2017 Şubat Anneleri

Ben yurtdışında yaşıyorum ve burda dr kontrolü yok.. :)
31. Haftamın içindeyim. Lansinoh kullanmaya bu hafta başladım..
Ayrıca hindistancevizi yağını doğum sonrası da kullanmayı bırakmayın derim. Meme çatlağı yaşar mısınız bilmiyorum ama nice kremin yapamadığı iyileştirmeyi yaptığını biliyorum..

Karın, basen, kalça çatlakları biraz genetik ve doğuma kadar çatlamayıp doğumdan sonra çatlamak da mümkün.. ama cildi su içerek içerden, krem ve yağlarla dışardan nemlendirerek esnekliği arttırmak da faydalı bence..

Bugün kıyafetlerimizi yıkamaya başlıyoruz biz..
Ama önce yürüyüş :)

kızlar ihtiyatlı yaklaşanları gördükçe tereddüte düşünüyorum valla ne var ne yoksa hepsi hazır bizim küveti, bakım malzemeleri, burun aspiratrü, göğüs pompası, pedi vs. kalkanları hastane çantasına koydum hatta. sizinkiler yorum yapmıyor mu bilmiyorum ama göğüs kremi için doktorum 3 hafta önceki kontrolde başla dedi. o zamandan beri lansinoh kullanıyorum çok şükür bende daha çatlama olmadı çatlaklar için de hindistan cevizi yağı kullanıyorum. her yerimi kremleyip yağlayıp dolanıyorum sabah akşam bende durum bu:KK45: krem kullanmayanlar inşallah sıkıntı çekmezsiniz 1 ay önceden nemli tutmak göğüs ucunu yumuşatmak lazım diye biliyorum ben.

kızlar ihtiyatlı yaklaşanları gördükçe tereddüte düşünüyorum valla ne var ne yoksa hepsi hazır bizim küveti, bakım malzemeleri, burun aspiratrü, göğüs pompası, pedi vs. kalkanları hastane çantasına koydum hatta. sizinkiler yorum yapmıyor mu bilmiyorum ama göğüs kremi için doktorum 3 hafta önceki kontrolde başla dedi. o zamandan beri lansinoh kullanıyorum çok şükür bende daha çatlama olmadı çatlaklar için de hindistan cevizi yağı kullanıyorum. her yerimi kremleyip yağlayıp dolanıyorum sabah akşam bende durum bu:KK45: krem kullanmayanlar inşallah sıkıntı çekmezsiniz 1 ay önceden nemli tutmak göğüs ucunu yumuşatmak lazım diye biliyorum ben.

Canım bende lansinoh göğüs ucu kremini merak ediyordum aslında. gereklimi diye?
çünkü 2.5 aylıktan beri nemlendirici ve lierac çatlak kremi ile göbek ve göğsüme sürüyorum.. ucu için (doğum sonrası) gerek olurmu herkeste? arkadaşım alma dedi.. hastanede müdahale edilir. olursa sorun çıkmadan yazdır doktoruna dedi..

Ben yurtdışında yaşıyorum ve burda dr kontrolü yok.. :)
31. Haftamın içindeyim. Lansinoh kullanmaya bu hafta başladım..
Ayrıca hindistancevizi yağını doğum sonrası da kullanmayı bırakmayın derim. Meme çatlağı yaşar mısınız bilmiyorum ama nice kremin yapamadığı iyileştirmeyi yaptığını biliyorum..

Karın, basen, kalça çatlakları biraz genetik ve doğuma kadar çatlamayıp doğumdan sonra çatlamak da mümkün.. ama cildi su içerek içerden, krem ve yağlarla dışardan nemlendirerek esnekliği arttırmak da faydalı bence..

Bugün kıyafetlerimizi yıkamaya başlıyoruz biz..
Ama önce yürüyüş :)

merhaba,

doktor kontrolü yok derken nasıl yani :110: bu arada hoşgeldin sende aramıza :KK51:
yürüyüş beni çok yoruyor.. son 15 gündür yürüyüş sonrası gece ağrıdan uyuyamıyorum.. günlük rütin ofiste çay su ve wc ihtiyacı için kalktığım dışında pek haraket olmuyor maalesef...

