2017 Şubat Anneleri

kızlaar soğuk algınlığı atlatanlar ne yaptınız nolur yardımcı olun:KK43::KK43:
sürekli cam açıp durmalarım etkisini gösterdi herhalde şu an boğazım çok kötü. adaçayı demledim gargara yapmak için. başka yöntem var mıdır yaa hasta olmak istemiyorum final öncesi:KK17:

Canim ben soguk alginligi gecirecegimi anladigim anda, bir limoni sıkıp bardaga su doldurup sabah aksam sekersiz limonata gibi iciyorum. Su sıcak olursa adı kant oluyor, o da iyi geliyor. Ama benim bagisikligima en iyi gelen, bi kupaya bir dolu cay kasigi dogal bal, yarim cay kasigindan biraz fazla tarcin koyuyorum, kaynar su ekliyorum, 2-3 dakikada demlendince sogutmadan iciyorum. Soguyunca tadi gidiyor bence..

kuru öksürüklü ve acıyan boğazlı iştahsız hamilelere ben de katıldım dün itibariyle. dün kemik suyuna tereyağlı mercimek çorbası, ballı süt, ballı ıhlamur, 8-10 tane mandalin gibi aklıma gelen çözümlerin hepsini denedim ama bugün de hasta uyandım. ilaç kullanmak istemiyorum:/

Biz doktordan geldik 32+0 kızım 1860 gr 42 cm herşeyi. Günüyle uyumlu dedi. Bide kızıma terbiyesiz dedi Apacık göstermiş kendini kızlar saklarmış meğer çok güldük doktorla
Çalışamaz raporumu da aldım.

Maşallah cimcimeye kilosu falan gayet iyi, günlerimiz gittikçe azalıyor beni heyecan basıyor :rolleyes: doğumun nasıl olacak canım,doktorunla konuştunuz mu ?

Maşallah cimcimeye kilosu falan gayet iyi, günlerimiz gittikçe azalıyor beni heyecan basıyor :rolleyes: doğumun nasıl olacak canım,doktorunla konuştunuz mu ?

Konuştuk ama kesin bişey söylemek için çok erken dedi. Şu an için herşey normal görünüyor zaten doğum pozisyonunda kızım. Kadıklarım çok ağrıyodu açıklık varmı diye baktı açıklıkta yok. 36. Hftda gel dedi ekstra bişey olöadığı sürece.
Ben notmal istiyorum inş öyle olur

adaçayımıı ? adaçayı yasak gebelikte. ıhlamur iç
Ben geçen 2 bardak içtiiimmm:KK57::KK57::skandal:
Noğlcaağk??:eek:

Cnm adacayi cok iyi gelior ama gebelikte gargara olarak bile kullanma bnce. Gargara olarak gunde 2-3 defa ılık tuzlu su kullanabilirsn. Bn de hasta oluyorum bogazim kötü burnum tikali kulaklarim kasinio.. gecen sefer tuzlu suyla gargara, balli limonlu ilik su, karabiberli bal, elma limon ayva kabugu suyu yaparak iyilesmistim yine oyle yapıcam. Bol sıvı almaya çalıs. Az zencefil de kullanabilirsn cayinda bn gecen sefer cesaret edemedm o da güçlü bir bitki çünkü ama bu sefer kotu olursam biraz kullanirim

Zencefil de kullanıyom bayadır o da mı zararlı :KK57::KK57::KK57:

günaydın hayırlı cumalar :KK51::KK51::KK51:

hanımlar dün evi süpürüp toz aldım ve yatağın altını sürüpmek için eğilince sanırım dahada yoruldum.. ve tüm gece genital bölgem ağrıdı o_O kas ağrısı olur demişlerdi.. ağrı değil sanki acıyor gibi.. sünnet olan çocuklar gibi alim hep göbeğimin altında o_O çok korkuyorum erken doğumdan.. 28-29. haftadan beri bu ağrılar haftada 2 -2 gün sürüyor.. geceleri başlıyor o_O sizinde bu ağrılarınız çokmu?

Ama hani grupta konuşmuştuk, artık işlerden kaytarıp sadece yemek yapacaktık:KK20:
Oldu mu şimdi:sinirli:
Dikkat et canım varsın evi b.k götürsün senden ve bebeğinden kıymetli değil.
Ben de geçen bi gaza geldim dip köşe mutfak temizledim.
Ertesi gün ağrıyla uyandım, o bana ders oldu :KK31:

Ama hani grupta konuşmuştuk, artık işlerden kaytarıp sadece yemek yapacaktık:KK20:

inanmıyorum bi daha içmee erken doğumu tetikliyor adaçayı içince bi gevşeme olur normaldede . rahim kasılmalarını artırır . ıhlamır papatya felan için grip için

Hamilelikte bütün bitki çayları için zararlı derler. Özellikle adaçayı zencefil kekik gibi birçok şey. Ihlamuru da 2 fincan en fazla. Rahim temizlenip gevşemeye neden oluyor.
Limon ve bal ile halletmeye çalışın

Bir daha öyle çaylar icmicen:sinirli:ağır iste yapmican.yatagin altında ne işin var senin yatağın Altın da mi yatiyosun:KK4:

Kizlar kizima ordugum yelek nasil olmus ;)
Dahasida var tabi :KK69:

Eklentiler

• 20161111_013643.webp
    20161111_013643.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 85
  • 20161111_013628.webp
    20161111_013628.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 100
kızlar hayırlı cumalar hepinizee ,benim dün birden bire hiç kanamayan burnum kanadı baya sizlerden bu sorunu yaşayan var mı yada bilgisi olan 4 5 dk kanadı sonra durdu birdaha kanamadı.

