2017 Şubat Anneleri

Kızlar bebek kacgun kimislamazsa tehlike arz eder ben bilemedim . dün akşamdan beri 2 tekme attı :anne:

Kızlar bebek kacgun kimislamazsa tehlike arz eder ben bilemedim . dün akşamdan beri 2 tekme attı :anne:
Benim bildiğim 24 saat hiç hareket etmemesi sıkıntı arz ediyor. Belki yorgunluktandır sizinki ya da tam hissedememiş olabilirsiniz.

Benim doktorum sabah ogle aksam yemekden sonra sirt ustu yat elini karnina koy 5kere hareket ederse korkma dedi yani sabah ogle aksam 3ogunden birinde yapman yeterli dedi gun icinde en az 5 kere hareket etmesi gerekiyormus karnini doyur azcik kuru uzum yada hurma yd uzan dinlen cnm hareket halindeysen hissetmemen normal

ne güzel yazmışsınn:KK68:

canım ne şekilde sterilize ettin? friendly emzik biberon deterjanı vs almıştım yıkayacağım ben de ama içime de sinmiyor makinem yok ne yapmak lazım:KK51:

annem burdayken hastaneye alacağımız takımları ayırmıştık, 3 takım koymuş bebişe:işsiz: hepsini alacak mısın canım?

ben de çekim için süslü bir takım almıştım onu o zaman giydiricem inşallah:KK200:

ben de böyle avent aldım bir de hediye olarak nuk geldi. inşallah tutarlar cuk cuk:anne:
Strelize makinam benimde yok ztn biberon ve emziğin kullanma talimatinda yaziyor kaynatin diye ben kaynatma yaptim

Kızlar ev tipi ana kucağında sizce hangisi daha kullanışlı ?

Eklentiler

• colors-f4ee703ea99c73cdc12f7f60a8b6c0db.webp
    colors-f4ee703ea99c73cdc12f7f60a8b6c0db.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 58
  • lTLO-1801006830_2.webp
    lTLO-1801006830_2.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 50
günaydın. bugün nstye giriyorum saat 2de. ilk nst, buna bile heycanlanıyorum yahu:KK49:

anneler size sorum olacak, bebişler için yastık yorgan aldınız mı veya yaptırdınız mı? yün yaptırmak mı daha mantıklı? nerden alabilirim ya da ne yaptınız kafam çok karıştı. nevresim takımı aldım bebek anne yanında yatacak ama beşiğine sereceğim takımı yine de. misafirler gelince bebeği oraya yatırmak için odaya çok kimse girmesini istemiyorum. ama yastık yorgan? gerekli midir? bir de bebişleri tulumla mı uyutacaksınız? üstlerine bir şey alıyorlar mı? çook cahilimo_O
English homede yün yorgan var. Ben oğlumda yün tercih etmiştim

OSHO – ÇOCUK
Kesinlikle annenin yapabileceği çok şey vardır: Fakat sadece “bir şey yapmayarak” bunu yapabilirsin. Yani basitçe gevşe. Müdahale etmemeyi hatırlamak gerekir ve ağrıyı hissetmeye başladığında basitçe ağrıyla birlikte hareket et. Rahimde hareketleri hissetmeye başladığında ve beden doğuma hazırlanmaya başladığında ve içeride ritmik bir kasılma olduğunda… İnsanlar bu kasılmanın acı verdiğini düşünür, acı vermez; onu acı verir hale getiren bizim yanlış yorumumuzdur. O yüzden kasılmalar çoğaldığında basitçe onu kabul et, onunla birlikte ak. Bu tıpkı nefes almak, nefes vermek gibidir. Yani rahim ve doğum kanalı genişlemeye, büzülmeye başlıyor. Bu, çocuğa bir geçit yaratmanın sadece bir yoludur. Bunun ağır olduğunu hissettiğinde, onun bir ağrı olduğuna karar verdiğinde, onunla savaşmaya başlarsın; çünkü ağrı ile savaşmamak çok zor bir şeydir. Mücadele etmeye başladığında ritme müdahale etmeye başlarsın. Bu müdahale çocuk için son derece zararlıdır. Eğer anne basitçe çocuğa yardım ederse, eğer her ne olursa olsun anne bedenle birlikte hareket ederse – bedenle birlikte genişler, bedenle birlikte büzülürse; kasılmaya izin verirse ve bundan basitçe zevk alırsa – bu, gerçekten muhteşem bir keyiftir. Ancak, bu senin onu nasıl gördüğüne bağlıdır.

