2017 Şubat Anneleri

Hala doğurmayanlar için doğum tecrübemi yazayım. Bebeğim doğum pozisyonu almamıştı, hala makat duruştaydı. Geçen hafta pazar tam da 39+0 olduğum gün sabaha karşı beş buçuk civarı suyum geldi. öyle bir anda boşalmadı, ama ilk gelen miktar onun suyum olduğunu anlayacağım kadar fazlaydı, hemen depend külotlardan giydim. birden boşalsaydı direkt hastaneye gdecektim ama yavaş yavaş geldiği için makul bir saate kadar bekleyeyim doktoru öyle arayayım dedim, eşimi de uyandırmadım. saat yedi gibi eşime haber verdim, saat sekiz buçuk gibi de doktoru aradık. hemen hastaneye git ben de geliyorum dedi, çünkü su geldikten sonra bebek enfeksiyonlara açık hale geliyormuş içerde. Bu arada hiç sancım yoktu, zaten öncesinde yalancı kasılma bile hissetmedim ben, tek bir defa doğum sancısı çekmeden doğurmuş bulundum:) neyse, sancım olsaydı bebek dönebilir diye bekleyecektik. sancım olmayıp suyum da boşalınca doktorum en sağlıklısının bir an önce sezaryenle almak olduğunu, hatta epidural ve spinal anestezi için gerekli bekleme sürelerini bile beklemeden doğrudan genel aneztezi ile çabucak almayı daha doğru bulduğunu söyledi. anestezi uzmanı da konsültasyonda benim tansiyonumu, bebeğin pozisyonunu ve suyum geleli epey olmuş olduğunu göz önünde bulundurarak genel anestezinin daha uygun olacağını, ama istersem diğer yöntemleri de kullanmasına engel bulunmadığını söyledi. ayılmam ne kadar sürecek diye sordum, 1 saat dediler. genel anesteziyi kabul ettim, çok hızlı bir şekilde ameliyathaneye aldılar, doğum gerçekleşmiş, eşim de girmiş izlemiş, bebek gerçekten çok tuhaf durduğu ve kordona da dolandığı için çekip almak zor olmuş, saat 10.25de odamda ayılıyordum, bebeğim göğsümdeydi, göğsümü açmışlar kızım beni emiyordu bile:) sütüm hemen geldi çok şükür. hastanede 2 gece geçirdim. ilk gün anesteziden kaynaklanan balgam vardı boğazımda, öksürük yapyordu ve öksürdükçe dikiş yerim çok yanıyordu, yırtılacak diye korktuğumdan öksüremiyordum, yaşadığım tek sıkıntı bu oldu, ama başınıza gelirse korkmayın, öksürükle dikişin açılması mümkün değilmiş, kısa kısa öksürerek atmak gerekirmiş. ayıldıktan 8 saat sonra yürütüyorlar. yürümek de sıkıntı yaratmadı bende, ilk adımlar ağrılı ve zor olsa da hastanede kaldığım sürece yürüdükçe açıldığımı hissettim, bana iyi geldi.ikinci gün daha iyi hissediyordum, benle veya dikişlerle ilgili bir sıkıntı olmadı ama uykusuzluktan dolayı biraz zorlandım, gelen gidene gülümsemek tahammül göstermek zor geldi, odada sohbet edildikte kafam şişiyordu kimse gelmesin kızımla uyuyalım istiyordum. ikinci gece bebiş biraz fazla sık emmek istedi her emmeden sonra gaz çıkarttık beni yürüttüler vs bu nedenle hiç uyuyamadım. ayrıca ikinci gece kızımı hemşireler yıkadılar, yıkarken bana seyrettirdiler, tarif ettiler ve videosunu çekmemi istediler nasıl yıkayacağımı öğrenmem için. bana da kısa bir duş aldırıp karın pansumanımı yenilediler. ertesi sabah erkenden taburcu olduk. kızım 3650 gr 52,5 cm doğdu, hastanede kaldığımız sürede 340 gr kaybetti, bebeklerin doğum ağırlığının %10'unu ilk 48 saat içinde kaybetmesi normalmiş. sarılığı yoktu şükür. bana bol bol yürümemi ve günde 1-2 defa kısa ve çok sıcak olmayan duş almamı tavsiye ettiler. işte bizim ilk günlerimiz böyle geçti:) 6. günü bitirmiş olarak söyleyebilirim ki doktorum sezaryenimi çok güzel yapmış, hiç sıkıntım, ağrım sızım kalmadı şükür, evde kendi işimi görebiliyorum. depend külotlardan alacaklar tamamını kullanamam diye düşünüp paraya hiç acımasın, hastanede tek kullanımlık lohusa külodu benim daha çok kolayıma geldi ama eve geldiğimden beri depend giyiyorum kanamaları çok güzel tutuyor çamaşırdı peddi uğraşmıyorum çok da rahat. darısı henüz doğurmamış tüm şubat annelerinin başına:)
Canim tebrik ederim su an cok degerli vaktini ayirip bizi aydinlattgn icindee cok tesekkurler harika bir dogum tecruben olms sutun gelmis masallah sana ve bebisine bizlere de dua et saglicakla musmutlu buyut yavrunu

