- 22 Mart 2016
- 1.123
- 804
- 73
çok doğru ızledıgım vıdeoların yarısı kaba davranıyor tek elle tutmak falan dusurup beyın hasarı oldumu kabulde etmezler uyarın bence doguma gırerken ben eşimede soylıyecegm kendımde soylıyecegm.gobegındekı makası hızlıca atıo ya gozune gelse.bazılarıda aksıne cok nazık gıydırıyor kısmet ıns ıyı ınsanlara denk gelırızŞuna tüm içtenliğimle katılıyorum ki 9 ay karanlıkta dokunulmadan yorulmadan keyfince müdahalesiz yaşadığı bi yerden çıktığında hem o inanılmaz parlak ışıklar ( bizleri bile rahatsız eden) , hem de hemşire ya da doktorun haldır huldur dokunup gereksiz bi özgüvenle (nasılsa alışkınız biz Yen'i doğmuş bebeklere, nasıl tutacağımızı biliyoruz der gibi artistlik yaparcasına) evirip çevirerek ilk muayenesini edip huzursuz ede ede giydirilmesine inanılmaz karşıyım. Sonra çocuk ağladığında ağlaması iyidir ciğerleri açılır hesabı yapmak.. tamam bu doğrudur ancak ağlaması doğasında olan kadar olmalı, bizim saçma müdahalelerimizle huzuru kaçtığı için ağlamamalı. Videolarda görüyorum bebeği giydirirken öyle rahatsız edici öyle panikletici hareket ediyorlar ki savunmasız garibim elleri kolları titreye titreye korkudan ağlıyor bence.. en ihtiyacı olan şey huzur ve anne karnındaki güvene en yakın güven ortamını yaşamak.. ama malesef bu bilinçte doktor ya da hemşireler yok ülkemizde.. herkes bir an önce işini bitirip gitme derdinde..