Aralık annelerinin ortak sıkıntıları uykusuzluk..
Ocak annelerinin ki ise göğüs yaraları..
Önceden göğüsleri nemlendirme iyi midir bilemem ama tek bildiğim ilk emzirmeden sonra göğüs ucunu kremleyip kalkan ile kapatılmasının yara oluşumunu engellediği...
o zaman şart diyosun göğüs ucu kremi? herkeste problem olmayabilir denildi ondan sordum.. gerçi bi çok şey kişiden kişiye fuzuli olabilir :) teşekkür ederimmmm :KK19:

Ben de biberonu aldım, Dr.Browns aldım..emzik henüz almadım. Şampuan kullanmayı düşünmüyorum,zeytinyağlı sabunla yıkayacam :KK8: Bebek bezini prima premium care yenidoğan aldım,bence ülkelere çok takılma kalitelisi hangisi ise onu al..İsrailden gircek olursak konuya günümüzde kullandığımız ürünlerin en az yarısı İsrail malı zaten maalesef..Bebek küvetinin acelesi yok bence ilk 40 gün yıkanmaması gerekiyor zaten,göğüs pompası almayı düşünüyor musun ?
Oğlumu ilk 40 gün yıkamıştım. Neden yıkanmaması gerekiyor.?

Kizlar ben dogumdan sonra kanama icin normal ped kullanmayi dusunuyorum. Yetersizmi gelirki. Oyle fosur fosur kanama oluyormu? Birde biberon emzik ve gogus ucu kremi almadi.. Emmezse alirim biberonu. Emzigide kullanmak istemiyorumn edense. Gogus ucu icinde bebek memeyi dogru tutarsa catlak olmadigini biliyorum. Yanlis tutturmacatlaga neden oluyor diye simdilik almadim. Olursa alirim.

Kızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa

Kızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa
ben doktorla konuşmadım ama daha önce eğitimde hemşire hanımlar son 15 gün başlayabilirsiniz demişti.. kasılmaları arttırma ihtimalinden dolayı daha erken olabilir sanki canım ;)

o zaman şart diyosun göğüs ucu kremi? herkeste problem olmayabilir denildi ondan sordum.. gerçi bi çok şey kişiden kişiye fuzuli olabilir :) teşekkür ederimmmm :KK19:

Valla göğüs ucum hiç yara olmadı diyen bir anne tanımıyorum..
İlk'inde yaşadım ,o yüzden sadece uyarıyorum.
Krem + kalkan şart bana göre...

Kizlar ben dogumdan sonra kanama icin normal ped kullanmayi dusunuyorum. Yetersizmi gelirki. Oyle fosur fosur kanama oluyormu? Birde biberon emzik ve gogus ucu kremi almadi.. Emmezse alirim biberonu. Emzigide kullanmak istemiyorumn edense. Gogus ucu icinde bebek memeyi dogru tutarsa catlak olmadigini biliyorum. Yanlis tutturmacatlaga neden oluyor diye simdilik almadim. Olursa alirim.

Herkesin kanaması farklı oluyor.
Benim az olmuştu ama ona rağmen ne olur ne olmaz diye depend ve uzun boy orkid aldım.
Biberonu ben küçük boy aldım bitane yanımda bulunsun diye.
Emerse gerektiği zamanlae sağdığım sütü veririm veya en kötü ileri ki aylarda su veririm nasıl olsa..
Emziğin rahatlığını ilk çocuğumdan bildiğim için vermeyi düşünüyorum. Verip vermemek annenin seçimi tabi ki..
İlk oğlumda doğru emzirme tekniğini bildiğimi düşünerek krem-kalkan almadım. Doğumdan 2 saat sonra başladı uçlar sızlamaya ve ertesi gün hemen eşime aldırdım bu ikiliyi..
Yara olursa diye beklememek lazım bence çünkü acılı bir süreç..
Tabi karar size ait.

almadıklarımız aynıymış canım.. tek fark ben emzik emmesinden yanayım şimdilik :)
bende gece boy pek alıcam yeterli olur sanırım..

@denizkestanesi cnm sen zaten 40 banyosu olayını yanlış anladım demiştin dimi? yanlış anlaşıldın sanırım..
ben hava soğuk olsa bile hergün yıkamayı düşünüyorum. belki gün aşırı olabilir.. yıkanan bebek güzel uyur ve güzel uyuyan çabuk büyür...yaza doğuru küvetede gerek kalmaz annesinin kucağında babasınında yardımıyla banyoda yıkanırız :)