Kizlar kizima ordugum yelek nasil olmus :KK66:
Dahasida var tabi :KK69:

Oy maşallah güle güle güzel günlerde kullansın inşallah miniş. Eline sağlık çok cici:)

kızlar hayırlı cumalar hepinizee ,benim dün birden bire hiç kanamayan burnum kanadı baya sizlerden bu sorunu yaşayan var mı yada bilgisi olan 4 5 dk kanadı sonra durdu birdaha kanamadı.

Yaşamadım hiç ama normal olduğunu duyuyoruz okuyoruz canım endişelenme bence..

kuru öksürüklü ve acıyan boğazlı iştahsız hamilelere ben de katıldım dün itibariyle. dün kemik suyuna tereyağlı mercimek çorbası, ballı süt, ballı ıhlamur, 8-10 tane mandalin gibi aklıma gelen çözümlerin hepsini denedim ama bugün de hasta uyandım. ilaç kullanmak istemiyorum:/
bir elma kabuğu bir kabuk tarçın ve bir dilim limon kabuğuyla burlikte 10 dk kaynat canım soğuyunca bir çay kaşığı bal köy iç hem güç verir hem yumuşatır hem kirilganligni alir

Bu arada bi kaç saate kızımın odası gelicek kurulucak çok heyecanlı :anneadayı::KK49:Allah ım zamanında gelip odalarına yatırdığımız günleri görmeyi nasip etsin sağlıkla hepimize inşallah:spor: yarın da artık kıyafetlerini yıkayıp yerleştiririm çantamızı hazırlarım Allah nasip ederse..

Bir daha öyle çaylar icmicen:sinirli:ağır iste yapmican.yatagin altında ne işin var senin yatağın Altın da mi yatiyosun:KK4:

Piki içmimm :oops::oops::oops:

Yatağın altı ne gıı bu arada, kim girmiş nooğlmuşşo_O

Haa o giren ben değilim ben mutfaa temizledim:oops:, ama bidaa yormucam kendimi varsın pis kalsın, kadın alırım artık doğum yaklaşınca:KK58:

Piki içmimm :oops::oops::oops:

Yatağın altı ne gıı bu arada, kim girmiş nooğlmuşşo_O

Haa o giren ben değilim ben mutfaa temizledim:oops:, ama bidaa yormucam kendimi varsın pis kalsın, kadın alırım artık doğum yaklaşınca:KK58:
canım bir elma kabuğu kabuk tarçın bir dilim limon 10 dk kaynat sonra içine bir çay kaşığı bal köy iç ılık ılık geçirecektir ama bitki çayı içme kesinlikle hele ki bu son zamanlarda

Çok sağolun kızlar inşallah 2 kiloyu bulur diyorum bende. Hastanede bırakıp bebeğimi eve dönmek istemiyorum. Ki ilçedeyim bende herşey zor bize. Tek korkum bebeğimi Doğum sonrası yanımda görememek. İnşallah allahım yanımda olur bebeğimi yanımdan ayırmaz Doğumdan sonra.
Kilo alınır tabi ki ama yine de korkuyor insan herşeyden. Akciğer geliştirici iğnemi de oldum zaten. Kuzenimde 650 gr Doğum yaptı ama çokkk zor günlerdi.
Size bir sorum olacak kızlar bebekler kuveze neye göre konuyor tam olarak??

Bulur bulur takma kafana geçer bile
Sanırım organ ve akciğer elifim durumuna göre konuyor
Görümcem 2300 doğmuş ve koymamışlar

Aa evet şimdi hatırladım yumurta ve kızarmış yağ yasak.
Ha ondan kilo alımı olabilir diyosun.
Onu bilmiyorum da canım annem ara ara yumurta ve kızartma yiyo, yani rahatsız ediyomuş ama tamamen bırakamadı.
Dediğim gibi öyle ekstra kilo artışı falan da olmadı.

Ay ben onu hiç duymadım ebe bohçası ne kii:KK57:
Ne konuyo içine?

Ay kıyamam kuzuuum:KK15:
Ne pisim yaa sabah sabah hamile grubunda poğça muhabbeti yaptım, düşüncesiz beeğğn:kızgın::oops::oops:
Kız dur tarifini veriyim, mayalamadan yapılıyo okadar basitki.
20 dakkada hazır.
1 sb yoğurt (sulu)
1 çb sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un, acık da tuz.

Hepsini kat katıştır yoğur.
Yumurta büyüklüğünde yuvarla, yumurta sarısı çörekotu vs. sür at tepsiye.
15 dakkada hazır.

Ben de arada kaçamak yaparım :)
Ebe bohçası derken çocuğun ilk giyeceklerini bezini galan veriyoruz ya onu kastettim

Bu ne güzel bir tarifmiş mayasız
Ama ben aldığı kadar un beceremem ölçü lazım:)
İçi de boş di mi?

Merhaba Can'ım oğlun kaç yasında sen çalışıyor Muş'un ?? Neden soruyor bu kadın dersen ben 2 yıl üçretli yaptım KPSS bu sene olmadı bu yılda hamileyim diye evdeyim oğlum 3.5 yasında gitmedi ana okuluna bende zorlamadım evde vakit geçiriyoruz anne oğul ama havalar soğuyunca eve tıkılıp kaldık sıkılıyor bana sarıyor Benin de halim YÖK artık bunalıma girdim ya evde oturmaktan ., seneye kızım 7 / aylık olacak bir kolej de çalışabilirim ama kararsızım ya 2 çocuğu başkasına bırakıp çalışmak nasıl olur kı
Emin'im kendim için çok faydası olur ama kararsızım ya

Canm çocuk küçükken ücretli yap yine
Sonra koleje geç
Kolej yorar çok

Back
X