Bir deniyeyim onuda. Sağol canım inşallah geçer,gebeliğimde 3 oluyor böyle öksürüğe yakalanıyorum ama işte doğum yakın tedirgin oldum
Canım soğanı ikiye bol odaya köy gecede öyle yap oglumda denedim ise yaradı bir de sysj altı viks sürüyorum oğluma ise tarıyor tecrübe ile sabit ama vicks gebrlikte c grubu kullanma demişti bana drum onu eledik mecbur soğanı dene canım bir de ılık su iç sürekli

Canım soğanı ikiye bol odaya köy gecede öyle yap oglumda denedim ise yaradı bir de sysj altı viks sürüyorum oğluma ise tarıyor tecrübe ile sabit ama vicks gebrlikte c grubu kullanma demişti bana drum onu eledik mecbur soğanı dene canım bir de ılık su iç sürekli
Çok teşekkürler canım :KK60: onuda yaparım evde soğan var:) inşallah geçer

Kızlar ya bir de yormayın kendinizi dogum başlayacak diye ev temizliği ile falan çünkü ben oglumda yürüdüm sürekli o akşam başladı dogum ama yorgunluktan ikinmaya gücüm kalmamıştı yürüyün tabi ama abartmadan şimdi diyorum ki eşime uykumu almış ve de dinlenmiş olarak doğuma gitmek ıstiyorum diyorum

Allah korusun canim ya. Evinde dinlen insallah cabucak cikip. Peki doktorun ne diyor dogum icin falan. Benim eski doktorum enfeksiyon dogumu tetiklileyebilir demisti

Daha şimdi nst ye girdim çok şükür sıkıntı yok :anne:
Ee tabii ister istemez tetikliyor valla kendim dedim artık doğurmak istiyorum diye insanın sinirleri yipraniyir . Biraz daha bekle dedi

canım ben de her gittiğimde önce nst giriyorum sonra tansiyon kilo ve bu sonuçlarla doktor ultrasonda inceleme yapıyor suyuma bebeğin olcumlerine falan ve ben bir aydır haftada iki bazen uckez kontrole gidiyorum gerilik olduğu için sürekli gözetim qltinda bebeğim kesinlikle seninkinde bir gariplik var madem gerilik var diyorlar nasıl suyuna olcumlerine bakılmaz ki üç haftadır gelişimde durma varsa ve hala az da olsa bi ilerleme yoksa belki de bebeğin alınması bile gerekebilir bence sen başka bir hekime gorun

E elasena2009 kızlar iyi ki varsınız.

kaç gündür gözüme uyku girmiyordu zaten. perşembe kendi doktorum izinde olduğu için idareten gittiğim doktora durumu anlatmaya çalışıp tedirginliğimi dile getirmiştim ama tersler şekilde konuşup kan akımındaki direncin tekrar ortaya çıkıp çıkmadığını ölçmek için idrarda proteine bakmakla yetinmişti.

bugün nstden sonra 40+3 hafta gibi tehlikeli bir haftada ultrasona bile sokulmayıp buradaki yorumları da okuyunca akşam acile gittik. acildeki doktora durumu açıkladım, o da bebeğin miladı dolmuş deriz son iki hafta çok fazla gelişmez zaten, ama plesantana, suyuna ve eşine bakalım dedi.

tahmin ettiğim gibi plesanta kireçlenmeye başlamış, muhtemelen gelişimi de ondan durdu. üç dört gün daha götürür salı günü doğumun olmazsa suni sancı, sezeryan doğuma alınırsın dedi.
bu arada nstde bugün 80lere vuran sancım çıktı.