Çocuk rahimden çıktığında bu onun yaşamının en büyük şokudur… o annenin rahminden çıkarken bilinçlidir. Onun dokuz aylık uykusu, huzurlu uykusu bozulur. Ve sen onu annesine bağlayan bağı kesersin… Doğru olan şey bu değildir… çocuk anneden daha yavaşça, aşamalı olarak uzaklaştırılmalıdır… Odada göz alıcı parlaklıkta ışıklar olmamalıdır çünkü çocuk dokuz ay süresince tam bir karanlıkta yaşamıştır ve ışığı hiç görmemiş, çok hassas gözleri vardır… Hayır, çocuk karanlıkta ya da çok yumuşak bir ışıkta, belki mum ışığında doğmalıdır

Dünyaya başaşağı asılırken popona bir tokat yiyerek buyur edilmek çok iyi bir başlangıç değildir… onu annenin karnına, göbeğin üstüne bırakmaları gerekir… O göbeğin içindeydi, altındaydı; artık o dışarıda. Bu o kadar büyük bir değişiklik değil: Anne oradadır, anneye dokunabilir, anneyi hissedebilir. O titreşimi biliyor. O mükemmel bir şekilde bunun kendi evi olduğunun farkındadır. O dışarı çıkmıştır ama bu onun evidir.

Bir anne bir çocuğa sarıldığında enerji akar. Enerji görünmezdir; biz ona sevgi, sıcaklık dedik. Anneden çocuğa ve sadece anneden çocuğa değil, çocuktan anneye de bir şey sıçrar. Bu yüzden bir kadın anne olduğundaki kadar asla güzel olamaz. Daha önce bir şey eksikti, o tam değildi, daire tamamlanmamıştı. Ne zaman bir kadın anne olursa daire tamamlanır. Sanki bilinmeyen bir kaynaktan bir zarafet ona gelir. Bu nedenle o sadece çocuğu beslemiyor, çocuk da anneyi besliyor. Onlar birbirleri ile mutlular.

OSHO – ÇOCUK

OSHO – ÇOCUK
Kesinlikle annenin yapabileceği çok şey vardır: Fakat sadece “bir şey yapmayarak” bunu yapabilirsin. Yani basitçe gevşe. Müdahale etmemeyi hatırlamak gerekir ve ağrıyı hissetmeye başladığında basitçe ağrıyla birlikte hareket et. Rahimde hareketleri hissetmeye başladığında ve beden doğuma hazırlanmaya başladığında ve içeride ritmik bir kasılma olduğunda… İnsanlar bu kasılmanın acı verdiğini düşünür, acı vermez; onu acı verir hale getiren bizim yanlış yorumumuzdur. O yüzden kasılmalar çoğaldığında basitçe onu kabul et, onunla birlikte ak. Bu tıpkı nefes almak, nefes vermek gibidir. Yani rahim ve doğum kanalı genişlemeye, büzülmeye başlıyor. Bu, çocuğa bir geçit yaratmanın sadece bir yoludur. Bunun ağır olduğunu hissettiğinde, onun bir ağrı olduğuna karar verdiğinde, onunla savaşmaya başlarsın; çünkü ağrı ile savaşmamak çok zor bir şeydir. Mücadele etmeye başladığında ritme müdahale etmeye başlarsın. Bu müdahale çocuk için son derece zararlıdır. Eğer anne basitçe çocuğa yardım ederse, eğer her ne olursa olsun anne bedenle birlikte hareket ederse – bedenle birlikte genişler, bedenle birlikte büzülürse; kasılmaya izin verirse ve bundan basitçe zevk alırsa – bu, gerçekten muhteşem bir keyiftir. Ancak, bu senin onu nasıl gördüğüne bağlıdır.

Çocuk rahimden çıktığında bu onun yaşamının en büyük şokudur… o annenin rahminden çıkarken bilinçlidir. Onun dokuz aylık uykusu, huzurlu uykusu bozulur. Ve sen onu annesine bağlayan bağı kesersin… Doğru olan şey bu değildir… çocuk anneden daha yavaşça, aşamalı olarak uzaklaştırılmalıdır… Odada göz alıcı parlaklıkta ışıklar olmamalıdır çünkü çocuk dokuz ay süresince tam bir karanlıkta yaşamıştır ve ışığı hiç görmemiş, çok hassas gözleri vardır… Hayır, çocuk karanlıkta ya da çok yumuşak bir ışıkta, belki mum ışığında doğmalıdır

Dünyaya başaşağı asılırken popona bir tokat yiyerek buyur edilmek çok iyi bir başlangıç değildir… onu annenin karnına, göbeğin üstüne bırakmaları gerekir… O göbeğin içindeydi, altındaydı; artık o dışarıda. Bu o kadar büyük bir değişiklik değil: Anne oradadır, anneye dokunabilir, anneyi hissedebilir. O titreşimi biliyor. O mükemmel bir şekilde bunun kendi evi olduğunun farkındadır. O dışarı çıkmıştır ama bu onun evidir.

Bir anne bir çocuğa sarıldığında enerji akar. Enerji görünmezdir; biz ona sevgi, sıcaklık dedik. Anneden çocuğa ve sadece anneden çocuğa değil, çocuktan anneye de bir şey sıçrar. Bu yüzden bir kadın anne olduğundaki kadar asla güzel olamaz. Daha önce bir şey eksikti, o tam değildi, daire tamamlanmamıştı. Ne zaman bir kadın anne olursa daire tamamlanır. Sanki bilinmeyen bir kaynaktan bir zarafet ona gelir. Bu nedenle o sadece çocuğu beslemiyor, çocuk da anneyi besliyor. Onlar birbirleri ile mutlular.

