2017 Şubat Anneleri

Doğru söylüyorsun ben de çok zorlandım geçen kendim yaptım küçük ayna ile ama.Sürekli ağda ile yaptığım için çok şükür azalma söz konusu . Ama yine de ayda bir çıksa da Dr kontrolleri olduğu için temiz tutmak gerekiyor randevu öncesi bi kontrol şart mesela idrar yolları enfeksiyonu geciriyomusum haberim yok standart bebek artık aşağıda diye zannediyorum ki onun kafası basınç yapıo meğer ondan ziyade iltihap ta varmış haZırlıklı gitmeseydim vay drun haline :) inanılmaz zor bayan olmak diyebdiye bir gün öncesinde yaptım agdami öyle gittim dra İki ay var dediğin gibi iki defa daha yaparım belki offf bir de göremiyorum nasıl zor nasıl zor :işsiz:
:-)aynen oyle canm son iki ayimiz az kaldi sonra rahatiz bende hep agda yaoiyorum hamile kaldigimdan beri kuafore gidiyorum ama bastirirm kasarim kendimi fln diye suandada zaten gobegimden goremiyorum hem cok da rahat iki kere daha gitsem yeter tertemiz insallahh doguma gireriz :KK28:

Aynrn hafta sonlari boyle oluyo herkes esiyle dostuyla zaman geciriyo haliyle sakin oluyo ne guzel sevdiceklerimiz yanimizda olsun hep yavrucaklarimiz iyi olsun insaAllah sen bidr yarini gor bugunku sessizlikten eser kalmayacak:KK70:

Kizlar selam;
Bende subat annesiyim Allah'in izniyle. Sizlere bi sorum olucak karnim bugun biraz yumusamis gibi geliyor. Yumusama derken gerginligi biraz gitti gibi cok sukur bebegim hareket ediyor ama panik yaptim basiniza boyle bi durum geldi mi? Normal mi?

mbg24 mbg24 @ivo k8zlar teşekkür ederim. Düş aldım karnım yumuşadı ve bır haftadır hareketleri az olan oğlum şimdi kıpır kıpır sanırım kasılma bende bu hafta fazlaydı. Annem yanıma gelecek mecbur.

Evet masaj 38 haftadan sonra kolay doğum ıcın tavsıye edıyorlar dıye duymustum lanolın göğüs Kremını sürmeye başladım ben Bır ay öncesinde e vıtamını veya Bu kremı tavsıye Ettıler
Ben daha yeni aldım lansinoh göğüs ucu kremi.. gelsin de ben de başlayayım artık sürmeye.. masaj için benim erken o zaman az daha bekleyeyim..

Merhaba arkadaşlar,

Birisi bana yardım etsin lütfen çok canım sıkılıyor bunaldım iyice:KK61:

Zaten ödemde ayaklarımın üstüne zor basıyorum, sol elim yarı uyuşmuş durumda iki parmağımda his kaybı var..
Bu halde gidiyorum çarşıya ne alınacaksa alayım artık hastane çantası hazır olsun diye ama hiçbişey alamadan geri geliyorum.. çok kötü canım sıkılıyor ağlıcam ya artık:mad:

Annemle gidiyorum ne alınacaksa alalım diye ama annem hatırlamıyor ne gerektiğini aradan yıllar geçtiği için.. Ee benim etrafımda öyle yakında doğum yapmış bana yardımcı olacak hiçkimsemde yok.. Napcam ben ya.. İki tane hastane çıkış seti aldım 10'lu bebek doğduğunda çıplak kalacak bu gidişle diye.. başkada ne kendime ne bebeğe bişey alamıyorum..

Bilen arkadaşlar bi yardım etsinler hastane çantasına ne koyucaz??:KK42:
Beşik meşik hiçbişeyi yok daha bebeğimin.. off of... Erzurumda yaşıyorum normalde ama tutturdular annen gelip kaçgün durabilir git ankarada doğum yap sonra gidersin evine diye.. öyle olunca geldim buraya.. hiçbişeyimiz yok.. burayada yatak alacak halim yok.. taşınmaz burdan oraya sonra.. ayy çok canım sıkılıyo yaa..:KK43: doktor hastane bile bulamadım daha burda doğumu yapacak.. Ankarada olan varsa o konudada yardımınızı bekliyorum..

Merhaba arkadaşlar,

Zaten ödemde ayaklarımın üstüne zor basıyorum, sol elim yarı uyuşmuş durumda iki parmağımda his kaybı var..
Bu halde gidiyorum çarşıya ne alınacaksa alayım artık hastane çantası hazır olsun diye ama hiçbişey alamadan geri geliyorum.. çok kötü canım sıkılıyor ağlıcam ya artık:mad:

Annemle gidiyorum ne alınacaksa alalım diye ama annem hatırlamıyor ne gerektiğini aradan yıllar geçtiği için.. Ee benim etrafımda öyle yakında doğum yapmış bana yardımcı olacak hiçkimsemde yok.. Napcam ben ya.. İki tane hastane çıkış seti aldım 10'lu bebek doğduğunda çıplak kalacak bu gidişle diye.. başkada ne kendime ne bebeğe bişey alamıyorum..