Hiç güleceğim yoktu:)) en iyisini yapmişsin. Gerçekten hakedene hakedildiği gibi davranılmalı,ki hayirlisiyla bir doğurayım gereksiz insanların yüzünü bile görmek istemiyorum.

Bazen çocuk gibi hissediyorum kendimi böyle yaptığım için ama gerçekten hak ediyorlar. İnşallah rahat bir lohusalık dönemi geçiririz ;)

Yalancı sancı bile bi gün oldu sadece o da yok bende :KK48:

Hahahaha yalancı sancılar insanın sevincini kursağında bırakıyor ya :KK53: tam doğuracam sanıyorum 6-7 saattir birşey yok :kahve:

Bazen çocuk gibi hissediyorum kendimi böyle yaptığım için ama gerçekten hak ediyorlar. İnşallah rahat bir lohusalık dönemi geçiririz :KK66:

Hahahaha yalancı sancılar insanın sevincini kursağında bırakıyor ya :KK53: tam doğuracam sanıyorum 6-7 saattir birşey yok :kahve:
Valla 9 aydır tek sefer geldi kaynanam evimde huzurumu kaçirip kavga edip oğlumuu bizden kopardın diyip gitti,bir tas çorba bile yapmadı ki kendisi genç. Geçen gün geldi yüzsüz yüzsüz oturdu hiç konuşmadım. Söylemiştim yine söyliyorum insan hamileyken kendisine bir tas su verenide unutmuyor,o suyu boğazına dizenide. O gülen yüzümü göremicek maalesef çocukluksa çocukluk:)

Kizlar bisi sorucam size benim iki hftadir cok az az ceviz buyuklugunde islakligim oluyo ama ara ara hergun gelmiyo beyazimsida akinti oluyodu bazen ben pazartesi acilden gittogimde dr bana bisi demedi suyun acil bisi olursa acildne giris yap ama dogum baslayincaya kadar polikinlige randevu al gel dedi dr az once gorumceme arkafasi ilk cocuk oldugu icin suyu geliyodur anlamiyodur demis bende oyle oldum bebek icin risk tasiyo demis yani sahiden suyum azar azar geliyo olabilir mo sizce

Bazen çocuk gibi hissediyorum kendimi böyle yaptığım için ama gerçekten hak ediyorlar. İnşallah rahat bir lohusalık dönemi geçiririz :KK66:

Bugun 10bin adım attım insanın biraz beli ağrır dimi o da yok. :bicak:

Cnm bende sabahdan beri uğraşyrm yürüyüşdü alaturka tuvalete oturma hareketini belki 20-30 kere yaptım ama geen haftaki gibi dğilim geçen hafta yürüyemiydm kasıklarım ağrıyodu ama bugün hiç öle bişey olmadı gayet rahatım sanırım bnm kız yukarı çıkdı die tahmn ediyrm

Valla 9 aydır tek sefer geldi kaynanam evimde huzurumu kaçirip kavga edip oğlumuu bizden kopardın diyip gitti,bir tas çorba bile yapmadı ki kendisi genç. Geçen gün geldi yüzsüz yüzsüz oturdu hiç konuşmadım. Söylemiştim yine söyliyorum insan hamileyken kendisine bir tas su verenide unutmuyor,o suyu boğazına dizenide. O gülen yüzümü göremicek maalesef çocukluksa çocukluk:)

Ne kadar doğru bir sözmüş bayıldım :KK50:

Benimki o hadde gelmedi ama yavaş yavaş pişiyor. Benim oğlum onu en iyi ben tanırım triplerine başladı sonunu iyi görmüyorum :kahve:

Demir anneler diyelim artık kendimize :confused:

Back
X