2017 Şubat Anneleri

Kızlar biberon ,emzik ,kalkan gibi şeyleri sterilize etmek için kaynayan suya atıp kaynatmaya devam etmeyin.
Ben öyle hata yaptım ilkinde ve emziğin silikonu beyazlayıp içi su çekti. Diğet ürünlerde de beyazlaşma oldu.
O yüzden önce bütün sterilize edeceklerinizi önce deterjan veya sirkeyle bir güzel yıkayıp bol su ile durulayın.
Sonra ocakta kaynamış ,altı kapatılmış suya atıp bir kaç dakika bekletin ve temiz havlu üzerine maşa ile çıkarıp ters çevirin.
Kendi kendine kuruduktan sonra kaldırabilirsiniz.

Kızlar biberon ,emzik ,kalkan gibi şeyleri sterilize etmek için kaynayan suya atıp kaynatmaya devam etmeyin.
Ben öyle hata yaptım ilkinde ve emziğin silikonu beyazlayıp içi su çekti. Diğet ürünlerde de beyazlaşma oldu.
O yüzden önce bütün sterilize edeceklerinizi önce deterjan veya sirkeyle bir güzel yıkayıp bol su ile durulayın.
Sonra ocakta kaynamış ,altı kapatılmış suya atıp bir kaç dakika bekletin ve temiz havlu üzerine maşa ile çıkarıp ters çevirin.
Bende kyntma olayını kaynamış suyun içinde bir müddet bekleme diye biliyorum öyle yapacağım. Herkes kaynattim deyince bi acaba dedim kendi kendime :KK51:

Kızlar buzluğa yaprak sarma veya kuru patlıcan dolması koyan var mı ?
Sonradan çıkarıp pişirildiğinde lezzeti nasıl oluyor acaba ?
Doğum sonrası için hazırlık yapayım diyorum ama kararsız kaldım.

Canım az önce herşeyini kaynattım çanta hazırlıyorum, bir tek o gözümden kaçmış, kaynatamadım ama düşünüyorum kaynatmayı, bişey olacağını sanmıyorum malzemesi o kadar hassas değil. Steril olması daha iyi hem bizim için hem bebiş için.

Canım ayrılabilen tüm parçalarını ayırıp ne var ne yok hepsini kaynat.
Biberonun tüm parçalarını kaynaticam mi? Şişeyi makinaya atarım diyodum. Birde şişeyi kavrayan parça sanki sicaga dayanıklı değil gibi .

Kuru patlıcan ı bilmem ama .ben yaprakları sarıp öyle atıyorm normal de de .gayet ii oluyo

Yaprak sarması koyuyoruz biz..çıkarıp pişirince hiç bir sorun olmuyor çok kolay oluyor tavsiye ederim..kayinvalide bir sürü sarmis getirmiş bana sağolsun ben de buzluga attım :KK54:

Kuru dolmayı bilmiyorum ama yaprak sarmasını biz de koyuyoruz canım gayet lezzetli oluyor.

Biberonun tüm parçalarını kaynaticam mi? Şişeyi makinaya atarım diyodum. Birde şişeyi kavrayan parça sanki sicaga dayanıklı değil gibi .

Canım bende öyle düşündüm ama hiçbişey olmadı süt sağma makinesinin bile en hassas yumuşak parçalarını kaynattım sorun yaşamadım.

Kuru patlıcan ı bilmem ama .ben yaprakları sarıp öyle atıyorm normal de de .gayet ii oluyo

Yaprak sarması koyuyoruz biz..çıkarıp pişirince hiç bir sorun olmuyor çok kolay oluyor tavsiye ederim..kayinvalide bir sürü sarmis getirmiş bana sağolsun ben de buzluga attım :KK54:

Kuru dolmayı bilmiyorum ama yaprak sarmasını biz de koyuyoruz canım gayet lezzetli oluyor.

Kızlar peki sarmanın içini yarı pişirerek mi hazırlıyorsunuz (yani zeytinyağlı),yoksa normal kuru pirinç ile mi ?

arkadaşlar merhaba bir sorum olaca bebeklerimiz malum kış bebeği olacak havalar oldukça soğuk kar kış kıyamet üzerine aldığımız 10 lu 5 li hastahne çıkışları yeterli mi yada ev 22 23 derece onlar tek giydirmek yeterli olacak mı yada üzerlerine elde örme yelek hırkalar mı olmalı tecrübeli anneler yardım edebilir mi ? yenidoğan bakımı ile ilgili detaylı bilgiler içeren bi kitap cd video uygulama varmı bildiğiniz

tecrübeli değilim ama uzun kollu çıtçıtlı ve alta iç pijama ve üzerine 1 kat tulum yeterli olur sanırım.. birde uyanınca üzerine yelek giydirmek gerekiyormuş.. benim evimde gayet sıcak olucak ama bakalım annem nasıl uygun görürse o şekilde devam edicem..

Benim de kaynattiklarimda ayni sorun oldu ama kirecten olmustur diye dusundum. Bu aksam aritma suyuyla tekrar kaynatacam.

Kızlar peki sarmanın içini yarı pişirerek mi hazırlıyorsunuz (yani zeytinyağlı),yoksa normal kuru pirinç ile mi ?

Canım ben yarı pişiriyorum normalde yaptığımız gibi, dondurucudan çıkardığım için tencereye dizince de suyunu biraz daha az koyarak pişiriyorum, çok da kısa sürede pişiyor o zaman.

Ic plavini normal pisiriysun normal sarıyorsun sanki hemen pişecek gibi.ic plavi cok pişirmiyorum ben princ yada bulgur ne katıyorsan hafiften üstünü kapatacak kadar koyuyorum suyu çekince sarıp poşetleyip dondurucuya atıyorum.pisircrm zamanda çıkarıp biraz petekte cozdurup tencereye atıyorum . O gün sarmisim gibi normal ne katıyorsam katip pisiyrom

Dudaklari benim gibi cok kuruyan var mi,hamilelikten mi merak ettim.yoksa bu ara tatliya dadandim seker mi cikti acaba?ne yaptiysam kurumaya dev ediyo
Benim çok çok kuru
Şekerden olamaz hem şeker ölçümüm düşüktü benim hem de tatlı yemiyorum
Nivea ile nemlendiriyorum sürekli yoksa soyuluyor artık

arkadaşlar merhaba bir sorum olaca bebeklerimiz malum kış bebeği olacak havalar oldukça soğuk kar kış kıyamet üzerine aldığımız 10 lu 5 li hastahne çıkışları yeterli mi yada ev 22 23 derece onlar tek giydirmek yeterli olacak mı yada üzerlerine elde örme yelek hırkalar mı olmalı tecrübeli anneler yardım edebilir mi ? yenidoğan bakımı ile ilgili detaylı bilgiler içeren bi kitap cd video uygulama varmı bildiğiniz
Tecrübeli değilim ama yeni dogmus bebek en az 6aylik olana kadar yünlü elde örme kıyafetler giydirme bence .cunku tuyu ağzına kacar filan allah korusun

Back
X