Beşik meşik hiçbişeyi yok daha bebeğimin.. off of... Erzurumda yaşıyorum normalde ama tutturdular annen gelip kaçgün durabilir git ankarada doğum yap sonra gidersin evine diye.. öyle olunca geldim buraya.. hiçbişeyimiz yok.. burayada yatak alacak halim yok.. taşınmaz burdan oraya sonra.. ayy çok canım sıkılıyo yaa..:KK43: doktor hastane bile bulamadım daha burda doğumu yapacak.. Ankarada olan varsa o konudada yardımınızı bekliyorum..

Öncelikle doktor olarak Ankara'da Doç,Dr. Cemil Kaya'yı öneririm canım,ben çok memnunum. Çok ilgili bir doktor,kafama takılan her soruyu soruyorum gerek whatsapptan gerek arayarak hemen cevap veriyor ve çok mütevazi bir insan,doktor kasıntısı olmayan arkadaş gibi biri.Netten bi araştır istersen doktoru .

Hastane çantasına gelince,benim de tam hazır değil ama içine koycaklarım hazır yerleştirmek var sadece.
1. Yenidoğan bebek bezi
2.Yenidoğan ıslak pamuk mendil (ben unilever aldım)
3.Polar bi battaniye ya da yün bebek için.
4.Doğumdan sonra giymesi için 5li zıbın takım 2 ya da 3 tane (ben 10lu takım almadım gereksiz geldi ama sen onlardan da koy madem almışsın )
5.Lansinoh göğüs ucu kremi
6.Lohusa gecelik sabahlık takım ve terlik,çorap,bikaç makyaj malzemesi (rimel ,allık vs)
7.süt arttırıcı malt içecek (ilk an sütün gelmezse hızlandırabilirsin.
8.Depend lohusa pedi ya da tek kullanımlık iç çamaşır var ama bana depend kilot şeklindeki ped daha mantıklı geldi.
9. 1 adet yenidoğan biberon.(ben dr browns aldım cam olanlarından)
10. 4-5 minik havlu ve 1 adet banyo havlusu (genelde hastanelerde oluyor aslında ama )
11. Ana kucağı
Aklıma şimdilik bu kadar geliyor canım,eksik varsa geri kalanı da kızlar doldursun. :anneadayı::anne::super:

Son düzenleme:
Öncelikle doktor olarak Ankara'da Doç,Dr. Cemil Kaya'yı öneririm canım,ben çok memnunum. Çok ilgili bir doktor,kafama takılan her soruyu soruyorum gerek whatsapptan gerek arayarak hemen cevap veriyor ve çok mütevazi bir insan,doktor kasıntısı olmayan arkadaş gibi biri.Netten bi araştır istersen doktoru .

Hastane çantasına gelince,benim de tam hazır değil ama içine koycaklarım hazır yerleştirmek var sadece.
1. Yenidoğan bebek bezi
4.Doğumdan sonra giymesi için 5li zıbın takım 2 ya da 3 tane (ben 10lu takım almadım gereksiz geldi ama sen onlardan da koy madem almışsın )
6.Lohusa gecelik sabahlık takım ve terlik,çorap,bikaç makyaj malzemesi (rimel ,allık vs)
8.Depend lohusa pedi ya da tek kullanımlık iç çamaşır var ama bana depend kilot şeklindeki ped daha mantıklı geldi.
10. 4-5 minik havlu ve 1 adet banyo havlusu (genelde hastanelerde oluyor aslında ama )
11. Ana kucağı
Aklıma şimdilik bu kadar geliyor canım,eksik varsa geri kalanı da kızlar doldursun. :anneadayı::anne::super:
Ek olarak agiz mendili muslin battaniye yelek kemdine ve bebise al cnm

Arkadaşlar merhaba ateş ölçer ve anakucağı otokoltugu olarakta kullanılan sallanabilen önerilerine ihtiyacım var internetten almak istiyorum artık

peki doktorun mu önerdi sen mi karar verdin canım ben de haftada bir balık yemeye çalışıyorum ama doğudayiz bazen oluyor bazen olmuyor balık yağı mi almalıyım acep
Doktorum önerdi :) çünkü balık yediğim zaman midem sindiremiyordu istifra ediyordum ki gebelik öncesi hiç böyle bi sorunum yoktu böylece bizde balık yağına terfi ettik

Sana neden önermedi ki dr'un? Bi sakıncası Yok zaten devlette karşılamıyor doktorunun yazmasına lüzum yok gidip alabilirsin kendi kullandığımı öneririm son 3 ay bebişlerin beyinleri daha hızlı gelişiyor omegaya daha çok ihtiyaç var.

1. Yenidoğan bebek bezi
11. Ana kucağı

çok teşekkür ediyorum cevapladığın için.. doktorun muayene ücreti ne kadar acaba.. özel muayenehanesi var sanıyorum.. normal doğumu destekliyormu?

