağzıma işlenmiş birşey atmaya.

Daha önce epidural yada spinal sezeryan olmuş arkadaşlar bi sorum var umarım beklediğim cevabı verirsinizo_O:KK17: az önce bi yerde okudum sezeryan yapmış biri sezeryan sonrası konulan kum torbasından ve dikişli yere bastırılıp içerde biriken kanın boşaltıldığından bahsetti :KK57: bunu eskiden sezeryan yapan bi kaç kişiden duymuştum ama Yen'i dönemde Doğum yapanlardan duymadım. Var mı böyle bişey? ( varsa da korkutmadan yazın:olamaz:) :)

Daha önce epidural yada spinal sezeryan olmuş arkadaşlar bi sorum var umarım beklediğim cevabı verirsinizo_O:KK17: az önce bi yerde okudum sezeryan yapmış biri sezeryan sonrası konulan kum torbasından ve dikişli yere bastırılıp içerde biriken kanın boşaltıldığından bahsetti :KK57: bunu eskiden sezeryan yapan bi kaç kişiden duymuştum ama Yen'i dönemde Doğum yapanlardan duymadım. Var mı böyle bişey? ( varsa da korkutmadan yazın:olamaz:) :)
Ben iki kere sezaryan oldum yok böyle bisey
Sezaryandanda korkma canim hiç bir şey hissetmiyorsun

Öyle bişey yok canım. Kum torbası ameliyat yeri iyice kapansın diye konur

Ben iki kere sezaryan oldum yok böyle bisey
Sezaryandanda korkma canim hiç bir şey hissetmiyorsun

Sezeryandan korkmadım da az önce öyle bişey okudum "resmen işkenceydi normal Doğum ne ki öldüm bittim" falan.. dedim noluyoooooooo :KK57: Acaba hastaneden hastaneye mi değişiyo bilemedim..

Sağlık ocağının verdiği d 3 damlasini kullaniyormusun canım ben kullanamiyorum suya karistirarak kullansam olurmu acaba

Sağlık ocağına gitmeden önce doktorum devit 3 vermişti sonra aşı için sağlık ocağına gittiğimde monovit d3 verdi ebe aynısıymış zaten doktorum a da yazdırmadım sonra . Ama ilk deviti alırken eczacıya suya damlatsam olur mu demiştim olur farketmez demişti. Karıştırabilirsin hiç içmemenden iyidir bence.

Sezeryandan korkmadım da az önce öyle bişey okudum "resmen işkenceydi normal Doğum ne ki öldüm bittim" falan.. dedim noluyoooooooo :KK57: Acaba hastaneden hastaneye mi değişiyo bilemedim..
Bilmem ama ben tatile gider gibi gittim hiç ağrım sizim olmadı normal dogum sancisida yaşadım çok zordu yani sezaryanla dogum daha kolay geldi bana :rapci:

Sağlık ocağına gitmeden önce doktorum devit 3 vermişti sonra aşı için sağlık ocağına gittiğimde monovit d3 verdi ebe aynısıymış zaten doktorum a da yazdırmadım sonra . Ama ilk deviti alırken eczacıya suya damlatsam olur mu demiştim olur farketmez demişti. Karıştırabilirsin hiç içmemenden iyidir bence.
Tesekkurler canım

Back
X