OSHO – ÇOCUK

Şuna tüm içtenliğimle katılıyorum ki 9 ay karanlıkta dokunulmadan yorulmadan keyfince müdahalesiz yaşadığı bi yerden çıktığında hem o inanılmaz parlak ışıklar ( bizleri bile rahatsız eden) , hem de hemşire ya da doktorun haldır huldur dokunup gereksiz bi özgüvenle (nasılsa alışkınız biz Yen'i doğmuş bebeklere, nasıl tutacağımızı biliyoruz der gibi artistlik yaparcasına) evirip çevirerek ilk muayenesini edip huzursuz ede ede giydirilmesine inanılmaz karşıyım. Sonra çocuk ağladığında ağlaması iyidir ciğerleri açılır hesabı yapmak.. tamam bu doğrudur ancak ağlaması doğasında olan kadar olmalı, bizim saçma müdahalelerimizle huzuru kaçtığı için ağlamamalı. Videolarda görüyorum bebeği giydirirken öyle rahatsız edici öyle panikletici hareket ediyorlar ki savunmasız garibim elleri kolları titreye titreye korkudan ağlıyor bence.. en ihtiyacı olan şey huzur ve anne karnındaki güvene en yakın güven ortamını yaşamak.. ama malesef bu bilinçte doktor ya da hemşireler yok ülkemizde.. herkes bir an önce işini bitirip gitme derdinde..

Kahve makinasından 1 kahvenin yanına abur cubur makinasından 1 halley 2 katkat aldım:KK53:
Oturdum karşısındaki banka hopur hopur hepsini gömdüm:sampiyon:
Yan tarafta oturan kız hayretle beni seyretti.:KK48:
Ben de göbeğimi iyice çıkardım ki hamile olduğumu anlasın beni mazur görsün:anneadayı::KK70:
Karikatür gibi yaşıyom hayatı artık:KK53::KK48::KK76::KK76::KK76:

Günaydın sizinle aynıyız. Sat 17mayısmı ?Biz de bugün 32 olduk. Haftaya kontrolümüz var cinsiyetimiz kız sizinki ne?

Masal dememden anlamışsınız ama yine de yazayım. 17 mayıs sat. Umarım sizinki de kocaman olmuştur ve sağlıklıdır :)

Kahve makinasından 1 kahvenin yanına abur cubur makinasından 1 halley 2 katkat aldım:KK53:
Ben de göbeğimi iyice çıkardım ki hamile olduğumu anlasın beni mazur görsün:anneadayı::KK70:

Ben onları normal zamanda da yerim canm çok bir şey yememişsin ki. Mesela öğle arası bi nescafe yanında da bi halley ve çokoprens yedim
Napiim halley çok güzel

OSHO – ÇOCUK

OSHO – ÇOCUK

paylaşım için teşekkürler.. ne yazık ki bugün bu koşulları içinde barındıran bir doğum yapabilmek çok mümkün değil.. doğal doğum yöntemlerini benimseyen doktorlar olsada bunlar çok sınırlı ve ücretleri herkesin karşılayabileceği miktarlar değil.. Ankara'da hala bu şekilde bir anlayışı benimsemiş bir doktor arayışındayım..

Şerbetli tatlı sevmem normalde ama canım istiyor yahu benimde :kk77: insanın dengesi bozuluyor işte

Doğuma son 1 ay kala hasta oldum iyi mi :hasta:
Hafta sonu kalabalık bir aile ziyaretimiz oldu.Gitmekte tereddüt etmiştim ama ayıp olmasın diye gittim.Sonuç olarak bütün kemiklerim ağrıyor.
Göğüs kafesim de bir sızı ve sırtıma ara ara bıçak saplanır gibi ağrılar giriyor.
Beynim zonkluyor ve çok halsizim:KK43:
Aylar sonra ilk defa ağrı kesici içtim.
İhlamur filan kaynattım. Umarım en kısa zaman da toparlanırım:cry:

Hafta sonu kalabalık bir aile ziyaretimiz oldu.Gitmekte tereddüt etmiştim ama ayıp olmasın diye gittim.Sonuç olarak bütün kemiklerim ağrıyor.
Göğüs kafesim de bir sızı ve sırtıma ara ara bıçak saplanır gibi ağrılar giriyor.
Çok geçmiş olsun 15 günde zor iyileştim hatta tam geçtiği bile söylenemez.
Bol bol c vitamini iyi gelir

Afiyet olsun canım çekti çıkışta ben de alayım yaw. Takma o gobise helal olsun.
Geçmiş olsun. Bol bol vitamin al. Olmazsa bir doktora git Son zamanların sıkıntı çekme istersen. Allah yardımcın ollsun

Geçmiş olsun canım bende dışarıya çıkmaya korkar hale geldim hasta olcam korkusuna:KK17:

Back
X