Kızlar bişey sorcam yorulduğunuz zaman sırtınız beliniz ağrıyo mu veya kasıklarınızda ağırlık oluyo mu yani böle bişey aşağı çeker gibi

benimde yorulunca hemen karnım sertleşiyor.. yürümekte zorlanıyorum.. dediğin gibi karnım sanki aşağı çekiliyor çok ağırlık hissediyorum.. kasıklarda belde agrı oluyor.. böyle durumlarda zorlanmadan dinlenmek lazım..

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba Canım;

DOĞUM ÇANTASI – ANNE İÇİN GEREKENLER

· Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.

· Yakınlarınızın telefon numaraları
· 3 adet önden açılan gecelik
· 1 adet sabahlık
· Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
· Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
· 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
· Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
· Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
· İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
· 1 paket hijyenik kadın pedi
· 1-2 adet atlet
· Kağıt peçete ve havlu
· Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
· Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
· İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
· Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
· Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

DOĞUM ÇANTASI- BEBEK İÇİN GEREKENLER

· 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
· 2 tane tulum
· 2 tane çorap
· 2 tane ağız mendili
· 2 tane pijama altı
· 2 tane şapka ve eldiven
· 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
· Yelek ve hırka
· Battaniye
· 3–4 tane bebek bezi
· Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
· Havlu, ıslak mendil
· 2 tane önlük
· 2 tane yelek
· Bebe şampuanı
· Saç Fırçası
· Kirli çamaşır torbası

Ankara'da hangi semttesin ona göre tavsiye de bulunalım. Özel mi devlet mi düşünüyorsun doğumu? Birde Ankara'dan Erzurum'a mobilya taşımak istemiyorsan resimdeki gibi portatif ve uygun iyatlı seyler tercih edebilirsin.

Eklentiler

• 9515668308018.webp
    9515668308018.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 44
Doktorum önerdi :) çünkü balık yediğim zaman midem sindiremiyordu istifra ediyordum ki gebelik öncesi hiç böyle bi sorunum yoktu böylece bizde balık yağına terfi ettik

Sana neden önermedi ki dr'un? Bi sakıncası Yok zaten devlette karşılamıyor doktorunun yazmasına lüzum yok gidip alabilirsin kendi kullandığımı öneririm son 3 ay bebişlerin beyinleri daha hızlı gelişiyor omegaya daha çok ihtiyaç var.
markası neydi peki imom bitmek üzre ona başlayayım hemen

Canım yat uzan beline destekli bişey koy uyumaya çalış elini karnında gezdir
aynen öyle yaptım cnm başka bişey yapamadım zaten sabah ağrım geçmişti çok şükür tşk ederim...

Cnm karnina sicak koyma. Cok sicak suyla banyo da yapma. Ilik olsun.Hamilelikte sakincali diye biliyorum
akşam duşa giremedim cnm zaten çok agriyodu karnim 1-2 saat yatakta döndükten sonra uyumuşum sabah ağrım geçmişti duşa ancak sabah girebildim geçmeseydi yoksa dr yolu gözükmüstü bana :eek: tşk ederim...

Tatlım amacım seni korkutmak değildi, ama malum zaten bebek ve suyu yeterince o bölgedeki kaslara kemiklere baskı yapıyo bi de üstüne yüklenirsek fıtık ya da zadelenme olabilir Allah korusun. Bişey olmamıştır inşallah bi defadan. Şuan nasısın?

O bölgede kimyasal kullanmak sorun olmaz miki? Tüy dökücü krem baya keskin bi kimyasal bence, daha önce karın bölgemde kullandığımda farketmiştim.

Çok sağol canım, baktım çok şekerler gönderdiğin şeyler.
Ben genelde netten alışveriş yaptığım için tek bi sitede herşeyin güzeli olmuyo, ufak şeyler için de ayrı ayrı sitelerden almak külfet. İnşallah hepsini bi sitede bulabilirim.
Bu arada next to me malesef benim karyolaya uygun değil.
Benimki normalden baya yüksek ve yanlarda ekstra çıkıntısı var.
Sanırım agashi tiny love son kararım, yine de bi mağzada görmek lazım tabi.
Korkutmak için demedigini biliyorum cnm sagol tekrarı olmuycak zaten esimde çok kızdı o_O simdi iyiyim sabah uyandigimda ağrım geçmişti şükür bebişin de haraketleri normal endiselenicek bi durum yok sanırım artık.:dua:
Günaydın
@eminim dert etme Doğumdan sonra hep birlikte vereceğiz
Emzirme bitince dukan diyeti yaparsın hiçbir şeyin kalmaz
blue8491 blue8491 nasıl ağrın geçti mi?

Anneler; günlerdir okuyamıyorum umarım herkes iyidir
Bugün 2 de sınavım var birazdan yola çıkacağız
1 saatlik mesafede okul
Bana dua edin bu adaylık bir yıl daha uzamasın boşu boşuna
Hamile duasına çok ihtiyacım var bugün
Öpüyorum hepinizi
geçti cnm çok sağol. RabbiM emeklerini boşa çıkarmasın ınş. Nasıl geçti sınav ?

Back
X