TuRuNCu TuRuNCu lansinoh göğüs ucu kremi hemen sipariş verilir :)

kizlar.. sizede anlatmak istiyorum... tv de gelinlik defilesi izliyorum.. 4 yasindaki ogluma sordum oglum onlar ne giyinmisler diye once tv ye bakti son cama .... anne onlar perde giymisler perdeeeeeeee diye cevap verince yaklasik yarim saat guldum..... cok komik geldi bana .... yok boyle bi tatlilik.... ilk bebegi olanlar da yasiycak ayni seyleri... bu dunyada sadeve bebim oglum konusuyo guluyo yemek yiyo herseyi sadece o yapiyo gibi geliyo bana... bu dunyada sadece oglum yasiyo.... sadece oglum konusmayi soktu ... yaptigi hersey dunyanin en sahane seyi gibi geliyo... gercekten cok sansliyiz... cok tatli oluyolar

kizlar.. sizede anlatmak istiyorum... tv de gelinlik defilesi izliyorum.. 4 yasindaki ogluma sordum oglum onlar ne giyinmisler diye once tv ye bakti son cama .... anne onlar perde giymisler perdeeeeeeee diye cevap verince yaklasik yarim saat guldum..... cok komik geldi bana .... yok boyle bi tatlilik.... ilk bebegi olanlar da yasiycak ayni seyleri... bu dunyada sadeve bebim oglum konusuyo guluyo yemek yiyo herseyi sadece o yapiyo gibi geliyo bana... bu dunyada sadece oglum yasiyo.... sadece oglum konusmayi soktu ... yaptigi hersey dunyanin en sahane seyi gibi geliyo... gercekten cok sansliyiz... cok tatli oluyolar

Maşallah size annesi.. bende oğlumla karşılıklı konuşmak istiyorum artık .) benim anlattıklarımı anlamasını vs hayal ediyorum...

Bugun doktora gittim kızlar. 34+4 2300 gram 20 günde 250 gram almış, bir hafta geriden geliyormuş:cry::cry: doktor ödemin var dedi, dün gece uyku arasında zaten parmaklarımı kıramadığı farketmiştim bugun yuzden de farketmiş. İri bebek bekleme dedi. Ek olarak tansiyon takibi dendi. 14-9 olursa acilen geliyorsun dedi. Günde 2 kez tansiyon takibi yapılacak. Az önce gittim 13-8 çıktı. Gelişmezse bekletmem alırım hazırlıklı ol dedi:KK42::KK42:Haftaya çarşamba izne ayrılacaktım, apar topar bu hafta ayrılıyorum, anneme geçeceğim. Beslenmeden kaynaklı mıdır diye. Dua edin kızlar minikime de.

Ben sormuştum ama çok faydası olmayacağını kişinin fiziki şartlarının masajla değişmeyeceğini söyledi. 33+5 haftamızdayız. belki ben yinede hergün olmasa bile arada yaparım diyorum. Ama kegel egzersizi yapıyorum aklıma geldikçe.

Kızlar gözlerim,burnum şıpır şıpır akıyor ateşim 38'ye çıkıyor kemiklerimde ağrıyor bikaç güne kontrolümüz var sizlerden daha erken hastalananlar olmuştu sanırım nE yaptınız doktor bi ilaç filan verdi mi?

Kizlar herkesin gorusu farklidir ama emzik konusunda ne dusunuyosunuz.oglumda vermstim almamisti. memede uyuyordu surekli ,yani beni emzik niyetine kullandi bi muddet sonra.ben bebegi sakinlestirdigine inaniyorum.alanlar hangi marka aldilar acaba,hic bilgim yok bu konuda.

Kızlar gözlerim,burnum şıpır şıpır akıyor ateşim 38'ye çıkıyor kemiklerimde ağrıyor bikaç güne kontrolümüz var sizlerden daha erken hastalananlar olmuştu sanırım nE yaptınız doktor bi ilaç filan verdi mi?

Çok geçmiş olsun..Haftalar ilerledikçe hastalanmak daha çekilmez bir hal alıyor. 2 Hafta evvel annemin uyguladığı bir kür var o şekilde ilerlemeyi engelledik ve şifa bulduk.. 1 tane Soğanı ince ince doğrayıp üzerine 1 limon ve 1 yemek kaşığı bal döküp soğuk havada (balkonda) 1-2 saat bekletip sulanınca da suyunu şurup içer gibi içmek(1 yemek kaşığı ölçün olsun) Doğal bir antibiyotık ve gerçekten etkili....

Kızlar benim de bir sorum olacak.. 3 haftadır hayattan izole oldum..Bacak arama yumruk atılmış gibi desteksiz oturup kalkamıyorum.Doktorum bebek erken dönmüş çatı baskısı yapıyor dedi.. Başına gelen var mı? Gece yatakta döneren bile vajina agrısından uyanıp bir daha uyuyamıyorum..Bugün ofise gitmek zorunda kaldım yaklasık 2-3 saat biraz yoruldum şuan hiç duramıyorum agrıdan.. Var mı bir tavsiye? :(

Back
X